Lobo_M 07.03.2011 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2011 Czy ktos z budujacych ostatnio budował sciany zewnetrzne z gazobetonu prefabetu osława-dąbrowa-suporex 24x24x59?Chciałbym z tego stawiac domek i nie wiem jak wyglada kwestia zaprawy na klej?Chcemy uzyc suporexu na klej ale nie wiemy jak to sie sprawdza, ostanio w jednej z hurtowni mi to odradzono chodz w innych kilku mowiono ze bez problemowo stawia sie na klej...jak to jest u Was? Można na klej ale nie zwykle bloczki bo sa za mało dokładne z wymiarami musi być odmiana do kleju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 07.03.2011 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2011 Cześć, Ja mam postawione ściany z suporexu na kleju Izolbet... nic złego nie powiem, mocne to... Jak musiąłem dwa bloczki po paru dniach rozłączyć - to tylko piłą poszło... Jeśli się dobrze wypoziomuje pierwszą warstwę to następne idą jak burza... Narzekanie wynikać może z tego, że komuś się nie chce do roboty przyłożyć.... Znacznie lepiej moim zdaniem wychodzi murowania na klaj, nie ma zbędnych odpadów, rozrabia się w wiaderku tyle ile potrzeba... Nie polecam izoletu, w zeszłym roku firma miała nie lada problemy, ponieważ okazało się że w składzie są substancje szkodliwe dla zdrowia, jeśli dobrze pamietam chyba rakotwórcze. na pd. Polski osiedle bloków TBS nie zostało oddane z tego powodu do użytku. Nie wiem jak sprawa się skończyła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszek1982 07.03.2011 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2011 Powiedzcie mi jeszcze jak wygląda kwestia podłazcenia pradu bo sie dzis przeraziłem.Brat podobnie jak ja rusza z budową pod koniec marca i mowił ze u niego- energa rejon elblag czeka sie około roku na podłaczenie!!!o zgrozo !Jak wyglada to u nas?Ile sie czeka od momentu złożenia wniosku?Tylko mnie nie załamujcie:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inż. 08.03.2011 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2011 Przyłączenie do sieci ENERGA w Słupsku i okolicach jak i wsszędzie zalezy od bardzo wielu czynników... Po złożeniu wniosku o wydanie warunków przyłączenia,po ok 3 tyg. je dostatniesz, wraz z umową, którą nalęży podpisać(podobno można negocjować warunki w umowie) i wnieść opłatę przyłączeniową...Później zależnie od lokalizacji, uzbrojenia terenu, możliwości sieci,robiony jest projekt przyłączenia od strony sieci do ZK - do 3 miesięcy (przetarg i inne pierdoły)...I na koniec zlecane jest wykonanie robót, i wciągu pięciu dni do odbioru jest klucz do ZK z licznikiem... Tak wygląda normalna ścieżka, mogą być odstępstwa czasowe, np. okres wiosenny, letni sprzyja temu,że każdy chcę mieć ZK na budowie, a ENEGA ma ograniczone możliwości.... Jak chcesz coś przyspieszyć to trzeba podpytywać, złożyć pismo o przyspieszenia przyłączenia, itd... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inż. 08.03.2011 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2011 Panie Marcinie, a jakieś konkrety o tej rakotwórczości... bo takie gadanie na mieście mnie nie przekonuje...Poza tym myślę, że wycofaliby partie z rynku, a nic takiego nie spotkałem....Czekam na argumety... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom ash 08.03.2011 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2011 Opłatę przyłączeniową wpłaciłem pod koniec października, projektant w sprawie uzgodnienia lokalizacji skrzynki kontaktował się dwa tygodnie temu, a sama skrzynka ma być w kwietniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 08.03.2011 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2011 Panie Marcinie, a jakieś konkrety o tej rakotwórczości... bo takie gadanie na mieście mnie nie przekonuje... Poza tym myślę, że wycofaliby partie z rynku, a nic takiego nie spotkałem.... Czekam na argumety... Tylko bez "Pana", na forum panuje zasada na "ty". Ja temat widziałem swego czasu na TVN a programie Uwaga, bo ludzie się buntowali że im mieszkań nie chcą oddać a wpłacili zaliczki. Sprawa miała swój finał w sądzie. Tyle co ja na ten temat wiem. zauważ że na dysperbicie Izolbet jest informacja że może byc stosowany od zewnatrz, a na dysperbitach innych firm tego nie ma. To jest tak samo jak była sprawa z randupem że jest biodegradowalny, ale tylko na poskich opakowaniach tak było, jak im udowodnili że nie jest to się z tego wycofali. Lepij dmuchac na zimne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inż. 08.03.2011 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2011 Do tom ash:Pod względem formalnym masz wszystko ok, ale jedno pytanie: czy masz termin wykonania ZK / przyłączenia na piśmie? dokładna data, np: do 10 kwietnia...Jeśli masz to możesz do tej daty spać spokojnie, chyba, że Ci się bardzo spieszy, proponuję napisać pismo o przyspieszenie przyłączenia....Jeśli nie masz terminu, to postaraj się do uzyskać na piśmie... pisma nikt nie podważy, na gębe to niekt nie uwierzy:) Do Marcina:Masz rację, że zdażają się takie akcje...ale niedość, że to incydent jednorazowy, po za tym nie u nas:)Po za tym nigdy nie jesteś pewien co może być w worku który kupisz...Ryzyko zawsze jest, zgodzę się, że można jest zmniejszyć...Przecież teraz nie rozbiorę budynku tylko dlatego,że możliwe jest wystąpienia jakiegoś odstępstwa....praktycznie nie potwierdzonego... Należało by się bardzo dokładnie przyjżeć sprawie,bo ja do końca nie wierzę pismaką ani reportera- często nie mają pojęcia o czym mówią,a często nie mówią do końca prawdy...albo co gorsza przekręcają fakty... bo będzie bardziej chwytliwe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 08.03.2011 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2011 Należało by się bardzo dokładnie przyjżeć sprawie, bo ja do końca nie wierzę pismaką ani reportera - często nie mają pojęcia o czym mówią, a często nie mówią do końca prawdy... albo co gorsza przekręcają fakty... bo będzie bardziej chwytliwe... Potwierdzona, bo po zbadaniu składu okazało się że jest szkodliwy i po tej akcji nakazali zmianę etykiet i pozwolili na stosowanie tylko zewnętrzne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafek11 10.03.2011 15:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 Powiedzcie mi jeszcze jak wygląda kwestia podłazcenia pradu bo sie dzis przeraziłem.Brat podobnie jak ja rusza z budową pod koniec marca i mowił ze u niego- energa rejon elblag czeka sie około roku na podłaczenie!!!o zgrozo !Jak wyglada to u nas?Ile sie czeka od momentu złożenia wniosku?Tylko mnie nie załamujcie:lol2: Umowę podpisałem, zliczkę wpłaciłem w marcu ... ale 2009r. Skrzynki nie mam do tej pory, a prąd ciągnę z najbliższej skrzynki. Narka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inż. 16.03.2011 06:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2011 Do Marcina:Sprawdziłem swoją zaprawę Izolbet, nigdzie zapisów że jakaś trująca...Zapis najważniejszy: stsosować do wznoszenia ścian wewnętrz i na zewnątrz... Myślę, że nie mam co temat drążyć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszek1982 16.03.2011 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2011 chce kupic garaz blaszany 3x5 miałem gdzies numer do konkretnej firmy pod słupskiem ale niestety zgubiłem:(a byli niedrodzy.macie moze jakies namiary na regionalna firme robiaca takie cuda?zauwazylem ze za transport sporo kasuja a na miejscu moze beda mieli taniej...jak macie namiary na blaszaki to podajcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtas122 18.03.2011 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2011 Oddam za 200zł przyczepkę samochodową do przewozu ciężkich towarów. Nie wiem do końca jaki jest jej stan bo dawno nie używałem ,ale do ,,około komina" na pewno się nada. Brak dokumentów. Wymiary podam jak zmierzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inż. 18.03.2011 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2011 Wrzuć jakieś zdjęcie tej przyczepki...Wymiary też jakieś i stan ogólny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pioan 20.03.2011 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2011 Witamy wszystkich, gratulujemy tym, co już są na swoim i tym, którzy dzielnie do tego dążą. Mamy nadzieję, że wciągu najbliższych miesięcy dołączymy do grupy budujących się ) Upatrzyliśmy sobie działkę w Strzelinie i projekt Z136. Jesteśmy na etapie finalizowania zakupu działki, posiadania projektu domu (jeszcze nie zaadaptowanego) i zdobywania pieniędzy na "resztę"... Domek nie jest zbyt duży, ale stwierdziliśmy, że dla nas (dwojga) w sam raz. Z zainteresowaniem czytamy wszystkie posty, przeczytaliśmy dziennik budowy Marcina Cetery i zabieramy się za czytanie kolejnych, z nadzieją że znajdziemy odpowiedzi na pytania, których mamy co dzień więcej. Pozdrawiamy - Anna i Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 20.03.2011 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2011 Ile ja bym dał żeby zmienić nick na bardziej anonimowy:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 20.03.2011 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2011 http://www.gp24.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20110320/POWIATSLUPSKI/350113544Mnie akurat nie ma na miejscu, ale z chęcia bym sie dowiedział co tam na spotkaniu sie dowiedizano. Więc jak ktoś z okolicy sie wybiera (martek1981, liczę na Ciebie) to najcie znać po. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafek11 21.03.2011 17:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2011 Witam wszystkich.Szukam solidnego dekarza, dla którego położenie papy termozgrzewalnej i założenie obróbek blacharskich na 160 m2 płaskiego dachu to pestka i w związku z tym zrobi to za niewielką kasę. Jeśli były już posty z podobnym tematem, to zapodajcie link, albo info na priv. Narka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 21.03.2011 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2011 Na słowo dekarz, wzrasta mi ciśnienie, więc na mnie nie licz:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martek1981 21.03.2011 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2011 http://www.gp24.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20110320/POWIATSLUPSKI/350113544 Mnie akurat nie ma na miejscu, ale z chęcia bym sie dowiedział co tam na spotkaniu sie dowiedizano. Więc jak ktoś z okolicy sie wybiera (martek1981, liczę na Ciebie) to najcie znać po. Kurczę! coś mi ta subskrypcja cały czas nawala! Dopiero teraz dostałem powiadomienie o Twoim wpisie. Oczywiście nie wiedziałem, że było to spotkanie ale mam rodzinę w Charnowie w radzie sołeckiej więc postaram się czegoś dowiedzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts