martek1981 21.03.2011 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2011 Na słowo dekarz, wzrasta mi ciśnienie, więc na mnie nie licz:) hehe dobre:) Ja mam to samo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafek11 22.03.2011 13:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2011 Firma sprzedająca pokrycia dachowe poleciła mi dobrego dekarza pana Jarosława Zawadę. Może ktoś zna, coś wie i może wyrazić opinię? Narka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tokar71 22.03.2011 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2011 Witam Wszystkich.Przygotowuje się do remontu prawie wiekowego domu z cegły. To stary budynek, jeszcze przedwojenny. Drewniana podłoga na legarach z wentylacja od spodu. Czy ktoś ma doświadczenia jak w takim domu zrobić izolacje poziomą aby zabezpieczyć przed wciąganiem wilgoci? Za każdą dobrą radę dotyczącą remontu takiego budynku będę wdzięczny. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
art-e 23.03.2011 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2011 Kurczę! coś mi ta subskrypcja cały czas nawala! Dopiero teraz dostałem powiadomienie o Twoim wpisie. Oczywiście nie wiedziałem, że było to spotkanie ale mam rodzinę w Charnowie w radzie sołeckiej więc postaram się czegoś dowiedzieć. Siemka, Mały skrót z zebrania: http://www.gp24.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20110322/POWIATSLUPSKI/178881072 Ja osobiście tez nie byłem bo nie miałem możliwości. Tak sobie myśle że podobne spotkanie powinno być u Was - mieszkańców "Złoty potok" i też powinno się przegłosować jak w Niestkowie. Im więcej sprzeciwów tym lepiej. Nie po to ludzie płacą ciężkie pieniądze na działki, żeby potem mieszkać obok kopalni. Może spróbujcie coś podobnego zorganizować? Swoją drogą ciekawe co teraz, firma wydała miliony na wiercenia, a teraz ktoś im mówi że tego nie chce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inż. 23.03.2011 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2011 Do tokar71Oczywiście chodzi o izolację pozioma przeciwwilgociąwą...Sprawdz jaki masz fundament - jesli z kamienia, to nie masz sie czym przejmować, wystarczy uzupełnienie ubytków...Kamień nie podciaga wody...Jeżeli murowany z cegły, hm to możesz zastosować iniekcję - wstrzykiwanie mas bitumicznych w mur... Spraw jaki rodzaj masz gruntu?Jeżeli będzie to piasek to pozoim wody gruntowej do sprawdzenia...Jeśli glina polecam rozsądny tani drenaż otokowy i będzie sucho, nie będę sie rozpisywał jak to zrobić...Potrzebne są informacje...Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tokar71 27.03.2011 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2011 Do tokar71 Oczywiście chodzi o izolację pozioma przeciwwilgociąwą... Sprawdz jaki masz fundament - jesli z kamienia, to nie masz sie czym przejmować, wystarczy uzupełnienie ubytków... Kamień nie podciaga wody... Jeżeli murowany z cegły, hm to możesz zastosować iniekcję - wstrzykiwanie mas bitumicznych w mur... Spraw jaki rodzaj masz gruntu? Jeżeli będzie to piasek to pozoim wody gruntowej do sprawdzenia... Jeśli glina polecam rozsądny tani drenaż otokowy i będzie sucho, nie będę sie rozpisywał jak to zrobić... Potrzebne są informacje... Pozdro Caly budynek jest z cegły wiec trzeba bedzie jakość przeciąć i wcisnąć izolację. Grunt nie jest gliniasty, popytałem sąsiadów i wszyscy maja sucho w piwnicach wiec dość ładnie woda spływa (jest nieznaczne nachylenie terenu). Jak będę już działał to dam znać jaki ostatecznie wariant wybrałem i jakie sa efekty. Pozdrawiam Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszek1982 01.04.2011 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2011 Witam!Jutro ekipa chce mi wylac fundamenty a w poniedziałek juz iśc z bloczkami.Jak myslicie czy nie jest to za wczesniej?Wykonawca mówi mi z eto nie ma roznicy czy sie czeka dzien -dwa czy tydzien...jak Wy uwazacie?Lejemy tradycyjne ławy fundamentowe z betonu B20. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
11mac11 03.04.2011 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2011 Witam! Mam do sprzedania garaż blaszny 2x3 m w dobrym stanie. Odbiór we własnym zakresie w Siemianicach. Więcej info pod nr tel. 501515275 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inż. 03.04.2011 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2011 Beton wykonany na cemencie portlandzkim i dojrzewający w temperaturze + 20 C osiąga 100 % docelowej wytrzymałości na ściskanie po 28 dniach.W tej temperaturze po tygodniu taki beton osiąga około 70 % docelowej wytrzymałości na ściskanie.Można więc przyjąć, że w sprzyjających warunkach pogodowych i wystarczającej wytrzymałości betonu na ściskanie,po tygodniu dojrzewania betonu można przystąpić do murowania ścian na ławach betonowych.Należy pamiętać o pielęgnacji betonu, z którego wykonano ławy.Beton powinien być chroniony przed odparowywaniem wody.Ławy betonowe powinny być nawilżane przez minimum 3 dni od czasu ułożenia świeżej mieszanki betonowej. Tak, więc Ty jesteś Inwestorem - Ciebie muszę słuchać - ty płacisz ty decydujesz, a jeszcze lepiej zadzwoń do kierbuda, żeby to potwierdził... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 10.04.2011 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2011 Witam.Ile teraz kasują w naszym regionie za tynki maszynowe? Interesują mnie cementowo-wapienne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martek1981 10.04.2011 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2011 Witam. Ile teraz kasują w naszym regionie za tynki maszynowe? Interesują mnie cementowo-wapienne. Jestem w trakcie - 14 zł/m2 netto. Tynk Dolina Nidy - gładziudki jak "dupa niemowlaka" jak to mój sąsiad powiedział Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszek1982 10.04.2011 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2011 Jestem w trakcie - 14 zł/m2 netto. Tynk Dolina Nidy - gładziudki jak "dupa niemowlaka" jak to mój sąsiad powiedział czy to jest cena samej robocizny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martek1981 10.04.2011 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2011 czy to jest cena samej robocizny? oczywiście, tak. Materiał kupowałem sam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tokar71 11.04.2011 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2011 Witajcie, Jestem w trakcie ustalania cen za remont domu gdzie będzie dużo robót rozbiórkowych. Czy możecie mi powiedzieć jakie są stawki za zdjęcie starego dachu (dachówki ceramiczne - nie ma potrzeby ich delikatnego traktowania ponieważ nowy dach będzie kryty blachą), wyburzanie starych ścianek działowych z cegły itp? Czy to standardowa zasada wyceny za m2? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martek1981 11.04.2011 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2011 Witajcie, Jestem w trakcie ustalania cen za remont domu gdzie będzie dużo robót rozbiórkowych. Czy możecie mi powiedzieć jakie są stawki za zdjęcie starego dachu (dachówki ceramiczne - nie ma potrzeby ich delikatnego traktowania ponieważ nowy dach będzie kryty blachą), wyburzanie starych ścianek działowych z cegły itp? Czy to standardowa zasada wyceny za m2? Pozdrawiam Myślę że w Twoim przypadku lepiej dogadać się z ekipą na konkretną robotę za konkretną kasę. KNR oczywiście określa takie stawki, ale ekipy rzadko się do niego odwołują. Jeżeli nie zależy Ci na odzyskaniu materiału to bierz ekipę jak najtańszą, zrobić demolkę to nic trudnego:) Poleciłbym Ci moich dekarzy oni zrobili to dobrze, chociaż wcale nie mieli! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtas122 14.04.2011 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2011 Oddam za 200zł przyczepkę samochodową do przewozu ciężkich towarów. Nie wiem do końca jaki jest jej stan bo dawno nie używałem ,ale do ,,około komina" na pewno się nada. Brak dokumentów. Wymiary podam jak zmierzę. Nadal aktualne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 14.04.2011 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2011 oczywiście, tak. Materiał kupowałem sam. A można więcej informacji, jakiej firmy ten tynk, cena, itp... Dziś znalazłem w gazecie ekipę z naszego regionu i zaśpiewali mi 25 zł z materiałem (90 metrów sufitu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martek1981 14.04.2011 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2011 A można więcej informacji, jakiej firmy ten tynk, cena, itp... Dziś znalazłem w gazecie ekipę z naszego regionu i zaśpiewali mi 25 zł z materiałem (90 metrów sufitu) Tynk cementowo wapienny lekki Dolina Nidy, w Słupsku niestety tylko na zamówienie w BAT, Rebis, Woodcote. Struktura tynku rewelacyjna, praktycznie jak ktoś nie chce lustra to pod malowanie. Zabawy z filcowaniem troche jest, ale efekt również. Moja ekipa pierwszy raz na nim robiła i mówią że rewelka ale teraz już by mi inną cenę powiedzieli bo jest sporo więcej pracy:) Do garażu, kotłowni i łazienek kupiłem zwykły Baumit MPI25 dostępny np. w hurtowni remont po 16 zł/ 40 kg. Tutaj struktura jest już dużo gorsza ale pod płytki idealna. Ja u siebie sufitów nie tynkowałem bo mam Terive i dwie ekipy mi odmówiły tynkowania tynkiem cw, chyba że na moją odpowiedzialność, gipsowym owszem, więc zrezygnowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszek1982 16.04.2011 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2011 Witajcie dowiedziałem sie ze w Ustce robia systemy kominowe brata czy ktos ma od nich komin a jak tak to jak sie spawuje i wyglada jego cena... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafek11 26.04.2011 15:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2011 Witam.Sprzedam deski szalunkowe, bo mi teren zagracają. Tanio!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts