Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Słupsk - Kobylnica

Recommended Posts

Czy komus też nawala subskrycja na muratorze?

Nie dochodzą mi na maila Wasze wpisy. Dziś patrze a tu cała strona nowych wpisów ;)

Hej arte i jak okienka wybraleś?Ja wybieram vertex, roznica miedzy nim a Bajcarem niewielka a naprawde naczytalem sie duzo pozytywo do tego dokladnie je obejrzalem i jutro zamawiam. Naprawde fajne okienka a do tego w standardzie sporo bajerow-regulacja uchylenia, dobrze oklejone...itp

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?173539-Okna-VETREX/page2&highlight=vetrex

Wybrałem tak jak ty - Vertexa, 3 szybowe z profilem 90mm. Brama Hormanna. Wszystko w złotym dębie.

Cena rzeczywiście mnie zaskoczyła. Czekam teraz na realizacje no i zobaczymy później jak z ich wykonaniem w praktyce.

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Czy komus też nawala subskrycja na muratorze?

Nie dochodzą mi na maila Wasze wpisy. Dziś patrze a tu cała strona nowych wpisów ;)

Wybrałem tak jak ty - Vertexa, 3 szybowe z profilem 90mm. Brama Hormanna. Wszystko w złotym dębie.

Cena rzeczywiście mnie zaskoczyła. Czekam teraz na realizacje no i zobaczymy później jak z ich wykonaniem w praktyce.

Oczywisice tak jak ja w Panterce?Kurcze mieli u mnie montowac w srode ale gmina mi rozkopala droge na kanalize i wode i zero dojazdu.Dopiero wejda 12 wresnia a u Ciebie kiedy?

Oczywisice tak jak ja w Panterce?Kurcze mieli u mnie montowac w srode ale gmina mi rozkopala droge na kanalize i wode i zero dojazdu.Dopiero wejda 12 wresnia a u Ciebie kiedy?

Tak w Panterce :)

Będę montował pod koniec września bo wtedy dopiero koniec dachu będę miał.

Zbyszek jak już będziesz po tynkach to odezwij się. Będę również potrzebował, no i kogos do posadzek.

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...

Chciałbym ostrzec wszystkich przed tartakiem - firma DREWBAL z Bydlina.

Właściciel nie wywiązuje się z terminów, przez tydzień po umówionej dacie 5 (!) razy przesuwał datę odbioru więźby, codziennie wymyślając inne wykręty, a kiedy przyjechał transport okazało się że kilku belek brakuje - bo pracownik zapomniał wszystkiego załadować, przez co musiałem zapłacić za ponowne wynajęcie samochodu.

Na szczęście nie zapłaciłem jeszcze całej kwoty, a dzwoniłem w sprawie wyliczenia już 4 razy i wciąż się za to nie zabrał, a na moją sugestię żeby to on zadzwonił odparł, że on nie ma czasu na telefony.

Słysząc to podczas ostatniej rozmowy z nim, moja granica wytrzymałości została przekroczona, żyłka mi pękła, dostałem szału i rozbiłem telefon.

Jak się niedawno okazało, mojemu koledze zrobił tarcicę z opóźnieniem 2 tygodni, a drugiemu próbował podnieść cenę powyżej umówionej kwoty "bo drewno podrożało".

Zależy ile chcesz wydac na te drzwi do kotłowni...

Ten sam paradoks co przy wejściowych...

Ja nie miałem rzadnych wyimaginowanych wymagań

a i tak kupiłem lepsze niż myślałem...

ale za cenę mniejszą niż myślałem...

W Obi, Casko masz pełno normalnych

drzwi do takich pomieszcząń... wystarczy że będą stalowe...

Już za 400zł coś znajdziesz...

Zależy ile chcesz wydac na te drzwi do kotłowni...

Ten sam paradoks co przy wejściowych...

Ja nie miałem rzadnych wyimaginowanych wymagań

a i tak kupiłem lepsze niż myślałem...

ale za cenę mniejszą niż myślałem...

W Obi, Casko masz pełno normalnych

drzwi do takich pomieszcząń... wystarczy że będą stalowe...

Już za 400zł coś znajdziesz...

Mówisz o tych chińskich drzwiach wejściowych?

Byłem w Castoramie to mieli: zwykłe z ocynku, lub właśnie normalne drzwi wejściowe z wizjerem itp - Produkcja chińska

Ja jeszcze chciałem znaleźć coś w kolorze Złoty Dąb jak reszta mojej stolarki.

To będzie zagwostka.

Obecnie złoty dąb jest najpopularniejszy, znaleść coś w nim to pikuś...

Pozwolę sobie porównać drzwi z kmt i te chińckie... mam oba...

O ile różnica w cenie to praktycznie ponad dwa razy tyle na rzecz kmt...

To chińskie zaskoczyłu mnie systemem poziomowanenia, można to zrobić samemu bez siły...

Mają dwie śrubki, które unoszą lub wychylają drzwi...

W kmt nie ma takiego czegoś i trzeba 2-3 osoby,

a i tak wyjdzie jak wyjdzie...

tak materiał sam kupuje na posadzki i potrzebuje 25 ton piasku płukanego, 120 workow cementu i 12l plaryfikatora.Cena wyglada odsyc ciekawie bo facet woła 12zł/m2 a do tego ma swoj agregat, mam oferte z materiałem a ta opiewa na 40 zł i zastnawiam sie co lepiej wychodzi...ale do do ofery z materialem to do konca nie ma pewnosci bo wiadomo jakie da ktos proporcje...?