zbyszek1982 12.10.2011 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2011 Witam wszystkich. Jestem tu nowa i pozwolę sobie na zadawanie pytań i jeśli to możliwe proszę o podpowiedzi. Ile w naszej okolicy kosztują roboty ziemne? Czy 90 zł za godzinę pracy do dużo, mało czy w normie? To zależy w jakim rejonie.W mojej okolicy- Damnica te 90zł to optymalna cena ale słyszałem ze w Włynkowie np za godzine biora 70-80 zł.Ponawiam pytanko o piasek płukany-gdzie można takie cudo dostac i za ile? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
art-e 13.10.2011 05:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2011 Potrzebuje piasku płukanego do wylewek-nie wiecie gdzie takie cudo mozna dostac i w jakiej cenie? Zbyszek, piasek taki dostaniesz z Zagórek. każdy kto wozi kruszywa/piaski Ci to przywiezie. Nie wiem jaka cena, także jak już będziesz wiedział to pochwal się bo sam za 1,5 mc będę potrzebował. Aha, wrzuć mi na priva namiary na tych posadzkarzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inż. 13.10.2011 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2011 zbyszek1982:Piasek jak chcesz to zadzwoń do Lipińskiego, to Ci przywiezie...U mnie wyszło za 26t = 1000zł.Materiały rzeczywiście samemu lepiej kupić... wiesz co masz... Do Angela71:90zł/h to cena ok, chodź im więcej do roboty,tym można zbijać trochę ceną (10-15zł)... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Angela71 13.10.2011 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2011 Dziękuję za informacje. Bedę budowała w Krępie, a praca do wykonania to tylko zdjęcie humusu i wyrównanie terenie terenu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszek1982 16.10.2011 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2011 Zbyszek, piasek taki dostaniesz z Zagórek. każdy kto wozi kruszywa/piaski Ci to przywiezie. Nie wiem jaka cena, także jak już będziesz wiedział to pochwal się bo sam za 1,5 mc będę potrzebował. Aha, wrzuć mi na priva namiary na tych posadzkarzy. Czy blizej niz te Zagórki nie ma tego piasku płukanego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inż. 17.10.2011 05:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2011 W siemianicach chyba jest ale nie wiem czy coś załatwisz...Bo krężel przejoł dostawy jak robili grodzką... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszek1982 17.10.2011 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2011 W siemianicach chyba jest ale nie wiem czy coś załatwisz... Bo krężel przejoł dostawy jak robili grodzką... W Siemianicach na żwirowni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budowlany_laik 19.10.2011 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2011 Angela71, zdejmujesz humus - chcesz robić fundamenty przed zimą? Trochę późno już wg mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inż. 20.10.2011 05:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2011 Tak... ale już dawno nie brałem, więc musisz się sam zorientować...Mi Lipiński z zagórek przywiuzł i powiem Ci, że złego zdania nie powiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszek1982 20.10.2011 05:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2011 podpowiedzcie mi ile daliscie za ulozenie ulozenie styropianu na podloge. Ja mam 100 m/2 i chlopaki zawołali mi 1100 zl za polozenie.Mam wrazenie ze to troche za duzo.Polozylbym sam ale niestety nie mam na to czasu:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Angela71 20.10.2011 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2011 budowlany_laik miałam taki pomysł żeby zerówkę zrobić przed zimą i potem od wiosny działać dalej ale po konsultacjach z fachowcami wycofałam się z tego pomysłu i czekam do wiosny. Ale dziękuje za cenna uwagę. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budowlany_laik 21.10.2011 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2011 Do nowych Krajanów: mam do sprzedania za 'co łaska' parę pozostałości, które mogą się przydać teraz budującym: - 3 plandeki niebieskie z Castoramy - duże, nie wiem ile m2, ale ok. 10x10m - mogę zmierzyć - 2 folie czarne budowlane (chyba 10x7m) - mogę zmierzyć dokładnie - miska WC podwieszana Koło - używana 2 miesiące - w stanie 5- - w sam raz dla ekip budowlanych - można zainstalować zaraz po postawieniu działówek Gdyby ktoś był zaintersowany, proszę o kontakt na priv. Angela71 - witamy w gronie, życzymy powodzenia na wiosnę. W Krępie ładne działeczki są Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszek1982 22.10.2011 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2011 Zbyszek, piasek taki dostaniesz z Zagórek. każdy kto wozi kruszywa/piaski Ci to przywiezie. Nie wiem jaka cena, także jak już będziesz wiedział to pochwal się bo sam za 1,5 mc będę potrzebował. Aha, wrzuć mi na priva namiary na tych posadzkarzy. co do posadzkarzy i tynkarzy to niestety jeszcze nie wiem nic dokladnie.Jedni mieli wejsc w poniedzialek a niestety cisza jak...a jutro maja przyjechac kolejni by zobaczyc i wycenic wiec zobaczymy. Powiedzcie mi jak to jest z tynkami i podloga czy mozna je zostawić przez zime bez ogrzewania?Jesli sie zdecydujemy to wejdą z tynkami od 1 listopada a z podloga dopiero gdzies po 10.Powiedzcie jak sadzicie czy lepiej robic je czy zaczekac do wiosny. Niestety pieca nie bede podłanczał gdyż nadal czekam na prad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inż. 23.10.2011 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2011 Zima niesie jedno ograniczenia,że pomieszczenia nie bądą wiatrzone,bo albo będzie za zimno żebyś tam pojachałalbo zasypie i też wynik ten sam... Podłogi z kreta mają stosownie mało wody, wiec nie jest źle...Tynki to co innego więc może je przymrozić...Jeśli pogoda zapowiada się na mroźną,a chyba taka już nadchodzi to poczekaj na wiosnę... Co do ceny za ułożenie styro...Każdy rząda tyle ile uważa... w twoim przypadku wiesz ile kosztuje twój czas:)Poczekaj do wiosny, kup sobie dobrą wódkę, a w między czasie sam położysz styro i będzie luzzz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszek1982 24.10.2011 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2011 Zima niesie jedno ograniczenia, że pomieszczenia nie bądą wiatrzone, bo albo będzie za zimno żebyś tam pojachał albo zasypie i też wynik ten sam... Podłogi z kreta mają stosownie mało wody, wiec nie jest źle... Tynki to co innego więc może je przymrozić... Jeśli pogoda zapowiada się na mroźną, a chyba taka już nadchodzi to poczekaj na wiosnę... Co do ceny za ułożenie styro... Każdy rząda tyle ile uważa... w twoim przypadku wiesz ile kosztuje twój czas:) Poczekaj do wiosny, kup sobie dobrą wódkę, a w między czasie sam położysz styro i będzie luzzz. z Tynkami wchodze jednak w piatek a koniec ponoc w poniedizalek wiec moze jeszcze duzych mrozów nie bedzie...ekipa tłumaczyła mi ze nie bedzie problemów z tynkami nawet jesli nie bede ogrzewał.Najwazniejsze według nich jest to aby sciana nie była przymrozona, mokra przed nałożeniem tynków. Daja na to gwrarancje.Zdziwiło mnie to ze wchodza w piatek a robote odbieram w poniedzialek -ok 600m/2 tynkow.Dobrze ze sprawnie chca to zrobić i że maja swoj agregat pradotworczy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
art-e 25.10.2011 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2011 z Tynkami wchodze jednak w piatek a koniec ponoc w poniedizalek wiec moze jeszcze duzych mrozów nie bedzie...ekipa tłumaczyła mi ze nie bedzie problemów z tynkami nawet jesli nie bede ogrzewał.Najwazniejsze według nich jest to aby sciana nie była przymrozona, mokra przed nałożeniem tynków. Daja na to gwrarancje.Zdziwiło mnie to ze wchodza w piatek a robote odbieram w poniedzialek -ok 600m/2 tynkow.Dobrze ze sprawnie chca to zrobić i że maja swoj agregat pradotworczy:) Hmm, rzeczywiście bardzo szybko te tynki chcą ułożyć. Ja już jadę z tynkami. Czas kładzenia ok. 1,5 tygodnia. Dom: 120 m + 30 m garażu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszek1982 26.10.2011 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2011 dosyc dlugo-kłada recznie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
art-e 27.10.2011 06:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2011 dosyc dlugo-kłada recznie? Nie, maszynowo. Pracują 3 osoby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszek1982 29.10.2011 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2011 U mnie skonczyli juz pietro i strop.Zostaje im dół i koncza chyba w poniedziałek.Pracuje ich 4 ale robia od 7 do 20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inż. 31.10.2011 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2011 A kto u Ciebie Zbyszko robi - ekipa z kaszub...I jaki masz tynk? producent? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts