Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Słupsk - Kobylnica

Recommended Posts

Witam wszystkich. Jestem tu nowa i pozwolę sobie na zadawanie pytań i jeśli to możliwe proszę o podpowiedzi. :)

Ile w naszej okolicy kosztują roboty ziemne? Czy 90 zł za godzinę pracy do dużo, mało czy w normie?

To zależy w jakim rejonie.W mojej okolicy- Damnica te 90zł to optymalna cena ale słyszałem ze w Włynkowie np za godzine biora 70-80 zł.Ponawiam pytanko o piasek płukany-gdzie można takie cudo dostac i za ile?

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Potrzebuje piasku płukanego do wylewek-nie wiecie gdzie takie cudo mozna dostac i w jakiej cenie?

Zbyszek, piasek taki dostaniesz z Zagórek. każdy kto wozi kruszywa/piaski Ci to przywiezie. Nie wiem jaka cena, także jak już będziesz wiedział to pochwal się bo sam za 1,5 mc będę potrzebował.

Aha, wrzuć mi na priva namiary na tych posadzkarzy. :cool:

Zbyszek, piasek taki dostaniesz z Zagórek. każdy kto wozi kruszywa/piaski Ci to przywiezie. Nie wiem jaka cena, także jak już będziesz wiedział to pochwal się bo sam za 1,5 mc będę potrzebował.

Czy blizej niz te Zagórki nie ma tego piasku płukanego?

Do nowych Krajanów: mam do sprzedania za 'co łaska' parę pozostałości, które mogą się przydać teraz budującym:

- 3 plandeki niebieskie z Castoramy - duże, nie wiem ile m2, ale ok. 10x10m - mogę zmierzyć

- 2 folie czarne budowlane (chyba 10x7m) - mogę zmierzyć dokładnie

- miska WC podwieszana Koło - używana 2 miesiące - w stanie 5- - w sam raz dla ekip budowlanych - można zainstalować zaraz po postawieniu działówek

Gdyby ktoś był zaintersowany, proszę o kontakt na priv.

Angela71 - witamy w gronie, życzymy powodzenia na wiosnę. W Krępie ładne działeczki są :-)

co do posadzkarzy i tynkarzy to niestety jeszcze nie wiem nic dokladnie.Jedni mieli wejsc w poniedzialek a niestety cisza jak...a jutro maja przyjechac kolejni by zobaczyc i wycenic wiec zobaczymy.

Powiedzcie mi jak to jest z tynkami i podloga czy mozna je zostawić przez zime bez ogrzewania?Jesli sie zdecydujemy to wejdą z tynkami od 1 listopada a z podloga dopiero gdzies po 10.Powiedzcie jak sadzicie czy lepiej robic je czy zaczekac do wiosny. Niestety pieca nie bede podłanczał gdyż nadal czekam na prad

Zima niesie jedno ograniczenia,

że pomieszczenia nie bądą wiatrzone,

bo albo będzie za zimno żebyś tam pojachał

albo zasypie i też wynik ten sam...

Podłogi z kreta mają stosownie mało wody, wiec nie jest źle...

Tynki to co innego więc może je przymrozić...

Jeśli pogoda zapowiada się na mroźną,

a chyba taka już nadchodzi to poczekaj na wiosnę...

Co do ceny za ułożenie styro...

Każdy rząda tyle ile uważa... w twoim przypadku wiesz ile kosztuje twój czas:)

Poczekaj do wiosny, kup sobie dobrą wódkę, a w między czasie sam położysz styro i będzie luzzz.

Zima niesie jedno ograniczenia,

że pomieszczenia nie bądą wiatrzone,

bo albo będzie za zimno żebyś tam pojachał

albo zasypie i też wynik ten sam...

Podłogi z kreta mają stosownie mało wody, wiec nie jest źle...

Tynki to co innego więc może je przymrozić...

Jeśli pogoda zapowiada się na mroźną,

a chyba taka już nadchodzi to poczekaj na wiosnę...

Co do ceny za ułożenie styro...

Każdy rząda tyle ile uważa... w twoim przypadku wiesz ile kosztuje twój czas:)

Poczekaj do wiosny, kup sobie dobrą wódkę, a w między czasie sam położysz styro i będzie luzzz.

z Tynkami wchodze jednak w piatek a koniec ponoc w poniedizalek wiec moze jeszcze duzych mrozów nie bedzie...ekipa tłumaczyła mi ze nie bedzie problemów z tynkami nawet jesli nie bede ogrzewał.Najwazniejsze według nich jest to aby sciana nie była przymrozona, mokra przed nałożeniem tynków. Daja na to gwrarancje.Zdziwiło mnie to ze wchodza w piatek a robote odbieram w poniedzialek -ok 600m/2 tynkow.Dobrze ze sprawnie chca to zrobić i że maja swoj agregat pradotworczy:)

z Tynkami wchodze jednak w piatek a koniec ponoc w poniedizalek wiec moze jeszcze duzych mrozów nie bedzie...ekipa tłumaczyła mi ze nie bedzie problemów z tynkami nawet jesli nie bede ogrzewał.Najwazniejsze według nich jest to aby sciana nie była przymrozona, mokra przed nałożeniem tynków. Daja na to gwrarancje.Zdziwiło mnie to ze wchodza w piatek a robote odbieram w poniedzialek -ok 600m/2 tynkow.Dobrze ze sprawnie chca to zrobić i że maja swoj agregat pradotworczy:)

Hmm, rzeczywiście bardzo szybko te tynki chcą ułożyć.

Ja już jadę z tynkami. Czas kładzenia ok. 1,5 tygodnia.

Dom: 120 m + 30 m garażu