zbyszek1982 31.10.2011 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2011 Tak chłopaki z kaszub z Bolszewa, tak sprawnej ekipy jeszcze nie mialem na budowie -robili od 7 do 20 bez przerw na piwko itp i dzis skonczyli.Zobaczymy jak to bedzie wyglądało pózniej ale panowie w branzy od 7 lat wiec licze ze gwarancji jaka mi dali na 3 lata nie bede musiał wykorzystywac:)Na sciany mam cementowo-wapienny "Dolina Nidy" a terriva (sufit) gipsowy knaufa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inż. 04.11.2011 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2011 Rozumiem, że to są te chłopaki co Ci poleciłem...U mnie wszystko ładnie wyschło... mam same C-W (TYSAND)Nie powienno być problemu,a ekipa rzeczywiście dobrze zgrana i wiedząca jak robić...Po za tym dobry kontak z Inwestorem - to ich zaleta...O wszystko pytają...Tylko się cieszyć, że takie ekipy są... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszek1982 04.11.2011 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2011 Rozumiem, że to są te chłopaki co Ci poleciłem... U mnie wszystko ładnie wyschło... mam same C-W (TYSAND) Nie powienno być problemu, a ekipa rzeczywiście dobrze zgrana i wiedząca jak robić... Po za tym dobry kontak z Inwestorem - to ich zaleta... O wszystko pytają... Tylko się cieszyć, że takie ekipy są... Nie twoja ekipa za bardzo nie miala czasu i robili mi z Bolszewa-Tynk-Bud Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszek1982 06.11.2011 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2011 Potrzebuje informacji gdzie mogę zdobyć parapety-konglomerat, aglomarmur, marmur itp w dobrej cenie...Jesli macie namiary na kogos w miare przystepnego cenowo to prosze o jakis namiar:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
art-e 16.11.2011 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2011 Coś mało osób u nas na tej grupie widać..... Wie ktoś może gdzie u nas w okolice dobry ekogroszek można kupić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martek1981 16.11.2011 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2011 Coś mało osób u nas na tej grupie widać..... Wie ktoś może gdzie u nas w okolice dobry ekogroszek można kupić? Najbliższa okolica z dobrym ekogroszkiem to Dolny Śląsk:) Ja ostatnio kupowałem Ekoreta z kopalni Kazimierz Juliusz pakowany w worki po 20 kg ze składu Resover spod Chrzanowa:) Przyjechał na paletach, samochodem z windą więc wszystko ok. Cenowo korzystnie i mam pewność co do jakości. W Słupsku jak pytałem to tylko luzem z placu, ewentualnie nasypią mi w worki po 50 kg, tylko skąd mam wiedzieć co to jest. Ta firma ma swoją stronę w necie resover.eu i krążą o niej dobre opinie na różnych forach. Jedyny minus to czas realizacji ja zamawiałem w połowie września, a dostałem na początku listopada. Standardowo to niby jest ok 4 tygodnie i musisz przedpłacić, ale jak będzie się dobrze palił to na przyszłą zimę też u nich zamówię tylko że dużo wcześniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
art-e 17.11.2011 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2011 Najbliższa okolica z dobrym ekogroszkiem to Dolny Śląsk:) Ja ostatnio kupowałem Ekoreta z kopalni Kazimierz Juliusz pakowany w worki po 20 kg ze składu Resover spod Chrzanowa:) Przyjechał na paletach, samochodem z windą więc wszystko ok. Cenowo korzystnie i mam pewność co do jakości. W Słupsku jak pytałem to tylko luzem z placu, ewentualnie nasypią mi w worki po 50 kg, tylko skąd mam wiedzieć co to jest. Ta firma ma swoją stronę w necie resover.eu i krążą o niej dobre opinie na różnych forach. Jedyny minus to czas realizacji ja zamawiałem w połowie września, a dostałem na początku listopada. Standardowo to niby jest ok 4 tygodnie i musisz przedpłacić, ale jak będzie się dobrze palił to na przyszłą zimę też u nich zamówię tylko że dużo wcześniej. No tak Resover..... znam, znam Tylko en termin no i tez kosz transportu. Ale i tak chyba zamówie, na początek tutaj a na resztę juz zimy u nich. To co ten ekoret dobrze się pali? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martek1981 17.11.2011 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2011 U mnie się jeszcze nie pali bo dopiero podłączam kocioł. Wybrałem go ponieważ jest polecany przez producenta mojego kotła, słyszałem o nim wiele dobrych opinii. U nich często są promocje związane z transportem przy większych ilościach, np teraz od czterech ton jest transport gratis. Ja zamawiałem 3 tony to wyszło mi 300 zł i mam węgiel pod domem, a jak bym zamawiał w Słupsku to 150 zł za transport:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
art-e 05.01.2012 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 Ale cisza w regionie Słuchajcie czy ktoś z Was korzystał z pomocy przy zwrocie vatu za materiały budowlane? Kogoś polecacie? Ceny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martek1981 06.01.2012 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 Ja jestem właśnie świeżo po złożeniu drugiego już wniosku:) Obydwa robiłem sam, jest trochę zabawy ale tragedii nie ma. Kilka poprawek musiałem zrobić ale i tak myślę że warto:) Przy okazji, mam do sprzedania ok 30m2 wełny Rockwool Superrock 120mm w super promocyjnej cenie 10 zł/m2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inż. 07.01.2012 22:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2012 Witam,ja też podpisze sie do koleżeństwa samo VAtowców...praktycznie samo się robi... jak tylko ktoś lubi cyferki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
art-e 08.01.2012 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 Witam, ja też podpisze sie do koleżeństwa samo VAtowców... praktycznie samo się robi... jak tylko ktoś lubi cyferki... Korzystacie z jakichś programów itp ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inż. 08.01.2012 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 excel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszek1982 10.01.2012 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 Ale cisza w regionie Słuchajcie czy ktoś z Was korzystał z pomocy przy zwrocie vatu za materiały budowlane? Kogoś polecacie? Ceny? Witajcie! Nie bawcie sie w exelu.Tu jest swietny program- http://www.podatki.biz/formularz-vzm/, wypelnia sie swietnie, nawet poprawia bledy jesli cos zle spiszesz w kwestii kosztów, mozna kopiowac umery nip sprzedacy i tylko wklejac.Ja zlozylem wniosek ostaniego grudnia niestety jutro jade na poprawki i ciekawi mnie czy w US beda do mnie "strzelac".Troszke moze za bardzo sie rozbrykalem i te pozycje ktore sie wahalem co do odpisu zawsze bralem na tak:) zobaczymy jak to jutro wyjdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
art-e 11.01.2012 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2012 Witajcie! Nie bawcie sie w exelu.Tu jest swietny program- http://www.podatki.biz/formularz-vzm/, wypelnia sie swietnie, nawet poprawia bledy jesli cos zle spiszesz w kwestii kosztów, mozna kopiowac umery nip sprzedacy i tylko wklejac.Ja zlozylem wniosek ostaniego grudnia niestety jutro jade na poprawki i ciekawi mnie czy w US beda do mnie "strzelac".Troszke moze za bardzo sie rozbrykalem i te pozycje ktore sie wahalem co do odpisu zawsze bralem na tak:) zobaczymy jak to jutro wyjdzie Właśnie też ten program dorwałem i bede testował. Napisz jak tam wyszło w US. Co ci odrzucili. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszek1982 11.01.2012 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2012 Wrocilem, odrzucili mi ok 8% z ogolnej sumy wiec nie jest zle.Ciezko powiedziec co z produktów, ja wychodzilem z zasady ze jak z czym sie waham to wrzucam. Hm Odrzuili mi co mowil najwiecej z hydrauliki naycznia zbiorcze, cisnieniowe itp, jakies pompy im nie pasowały tez ale ogolnie duzy pozytyw:) dla US! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wrona1977 13.01.2012 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2012 A może jest ktoś kto nam dopomoże doświadczeniem budowlanym?? Jestem z Ustki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszek1982 13.01.2012 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2012 a może jest ktoś kto nam dopomoże doświadczeniem budowlanym?? Jestem z ustki tzn? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wrona1977 13.01.2012 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2012 Z mężem wybraliśmy projekt SAMBOR REX - na 5 osobową rodzinę jest odpowiedni... Słyszałam, że starając się o pozwolenia o budowę - nie za wszystkie wnioski trzeba płacić w pełnych wysokościach Kwestia tego - gdzie można się zwracać z prośbą o zwolnienia z opłaty... A i jeszcze jedno - czy ktoś wie - starając się o decyzję o warunkach przyłączy z Zakładu Energetycznego jaka jest w tej chwili opłata? Mi obiło się że 170zł za 1KW o który wystąpię... Czyli 170 x 15 = 2550 Czy to prawda?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 14.01.2012 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2012 A może jest ktoś kto nam dopomoże doświadczeniem budowlanym?? Jestem z Ustki Witam w naszym regionie Swojego czasu pracowałem na kilkui budowach w Ustce i Wodnicy. A co do tych KW to niestety takie są opłaty. Tylko na czas budowy zamówcie sobie mniej....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts