Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Słupsk - Kobylnica

Recommended Posts

Tak chłopaki z kaszub z Bolszewa, tak sprawnej ekipy jeszcze nie mialem na budowie -robili od 7 do 20 bez przerw na piwko itp i dzis skonczyli.Zobaczymy jak to bedzie wyglądało pózniej ale panowie w branzy od 7 lat wiec licze ze gwarancji jaka mi dali na 3 lata nie bede musiał wykorzystywac:)Na sciany mam cementowo-wapienny "Dolina Nidy" a terriva (sufit) gipsowy knaufa

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Rozumiem, że to są te chłopaki co Ci poleciłem...

U mnie wszystko ładnie wyschło... mam same C-W (TYSAND)

Nie powienno być problemu,

a ekipa rzeczywiście dobrze zgrana i wiedząca jak robić...

Po za tym dobry kontak z Inwestorem - to ich zaleta...

O wszystko pytają...

Tylko się cieszyć, że takie ekipy są...

Rozumiem, że to są te chłopaki co Ci poleciłem...

U mnie wszystko ładnie wyschło... mam same C-W (TYSAND)

Nie powienno być problemu,

a ekipa rzeczywiście dobrze zgrana i wiedząca jak robić...

Po za tym dobry kontak z Inwestorem - to ich zaleta...

O wszystko pytają...

Tylko się cieszyć, że takie ekipy są...

Nie twoja ekipa za bardzo nie miala czasu i robili mi z Bolszewa-Tynk-Bud

• 2 weeks później...
Coś mało osób u nas na tej grupie widać.....:(

Wie ktoś może gdzie u nas w okolice dobry ekogroszek można kupić?

Najbliższa okolica z dobrym ekogroszkiem to Dolny Śląsk:) Ja ostatnio kupowałem Ekoreta z kopalni Kazimierz Juliusz pakowany w worki po 20 kg ze składu Resover spod Chrzanowa:) Przyjechał na paletach, samochodem z windą więc wszystko ok. Cenowo korzystnie i mam pewność co do jakości. W Słupsku jak pytałem to tylko luzem z placu, ewentualnie nasypią mi w worki po 50 kg, tylko skąd mam wiedzieć co to jest. Ta firma ma swoją stronę w necie resover.eu i krążą o niej dobre opinie na różnych forach. Jedyny minus to czas realizacji ja zamawiałem w połowie września, a dostałem na początku listopada. Standardowo to niby jest ok 4 tygodnie i musisz przedpłacić, ale jak będzie się dobrze palił to na przyszłą zimę też u nich zamówię tylko że dużo wcześniej.

Najbliższa okolica z dobrym ekogroszkiem to Dolny Śląsk:) Ja ostatnio kupowałem Ekoreta z kopalni Kazimierz Juliusz pakowany w worki po 20 kg ze składu Resover spod Chrzanowa:) Przyjechał na paletach, samochodem z windą więc wszystko ok. Cenowo korzystnie i mam pewność co do jakości. W Słupsku jak pytałem to tylko luzem z placu, ewentualnie nasypią mi w worki po 50 kg, tylko skąd mam wiedzieć co to jest. Ta firma ma swoją stronę w necie resover.eu i krążą o niej dobre opinie na różnych forach. Jedyny minus to czas realizacji ja zamawiałem w połowie września, a dostałem na początku listopada. Standardowo to niby jest ok 4 tygodnie i musisz przedpłacić, ale jak będzie się dobrze palił to na przyszłą zimę też u nich zamówię tylko że dużo wcześniej.

No tak Resover..... znam, znam

Tylko en termin no i tez kosz transportu.

Ale i tak chyba zamówie, na początek tutaj a na resztę juz zimy u nich.

To co ten ekoret dobrze się pali?

U mnie się jeszcze nie pali bo dopiero podłączam kocioł. Wybrałem go ponieważ jest polecany przez producenta mojego kotła, słyszałem o nim wiele dobrych opinii. U nich często są promocje związane z transportem przy większych ilościach, np teraz od czterech ton jest transport gratis. Ja zamawiałem 3 tony to wyszło mi 300 zł i mam węgiel pod domem, a jak bym zamawiał w Słupsku to 150 zł za transport:)

• 1 month później...

Ja jestem właśnie świeżo po złożeniu drugiego już wniosku:) Obydwa robiłem sam, jest trochę zabawy ale tragedii nie ma. Kilka poprawek musiałem zrobić ale i tak myślę że warto:)

Przy okazji, mam do sprzedania ok 30m2 wełny Rockwool Superrock 120mm w super promocyjnej cenie 10 zł/m2.

Ale cisza w regionie :)

Słuchajcie czy ktoś z Was korzystał z pomocy przy zwrocie vatu za materiały budowlane?

Kogoś polecacie? Ceny?

Witajcie!

Nie bawcie sie w exelu.Tu jest swietny program- http://www.podatki.biz/formularz-vzm/, wypelnia sie swietnie, nawet poprawia bledy jesli cos zle spiszesz w kwestii kosztów, mozna kopiowac umery nip sprzedacy i tylko wklejac.Ja zlozylem wniosek ostaniego grudnia niestety jutro jade na poprawki i ciekawi mnie czy w US beda do mnie "strzelac".Troszke moze za bardzo sie rozbrykalem i te pozycje ktore sie wahalem co do odpisu zawsze bralem na tak:) zobaczymy jak to jutro wyjdzie

Witajcie!

Nie bawcie sie w exelu.Tu jest swietny program- http://www.podatki.biz/formularz-vzm/, wypelnia sie swietnie, nawet poprawia bledy jesli cos zle spiszesz w kwestii kosztów, mozna kopiowac umery nip sprzedacy i tylko wklejac.Ja zlozylem wniosek ostaniego grudnia niestety jutro jade na poprawki i ciekawi mnie czy w US beda do mnie "strzelac".Troszke moze za bardzo sie rozbrykalem i te pozycje ktore sie wahalem co do odpisu zawsze bralem na tak:) zobaczymy jak to jutro wyjdzie

Właśnie też ten program dorwałem i bede testował.

Napisz jak tam wyszło w US. Co ci odrzucili.

Wrocilem, odrzucili mi ok 8% z ogolnej sumy wiec nie jest zle.Ciezko powiedziec co z produktów, ja wychodzilem z zasady ze jak z czym sie waham to wrzucam. Hm Odrzuili mi co mowil najwiecej z hydrauliki naycznia zbiorcze, cisnieniowe itp, jakies pompy im nie pasowały tez ale ogolnie duzy pozytyw:) dla US!

Z mężem wybraliśmy projekt SAMBOR REX - na 5 osobową rodzinę jest odpowiedni...

Słyszałam, że starając się o pozwolenia o budowę - nie za wszystkie wnioski trzeba płacić w pełnych wysokościach

Kwestia tego - gdzie można się zwracać z prośbą o zwolnienia z opłaty...

A i jeszcze jedno - czy ktoś wie - starając się o decyzję o warunkach przyłączy z Zakładu Energetycznego jaka jest w tej chwili opłata?

Mi obiło się że 170zł za 1KW o który wystąpię... Czyli 170 x 15 = 2550 :mad:

Czy to prawda??