zbyszek1982 14.01.2012 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2012 Witam w naszym regionie Swojego czasu pracowałem na kilkui budowach w Ustce i Wodnicy. A co do tych KW to niestety takie są opłaty. Tylko na czas budowy zamówcie sobie mniej....... Nie wiem czy cos takiego bedzie kalkulowac bo wszystko zalezy od tego czy juz na dzialce masz prad. Ja zlozylem wniosek do energii o przylaczenie mnie w kwietniu po otrzymaniu pozowlenia na budowe, w czerwcu podpisalem umowe na przylaczenie a dopiero 5 stycznia postawili mi skrzynke. Od podpsiania umowy do postawienia skrzynki minelo pół roku a w tym czasie domek juz stoi, jestem na etapie wykonczen-gladzie, kafle. Najlepsze jest to ze panowie, ktorzy mi montowlai skrzynke byli bardzo zdziwienie ze tak szybko mi montuja, ze musze miec jakies wtyki bo tak szybko to oni w rzeczywistosci nie działaja... masakra normalnie;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inż. 15.01.2012 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2012 Cześć,Do Wrona1977:O jakich wnioskach mówisz? Trochę wyrwanę z kontekstu... Jeśli chodzi o ZE to rzeczywiście opłata kręci się gdzieś koło tej kwoty...To jest opłata za przyłączenie do sieci - kabel, skrzynka na granicy....Po przyłączeniu odbierasz klucz do swojej skrzyneczki,i możesz złożyć wniosek o założenie licznika budowlanego...UWAGA:Podpisać umowę na czas budowy na moc minamalną - do 5kW.Prąd budowlany jest drorzszy w opłatach stałych... nie warto się spieszyć...Dopiero jak zacznie się prace na budowie to podpisać umowę...W ciągu 5 dni założą licznik i załatwione... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 28.01.2012 22:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2012 A jak juz będziesz podpisywac umowę normalna to bierz max 13kW, bo od tej wartości montują zabezpieczenia 25A, a to jest najważniejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszek1982 02.03.2012 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2012 Witam po dłuższej przerwie.Poszukuje dobrego wykonawcy do schodów drewnianych, moze macie kogos godnego polecenia?A moze słyszeliście o kimś, mieliscie do czynienia z kims kto nie powinien tego zawodu wykonywac. Prosze o podpowiedzi bysmy sie nie nacieli na jakiegos partacza....z gory dzieki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Limagraf 03.03.2012 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2012 Przygotowujemy sie do kontynuowania budowy i szukamy desek szalunkowych. Prosze o info gdzie i po ile kupowaliscie deski sz. Z gory dziekiRaf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszek1982 03.03.2012 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2012 Przygotowujemy sie do kontynuowania budowy i szukamy desek szalunkowych. Prosze o info gdzie i po ile kupowaliscie deski sz. Z gory dzieki Raf w fimalu na słonecznej- 500 złm/3 Ponawiam pytanko w kwestii ekipy od schodów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iskierka80 07.03.2012 22:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2012 WitamCzy ktoś z forumowiczów mógłby polecić elektryka do wykonania tzw. "prowizorki budowlanej" i hydraulika do podłączenia wody na budowę oraz orientuje się w przybliżonych kosztach? Wszystkie media są doprowadzone do granicy działki (gm. Słupsk). Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iskierka80 07.03.2012 22:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2012 "A i jeszcze jedno - czy ktoś wie - starając się o decyzję o warunkach przyłączy z Zakładu Energetycznego jaka jest w tej chwili opłata? Mi obiło się że 170zł za 1KW o który wystąpię... Czyli 170 x 15 = 2550 Czy to prawda??" Za decyzję o warunkach przyłączy (tak było w moim przypadku) nie ma żadnych opłat, dopiero potem ZE przygotowuje umowę i dołącża fakturę - mnie za13 kW - 2.299,20 PLN. A szafka już stoi przy granicy działki. Jeżeli się zdecydujesze to koszt 1 kWh prądu budowlanego-0,7322 PLN + 5,97 za każdy kW mocy przyłączeniowej/m-c + "abonament": 19,83PLN/m-c przy fakturach płatnych co 6 miesięcy lub 28,75 PLN/m-c przy fakturach płatnych co 2 miesiące. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ceslav 15.03.2012 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 Witam wszystkich rozpoczynajacych sezon bud 2012 w okolicach Slupsk-Ustka.Czy mozecie podpowiedziec gdzie u nas najlepiej brac BK (Solbet,H+H,Prefabet)?Jak z cenami cementu i gdzie najlepiej po plyty zeranskie?Jak z cenami styropianu?Ja rowniez podziele sie nowinkami cenowymi jak juz bede po zakupach.Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszek1982 17.03.2012 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2012 Witaj!Ja większość materiałów na surówke bralem w Fimalu na słonecznej u kierownika Kuby S. Ceny fimal ma chyba najlepsze w okolicy, dosyć tani transport. Wybrałem Sloneczną gdyż bardziej indywidualnie podchodzą do klienta niż Bałtyckiej- mniej zamieszania tam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lulukasz 26.03.2012 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2012 Witam Czy ktoś ma tynki robione przez servbud? Nie wiem jak oni robią, jeżeli tak proszę o opinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izaqaz 27.03.2012 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2012 Witajcie,Zaczynamy przygodę z budowaniem i szukamy dobrych fachowców z okolicy Słupska. Czy ktoś mógłby polecić dobrą brygadę znającą się na ytongu?Może jakiś sprawdzony kierownik budowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszek1982 27.03.2012 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2012 Ja mam niedroga i sprawdzona ekipe. U mnie budowali z H+H material pdobny do ytonga-zamki na klej...jak chcesz namiary to daj znac na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inż. 28.03.2012 06:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2012 Cześć,Nie wiem jak robi servbud, ale mam swoich fachowców... jak chcesz mogę dać cynę na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafek11 05.04.2012 13:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2012 Cześć, Nie wiem jak robi servbud, ale mam swoich fachowców... jak chcesz mogę dać cynę na priv. Te Inż. dużo masz tej cyny, bo chętnie komuś przylutuję?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafek11 05.04.2012 13:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2012 Długo nie zaglądałem i nie wiem czy to jeszcze aktualne, ale mam deski szalunkowe po mojej budowie 150zł/m3 (to do Limagraf) i świetnego stolarza od schodów (to do Zbyszka1982). Info na priv.Narka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszek1982 05.04.2012 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2012 Długo nie zaglądałem i nie wiem czy to jeszcze aktualne, ale mam deski szalunkowe po mojej budowie 150zł/m3 (to do Limagraf) i świetnego stolarza od schodów (to do Zbyszka1982). Info na priv. Narka. Juz nie aktualne w kwestii stolarza bo również znalazłem świetnego fachowca -Eugeniusz z pod-słupskiej miejscowości godnego polecania ale dzięki za zainteresowanie...widzę ze fachowców troszkę jest w naszej okolicy i oby inni tez na nich trafiali:). Surówka i wykończenia robiła mi jedna ekipa i spisali się na 5! Stolarz również, niestety gorzej z hydraulikiem i elektrykiem ale w ogólnym rozrachunku ujdzie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
art-e 06.04.2012 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2012 Jakie Wam ceny krzykneli za schody? I robiliście całe drewniane czy tylko stopnie na betonowe schody? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszek1982 06.04.2012 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2012 7 tys zł z jesionu cena już za komplet-bejca+ barierki, schody są z podstopniem-ażurowe miałbym o ok. 1000zł taniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
art-e 07.04.2012 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2012 7 tys zł z jesionu cena już za komplet-bejca+ barierki, schody są z podstopniem-ażurowe miałbym o ok. 1000zł taniej Barierki jakie masz? Ja płaciłem 8,5 tys. Mam schody zabiegowe. Materiał: Buk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts