Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Słupsk - Kobylnica

Recommended Posts

Witam w naszym regionie :)

Swojego czasu pracowałem na kilkui budowach w Ustce i Wodnicy.

A co do tych KW to niestety takie są opłaty. Tylko na czas budowy zamówcie sobie mniej.......

Nie wiem czy cos takiego bedzie kalkulowac bo wszystko zalezy od tego czy juz na dzialce masz prad. Ja zlozylem wniosek do energii o przylaczenie mnie w kwietniu po otrzymaniu pozowlenia na budowe, w czerwcu podpisalem umowe na przylaczenie a dopiero 5 stycznia postawili mi skrzynke. Od podpsiania umowy do postawienia skrzynki minelo pół roku a w tym czasie domek juz stoi, jestem na etapie wykonczen-gladzie, kafle. Najlepsze jest to ze panowie, ktorzy mi montowlai skrzynke byli bardzo zdziwienie ze tak szybko mi montuja, ze musze miec jakies wtyki bo tak szybko to oni w rzeczywistosci nie działaja...:) masakra normalnie;)

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Cześć,

Do Wrona1977:

O jakich wnioskach mówisz? Trochę wyrwanę z kontekstu...

Jeśli chodzi o ZE to rzeczywiście opłata kręci się gdzieś koło tej kwoty...

To jest opłata za przyłączenie do sieci - kabel, skrzynka na granicy....

Po przyłączeniu odbierasz klucz do swojej skrzyneczki,

i możesz złożyć wniosek o założenie licznika budowlanego...

UWAGA:

Podpisać umowę na czas budowy na moc minamalną - do 5kW.

Prąd budowlany jest drorzszy w opłatach stałych... nie warto się spieszyć...

Dopiero jak zacznie się prace na budowie to podpisać umowę...

W ciągu 5 dni założą licznik i załatwione...

• 2 weeks później...
  • 1 month później...
Witam po dłuższej przerwie.Poszukuje dobrego wykonawcy do schodów drewnianych, moze macie kogos godnego polecenia?A moze słyszeliście o kimś, mieliscie do czynienia z kims kto nie powinien tego zawodu wykonywac. Prosze o podpowiedzi bysmy sie nie nacieli na jakiegos partacza....z gory dzieki:)

Witam

Czy ktoś z forumowiczów mógłby polecić elektryka do wykonania tzw. "prowizorki budowlanej" i hydraulika do podłączenia wody na budowę oraz orientuje się w przybliżonych kosztach? Wszystkie media są doprowadzone do granicy działki (gm. Słupsk). Pozdrawiam

"A i jeszcze jedno - czy ktoś wie - starając się o decyzję o warunkach przyłączy z Zakładu Energetycznego jaka jest w tej chwili opłata?

Mi obiło się że 170zł za 1KW o który wystąpię... Czyli 170 x 15 = 2550 :mad:

Czy to prawda??

"

Za decyzję o warunkach przyłączy (tak było w moim przypadku) nie ma żadnych opłat, dopiero potem ZE przygotowuje umowę i dołącża fakturę - mnie za13 kW - 2.299,20 PLN. A szafka już stoi przy granicy działki. Jeżeli się zdecydujesze to koszt 1 kWh prądu budowlanego-0,7322 PLN + 5,97 za każdy kW mocy przyłączeniowej/m-c + "abonament": 19,83PLN/m-c przy fakturach płatnych co 6 miesięcy lub 28,75 PLN/m-c przy fakturach płatnych co 2 miesiące.

Witam wszystkich rozpoczynajacych sezon bud 2012 w okolicach Slupsk-Ustka.

Czy mozecie podpowiedziec gdzie u nas najlepiej brac BK (Solbet,H+H,Prefabet)?

Jak z cenami cementu i gdzie najlepiej po plyty zeranskie?

Jak z cenami styropianu?

Ja rowniez podziele sie nowinkami cenowymi jak juz bede po zakupach.

Pozdro

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...
Długo nie zaglądałem i nie wiem czy to jeszcze aktualne, ale mam deski szalunkowe po mojej budowie 150zł/m3 (to do Limagraf) i świetnego stolarza od schodów (to do Zbyszka1982). Info na priv.

Narka.

Juz nie aktualne w kwestii stolarza bo również znalazłem świetnego fachowca -Eugeniusz z pod-słupskiej miejscowości godnego polecania ale dzięki za zainteresowanie...widzę ze fachowców troszkę jest w naszej okolicy i oby inni tez na nich trafiali:). Surówka i wykończenia robiła mi jedna ekipa i spisali się na 5! Stolarz również, niestety gorzej z hydraulikiem i elektrykiem ale w ogólnym rozrachunku ujdzie:)