Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Słupsk - Kobylnica

Recommended Posts

Barierki jakie masz?

Ja płaciłem 8,5 tys.

Mam schody zabiegowe.

Materiał: Buk

Schody również zabiegowe, barierki drewniane-trzy falujące wzdłuż schodów poziome listwy, stolarz chciał w tej cenie nam dać tralki stalowe ale zona nie chciała stali. U nas jesion jak pisałem, z buka rzadko robi, częściej z dębu ale mogłem go wybrać- na moich schodach ok 800 zł taniej z buka wiec nieduża różnica

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam wszystkich, chciałabym polecić okna Oknoplast Kraków. Okna na profilu Veka, trochę droższe od innych producentów, ale uważam, że warte tych pieniędzy. Montowała mi je firma Mega z Bolesławic. Jestem bardzo zadowolona, zarówno z obsługi w biurze, jak i samego montażu. Wszystko w terminie, sprawnie i profesjonalnie. Podpowiedzieli mi (czego nie zrobili inni) kilka funkcjonalnych rozwiązań. Szczerze polecam wszystkim (zamówiłam u nich również bramę garażową i drzwi wejściowe).

Witam wszystkich, chciałabym polecić okna Oknoplast Kraków. Okna na profilu Veka, trochę droższe od innych producentów, ale uważam, że warte tych pieniędzy. Montowała mi je firma Mega z Bolesławic. Jestem bardzo zadowolona, zarówno z obsługi w biurze, jak i samego montażu. Wszystko w terminie, sprawnie i profesjonalnie. Podpowiedzieli mi (czego nie zrobili inni) kilka funkcjonalnych rozwiązań. Szczerze polecam wszystkim (zamówiłam u nich również bramę garażową i drzwi wejściowe).

a można:no: wiedzieć w jakiej miejscowości montowali Ci te okna z chęcią podjadę i zobaczę:)Bramę i drzwi tez:) Ale sie firma reklamuje hi hi hi

Witam wszystkich jestem tutaj nowa, z mężem chcemy budować dom w Kobylnicy prace planujemy zacząć w czerwcu lub lipcu poszukujemy dobrej ekpiy budowlanej, może ktoś nam kogoś polecić ?

A tak na wstępie opowiem kilka słów o naszej budowie : budynek usługowy z funkcją mieszkaniową (parter usluga, piętro mieszkaniówka) choć nigdy w życiu usł nie planujemy robić, ale projekt musi byc taki bo mpzp jest taki zapis a nasza działka jest o takim wlaśnie przeznaczeniu. Więc budynek około 220m2, dach dwuspadowy w nim 2 wykusze z oknami. Choć nie jest t nasz wyamrzony dom bo niestety nie dało rady na anszej działce postawić domku tradycyjnego jednorodzinnego, musieliśmy robić projekt, bo gotowca nie dało rady kupić niestety w związku z bardzo rygorystycznymi obwarowaniami zawartymi w mpzp. Dach o kącie nachylenia max.25 st a budynek o wys. max6,5m i wlasnie taki mamy w projekcie. No ale juz jestesmy po wszystkich sprawach papierkowych, jest pozowlenie, kierownik, zgłoszona budowa do nadzoru i teraz poszukiwanie ekipy.

• 3 weeks później...
Ja już mieszkam, huuuuraaaa

To gratulacje!Ja czekam na schody i kuchnie kiedy zjada i z przeprowadzka poczekam na okres wakacyjny-urlopowy. Widzę ze firma, o której często była mowa na tym forum się uaktywniła ale dobrze ze chodź się teraz podpisali:)

Jak byście mieli troszkę ziemi to z chęcią bym komuś zabrał:)Każda ilość biore:) a potrzebuje dużo:p.....

Witam wszystkich jestem tutaj nowa, z mężem chcemy budować dom w Kobylnicy prace planujemy zacząć w czerwcu lub lipcu poszukujemy dobrej ekpiy budowlanej, może ktoś nam kogoś polecić ?

A tak na wstępie opowiem kilka słów o naszej budowie : budynek usługowy z funkcją mieszkaniową (parter usluga, piętro mieszkaniówka) choć nigdy w życiu usł nie planujemy robić, ale projekt musi byc taki bo mpzp jest taki zapis a nasza działka jest o takim wlaśnie przeznaczeniu. Więc budynek około 220m2, dach dwuspadowy w nim 2 wykusze z oknami. Choć nie jest t nasz wyamrzony dom bo niestety nie dało rady na anszej działce postawić domku tradycyjnego jednorodzinnego, musieliśmy robić projekt, bo gotowca nie dało rady kupić niestety w związku z bardzo rygorystycznymi obwarowaniami zawartymi w mpzp. Dach o kącie nachylenia max.25 st a budynek o wys. max6,5m i wlasnie taki mamy w projekcie. No ale juz jestesmy po wszystkich sprawach papierkowych, jest pozowlenie, kierownik, zgłoszona budowa do nadzoru i teraz poszukiwanie ekipy.

Witam.

Jedziemy na tym samym wózku, hehhehee też mamy taką działkę (oczywiście przed kupnem działki nikt o tym nie wiedział)

Tylko my musieliśmy zaprojektować dodatkowo mały budynek usługowy, którego nie zamieżamy budować. A potem starać się o tymczasowy odbiór i jakoś mieszkać. Narazie budujemy sam dom mieszkalny.

A w jakim regionie macie działkę? Gzdieś w rejonie ul.Wodnej?

do stukpuk :

my mały działkę na rzemieślniczej w kobylnicy

właśnie u nas byl ten problem ze działka za mała zeby wybudowac dom taki jaki chcemy i usluga

taka jaką okresla plan zagosp.przestrz. wiec musielismy zrobic 2w1 dom z usł.

na dole niby cała usł a na gorze mieszkaniowka, wiec zaczelismy

burzymy istniejący garaz (miał długośc 19metrów na 4 samochody) do połowy zostawiamy 2 wjazdy na auta a reszte dobudowujemy

własnie etap burzenia zostal zakonczony i teraz trzeba wywieźć gruz na dniach a jest tego o ho ho

• 2 weeks później...