Angela71 31.05.2012 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2012 A ja zaczynam 18 czerwca. Jak będzie...hmmmm, kto to może wiedzieć. Postaram się pisać na bieżąco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 01.06.2012 05:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2012 A my zabieramy się dziś za malowanie i potem za panele!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszek1982 02.06.2012 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2012 Hehe... do przeprowadzki to jeszcze daleko. Zrezygnowaliśmy z Oliwki i zdecydowaliśmy się na z12 ze studia z500. Tańszy w budowie i mniejszy, a co za tym idzie i kredyt inny. Co pamiętam już projekt miałeś chyba zakupiony i po adaptacji bo polecałeś mi kogoś kto Twoja Oliwkę adoptował?Ładny domek ten z12 ale widzę, ze jednak sporo mniejszy od oliwki bo ma tylko 69,7 m a Oliwka 123,6 no tak ale prawdą jest ze teraz widzimy ze Oliwka jest duza, nawet za duza bo nie wlicza sie sporo pomieszczeń do pow. użytkowej, gdybym dziś miał brać to nie wiem czy na mniejszy bym sie nie decydował bo z kasa jak to z kasa-krucho:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Angela71 02.06.2012 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2012 Mam pytanie: ile w naszej okolicy bierze kierownik budowy ? Sprawa że tak powiem pilna dość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franco103 03.06.2012 05:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2012 zbyszek1982 my już mieliśmy taki moment, że byliśmy bardzo blisko kupna mieszkania, bo stwierdziliśmy, że jednak nas nie stać na budowę Oliwki (duża i droga) i gdyby nie splot wydarzeń pewnie kupilibyśmy je... ale nie wyszło i może dobrze. Postanowiliśmy się jednak budować ale nie z Oliwka ;( chociaż to dla mnie projekt igła. I tak wybór padł na z12, który już jest w adaptacji. Nie muszę nawet od nowa składać o pozwolenie na budowę, bo wystarczy tylko podmienić projekty w starostwie. Moje myślenie o budowaniu bardzo się zmieniło... oj bardzo. Polecam wszystkim, którzy myślą o tanim budowaniu przeczytać wątek: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?171092-Dom-do-ok.200-ty%C5%9B.-jest-sens-marzy%C4%87 może wtedy powybijacie sobie z głowy piwnice, garaże, balkony, czterospadowe dachy, lukarny i inne wodotryski. (Ci co chcą tanio ). Budować z głową, a nie jak to u nas: "zastaw się, a postaw się"! Zamysł jest taki, żeby za 150000pln w z12 już mieszkać. Zrobiony parter, a góra pozostawiona do adaptacji na kiedyś. Angela71 u nas za kierownika w 2010r. płaciliśmy 2000pln. 1000pln przed budową, a 1000pln ma być zapłacony po oddaniu budynku do użytkowania. Ma przyjeżdżać na najważniejsze etapy budowy: lanie fundamentów, stropu, dach, instalacje. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorota.pomorskie 03.06.2012 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2012 my budujemy dom 220m2 ale sam dół jak narazie będziemy robić, budynek do stanu deweloperskiego chcemy doprowadzić i sie zmieścić w 275 tys zł. mam nadzieje ze da rade. Ile płaciliście za podlączenie wody , kanalizy i prądu ?/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Johna 27.06.2012 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2012 WitamZ chęcią dołączę do tej grupy. Właśnie w przyszłym tygodniu mamy zamiar "wbić łopatę pod fundamenty" więc zastartować z budową domku o nazwie Tymek. Otrzymałam ofertę na przyłącza wod-kan za 2500 zł robocizna i 1500 zł materiały, ekipa polecona od znajomych więc chyba cena przystępna. Innych nie znalazłam a ponieważ zależy mi na tym aby trafili tam gdzie trzeba z wyjściami to wolę więcej zapłacić. (kuzynce woda wyszła w drzwiach wejściowych)Energii przyłącza cen nie znam bo zrobione to będzie w rodzinie więc cena raczej symboliczna.Ale mam pytanie co do energii - czy Wam też zakład energetyczny proponował przyłączenie od razu prądu normalnego? A nie budowlanego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszek1982 27.06.2012 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2012 Witam Z chęcią dołączę do tej grupy. Właśnie w przyszłym tygodniu mamy zamiar "wbić łopatę pod fundamenty" więc zastartować z budową domku o nazwie Tymek. Otrzymałam ofertę na przyłącza wod-kan za 2500 zł robocizna i 1500 zł materiały, ekipa polecona od znajomych więc chyba cena przystępna. Innych nie znalazłam a ponieważ zależy mi na tym aby trafili tam gdzie trzeba z wyjściami to wolę więcej zapłacić. (kuzynce woda wyszła w drzwiach wejściowych) Energii przyłącza cen nie znam bo zrobione to będzie w rodzinie więc cena raczej symboliczna. Ale mam pytanie co do energii - czy Wam też zakład energetyczny proponował przyłączenie od razu prądu normalnego? A nie budowlanego? Co do energii to niestety do momentu odbioru domu placimy jak za prad budowlany...dopiero po odbiorze podpisujemy umowę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszek1982 01.07.2012 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2012 Poszukuje kogoś do polbrukow, ogrodzenia i elewacji- możecie kogoś polecić w rozsądnych cenach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franco103 06.07.2012 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2012 zbyszek1982 jak jeszcze nie znalazłeś to wyślij swój numer na priv, a przekaże go znajomemu, który był kupe lat brygadzistą u tego pana na K. a teraz ma swoją działalność. Ja polecam z czystym sumieniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszek1982 09.07.2012 05:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2012 szukam podbitki w dobrej cenie macie jakies namiary? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franco103 10.07.2012 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2012 Heya... a ja szukam jakiegoś dobrego koparkowego! Może ktoś poleci? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszek1982 19.07.2012 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2012 Poszukuje kogoś godnego polecenia do kominka. Był u mnie fachowiec z Kaszub ale cena za wykonanie mnie zatrwożyła!!!Podratujcie kimś solidnym i w miarę przystępnym cenowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
art-e 27.08.2012 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2012 A ja szukam kogoś do ogrodzeń. Trochę siatki z cokołem i trochę murowanego. Możecie kogoś polecić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszek1982 02.09.2012 06:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2012 Witaj!Ja wlaśnie jestem na podobnym etapie, w tygodniu chce ocieplać a później kostka i ogrodzenie, co do ogrodzenia to nie wiem czy wygospodaruje pare4 złotówek ale mam nadzieje ze tak...ja mogę polecić mojego budowlańca właśnie kończy robić ogrodzenie u kolegi, któremu poleciłem go i wszystko jak na razie ok.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
macmac84 04.09.2012 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2012 Witam wszystkich z okolic Slupska Chce sie tylko przywitac. Bedziemy z zoncia budowac domek ale dopiero za jakis czas wiec poki co zbieram informacje. Dzialeczka juz jest ale do budowy daleko. Pozdrawiam wszystkich i mam nadzieje ze razem bedziemy mogli wiecej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszek1982 05.09.2012 05:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2012 Pozdrawiamy również i życzymy trafnych decyzji:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cube82 06.09.2012 04:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2012 Witam serdecznie wszystkich budujących w okolicy Słupska od razu mam prośbę. Przyjmę gruz do siebie na budowę w celu utwardzenia drogi dojazdowej na działkę. Więcej informacji pod numerem tel 604424485 Łukasz.Pozdrawiam budujących Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszek1982 27.09.2012 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2012 A ja potrzebuje namiary na ziemie, jak macie jakis kontakt to piszcie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Johna 28.09.2012 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2012 A ja potrzebuje namiary na ziemie, jak macie jakis kontakt to piszcie:) W zasadzie to ja mam trochę ziemi (z wykopów) - chętnie bym się jej pozbyła, więc jeśli chcesz i masz czym przewieźć to oddam za darmo ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts