Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Słupsk - Kobylnica

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Hehe... do przeprowadzki to jeszcze daleko. Zrezygnowaliśmy z Oliwki i zdecydowaliśmy się na z12 ze studia z500. Tańszy w budowie i mniejszy, a co za tym idzie i kredyt inny.

Co pamiętam już projekt miałeś chyba zakupiony i po adaptacji bo polecałeś mi kogoś kto Twoja Oliwkę adoptował?Ładny domek ten z12 ale widzę, ze jednak sporo mniejszy od oliwki bo ma tylko 69,7 m a Oliwka 123,6 no tak ale prawdą jest ze teraz widzimy ze Oliwka jest duza, nawet za duza bo nie wlicza sie sporo pomieszczeń do pow. użytkowej, gdybym dziś miał brać to nie wiem czy na mniejszy bym sie nie decydował bo z kasa jak to z kasa-krucho:(

zbyszek1982 my już mieliśmy taki moment, że byliśmy bardzo blisko kupna mieszkania, bo stwierdziliśmy, że jednak nas nie stać na budowę Oliwki (duża i droga) i gdyby nie splot wydarzeń pewnie kupilibyśmy je... ale nie wyszło i może dobrze.

Postanowiliśmy się jednak budować ale nie z Oliwka ;( chociaż to dla mnie projekt igła. I tak wybór padł na z12, który już jest w adaptacji. Nie muszę nawet od nowa składać o pozwolenie na budowę, bo wystarczy tylko podmienić projekty w starostwie. Moje myślenie o budowaniu bardzo się zmieniło... oj bardzo.

Polecam wszystkim, którzy myślą o tanim budowaniu przeczytać wątek: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?171092-Dom-do-ok.200-ty%C5%9B.-jest-sens-marzy%C4%87 może wtedy powybijacie sobie z głowy piwnice, garaże, balkony, czterospadowe dachy, lukarny i inne wodotryski. (Ci co chcą tanio ;)). Budować z głową, a nie jak to u nas: "zastaw się, a postaw się"!

Zamysł jest taki, żeby za 150000pln w z12 już mieszkać. Zrobiony parter, a góra pozostawiona do adaptacji na kiedyś. ;)

Angela71 u nas za kierownika w 2010r. płaciliśmy 2000pln. 1000pln przed budową, a 1000pln ma być zapłacony po oddaniu budynku do użytkowania. Ma przyjeżdżać na najważniejsze etapy budowy: lanie fundamentów, stropu, dach, instalacje.

Pozdrawiam.

• 4 weeks później...

Witam

Z chęcią dołączę do tej grupy. Właśnie w przyszłym tygodniu mamy zamiar "wbić łopatę pod fundamenty" więc zastartować z budową domku o nazwie Tymek.

Otrzymałam ofertę na przyłącza wod-kan za 2500 zł robocizna i 1500 zł materiały, ekipa polecona od znajomych więc chyba cena przystępna. Innych nie znalazłam a ponieważ zależy mi na tym aby trafili tam gdzie trzeba z wyjściami to wolę więcej zapłacić. (kuzynce woda wyszła w drzwiach wejściowych)

Energii przyłącza cen nie znam bo zrobione to będzie w rodzinie więc cena raczej symboliczna.

Ale mam pytanie co do energii - czy Wam też zakład energetyczny proponował przyłączenie od razu prądu normalnego? A nie budowlanego?

Witam

Z chęcią dołączę do tej grupy. Właśnie w przyszłym tygodniu mamy zamiar "wbić łopatę pod fundamenty" więc zastartować z budową domku o nazwie Tymek.

Otrzymałam ofertę na przyłącza wod-kan za 2500 zł robocizna i 1500 zł materiały, ekipa polecona od znajomych więc chyba cena przystępna. Innych nie znalazłam a ponieważ zależy mi na tym aby trafili tam gdzie trzeba z wyjściami to wolę więcej zapłacić. (kuzynce woda wyszła w drzwiach wejściowych)

Energii przyłącza cen nie znam bo zrobione to będzie w rodzinie więc cena raczej symboliczna.

Ale mam pytanie co do energii - czy Wam też zakład energetyczny proponował przyłączenie od razu prądu normalnego? A nie budowlanego?

Co do energii to niestety do momentu odbioru domu placimy jak za prad budowlany...dopiero po odbiorze podpisujemy umowę:(

• 2 weeks później...
  • 1 month później...
Witaj!Ja wlaśnie jestem na podobnym etapie, w tygodniu chce ocieplać a później kostka i ogrodzenie, co do ogrodzenia to nie wiem czy wygospodaruje pare4 złotówek ale mam nadzieje ze tak...ja mogę polecić mojego budowlańca właśnie kończy robić ogrodzenie u kolegi, któremu poleciłem go i wszystko jak na razie ok....

Witam serdecznie wszystkich budujących w okolicy Słupska od razu mam prośbę. Przyjmę gruz do siebie na budowę w celu utwardzenia drogi dojazdowej na działkę. Więcej informacji pod numerem tel 604424485 Łukasz.

Pozdrawiam budujących

• 3 weeks później...