Johna 24.10.2012 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2012 Dziś będzie wycena z drutexu , bajcar nas wogóle nie interesuje - znajomi mają i narzekają, mysle jeszcze o MS i okna z dobroplastu A tak z ciekawości ile na same okna trzeba wydać - jak wam wycienili ? wiem że u każdego okna się różnią ale tak mniej więcej ..?? No i jaka firma u was przoduje ?? Klamki tradycyjne czy jakieś inne wybieraliście ? A parapety ? Ja bym chciała mieć parapety z imitacji drewna a jeśli nie to imitacja marmuru bo na orginal nas raczej stac nie bedzie U nas okna trzyszybowe wyjdą ok 10 tyś. (w sumie 10 okien i dwa balkonowe i jedno tarasowe) - według Drutexu. Pozostałe są duuuużżżo droższe. Klamki chcę proste - nic wymyślnego. O parapetach jeszcze nie myślałam, pewnie jeszcze nie w tym etapie. Ale raczej w tej kwestii szaleństw nie będzie - trzeba je dobrać do ogólnego wyglądu i chyba raczej do okien - czyli też wewnątrz imitacja drewna a na zewnątrz ... jeszcze nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorota.pomorskie 24.10.2012 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2012 My mamy 12 okien w sumie razem w tym : 2 szt. 150 na 200, 1 szt w łazience mniejsza 80 na 100, jedno 120 na 150, w kuchni wielkie 200 na 200, i w salonie 250 na 200, a na górze 4 sztuki 120 na 150 , jakoś mniej wiecej tak wyjdzie, pewnie będzie najdroższe w salonie to wielkie bo chciałam je zrobić nie otwierane lecz przessuwne, my parapety na zewnątrz z płytki klinkierowej - mój tata robił takie u siebie i jest zadowolony praktyczne i łatwe w utrzymaniu czystosci, a w środku jeżeli okna będą zloty dąb to bym chciala zeby i parapety byly alla drewno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszek1982 24.10.2012 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2012 co do okien to my wzięliśmy okna vetrex na profilu veki., dobrze o nich na forach pisali, na oknotescie również.Wziąłem w panterze w Boleslawicach gdyż tam zrobili mi dobrą wycenę razem d drzwiami KMT i bramą Hormana. Mamy je rok i bez zarzutu, drutex był sporo tańszy ale nie mamy mieszane uczucia do tego produktu, bajcara tez odpuściłem chodź go i jego monterów dobrze znam. M&S tez fajnie się prezentowały ale jednak wtedy sporo drożej mnie to by kosztowało.Parapety mam z marmuru napoleon daino, w prymie zrobili mi wycenę produktu, którym handluje M&S z wrocławskiej 5 % taniej niż M&S. Ten marmur wyszedł nie drożej od konglomeratu a nawet taniej od drewna, prezentuje sie ok. chodz jego minusem jest delikatnosc, trzeba z nim uwazac... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorota.pomorskie 24.10.2012 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2012 niestety z firmą pantera mieliśmy niemiłe styczności, wstawilismy od nich brame garazową, ale po kilku latach chcielismy ja przestawic w drugi otwor garazowy, wiec udalismy sie do nich i pan wzial 100 zl zaliczki za to ze przyjedzie i zoabczy jaka bedzie skomplikowana przemiana bramy w drugi otwor, okazalo sie ze sie tego nie podejmie i nie oddal nam kasy - byl to sam wlasciciel, jezdzilismy do niego do boleslawic odzyskac kase, ale co ty facet bezczelny zarabia na klientach w ten sposob wlasnie chyba. No i byl pomiar okien jutro ma byc wycena zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amglad1 24.10.2012 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2012 niestety z firmą pantera mieliśmy niemiłe styczności, wstawilismy od nich brame garazową, ale po kilku latach chcielismy ja przestawic w drugi otwor garazowy, wiec udalismy sie do nich i pan wzial 100 zl zaliczki za to ze przyjedzie i zoabczy jaka bedzie skomplikowana przemiana bramy w drugi otwor, okazalo sie ze sie tego nie podejmie i nie oddal nam kasy - byl to sam wlasciciel, jezdzilismy do niego do boleslawic odzyskac kase, ale co ty facet bezczelny zarabia na klientach w ten sposob wlasnie chyba. No i byl pomiar okien jutro ma byc wycena zobaczymy dobry wieczór Budującym, Dorota, spróbuj jeszcze na bałtyckiej w fasadzie. ja mam stamtąd okna, a mam ich sporo i ogromnych rozmiarów - polecam. parapety na zewnątrz jak i w środku mam z granitu - na zewnątrz z ms-ów, w środku z atelier kominka - mam taką samą obudowę kominka granitową i majstersztyk Pana Huberta - blat kuchenny granitowy. mogę polecić ze spokojnym sumieniem. współczuję problemów i nerwów - ja miałam taką ekipę, że nawet nie zauważyłam, że mamy już dom wybudowany... nie poddawaj się, powodzenia:cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorota.pomorskie 24.10.2012 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2012 dobry wieczór Budującym, Dorota, spróbuj jeszcze na bałtyckiej w fasadzie. ja mam stamtąd okna, a mam ich sporo i ogromnych rozmiarów - polecam. parapety na zewnątrz jak i w środku mam z granitu - na zewnątrz z ms-ów, w środku z atelier kominka - mam taką samą obudowę kominka granitową i majstersztyk Pana Huberta - blat kuchenny granitowy. mogę polecić ze spokojnym sumieniem. współczuję problemów i nerwów - ja miałam taką ekipę, że nawet nie zauważyłam, że mamy już dom wybudowany... nie poddawaj się, powodzenia:cool: tak oczywiscie jeszcze bede zapraszała inne firmy na wycene do nas trzeba zawsze porównać, a co dzis sie okazało przy mierzeniu okien ze na gorze kazde okno inne i trzeba bedzie wycinac troche suporexu bo roznice w otworach sa az do 10 cm, wczesniej jakos tego nie mierzylismy ehhh żeśmy znowu dziś ciśnienie mieli podniesione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amglad1 24.10.2012 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2012 tak oczywiscie jeszcze bede zapraszała inne firmy na wycene do nas trzeba zawsze porównać, a co dzis sie okazało przy mierzeniu okien ze na gorze kazde okno inne i trzeba bedzie wycinac troche suporexu bo roznice w otworach sa az do 10 cm, wczesniej jakos tego nie mierzylismy ehhh żeśmy znowu dziś ciśnienie mieli podniesione o jejku... ale pamiętaj, co Cię nie zabije, to Cię wzmocni:yes: wytną i będzie ok byle razem, z małżonkiem w jednym szeregu przeciwko fuszerce:lol2: jak będziesz potrzebowała namiarów do kogokolwiek to daj znać u mnie w dzienniku, bo tutaj rzadko zaglądam pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 24.10.2012 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2012 Wspolczuje takich fachowcow od siodmych bolesci... my mielismy super ekipe budowlana, godna polecenia. Praktycznie domek prawie od A do Z nam zrobili... Jezeli ktos by chcial namiary to moge podac na priv.Co do okien to rowniez mam nie mile doswiadczenie z Pantera.... dlatego nie zamowilabym i nie polecalabym od nich okien. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorota.pomorskie 25.10.2012 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2012 a powiedzcie coś na temat okna balkonowego na taras, bo my mamy dylemat jak będzie w praktyce czy wybrac przesowne czy normalnie otwierane dwu skrzydłowe , moj maz boi sie ze przesowne szybko sie spsuja od czestego uzywania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
art-e 25.10.2012 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2012 To i ja coś podpowiem: Tez okna mam jak Zbyszek z Pantery. Są to okna Vertexu. Okna są wspaniałe i nie zamieniłbym ich na żadne inne z naszego regionu. Nawet szklarz był ostatnio u mnie z innej firmy i się nimi zachwycał. MS też w miare są dobre ale strasznie drogie. Drutexu..... dobrze wam radzę - unikajcie jak ognia. Poczytajcie na forach co piszą o tych oknach. Wrzucają je wszędzie do bloków bo są najtańsze. Wiem że są sporo tańsze ale z reguły w domkach jest dużo przeszkleń więc szyby, ramy i ich parametry będą odgrywać dużo większą rolę niż np takie małe okienka w blokach. Podpowiem Wam że np okna Vertexu nie tylko w Panterze można kupić ale również w Fimalu. PS: Pantery również nie polecam i nigdy od nich nic nie wezme. Sami montażyści ok (choć już tam nie pracują) ale właściciel to pomyłka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszek1982 25.10.2012 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2012 Tak, te same okna ma fimal, ogolnie brałem cały materiał w fimalu ale okna akurat w panterze. Co do montażystów z pantery to montował mi je moj stary kolega, sąsiad, zrobił to dobrze jednak juz u nich nie pracuje, montuje teraz w fimalu. A co do właścicieli to niestety rożnie z nimi bywa, od miesiąca próbuje poprosić ich by mi przyjechali drzwi wyregulować bo opadły po wykończeniach ale coś sie nie kwapią z przyjazdem.Zawsze cos im wypada i coraz bardziej mnie to drażni. Ale okna jak powiedział arte sa naprawdę ładne:), mocna i funkcjonalne, np tarasowe drutex nie chciali mi dac gwarancji za szerokie, bajcar wciskal mi przewiazke argumentujac ze tak musi byc ( slaby profil i usztywniaja zapewne) a przewiązka u na odpadała a w vertexie na vece nie było problemu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorota.pomorskie 25.10.2012 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2012 dzwoniłam do ms-ów jeszcze sie umówić na pomiar, z drutexu mamy juz wycene wszysktkie okna 9 tysięcy razem z montażem, no to powidziałabym, ze rzeczywiscie taniutko reszta pewnie bedzie drozsza, (wycena ta to 12 okien w tym jedno ze szkłem ornamentowym że nie widac z zewnątrz co w srodku sie dzieje i z wielkimi przsuwnymi dzrzwiami balkonowymi automat) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorota.pomorskie 25.10.2012 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2012 ale to dlatego tanio tak bo to facet z rodziny wlascicieladrutexu i on ponoc ma najwieksze rabaty i najnizsze ceny - z bytowa az przyjechał dryndałam też do fimali - rzeczywiście mają okna vartex no i fachowcy mają dzwonic i sie umówić ze mną na pomiar - zobaczymy porównamy, tylko tych vartexu nidgy na zywo nie widziałam , drutexu moi rodzice wstawiali 2 lata temu no i ogolnie sa zadowoleni aczkolwiek maja male zastrzezenia co do jednego okna bo mimo regulacji slabo działa i sie zacina, ale duzym plusem jest to ze nie parują wcale, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszek1982 25.10.2012 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2012 jesli chesz zobaczyc okna to zapraszam:) co do parowania to na razie nie zauwazylem by parowały wewnatrz, raczej nie. maja dosyc ciekawa regulacje rozszczelnienia-stopniowa. Ja wrzucilem na forum -okonet.pl i okontes.pl do porowaniana owe firmy i vertex wypadal ciekawie chodz nie jest to najwyzsza pólka chodz wychodziły dosyc taniej od M&S ale niestety sporo drozej od drutex Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorota.pomorskie 27.10.2012 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2012 no z fimalu tez byli mierzyć okna , wycena ma byc w poniedzialek i zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sizar75 27.10.2012 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2012 Witam, ja po wygooglowaniu okien vertex znalazlem firme w Kobylnicy -doorplast .Czy ktos tam moze zagladal?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sizar75 27.10.2012 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2012 Ostatnio zakupilem 100szt fachowych magazynow i czytajac wszedzie pisza dobrze o tych oknach 3szybowe -super i chyba od 3ech lat maja nagrode jakosci.A cenowo tez dobrze.Tylko wszystko zalezy od tego jak zamontuja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorota.pomorskie 27.10.2012 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2012 tak rzeczywiście jest taka firma w kobylnicy obokk żabki przy samej ulicy głównej, nasi znajomi mają z tamtąd drzwi firmy dre i są bardzo zadowoleni z tych drzwi, rzeczywiscie widzałam je na zywo sa ładne i solidnie wykonane, nie wiedziałam nawet że mają tam okna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sizar75 27.10.2012 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2012 no z fimalu tez byli mierzyć okna , wycena ma byc w poniedzialek i zobaczymy To proszę sie podzielić ile wyszło,a jakie okna 2wu czy 3trzy szybowe? i jakie Uw dla okien??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sizar75 27.10.2012 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2012 tylko tych vartexu nidgy na zywo nie widziałam podobno wyeksponowane mają w panterze w boleslawicach .profil VEKA .mozna podjechać zobaczyć,ocenić ....a czy zamówć tam.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts