dorota.pomorskie 27.10.2012 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2012 no własnie do boleslawic mamy duze uprzedzenie i wolimy tam nie jechac, dam znac co i jak w tym fimalu , narazie tylko pomierzyli fachowcy i teraz czekamy na tel zeby omowic szczegóły, no i z msow byl pan pomierzyl i da znac co i jak , napisze oczywiscie jakie wyszły ceny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorota.pomorskie 30.10.2012 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2012 wybraliśmy okna 3 szybowe vetrexu, 7 komorowe, skrzydła otwierane mają 9 cm , a rama nieruchoma ma 5 cm, kolor złoty dąb obustronny, klamki 60 zł za 1 sztukę netto - ale wyceny koncowej jeszcze z fimalu nie mamy, czekamy na odzew i wycene. Tylko nie wiadomo co z patio bo jest dosc duze ale wstepnie da rade zrobic na automacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorota.pomorskie 31.10.2012 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2012 NO WYCENILI NAM OKNA Z VETREXU Z TAKIMI LEPSZYMI KLAMKAMI KTÓRE WYBRAŁAM (60ZL ZA SZTUKE) , CENA OKIEN 3 SZYBOWYCH optimal black-perfecltine na 14290,00 zł ta wersja, a wersja perfectline-perfectline (czyli ramy węższe niz optimal black) - 13700,00 zlaha no i profile tu w fimalu tez maja do obejrzenia, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sizar75 31.10.2012 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2012 NO WYCENILI NAM OKNA Z VETREXU Z TAKIMI LEPSZYMI KLAMKAMI KTÓRE WYBRAŁAM (60ZL ZA SZTUKE) , CENA OKIEN 3 SZYBOWYCH optimal black-perfecltine na 14290,00 zł ta wersja, a wersja perfectline-perfectline (czyli ramy węższe niz optimal black) - 13700,00 zl aha no i profile tu w fimalu tez maja do obejrzenia, a jakie Uw podali dla tych okien?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorota.pomorskie 04.11.2012 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2012 tu mi napisali ze : pakiety szybowe 4-16-4 UG= 1.0 wg EN 674 , czy to o to chodzi '/? z msów mamy tez wycene - ta sama cena 148000 wiec praktycznie zadnej roznicy , wszedzie 3 szyby zloty dab i fajne klamki, mamy teraz dylemat czy vetrex czy ms Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatka2106 04.11.2012 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2012 Witam. Jeżeli możecie pomóc to poczytajcie o spalonym domu naszej forumowej koleżanki Nelli, każdy grosz się przyda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sizar75 05.11.2012 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2012 tu mi napisali ze : pakiety szybowe 4-16-4 UG= 1.0 wg EN 674 , czy to o to chodzi '/? Ug(g-glass) to współczynnik przenikania energii(ciepła) tylko dla szkła, powinni podać dla całego okna, szkła+ramyUw (w-window) ale zazwyczaj podają tylko szkla bo juz całego okna parametry beda gorsze.Im niższy Uw okna tym lepiej ale pewnie i cena droższa,pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafek11 05.11.2012 16:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2012 tu mi napisali ze : pakiety szybowe 4-16-4 UG= 1.0 wg EN 674 , czy to o to chodzi '/? z msów mamy tez wycene - ta sama cena 148000 wiec praktycznie zadnej roznicy , wszedzie 3 szyby zloty dab i fajne klamki, mamy teraz dylemat czy vetrex czy ms Współczynnik przenikalności cieplnej dobrych pakietów trzyszybowych powinien być zbliżony do 0,6. Jak nie potrzebujesz antywłamów to bierz MS-y. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszek1982 05.11.2012 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2012 http://www.forum.oknonet.pl/podaje wam fajna stronke z opiniami fachowców w branzy, najlepiej wpisac na forum do porownania firmy i rodzaje okien a branzowcy szybka wam pomoga...ja korzystalem z tej stronki czesto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorota.pomorskie 07.11.2012 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2012 jendak okna MS wybraliśmy, już zapłacone więc odwrotu nie ma ostateczna cena 14.500 zł nie jest źle - myśleliśmy, że będzie drożej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorota.pomorskie 16.11.2012 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2012 powiedzcie mi jak to jest z tym ogrzewaniem podłogowym, mam salon z kuchnia 42 m i nie chce tam zadnych grzejników tylko chcę podłogówkę - z tym że na podłodze chcę położyć płyty (coś alla marmur) a nie panele , czy wystaczy wtedy podłogowe plus kominek ? tak samo planuję w korytarzu, kuchni i w sieni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszek1982 16.11.2012 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2012 powiedzcie mi jak to jest z tym ogrzewaniem podłogowym, mam salon z kuchnia 42 m i nie chce tam zadnych grzejników tylko chcę podłogówkę - z tym że na podłodze chcę położyć płyty (coś alla marmur) a nie panele , czy wystaczy wtedy podłogowe plus kominek ? tak samo planuję w korytarzu, kuchni i w sieni Powiem Ci tak od jesieni grzeje w domu delikatnie, czasami jak był mróz to troszkę podkręciłem więcej piec ale muszę przyznać, ze tam gdzie podłogówka jest to ma cieplej, bardziej komfortowo. Na parterze ok 70m/2 mam w podłogówce, piętro- grzejniki i na dole jest o wiele cieplej, a u góry wiadomo najcieplej przy grzejniku:)Piec mam na wszystko tzw. śmieciuch:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszek1982 19.11.2012 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2012 Szukam kogoś kto za nieduże pieniądze robi certyfikat energetyczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafek11 19.11.2012 16:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2012 powiedzcie mi jak to jest z tym ogrzewaniem podłogowym, mam salon z kuchnia 42 m i nie chce tam zadnych grzejników tylko chcę podłogówkę - z tym że na podłodze chcę położyć płyty (coś alla marmur) a nie panele , czy wystaczy wtedy podłogowe plus kominek ? tak samo planuję w korytarzu, kuchni i w sieni Ja mam cały dom w podłogówce i nie wyobrażam sobie kaloryferów w salonie, sypialni czy gdziekolwiek. Na podłogach mam deskę 3-warstwową klejoną do wylewki i gdzieniegdzie dywany. Ogrzewanie doskonale się sprawdza więc jak podłogę Pokryjesz kamieniem/płytkami będzie jeszcze lepiej. Każdy średnio rozgarnięty hydraulik wyliczy Ci rozstaw rurek i ilość pętli, a jak chcesz go Skontrolować to poszperaj na forum. Wątków o podłogówce jest sporo. Narka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafek11 19.11.2012 16:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2012 Szukam kogoś kto za nieduże pieniądze robi certyfikat energetyczny Poszło na priv. Można sie potargować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszek1982 19.11.2012 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2012 dzieki, juz mam na allegro znalazlem za 40 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Limagraf 19.11.2012 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2012 WitamMam do sprzedania stęple, wysokość 2,5-3,8 - około 200 sztuk, okolice Rowów.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorota.pomorskie 20.11.2012 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2012 Ja mam cały dom w podłogówce i nie wyobrażam sobie kaloryferów w salonie, sypialni czy gdziekolwiek. Na podłogach mam deskę 3-warstwową klejoną do wylewki i gdzieniegdzie dywany. Ogrzewanie doskonale się sprawdza więc jak podłogę Pokryjesz kamieniem/płytkami będzie jeszcze lepiej. Każdy średnio rozgarnięty hydraulik wyliczy Ci rozstaw rurek i ilość pętli, a jak chcesz go Skontrolować to poszperaj na forum. Wątków o podłogówce jest sporo. Narka. Dzięki za odpowiedź, jutro hydraulik ma przyjść z wyceną do nas ile to będzie kosztowało, tylko podejżewam że na taki luksus jak podgrzewana podłoga w pokojach mnie nie stać, więc che caly salon zkuchnia, łazienkę , korytarz i sien, a 3 pokoje beda mialy grzejniki niestety - ale widziałam takie ładne grzejniki ozdobne, no nie wiem zobaczymy ile powie fachowiec tez razem z pokojami to wtedy się zobaczy. Ale nasz dom to sam dół wynosi 110m2 (bez garażu i kotłowni - razem z tym to ok 130m2) więc wszędzie podłogówka zeżre nas kosztowo się obawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszek1982 20.11.2012 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2012 Dzięki za odpowiedź, jutro hydraulik ma przyjść z wyceną do nas ile to będzie kosztowało, tylko podejżewam że na taki luksus jak podgrzewana podłoga w pokojach mnie nie stać, więc che caly salon zkuchnia, łazienkę , korytarz i sien, a 3 pokoje beda mialy grzejniki niestety - ale widziałam takie ładne grzejniki ozdobne, no nie wiem zobaczymy ile powie fachowiec tez razem z pokojami to wtedy się zobaczy. Ale nasz dom to sam dół wynosi 110m2 (bez garażu i kotłowni - razem z tym to ok 130m2) więc wszędzie podłogówka zeżre nas kosztowo się obawiam. Hej!wcale nie jest to duza różnica...rurka kosztuje grosze a jeśli już masz cały osprzęt a Ty akurat masz bo podłogówka już jest to nie wiem czy ci nie wyjdzie taniej nawet w podlogowce, dobry grzejnik to tez koszt dosyć pokaźny-od 300 zł w góre:)... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorota.pomorskie 21.11.2012 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2012 w sumie moze i racja, zobaczymy jak będzie wycena , tymczasem czekamy na okna mają być juz w nast tyg. no i fachowcy od pokrycia dachu przyszli zamontować płotki i kominki wentlacyjne ale okazało się że mają zły kolor he he he i ich odesłalismy z kwitkiem - poprostu dali im zamienniki z innej firmy nivy ten sam kolor ale rożnica była drastyczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts