lippi 22.11.2012 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2012 Kupię stemple budowlane, 30 sztuk, ok. 3,8 metra długości. Kontakt: 665-411-666. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorota.pomorskie 26.11.2012 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2012 wstepnie hydraulik nam powiedział że 30 zł za 1m2 podłogówki i 120 zł za punkt (liczy osobno wszystko np. kibelek i geberyt) , a czy ktos moze mi plecic jakiegos hydraulika - prosze o wiadomosc na prv dzięki bo musze poszukać jeszcze kogoś zeby miec obraz jak to z tymi cenami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorota.pomorskie 27.11.2012 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2012 a ktos sie orientuje ile kosxtuje metr tych rur do ogrzewania podłogowego, bo to chyba na metry liczone jest. ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 27.11.2012 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2012 Znalazlam takie strony na necie...moze to cos podpowie http://allegro.pl/listing.php/search?string=ogrzewanie+podlogowe+wodne&category=1520&sg=0 http://www.nokaut.pl/szukaj/dom-i-ogrod/rura-do-ogrz-podlogowego-z-pe-xc-z-oslona-antydyfuzyjna-cena-za-1-m.html http://tece.pl/cennik/TECEfloor_09_2012.pdf http://www.cozaile.pl/ogrzewanie-podlogowe-przeciwoblodzeniowe/produkty-k/ogrzewanie-podlogowe-wodne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszek1982 27.11.2012 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2012 a ktos sie orientuje ile kosxtuje metr tych rur do ogrzewania podłogowego, bo to chyba na metry liczone jest. ? rura cos kosztuje około 3 zł za m biezacy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorota.pomorskie 28.11.2012 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2012 a słyszał ktoś o ogrzewaniu takim w ścianie, cos jak podlogówka w ścianie , czy jest coś takiego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 28.11.2012 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2012 Wystarczy wujek google i odpowiedzi na pytanie pelno.. widocznie jest cos takiego http://www.forumbudowlane.pl/vt/29861/0/ogrzewanie-w-scianie-bez-zadnych-pomp http://www.ogrzewaniescienne.com.pl/index.php/faq pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszek1982 28.11.2012 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2012 w scianie, moim zadaniem to duzo wiekszy koszt bo musisz przeznaczyc dodatkowe fundusze na zwiekszenie grubosci sciany...a wylweke posadzkowa i tak robisz wiec tu nie ponosisz kosztów...rurki maja spora srednice a do tego tzreba jeszcze je jakos przymocowac...a i roboty jest duzo wiecej,zbyteczna kasa przy budowaniu nowego domu.to jest dobre dla kogos kto ma juz dom i he chce w jednym-2 miejscach z robic sobie kawalek podrzewanej sciany:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorota.pomorskie 28.11.2012 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2012 wujek google czasami źle radzi i znajduję, więc pytam bo może akurat ktoś takie cosik w domu zanstalował i ma, ale widać, że słaobo z tym tematem. Tak z ciekawosci pytałam, bo hydraulik coś wspominał o takim rozwiązaniu. Przy ogrzewaniu podłogowym zapewne mankamentem jest to że kurz pod wpływem ciepła unosi się w górę, co jest dość dużym minusem podłogówki więc myślałm , ze u dzieci coś takiego w ścianie zrobić, a że mam dzieciaczki ktore mają wszelkie możliwe alergie włącznie z astmą oskrzelową uaktywniającą się pod wpływem alergenów, którą ma córka, pomyślałam, że mogłoby być to dobre rozwiązanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 28.11.2012 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2012 ja rozumiem, pomyslalam ze moze nie sprawdzalas w google i chcialam kilka linkow zapodac nawet sama sobie z ciekawosci poczytalam hihi... ja mam u siebie podlogowke na calej powierzchni w domu.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszek1982 28.11.2012 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2012 wujek google czasami źle radzi i znajduję, więc pytam bo może akurat ktoś takie cosik w domu zanstalował i ma, ale widać, że słaobo z tym tematem. Tak z ciekawosci pytałam, bo hydraulik coś wspominał o takim rozwiązaniu. Przy ogrzewaniu podłogowym zapewne mankamentem jest to że kurz pod wpływem ciepła unosi się w górę, co jest dość dużym minusem podłogówki więc myślałm , ze u dzieci coś takiego w ścianie zrobić, a że mam dzieciaczki ktore mają wszelkie możliwe alergie włącznie z astmą oskrzelową uaktywniającą się pod wpływem alergenów, którą ma córka, pomyślałam, że mogłoby być to dobre rozwiązanie. jak nie bedziesz sprzatc to bedizesz miała kurz, hi ja na gorze mam wiekszy:) z grzejnikami, na dole czesciej sprzatmy wiec tego nie widac... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorota.pomorskie 28.11.2012 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2012 ze sprzątaniem u mnie różnie czasami się nie chce - wiadomo do pedantów nie należę niestety - choć bardzo bym chciała, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszek1982 28.11.2012 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2012 hi hi:) moim zdaniem ten kurz to raczej hm troszke mit, duzo zalezy czy sprztamy, wietrzymy itp...takie moje osobiste zdanie, nie wiem jak fachowcy ale mam jedna uwage czy czesto czyscicie w grzejnikach srodek, ja tam zajrzalem pierwszy raz od dluższego czasu i o zgrozo, mnóstwo kotów, kurzu itp a to wszystko sie unosi razem z cieplym powietrzem, probowlaem zdjac osolnke zgzrejnika i nie mogłem, od dołu czscilem odkurzaczem...:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorota.pomorskie 03.12.2012 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2012 mój mąż grzejniki u nas czzyści tak z 3 razy do roku bo tam sie zbiera mnóstwo kurzu, nie mamy problemu ze ściąganiem góry i poprostu myje się je wodą z plynem, aha poza tym mamy już okna Dziś wstawili, klamka do patio jest ogromnaaaaaaaa. Okna super W łazience super okno z szybą mozaikową - mało światła będzie przez to ale musielismy taką dać bo okno od łazienki jest przy drzwiach wejściowych i po drugiej strony ulicy jest sąsiad - który zapewne ma lunete hehe, więc dzięki tej szybie można spokojnie na golasa latać po lazience a nic a nic nie będzie widoczne Hydraulicy za robote wycenili nam już jeden 5700 zł drugi za 6800 zł. Trzeci jeszcze się wacha wyceny nie podał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorota.pomorskie 03.12.2012 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2012 byłam w czwartek w Gdańsku - tam to są salony łazienek - nie to co u nas , tyle cudeniek widziałam - lecz niestety koszty takie że szok, obliczyłam, że na łazienke samą jakby miała być taka jaka mi się marzy potrzeba 23 tysiaki. Masakra, będzie trzeba zejść na ziemię i do max 15 się zmieścić, bo budżetu nie starczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorota.pomorskie 10.12.2012 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2012 poszukuje w slupsku lub okolicach kozy - odkupię , muszę zacząć czymś ogrzewać dom, hydraulik i elektryk lada moment wchodzą na robote i musi być im ciepełko hehe jeśli ktoś ma kozę na sprzedaż używaną chętnie odkupię proszę pisać na prv i razem z ceną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 10.12.2012 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2012 My mielismy dmuchawe na prad... moze sprobuj za takim czyms popatrzec? takze robilismy elektryke przy przymrozkach w styczniu tego roku...powiem tak...kable miejscami byly odchylone.. no coz, nie sa przy minusowej temp tak elastyczne jak przy dodatniej... ale wyszlo im nawet fajnie, male poprawki byly dokonane latem, a pozniej tynkowanie i kabli nie widac Widze, ze idziecie na pelnych obrotach z budowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszek1982 10.12.2012 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2012 ja miałem koze ale ja juz pozyczlem...wlasciwie darowalem:) a do tego ekipa ktora byla u mnie miała duchawe na diesla, super sprawa chyba najlepszy to sprzet w mrozy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Johna 10.12.2012 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2012 koza to wydatek raptem niecałe 200 zł (razem z rurami) - ostatnio kupiłam taką w Lubuczewie. Świetnie grzeje ale niestety na dużą powierzchnię domu dmuchawa jest lepsza - wstawiłam małą dmuchawę i elektrycy i hydraulik przestawiają ją sobie do pomieszczeń w których aktualnie pracują. W kozie też palą ale jej się nie da przestawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorota.pomorskie 11.12.2012 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2012 kupiliśmy koze, mój mąż wynalazł w jakimś sklepie razem z rurami za 140 zł więc nie jest źle, dziś już się pali, ciepełko jest bo wszystko szczelnie mamy zamknięte - całą budowę ( okna , pierwsze drzwi z desek itp) hydraulik zaczął dziś swoją robotę, elektryka mamy z kaszub i ma zacząć za 2 dni. Wszystko idzie jak anrazie dobrze - lecimy z robotą a na co tu czekać, ja już w myśłach urządzam wszystkie pokoje :D Do marca musimy się wyborić z elektryką, hyrdauliką, przyłączami, zakupić piec. Aha , a okna miodzio Patio cudowne duże - dosłownie wielkie - jak narazie pierwsze moje próby nie powiodły się bo jest strasznie ciężkie i wielkie i ciężko mi je domknąć - klamka wielka he hoho ale się nauczę napewno hehe Jak na dzień dzisiejszy jestesmy zadowoleni że zdedyowalismy się na patio niż na tradycyjne okna balkonowe otwierane. Łady kolor - a co do montażystów i firmy - możemy polecić tą firmę która nam robiła okna i montowała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts