dorota.pomorskie 15.02.2013 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 a u nas już elektryka zrobiona, teraz przyłącza, gaz już projektują, elektrownia również ruszyła, tynki będą robione ostatnie 3 dni lutego - wszystko idzie do przodu, kanaliza i woda w marcu ufity podwieszane się robią - ale narazie oczywiście same stelarze - mój mąż sam sie za to wziął wkoncu, a po tynkach wybór drzwi wejściowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janek_fasola 21.02.2013 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2013 Witam wszystkich jestem nowy na tym forum i myślę, że pomożecie i doradzicie w kilku kwestiach budowlanych!!! jeszcze raz witam i do usłyszenia. pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janek_fasola 21.02.2013 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2013 Przejrzałem całe forum z naszego regionu i jest tu na prawde dużo ciekawych informacji!!! Ja swoja budowę rozpoczęłem w czerwcu 2010 roku (projekt domu Tola z Archetonu) i zakończyłem w listopadzie na etapie położenia dachówki!!! Ze względów finansowych i prywatnych w 2011 i 2012 r. nic na budowie nie robiłem:( a do tego 2 ekipy które u mnie budowały pozostawiły znaki swojego pełnego profesjonalizmu:( !!! 1 ekipa tak mi wylała schody wewnątrz, że nie wiem co mam z nimi dalej zrobić- stopnie sa różnej wysokości i szerokości , pierwszy stopień jest 38 cm od chudziaka, a ostatni na równo ze stropem, teraz jak tu wylać posadzki na parterze i na piętrze żeby wszystko było ok i dało sie po tych schodach normalnie chodzić?! natomiast 2 ekipa nawet nie dokończyła wymurowac do końca komina(od połaci dachu z cegły klinkierowej) to było pod koniec pażdziernika 2010 roku, umówiliśmy sie więc na wiosnę 2011 roku, ale do dzisiaj sie nie pojawili:( Więc potrzebował bym troche namiarów na dobrych fachowców, którzy u was budowali!!! 1. dobrego murarz do komina, murowanie od połaci z cegły kinkierowej, opierzenie komina, wyłaz dachowy i ławę kominiarską!2. namiary na hydraulika, bo elektryka już znalazłem!3. do tynków i posadzek , może oni coś podpowiedzą, co zrobić z tym schodami żeby było dobrze!4. jeszcze czekam na wycene okien! To jest plan na ten rok, i mam nadzieje, że da się go zrealizować!!! Dzięki z góry za pomoc i do usłyszenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Johna 22.02.2013 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2013 Przejrzałem całe forum z naszego regionu i jest tu na prawde dużo ciekawych informacji!!! Ja swoja budowę rozpoczęłem w czerwcu 2010 roku (projekt domu Tola z Archetonu) i zakończyłem w listopadzie na etapie położenia dachówki!!! Ze względów finansowych i prywatnych w 2011 i 2012 r. nic na budowie nie robiłem:( a do tego 2 ekipy które u mnie budowały pozostawiły znaki swojego pełnego profesjonalizmu:( !!! 1 ekipa tak mi wylała schody wewnątrz, że nie wiem co mam z nimi dalej zrobić- stopnie sa różnej wysokości i szerokości , pierwszy stopień jest 38 cm od chudziaka, a ostatni na równo ze stropem, teraz jak tu wylać posadzki na parterze i na piętrze żeby wszystko było ok i dało sie po tych schodach normalnie chodzić?! natomiast 2 ekipa nawet nie dokończyła wymurowac do końca komina(od połaci dachu z cegły klinkierowej) to było pod koniec pażdziernika 2010 roku, umówiliśmy sie więc na wiosnę 2011 roku, ale do dzisiaj sie nie pojawili:( Więc potrzebował bym troche namiarów na dobrych fachowców, którzy u was budowali!!! 1. dobrego murarz do komina, murowanie od połaci z cegły kinkierowej, opierzenie komina, wyłaz dachowy i ławę kominiarską! 2. namiary na hydraulika, bo elektryka już znalazłem! 3. do tynków i posadzek , może oni coś podpowiedzą, co zrobić z tym schodami żeby było dobrze! 4. jeszcze czekam na wycene okien! To jest plan na ten rok, i mam nadzieje, że da się go zrealizować!!! Dzięki z góry za pomoc i do usłyszenia! Wyrazy współczucia, my też mieliśmy problemy z pierwszym wykonawcą na szczęście szybko go wyrzuciliśmy (ale koszty jego fuszerki ponosimy nadal) Wykonawcę mieliśmy generalnego (na priw wysłałam Ci namiary) także i on załatwiał nam ekipy do tynków i do posadzek. Hydraulika polecono mi na tym forum więc podaję informację dalej. Co do schodów - u nas też wyszedł mały zonk ale wybrnęliśmy z tego (mamy skopany przez I wykonawcę poziom) - pomysł jak to zrobić podał kierownik budowy - może Twój mógłby Ci coś poradzić. W końcu to on za to też odpowiada! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janek_fasola 24.02.2013 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2013 Witam i z gory dzięki za Wasze namiary, napewno skorzystam! Ale wszystko po koleii, najpierw komin, bo ten etap już dawno powinien byc zakończony!potem powoli reszta na ten rok! dostałem wycene okien (12 okien i brama garażowa) i nie wyszło najgorzej( ok 10000tyś brutto)! pozdrawiam i do usłyszenia!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 26.02.2013 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2013 A ja witam nowych w naszym regionie, już się nie mogę doczekac wiosny, aby znów pogrzebać na swojej budowie i poryć jak kret, wszak od kupna działki jeszcze nie było przekopane, a żona już marudzi o trawniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
macmac84 27.02.2013 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2013 Cześć wszystkim. Podzielicie się ze mną doświadczeniami na temat geotechników, geodetów i architektów z usług których korzystaliście. Jakie u nas ceny panują i w ogóle czy jesteście nich zadowoleni. Zaczynam się powoli przygotowywać do załatwiania formalności. Chciałbym zrobić badania gruntu i mapki do celów projektowych. Wy jesteście bogatsi o doświadczenia więc proszę o rady. Stukpuk-u super dziennik budowy. Gratuluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barti122 27.02.2013 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2013 Witam Wszystkich Powoli zaczołem załatwiac formalnosci . Zaczołem od uzyskania warukow zabudowy i juz natknołem sie na problem. Teraz musze pisac wniosek do REgionalnej dyrekcji ochrony Środowiska w Gdańsku poniewaz dzaiłka lezy w Krajobrazowym Praku Dolina słupii obszar natura 2000. Wzwiąku z tym mam pytanie czy ktos to przerabiał i czy jest to tylko formalnosc czy sa z regóły z tym problemy. Mam zamiar sie budować ok 3km od Dębnicy Kaszubskiej Szukam tez namiaru na jakiegos kierownika budowy. Niedrogiego i takiego ktory nie bedzie przyjedzał co chwile i sie czepiał Najlepiej taki co bedzie wypisywał dziennik i pojawi sie max 3 razy na budowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorota.pomorskie 27.02.2013 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2013 Mój znajomy ma też działke na obszarze natura 2000, koło bytowa, kazali mu czekac az natura 2000 nie bedzie tam obowiazywac czyli w 2015 roku i bedzie mogl budowac, ale szczegolow dokladnie nie znam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorota.pomorskie 27.02.2013 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2013 Zapomniałam pytać, jeżeli ktoś się urządza w swoim domku, lubi styl rustykalny, a powiedziałabym nawet książęcy, mam na sprzedaż meble dębowe antyki w skład wchodzą : komoda z nadstawą , komoda mała, stół rozkładaby z 6cioma krzesłami obitymi skórą oraz zegar, dodaktowo do kompletu mebli współgrający komplet mebli wypoczynkowych sofa 3 osobowa i 2 fotele, informacje zdjęcia itp. na prv, . Meble w stanie idealnym po renowacji, przepiękne z ładnymi zdobieniami. Polecam w szczególności osobom lubiącym styl iście koneserski sprzed 100lat Przepraszam wiem że to nie giełda ogłoszeń ale związane z urządzaniem domku dlatego piszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barti122 28.02.2013 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2013 Ale mnie pocieszyłaś A możesz sie coś wiecej dowiedziec czy pisał do Regionalnej dyrekcji etc. A może chciał tam jakąs działalnosc zalożyć?? bo wiem ze wtedy robia problem i nie daja zezwolen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorota.pomorskie 01.03.2013 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2013 Z tego co mi wiadomo chciał budować dom z bali do zamieszkania, ale niby się dowiadywał i ponoć przeskocyć tego nie mogł. Podpytam jak będziemy mieli okazje się spotkać A u nas nawiasem mówiąc na budowie tynki sie robią, coraz ładniej zaczyna się robić Projekt przyłącza gazowego jest juz na finiszu, myslę że do maja być może uda nam się przyłącze zrobić :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barti122 01.03.2013 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2013 Dziek iśliczneDaj znac jak wam tynki wyjda robicie cementowo-wapienne czy gipsowe?? Jak cementowe to moze skorzystam z waszej ekipy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszek1982 02.03.2013 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2013 Pytano odnośnie ogrodzenia a mianowicie czy w naszych okolicach można zakupić gdzieś kompletną podmurówkę jak i panel ogrodzeniowy w dobrych cenach, np. bez zbędnych vat itp? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorota.pomorskie 06.03.2013 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2013 My jesteśmy po tynkach, wyszły elegancko, firma solidna i godna polecenia naprawdę jesteśmy zadowoleni, fachowcy w pierwszy dzien przyjechali rozstawili wszystko dokłądnie zabezpieczyli okna oraz podłogę a także w łazience geberyty w kuchni rury do gazu no naprawdę wszystko, jesteśmy pod wrażeniem jeszcze bardziej jak zalewali nam posadzki. Mogę z czystym sumieniem polecic tą firmę na prv jezeli ktoś by chciał. A tynki naprawde idealnie zrobione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszek1982 06.03.2013 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2013 My jesteśmy po tynkach, wyszły elegancko, firma solidna i godna polecenia naprawdę jesteśmy zadowoleni, fachowcy w pierwszy dzien przyjechali rozstawili wszystko dokłądnie zabezpieczyli okna oraz podłogę a także w łazience geberyty w kuchni rury do gazu no naprawdę wszystko, jesteśmy pod wrażeniem jeszcze bardziej jak zalewali nam posadzki. Mogę z czystym sumieniem polecic tą firmę na prv jezeli ktoś by chciał. A tynki naprawde idealnie zrobione To super, oby takich firm było jak najwięcej!Masz fajna pogode, będzie Ci dobrze schło:)). Ja dziś zamówiłem 150 m bieżących ogrodzenia panelowego + podmurówka z prafeabrykatu. Oczywiście zakupiłem to nie u naszych przedsiębiorców, hurtowni....są masakrycznie drodzy!Smieszne ale opłaca sie sprowadzać z południa Polski materiał na Pomorze... smiechu warte normalnie a rożnicę sie duzeee! bo nawet 30-40% wartości zamówienia przy tym samym materiale a nawet lepszym...dziwić sie ze tu bezrobocie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorota.pomorskie 06.03.2013 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2013 masz gdzieś link jakie ogrodzenie zakupiłes w sensie poglądowym , bo jestem ciekawa, nie wiem jakie to jest te panelowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszek1982 06.03.2013 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2013 http://www.pl.all.biz/ogrodzenie-ogrodzenia-panelowe-1-53m-4mm-g154491 w kolorze grafit jest panel tak jak na zdjęciu, podmurówka na zdjęciu jest cegiełka a ja wziąłem piaskowiec, zdjęcie jest przykładowe nie z firmy gdzie kupiłem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barti122 07.03.2013 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2013 Mam jeszcze jedno pytanie. Skąd materiały budowlane??Napisałem do firmy Fimal ale pamietam jak tescie od nich kupowali materialy na taras to ceny było kosmiczne.Mam juz jedna wycene z Koscierzyny i teraz czekam na fimal zeby porownac ale moze ktos da namiar na jeszcze jakas hurtownie gdzie maja dobre ceny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 07.03.2013 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2013 Mam jeszcze jedno pytanie. Skąd materiały budowlane?? Napisałem do firmy Fimal ale pamietam jak tescie od nich kupowali materialy na taras to ceny było kosmiczne. Mam juz jedna wycene z Koscierzyny i teraz czekam na fimal zeby porownac ale moze ktos da namiar na jeszcze jakas hurtownie gdzie maja dobre ceny My bralismy w Fimalu... na scianie przed wejsciem masz napisane o rabacie do 5%.. Jezeli bedziesz mial juz wycene od innych firm, to wtedy oni do tej wyceny robia swoj rabat do 5%...ale wczesniej przed powiedzeniem im tego negocjuj cene sam, bo nie zawsze o tym pamietaja a klienci nie zwracaja uwagi na to co pisze przed wejsciem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts