sylgrze 07.01.2008 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2008 Może ktoś poleci mi dobrą ekipę do budowy domu w rozsądnej cenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pianiwo 07.01.2008 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2008 Może ktoś poleci mi dobrą ekipę do budowy domu w rozsądnej cenie? Witaj a jaki masz projekt budowy ? Budujesz w Słupsku czy w okolicach ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylgrze 08.01.2008 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2008 Może ktoś poleci mi dobrą ekipę do budowy domu w rozsądnej cenie? Witaj a jaki masz projekt budowy ? Budujesz w Słupsku czy w okolicach ? Buduję w Kobylnicy, dom nasz jest bardzo prosty, dach dwuspadowy.Chcemy zacząć wiosną lub latem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pianiwo 08.01.2008 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2008 Masz może projekt, tzn. jego nazwę ?? Fajnie byłoby zobaczyć jaki jest Wasz wymarzony domek. Ja popytam czy jest ktoś wolny i dam znać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta i Wojtek 09.01.2008 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2008 Witamy ponownie...dawno nas tu nie było, jak i innych...zbyt mało nas aby było tu gorąco ...i jak to w zyciu...oczekiwanie na WZ...potem juz ostateczny wybór projektu ...zakupienie go i mała skucha... miałem kupic lustrzane oddbicie ...ale wymiana trwała wliczajc swieta i sylwestra 2 tygodnie i jest.... http://www.domdlaciebie.com.pl/?akcja=szczegoly&id_domku=156&lustro=1 .....teraz adaptacja i oczekiwanie na pozwolenie i START mysle ze marzec to pestka ...chyba ??? ....bo teraz musze podjąc decyzje z czego stawiac sciany...budowlaniec chce z suporków ...rozumiem idzie na łatwizne a ja mam mętlik w głowie a może doradzicie ???.... znacie moze jakies dobre miejsca na zakup mat. budowl. w naszym rejonie ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta i Wojtek 09.01.2008 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2008 Na marginesie.... pozdrawiamy Iza_Ustka ....w końcu jeden rejon ....ale zazdrościmy wam etapu budowy ....kiedy my tego doczekamy.... a gdzie dokładniej sie budujesz ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pianiwo 09.01.2008 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2008 Nie daj si.e na suporki bo będziesz miała spora wilgośc w domu. Suporki baaaardzo chłona wodę . Najlepiej jakbyście postawili ściany z Itonga. Budowa tez w miarę szybko pójdzie a pustak o 100 razy lepszy od suporeksu lub z dziurawki, jednak ta mała i dłużej się buduje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta i Wojtek 09.01.2008 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2008 ...a teraz znalazłem na forum coś o betonie komórkowym ...czy to chodzi o suporex ....masakra juz całkiem nie kumam ....kilka osób to chwali ...chyba ide wypić kawe z wkładką ....to jakoś to później rozkminie lub poprosze o inny zestaw odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotruspan 09.01.2008 23:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2008 jeżeli dobrze zrozumiałem,to sciana jednowarstwowa?jezeli tak ,to moim zdaniem ytong.jeżeli dwuwarstwowa to" co ci w ręce wpadnie."-byle ekipa wiedziała co z tym zrobić.(no i dobrze ,żeby to coś miałó jakiś atest) .nie daj się zwariowac-porównaj sobie każdy z tych materiałów"organoleptycznie",stuknij młotkiem,wrzuć do kałuży,wywierć dziurę.... i będziesz wiedział co wybrać.a dalej to już tylko kaska.....a stres to sobie zostaw na pózniej jak bedziesz patrzal jak mury pieknie rosna i ekipa budowlana sie uwija i ..." będzie dobrze,bedzie pan zadowolony,liczy sie efekt końcowy". ale to tylko moje skromne zdanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HenoK 10.01.2008 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2008 Nie daj si.e na suporki bo będziesz miała spora wilgośc w domu. Suporki baaaardzo chłona wodę . Najlepiej jakbyście postawili ściany z Itonga. Budowa tez w miarę szybko pójdzie a pustak o 100 razy lepszy od suporeksu lub z dziurawki, jednak ta mała i dłużej się buduje. Nie wiem z czego wnioskujesz, że suporeks (gazobeton) jest 100 razy lepszy od Ytonga. Jest to materiał o podobnych właściwościach. Również z gazobetonu można wykonywać ściany na klej - oczywiście nie każdy rodzaj - muszą mieć odpowiednią tolerancję wymiarową. Ytong jest lepszy tylko w jednym - skali agresywnej reklamy, co niestety odbija się też na jego cenie. Ytong wodę chłonie podobnie jak suporex . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HenoK 10.01.2008 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2008 jeżeli dobrze zrozumiałem,to sciana jednowarstwowa?jezeli tak ,to moim zdaniem ytong.jeżeli dwuwarstwowa to" co ci w ręce wpadnie."-byle ekipa wiedziała co z tym zrobić.(no i dobrze ,żeby to coś miałó jakiś atest) .nie daj się zwariowac-porównaj sobie każdy z tych materiałów"organoleptycznie",stuknij młotkiem,wrzuć do kałuży,wywierć dziurę.... i będziesz wiedział co wybrać.a dalej to już tylko kaska.....a stres to sobie zostaw na pózniej jak bedziesz patrzal jak mury pieknie rosna i ekipa budowlana sie uwija i ..." będzie dobrze,bedzie pan zadowolony,liczy sie efekt końcowy". ale to tylko moje skromne zdanie Z większością się zgadzam . Oprócz Ytonga można do ścian jednowarstwowych znaleźć inne materiały np. gazobeton Solbet : http://www.solbet.pl/bloczki_solbet_optimal.php . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pianiwo 10.01.2008 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2008 No może z tym max. przebiciem przesdadzam, aczkolwiek Ytong jest o wiele prostszy, przez co łatwiejszy w budowie i ma boczne "zatrzaski" co sprawia, że nie trzeba tam kleju pakować a to znowu jakby mniej materiału na budowę. Potem podczas obróbki ścian (czyt. wykończenie) znowu łatwiej na prostszych ścianach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta i Wojtek 10.01.2008 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2008 hmmm...a co powiecie o Porotherm 25 P+W...figuruje w zestawieniu mat.bud. dołączonych do projektu...a co o czymś co nazywa sie Max 220 o tym gdzies wyczytałem ...a sciane będe miał chyba 2w...jutro jade do majstra i chce TU troszke teorii podłapac ...by nie myślał że dam sie do konca wkręcic na suporeks Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HenoK 10.01.2008 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2008 ...a sciane będe miał chyba 2w... Zacznij od upewnienia się jaką masz ścianę, albo poszukaj kogoś (np. kierownika budowy, czy inspektora nadzoru), kto się na tym zna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta i Wojtek 10.01.2008 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2008 dzieki...jutro z majstrem porozmawiam ...moze mi naswietli....i oczywiscie z kierownikiem ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iza_Ustka 10.01.2008 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2008 Witam wszystkich!Widzę , że dyskusja rozwija się całkiem nieżle.Ja wybudowałam dom z porothermu 38. Miała być ściana jednowarstwowa ale ekipa budowlana troszkę spartaczyła robotę.Porotherm jest dobrym materiałem budowlanym chociaż w naszym rejonie traktowany jest po macoszemu.Więcej osób decyduje się na suporeks.Mój domek to;sielanka; z horyzontu ,stoi w Przewłoce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomekwil 10.01.2008 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2008 WitamJa postawiłem domek z suporeksu 24cm i ocieple go styropianem. Wolałem się nie rozczarować przy ścianie jednowarstwowej i potem ją ocieplać (a prawdopodobnie by tak było). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotruspan 10.01.2008 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2008 hmmm...a co powiecie o Porotherm 25 P+W...figuruje w zestawieniu mat.bud. dołączonych do projektu...a co o czymś co nazywa sie Max 220 o tym gdzies wyczytałem ...a sciane będe miał chyba 2w...jutro jade do majstra i chce TU troszke teorii podłapac ...by nie myślał że dam sie do konca wkręcic na suporeks 1;tak mi sie zdaje .ze darzysz uczuciem ten porotherm.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta i Wojtek 11.01.2008 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2008 z uczuciem to całkiem inaczej...jestem typowym blokersem ...wiec budowanie i mieszkanie w domku to dla mnie magia...na dodatek czarna lub ciemna ....wiec czytam czytam...i nic ...majster który bedzie budował zobaczył projekt i powiedział ze najlepiej suporex...bo wiekszosc tak stawia...a przyszły kierownik proponuje ytong...dlatego sam chciałem wyposrodkowac..zwracajac uwagę troche na koszty ...ale ostateczna decyzja nie zapadła wiec kto wie ??? ....pozdrawiam naszą grupe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pianiwo 11.01.2008 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2008 W sumie teraz to wszystko na kosztach sie opiera.Ten na nie nie patrzy co przypływ gotówki na m-c ma wielki a ci co kredyty na karku posiadają lub odłożoną kasę to każdy grosz dwa razy przeliczają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts