Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Słupsk - Kobylnica

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

nam właśnie zalali posadzke w kotłowni, garażu i na piętrze :) także bank wypłacił transze :) styro przyjechał - mamy zawalony cały salon w poneidziałek robota rusza z kopyta z ociepleniem :) i ladne roletki w okach zamontowane

ocieplenie u nas to 18 cm też genderka z fimalu na zielonej - tam najtaniej zapłaciliśmy za 135 paczek około 37 m3 - 5.000 zł

santosz - przy placu dąbrowskiego firma o której mówisz - faktycznie lipy tam nie robią więc i sie cenią i źle patrzą na klienta jak chce jakas samoróbe zrobić - tam z 10 tys nie warto sie wybierac szczerze mówiąc, na zielonej jest jakiś zakład co pod wymiar robią meble i kuchnie - moja znajoma tam zamawiała i jest zadowolona zresztą meble są ladne i dobrze wykonane - bo sama widziałam - ale nie mam namiaru - wiem że na ul.zielonej a slupsku znajduje się ta firma

mi robił stolarz z leborka, jesteśmy zadowoleni z wykonania i ceny-6,5 tyś. Podobną wycenę mieliśmy w studiu kuchennym BRW na Jaracza, które nam poleciła koleżanka ale my skusiliśmy sie na typowego stolarza...

Proszę o jakiś namiar. Duża ta kuchnia za taką cenę? Kiedy to było?

santosz - przy placu dąbrowskiego firma o której mówisz - faktycznie lipy tam nie robią więc i sie cenią i źle patrzą na klienta jak chce jakas samoróbe zrobić - tam z 10 tys nie warto sie wybierac szczerze mówiąc, na zielonej jest jakiś zakład co pod wymiar robią meble i kuchnie - moja znajoma tam zamawiała i jest zadowolona zresztą meble są ladne i dobrze wykonane - bo sama widziałam - ale nie mam namiaru - wiem że na ul.zielonej a slupsku znajduje się ta firma

Ta firma z Placu Dąbrowskiego to chyba Milan. Sprawdzę tą zieloną, dzieki.

zdjecia kuchni są w galerii, kuchnia nie jest duża ale bardzo pojemna, nawet nie myslelismy ze w tych meblach tyle się zmieści, facet nazywa sie daniel rzeppa 504043474, nie wiem jak to z cenami teraz jest bo robilismy przeszło rok temu ale koleżanka i potem my byliśmy zadowoleni...

franco ja mam:folia, styropian, posadzka. Raczej nie ma sensu dawać dwa razy bo folia ma chronić przed wilgocią od gruntu...

my zaczelismy ocieplenie ale leje i leje jest masakra :( poniedziałek i wtorek ok w miare a dzis poprostu maniana ze szok a czas leci musimy sie wyrobic do konca nast. tyg , od dzis modle sie o pogode

od jutra ma przestać padać, ja raczej wolałabym deszczyk bo wysiałam trawnik i bez deszczu czeka mnie codzienne podlewanie

jaka trawe zakupilas jesli mozna wiedziec i gdzie:)?bo wlasnie na wrzesien nastawiamy sie na sianie...a na razie walcze z chwastami:(

my tez walczymy z chwastami a rosną jak oszalałe. i tez chcemy siac trawke na wrzesien ale przed zasianiem aby zminimalizowac wysyp chwastow na trawce chcemy polozyc taka specjalna siatke przez ktora niby chwast nie wyrosnie, a jak bedzie w praktyce sie zobaczy :)

a jakie macie parapety zewnetrzne ? my chcielismy granit ale ten co wybrałam i głebokosc jaka chcielismy jest nietypowe i czas oczekiwania około miesiaca, a tu lepiej parapety załozyc przed siatką na ocieplenie wiec wczoraj pojechałam do rebisu na bałtyckiej i zakupiłam płytke klinkierową której wczesniej nie chciałam ale juz trudno, nie jest zła w sumie nawet ładna a i cena też fajna bo zapłaciłam tylko 640 zł razem z klejem a granitowe były 4 razy drozsze wiec troche przyoszczędzone - a jak w praktyce bedzie to sie zobaczy

jaka trawe zakupilas jesli mozna wiedziec i gdzie:)?bo wlasnie na wrzesien nastawiamy sie na sianie...a na razie walcze z chwastami:(

wiosną kupowałam trawę na boiska - w czerwonych kartonach w fimalu (nie pamiętam nazwy firmy) - rośnie fajnie i szybko tylko że mi wyszła nieco nierówno. Teraz kupiłam trawy iławskie (przed i z boku domu) - też w fimalu i też sportową. Ważne aby dobrze posiać (równo) jak się zadarni to chwasty mniej się przedzierają. Na chwasty to stosuje randap - tylko że na to trzeba ze dwa tygodnie zanim dobrze zadziała

• 3 weeks później...
witam, u nas ocieplenie sie zakonczylo sukcesem, 12 dni - moj tata i moj maz robili sami, wyszło super, teraz tylko czekamy na urlop nastepny mojego ojca i wtedy bedziemy kłaść "puc" czy jakos tak to sie nazywa :) do ocieplenia stosowalismy styro 18 cm (0,40) siatka caparol, okna wszystkie obrabialismy z niemieckiego mowiac "ekami" i "apulastrami" firmy STO , WSZYSTKO łacznie zamnkelo sie w cenie 8 tys :) nie przekroczylismy budzetu i jestesmy zadowoleni :) teraz jestesmy na etapie robienia sufitu podwieszanego w garazu i kotlowni, sciany i sufity w domu czekaja na fachowca ktory ma polozyc gładź, w planach wprowadzka w sierpniu 2013 r :) mam nadzieje ze zdazymy :)