dorota.pomorskie 10.10.2013 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2013 u nas kocioł gazowy załączony, licznik tyka pomalutku, a w domku cieplutko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Johna 10.10.2013 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2013 u nas też cieplutko tylko nie gazem ale ekogroszkiem grzejemy. Byłaś w rebisie? Ja wczoraj odebrałam płytki - spodobały mi się jakieś nowości i musiałam trochę poczekać aż dotrą - a do tego trochę z ceną trzeba było ponegocjować bo za dużo ponad zakładany budżet wyszła. No i płytkarz ma zacząć w poniedziałek - w końcu doczekam się normalnej łazienki bo ta na dole trochę mała jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorota.pomorskie 11.10.2013 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2013 byliśmy w rebisie narazie w celach poglądowych co nam sie wogóle podoba, jest dużo oppcji i duży wybór, sama nie wiem za dużo tego wszysktiego i już sama nie wiem co chcę mieć w tej naszej łazience. my tez myslelismy o ekogorszku ale nie mielismy nigdy do czynienia z paleniem w piecu bo od zawsze gaz i zrezygnowalismy z ekogrocha zreszta i dobrze bo bysmy nie mieli gdzie go trzymac. nasz piecyk przez 3 doby pobrał 20m3 gazu ale teraz zaczyna byc ekonoiczniejszy widac po liczniku ze mniej idzie , ponoc rozruch najwiecej pobiera i teraz juz bedzie ekonomiczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszek1982 12.10.2013 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2013 ja jestem po wczorajszej konserwacji, kontroli przez hydraulika pieca i całej instalacji.Sumiennie tak jak obiecał przyjechał po roku sprawdzić czy wszystko gra. filtry wyczyścił i teraz można grzać już na całego:). ja pale drewnem i koszty sa niewielkie...mam drewna na ok 5 lat za 2,5 tyś zł ale coś za coś, wygodny nie ma wielkiej gdyż 2 razy dziennie muszę nałożyć drwa do piecyka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franco103 13.10.2013 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2013 Jak wygląda u was sprawa z alarmami? Możecie polecić jakiegoś niedrogiego instalatora? Jakie koszta takiego alarmu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Johna 13.10.2013 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2013 ja poważnie się zastanawiam - mieszkamy już i przez cały okres budowy nie zginął z budowy nawet jeden gwóźdź (mimo braku alarmów, ogrodzenia, ochrony i sąsiadów). Nie wiem czy to zasługa okolicy ale boję się że kamera, alarm lub jakiś inny element będzie sygnałem dla potencjalnych złodziei że jest co kraść. A może dlatego że jesteśmy "swoi" na tej wsi? A może dlatego że na osiedlu buduje się prokurator? Na całym osiedlu były dwa przypadki kradzieży (już 12 domów - jedne zamieszkałe inne w trakcie budowy) na samym końcu osiedla gdy jeszcze powstawało kiedyś ukradziono słupki ogrodzeniowe i na wiosnę gdy sąsiedzi zwozili meble to ktoś im włamał ale nic nie ukradł. Czy kusić złodzieja?Wiem że w pracy koszt instalacji alarmowej wraz z dwiema kamerami ma nas wynieść jakieś 7 tyś. Czy to dużo nie wiem - nie mam porównania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franco103 13.10.2013 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2013 Hm... a ja o alarmie myslę tylko ze względu na ubezpieczalnie... czy to nir będzie taniej na ubezpieczeniu domu mając taki alarm. Przecież oni zawsze o to pytają, a ja miałem nadzieje,że za 2000pl to sie da!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franco103 14.10.2013 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2013 A namiar na kominiarza... potrzebuje zrobić odbiór komina. Ile taka przyjemność w naszym regionie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszek1982 14.10.2013 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2013 zapytaj się czy twój kier. budowy nie ma uprawnień do odbioru kominów, zawsze pare złotych w kieszeni:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franco103 15.10.2013 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2013 Po sprawie... z kominiarzem. 250pln brutto za usługę. Pokazał błędy, podpowiedział jak poprawić, kwita wystawi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorota.pomorskie 16.10.2013 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2013 ooo 250 zł to nie tak źle za tego komianiarza cena chyba dobra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorota.pomorskie 16.10.2013 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2013 ile czasu zajeły wam formalnosci z odbiorem domu ? bo u nas pomału chcemy sie za to zabrac coby zdążyć do czerwca 2014 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorota.pomorskie 16.10.2013 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2013 ja jestem po wczorajszej konserwacji, kontroli przez hydraulika pieca i całej instalacji.Sumiennie tak jak obiecał przyjechał po roku sprawdzić czy wszystko gra. filtry wyczyścił i teraz można grzać już na całego:). ja pale drewnem i koszty sa niewielkie...mam drewna na ok 5 lat za 2,5 tyś zł ale coś za coś, wygodny nie ma wielkiej gdyż 2 razy dziennie muszę nałożyć drwa do piecyka... my tez mamy dużo drzewka ale w naszym lesie i nie ma komu tego robić co najgorsze, bo czasu mało , ale bedzie do kominka trzeba sie tylko do lasu wybrać - kilka wypadów już mój mąż miał i mamy toche drzewa nawet już u siebie ale to znikome ilości jak narazie do tego co pozostało do wycięcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszek1982 16.10.2013 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2013 my tez mamy dużo drzewka ale w naszym lesie i nie ma komu tego robić co najgorsze, bo czasu mało , ale bedzie do kominka trzeba sie tylko do lasu wybrać - kilka wypadów już mój mąż miał i mamy toche drzewa nawet już u siebie ale to znikome ilości jak narazie do tego co pozostało do wycięcia Co do drwa z lasu to Dorotko najlepiej aby ono przesezonowało przynajmniej 1 rok po wycięciu, niektóre gatunki jak np dąb to nawet do 3 lat powinny poleżeć. Ja ogrzewam tylko drewnem ale musi ono być suche. Dokumentacja do odbioru zajęła nam ok 2 mc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Johna 17.10.2013 04:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2013 ile czasu zajeły wam formalnosci z odbiorem domu ? bo u nas pomału chcemy sie za to zabrac coby zdążyć do czerwca 2014 ok. półtora miesiąca - większość załatwiał nam kierownik budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorota.pomorskie 18.10.2013 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2013 my zaczynamy projekt łazienki, wczoraj byłam w rebissie ustalic szczegoly i bedziemy jechać z koksem jest mała kość niezgody bo ja chcę mieć drewno w łazience a mój ukochany mąż sobie nie życzy drewna w łazience bo chce mieć czarno białą - ale to ostatecznie ja dziś jade ustalać szczegóły i wykorzystam moment że jadę tam sama więc i ja zadecyduję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Johna 18.10.2013 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2013 oby nie marudził potem przez lata ... ja w mieszkaniu tak postawiłam na swoim z kolorystyką łazienki ... przez lata słyszałam jak bardzo mu się ona nie podoba. teraz staram się bardziej iść na kompromis i jedna łazienka jest w jego kolorystyce a druga w mojej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorota.pomorskie 21.10.2013 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2013 my neistety takiego luksusu nie mamy i mamy tylko jedną łazienkę, postawiłam na matową czerń i drewno oraz kafelki imitujące drewno zobaczymy co z tego wyjedzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rybolust 29.10.2013 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2013 witam ma pytanko skąd braliscie okna bo mam problem z wyborem okien chodzi o drzwi tarasowe suwane w kolorze złoty dab wymiar 2700x2400 pan z dru powiedzial ze nie da sie takich zrobic bez przewiązki co zepsuje cały efekt.prosze o jakis namiar i czy ktos spotkał sie z problemem.pozdr z nad morza rybol. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszek1982 29.10.2013 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2013 tez bylem u nich i nie chcieli mi dac gwarancji na okno tarasowe 2100x2050 wiec im podziękowałem, żadnych przewiązek nie chciałem...wybralem sie do przedstawicieli firmy vetrex i nie bylo problemów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts