Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Słupsk - Kobylnica

Recommended Posts

Właśnie wróciłem od majstra...sciana ma by 2W ....niby zadecydowalismy wspólnie ze Porotherm 25 i wełna mineralna 12 :o .... hmmm...

.....no coż od poniedziałku chce szukać przystępnych cen w naszym rejonie,koło Lęborka cosik widziałem jąkoś reklamę Wieneberger....(pianiwo wspomóż wiedzą z reojonu) .. ...no chyba ze Wy mi pomożecie :lol: i podacie jakieś namiary i kontakty na inne rejony z hurtowniami...z góry dziękuję .

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Edyto i Wojtku skoro jesteście z Ustki to radzę Wam , dowiedzcie się czy tego materiału nie sprowadziłby Wam właściciel hurtowni przy ulicy Słupskiej - pan Krzysiek.

Ja porotherm kupowałam w Gdyni, a brakujące sztuki dokupowałam w Fimalu.

W obu przypadkach trzeba słono płacić za transport. Kupując w naszej hurtowni wiele rzeczy, dostaje się bardzo dobre rabaty.

Teraz jestem poza domem, ale w poniedziałek podam namiary na bloczki betonowe (brałem z hurtowni koło Bytowa) ładnie poukładane na paletach, dowóz gratis, w październiku płaciłem 3,3 netto (wtedy było to najtaniej), co do innych materiałów to sami zobaczycie. Radze szukać dużo w internecie bo ten nasz Słupsk to masakra, drogo i jeszcze za dowóz każą sobie płacić. Zresztą podam wam namiary gdzie kupowałem inne materiały.

jak miło :D ....tyle informacji ....."tomekwil"...czekam na info...a "pianiwo" powiedz czy warto tam jechac czy lepiej szukac gdzie indziej..chodzi mi o jakość i cenę oczywiście porothermu..o ile znasz aktualnie sytuacje bo chyba najlepiej jak sam tam pojade ...za bardzo nie wierze w rozmowy telefoniczne :roll: ewentualnie podaj mi ulice ......."Iza_Ustka" zgodnie z Twoja radą zaglądnę tam...kto wie może koszta transportu i cena materiału wyjdą lepiej na korzyść Ustki...a teraz to miłego weekendu :wink:

Ceny w Winerbergerze zmieniają się nieustannie, więc jakbyś chciał się "kopsnąć" w te strony to może wytargujesz nieco niższą cenę.

Ulica Kossaka (tuż przed Suphon - tankują gaz do aut) to po prawej stronie, jakieś 200 metrów od krzyżówki z jednym rozgałęzieniem dróg. Ulica znajduje się tuż przy wyjeździe z miasta w stronę Łeby.

.... tomekwil....czekam na cene bloczków bet. :D ... w Ustce chcą 4.30 wiec musze jeszcze miec jakies porównanie...choc dzis juz zacząłem głupiec...kiedy popytałem o ceny suporex 68,60 / m ,porotherm 74,80 / m i jeszce cos w cenie 65,00 / m...zerknijcie http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=279199278 ...i wez badz mądry ...niby ja podejmuje decyzje ale czemu mam tylko jedna głowe :evil:

• 2 weeks później...
A co tu taka cisza :roll: ...nie macie jakis informacji o pogodzie ...moze ktos ma indiańskie korzenie lub góralskie ....i przepowie na luty...bo cholerka jeszcze nie mam kwitów w ręce a juz bym wykopał pierwszy dołek....ale jesli przyjdzie zima to mi troche ulży :lol: ...byle nie na długo tak choc do polowy lutego...sorki za wymagania i przepraszam budujących...ale nie miło sie patrzy jak inni robią a ja musze czekac na papier :evil:

agacer....to ceny z Ustki z hurtowni ...co do ekipy to zależy co uważacie za tania ekpie ... domek stawiacie dosyc wypasony wiec i jak na moje oko skomplikowany dach więc ekipa niezle moze krzyknąc ... tania nie znaczy dobra ...tu raczej musiszmiec sprawdzoną a moje sprawdzę u mnie :( ..choć są poleceni ...ale kto wie do końca...jak ich z testuje to się wypowiem...a co do kierownika to hmmm...to kolega wiec nie wiem czy dobrze ale to wyjdzie w trakcie, jak to on powiedzaił..zależy ile razy będzie musiał ścigac budowlancow to ja bede musiał zagladac do portfela :lol: ...oczywiście to żarcik ale coś i tak mu zapłace..ale to dopiero jak będe miał pozwolenie w reku... :oops: ...a na razie NIC

• 3 weeks później...
...a jedna ekipa chce 60 tyś z dachem ,a druga 45 z dachem...

jak patrzę na twój dach, kształt budynku, kominy to cena 45 wydaje mi się mocno podejrzana

może to jak moi byli - cena była przyzwoita tylko czas na 3 budowy dzielili a 4 ich było ....

nasz znajomy przy mniej skomplikowanym dachu za sam dach zaplacił 25 tyś a ekipa robiła to prawie 3 tyg. - fakt - mucha nie siada - równiutko, mało odpadów cacy wykończenie

...pierwsze złożenie dokumentów na pozwolenie dwa tygodnie temu i 1:0 dla starostwa... drugie w zeszłym tygodniu i czekamy :evil: ...dzis dzwoniłem a pani grzecznie choć stanowczo będzie pan poinformowany ....chyba pojde do nich z kałachem i zrobię porządek...ciekawi mnie czy trzymają sie tak tych terminów ...bo cholerka...sorki za słownictwo ale pogoda dobra...materiał kupiony tylko działać a tu NIC ...napiszcie czy tak przestrzegają tych długich terminów i dają w ostatni dzień :roll:

...pierwsze złożenie dokumentów na pozwolenie dwa tygodnie temu i 1:0 dla starostwa... drugie w zeszłym tygodniu i czekamy :evil: ...dzis dzwoniłem a pani grzecznie choć stanowczo będzie pan poinformowany ....chyba pojde do nich z kałachem i zrobię porządek...ciekawi mnie czy trzymają sie tak tych terminów ...bo cholerka...sorki za słownictwo ale pogoda dobra...materiał kupiony tylko działać a tu NIC ...napiszcie czy tak przestrzegają tych długich terminów i dają w ostatni dzień :roll:

Nie piszesz z jakiego powodu 1:0 dla starostwa, dlaczego drugie skladanie dokumentow, a narzekaz na urzednikow... Moze tak wiecej szczgolow?

A poza tym jak Twoim zdaniem i zdaniem czlowieka, ktory adaptowal Ci projekt do miejscowego planu i dzialki, to dlaczego po prostu nie zaczniesz? Korzystaj z pogody.