Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Słupsk - Kobylnica

Recommended Posts

Witam wszystkich.

Na lokalnym forum jestem nowa, buduję mały "zręczny" dom w Krępie Słupskiej. Mam pytanie odnośnie posadzek, kto w słupsku lub okolicy robi dobrze (w sensie kogo polecacie) i jakie w przybliżeniu są ceny? Przy czym jeszcze nie zdecydowałam jakie posadzki będą.

Witamy na forum nowych "sąsiadów"

Myśmy do posadzek mieli ekipę z Kaszub. A cena 12 zł/mkw - cementowe.

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 weeks później...
mam pytanie czy obróbka prawego okna jest prawidłowa i czy nie da sie zakryc zamków dachówki ,http://obrazki.elektroda.pl/9388634300_1387032892.jpg
dachówki

Moim zdaniem jest to wykonanie prawidłowe jeśli woda oczywiście nie cieknie Zapewne był ich taki juz zamysł przed wstawieniem by nie ciąć dachówki...

Witam po długim czasie milczenia, miałam zablokowane konto, naszczęście już usunieta usterka została. Jak u Was przed świętami :) ?? My pod choinke zamówiliśmy już płtyki do łazienki - są cudowne - jak dla mnie :) I cena nie taka zła - bo u nas płytek jak na lekarstwo :) Łazienke zaczynamy w połowie stycznia :) Wkońcu padł typ na kominek - a w sumie na piec wolnostojący, zrezygnowaliśmy z koninka tradycyjnego obudowanego. Nasz typ to Scan 85 maxi oto i on : http://www.jotul.com/pl/kominek/Main-Menu/Produkty/Scan/drewno/Piece-na-drewno/Scan-85-Maxi/

mamy nadzieje że będzie oddawał więcej ciepła i po prostu bardzo mi się podoba :) Także zdecydowaliśmy się na zamontowanie w naszym kominie wkładu, aby potem uniknąć wykwitów na ścianie jakby drzewo było gorszej jakośći.

Ah zapomniałam dodać , że już mamy prawie połowe domku w gładziach :) szwagier wkońcu się wziął do roboty ;) Wszystko zaczyna coraz bardziej nabierać fajnego domowego wyglądu. Mam jeszcze tylko dylemat jaki parapet dać w łaziencem bo kafle czarno białe będą, a okno jest w kol. złoty dąb i teraz mam mały dylemat co bedzie pasowało

• 2 weeks później...
Ah zapomniałam dodać , że już mamy prawie połowe domku w gładziach :) szwagier wkońcu się wziął do roboty ;) Wszystko zaczyna coraz bardziej nabierać fajnego domowego wyglądu. Mam jeszcze tylko dylemat jaki parapet dać w łaziencem bo kafle czarno białe będą, a okno jest w kol. złoty dąb i teraz mam mały dylemat co bedzie pasowało

gratuluję postępów:D

nie umiem Ci poradzić w sprawie parapetów- sama mam szare okna wszędzie a w łazience do szarego mam marmurowy biały parapet, płytki brudno-białe;) wiele osób miało problemy ze złotym dębem - o oknach mówie, gdyż potem w trakcie urządzania gust im sie na nowoczesny zmieniał a to nie bardzo 'się dodaje' - jak mawia klasyk pewien;)

patrzyłaś na parapet taki jak okno, drewniany w tym samym kolorze? bo to chyba najbezpieczniejsze rozwiązanie

pozdrawiam

Witam poświątecznie:D

mam do Was - budujących w okolicy - prosbę o namiary na solidną i przystępną cenowo grupę do wykonania elewacji. jesli macie sprawdzone brygady - podrzućcie namiary,będę wdzięczna.

Pozdrowienia:bye:

Chcesz moich wykonawcow? ;) to namiary wysle sms'kiem :D

Pozdrawiam cieplutko :D

Powoli myślimy o zagospodarowaniu terenu dookoła domku, czy możecie polecić jakąś trawę, która dobrze sobie radzi w naszym pomorskim klimacie?Czy ktoś posiada namiary na jakąś szkółkę gdzie można zdobyć niedrogo krzewy, świerki itp?Może ktoś zamawiał z Was przez neta krzewy, jakie macie z tym doświadczenia bo my jakoś nie mamy przekonania...

Powoli myślimy o zagospodarowaniu terenu dookoła domku, czy możecie polecić jakąś trawę, która dobrze sobie radzi w naszym pomorskim klimacie?Czy ktoś posiada namiary na jakąś szkółkę gdzie można zdobyć niedrogo krzewy, świerki itp?Może ktoś zamawiał z Was przez neta krzewy, jakie macie z tym doświadczenia bo my jakoś nie mamy przekonania...

z krzewami przez net jest dość trudno, juz to przerabiałam.....efekty mierne, że tak sie optymistycznie wyrażę.

jesli zależy Ci na dużych, odchowanych krzaczorach, to zaczekaj do targów - im wieksza roslinka, tym wyższa cena. na targach niektóre lokalne szkółki maja przystępne ceny, poza tym mozna pospisywać dane szkółek i pojeździć juz po targach,kiedy emocje i ceny lekko opadną...

a jak nie zależy Ci na dużych krzakach ale za niewielką cene - to moja metoda;) to polecam szkółkę w łekwicy, dziura potworna, ciężko trafic, ale ceny są zachęcające,

SZKÓŁKA ŁEKWICA 14 - ze słupska 213 kaszubska prosto, za wiklinem w lewo - lesne drogi na auto terenowe

i szkółka już o nieco wiekszej renomie i cenach przy tym - biesowice SZKÓŁKA DRZEW I KRZEWÓW OZDOBNYCH W BIESOWICACH - kępice

pozdrawiam

trawę to już kiedyś Ci pisałam (mieszanka traw iławskich) - do tej pory fajnie rośnie i nawet teraz w grudniu chyba będzie trzeba kosić :)

Ja większość krzaczków i drzewek kupiłam w szkółce w Łękwicy (koło Wiklina) ceny mieli konkurencyjne oraz przez internet : http://florexpol.eu/ - od lat korzysta z ich usług moja mama i nie narzeka. Kupowałam też w innym sklepie (nie pamiętam nazwy) ale niezbyt byłam zadowolona bo strasznie długo trwała realizacja (za to dużo gratisów dostałam jak zaczęłam pyskować). No i trochę na targach corocznych.

odnosnie trawy to info mam zakodowane, w takim razie musze odwiedzić łękwice ale autka terenowego to nie mam:)a czy przez neta kupowałas krzewy?

głównie krzewy bo nastawiam się na dużo krzewów kwitnących - zapomniałam że w tej szkółce w Kobylnicy też kupiłam parę sztuk (oddział Biesowickiej) i nawet rabat tam dostałam i wycyganiłam bardzo dużą hortensję krzewiastą (prawie 2 metry) za pół ceny - normalnie 80 zł kosztuje. No ale sporo nakupowałam w tym roku. A do Łękwicy dojedziesz normalną osobówką - jest tam lepsza droga niż ja mam do domu. Co do zakupów w inernecie: porządny sklep na dzień dzisiejszy nie będzie sprzedawał nic - jest grudzień i o tej porze się nie sadzi. Np sklep co Ci podałam ma dwa razy do roku katalog (wiosna, jesień) i wtedy można zamawiać. Wysyłki są wtedy gdy rośliny są gotowe do wysyłki (np. róże w październiku). I nie warto tracić forsy na okazje bo zwyczajnie się nie przyjmą. Ważne aby czytać opis i rozmiary roślin - to różnicuje cenę. Ja np. przez internet kupiłam: tawułki, hortensje, pęchęrznice, żylistki, trzemieliny, pięciorniki itp. Rośliny dotarły zdrowe, w odpowiednich pojemnikach, zabezpieczone przed uszkodzeniem. A jakie wyrosną? Zobaczę wiosną bo największe zakupy robiłam jesienią. No ale biorąc pod uwagę doświadczenie mojej mamy to raczej jestem dobrej myśli - byle tylko pogoda znormalniała bo chyba mi krokusy chcą wzchodzić :eek:

• 2 weeks później...

Witam Szanowne Grono Forumowiczów

Stało się! Kupiłem działkę w Bydlinie na os Złoty Potok! W związku z tym, chciałem się przywitać na forum, zdaje się, że pozostanę tu na dłużej :). Prawdopodobnie nie mam jeszcze świadomości na co się porwałem ;) w związku z budową domu.

Od razu mam pytanie, kto wykonuje badania geologiczne gruntu?

Pozdrawiam wszystkich inwestujących!