Johna 30.11.2013 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2013 Witam wszystkich. Na lokalnym forum jestem nowa, buduję mały "zręczny" dom w Krępie Słupskiej. Mam pytanie odnośnie posadzek, kto w słupsku lub okolicy robi dobrze (w sensie kogo polecacie) i jakie w przybliżeniu są ceny? Przy czym jeszcze nie zdecydowałam jakie posadzki będą. Witamy na forum nowych "sąsiadów" Myśmy do posadzek mieli ekipę z Kaszub. A cena 12 zł/mkw - cementowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Angela71 30.11.2013 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2013 Witaj Johna tak ku uściśleniu to cena za sama tzw robociznę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Johna 30.11.2013 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2013 Witaj Johna tak ku uściśleniu to cena za sama tzw robociznę ? tak - my wszystkie materiały załatwialiśmy sami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Angela71 30.11.2013 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2013 Wielkie dzięki za informacje Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rybolust 14.12.2013 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2013 mam pytanie czy obróbka prawego okna jest prawidłowa i czy nie da sie zakryc zamków dachówki ,http://obrazki.elektroda.pl/9388634300_1387032892.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszek1982 16.12.2013 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2013 mam pytanie czy obróbka prawego okna jest prawidłowa i czy nie da sie zakryc zamków dachówki ,http://obrazki.elektroda.pl/9388634300_1387032892.jpgdachówki Moim zdaniem jest to wykonanie prawidłowe jeśli woda oczywiście nie cieknie Zapewne był ich taki juz zamysł przed wstawieniem by nie ciąć dachówki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rybolust 16.12.2013 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2013 w piatek panowie maja to poprawic. po konsultacji na innych forach jest do wykonalne i niebede miał najbrzydszej obróbki w okolicy chyba,zyczliwosc ludzi i fora internetowe niech zyja pozdrawiam i wrzuce pózniej fotke ,dzieki za zainteresowanie tematem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorota.pomorskie 17.12.2013 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2013 Witam po długim czasie milczenia, miałam zablokowane konto, naszczęście już usunieta usterka została. Jak u Was przed świętami ?? My pod choinke zamówiliśmy już płtyki do łazienki - są cudowne - jak dla mnie I cena nie taka zła - bo u nas płytek jak na lekarstwo Łazienke zaczynamy w połowie stycznia Wkońcu padł typ na kominek - a w sumie na piec wolnostojący, zrezygnowaliśmy z koninka tradycyjnego obudowanego. Nasz typ to Scan 85 maxi oto i on : http://www.jotul.com/pl/kominek/Main-Menu/Produkty/Scan/drewno/Piece-na-drewno/Scan-85-Maxi/ mamy nadzieje że będzie oddawał więcej ciepła i po prostu bardzo mi się podoba Także zdecydowaliśmy się na zamontowanie w naszym kominie wkładu, aby potem uniknąć wykwitów na ścianie jakby drzewo było gorszej jakośći. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorota.pomorskie 17.12.2013 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2013 Ah zapomniałam dodać , że już mamy prawie połowe domku w gładziach szwagier wkońcu się wziął do roboty Wszystko zaczyna coraz bardziej nabierać fajnego domowego wyglądu. Mam jeszcze tylko dylemat jaki parapet dać w łaziencem bo kafle czarno białe będą, a okno jest w kol. złoty dąb i teraz mam mały dylemat co bedzie pasowało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amglad1 27.12.2013 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2013 Witam poświątecznie:Dmam do Was - budujących w okolicy - prosbę o namiary na solidną i przystępną cenowo grupę do wykonania elewacji. jesli macie sprawdzone brygady - podrzućcie namiary,będę wdzięczna. Pozdrowienia:bye: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amglad1 27.12.2013 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2013 Ah zapomniałam dodać , że już mamy prawie połowe domku w gładziach szwagier wkońcu się wziął do roboty Wszystko zaczyna coraz bardziej nabierać fajnego domowego wyglądu. Mam jeszcze tylko dylemat jaki parapet dać w łaziencem bo kafle czarno białe będą, a okno jest w kol. złoty dąb i teraz mam mały dylemat co bedzie pasowało gratuluję postępów:D nie umiem Ci poradzić w sprawie parapetów- sama mam szare okna wszędzie a w łazience do szarego mam marmurowy biały parapet, płytki brudno-białe;) wiele osób miało problemy ze złotym dębem - o oknach mówie, gdyż potem w trakcie urządzania gust im sie na nowoczesny zmieniał a to nie bardzo 'się dodaje' - jak mawia klasyk pewien;) patrzyłaś na parapet taki jak okno, drewniany w tym samym kolorze? bo to chyba najbezpieczniejsze rozwiązanie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 27.12.2013 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2013 Witam poświątecznie:D mam do Was - budujących w okolicy - prosbę o namiary na solidną i przystępną cenowo grupę do wykonania elewacji. jesli macie sprawdzone brygady - podrzućcie namiary,będę wdzięczna. Pozdrowienia:bye: Chcesz moich wykonawcow? to namiary wysle sms'kiem Pozdrawiam cieplutko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszek1982 27.12.2013 22:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2013 Powoli myślimy o zagospodarowaniu terenu dookoła domku, czy możecie polecić jakąś trawę, która dobrze sobie radzi w naszym pomorskim klimacie?Czy ktoś posiada namiary na jakąś szkółkę gdzie można zdobyć niedrogo krzewy, świerki itp?Może ktoś zamawiał z Was przez neta krzewy, jakie macie z tym doświadczenia bo my jakoś nie mamy przekonania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amglad1 28.12.2013 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2013 Meliska, Johna, Zbyszek - serdeczne dzieki za namiary, bardzo Wam dziekuję za pomoc, po nowym roku zacznę Panów molestować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amglad1 28.12.2013 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2013 Powoli myślimy o zagospodarowaniu terenu dookoła domku, czy możecie polecić jakąś trawę, która dobrze sobie radzi w naszym pomorskim klimacie?Czy ktoś posiada namiary na jakąś szkółkę gdzie można zdobyć niedrogo krzewy, świerki itp?Może ktoś zamawiał z Was przez neta krzewy, jakie macie z tym doświadczenia bo my jakoś nie mamy przekonania... z krzewami przez net jest dość trudno, juz to przerabiałam.....efekty mierne, że tak sie optymistycznie wyrażę. jesli zależy Ci na dużych, odchowanych krzaczorach, to zaczekaj do targów - im wieksza roslinka, tym wyższa cena. na targach niektóre lokalne szkółki maja przystępne ceny, poza tym mozna pospisywać dane szkółek i pojeździć juz po targach,kiedy emocje i ceny lekko opadną... a jak nie zależy Ci na dużych krzakach ale za niewielką cene - to moja metoda;) to polecam szkółkę w łekwicy, dziura potworna, ciężko trafic, ale ceny są zachęcające, SZKÓŁKA ŁEKWICA 14 - ze słupska 213 kaszubska prosto, za wiklinem w lewo - lesne drogi na auto terenowe i szkółka już o nieco wiekszej renomie i cenach przy tym - biesowice SZKÓŁKA DRZEW I KRZEWÓW OZDOBNYCH W BIESOWICACH - kępice pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Johna 28.12.2013 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2013 Powoli myślimy o zagospodarowaniu terenu dookoła domku, czy możecie polecić jakąś trawę, która dobrze sobie radzi w naszym pomorskim klimacie?Czy ktoś posiada namiary na jakąś szkółkę gdzie można zdobyć niedrogo krzewy, świerki itp?Może ktoś zamawiał z Was przez neta krzewy, jakie macie z tym doświadczenia bo my jakoś nie mamy przekonania... trawę to już kiedyś Ci pisałam (mieszanka traw iławskich) - do tej pory fajnie rośnie i nawet teraz w grudniu chyba będzie trzeba kosić Ja większość krzaczków i drzewek kupiłam w szkółce w Łękwicy (koło Wiklina) ceny mieli konkurencyjne oraz przez internet : http://florexpol.eu/ - od lat korzysta z ich usług moja mama i nie narzeka. Kupowałam też w innym sklepie (nie pamiętam nazwy) ale niezbyt byłam zadowolona bo strasznie długo trwała realizacja (za to dużo gratisów dostałam jak zaczęłam pyskować). No i trochę na targach corocznych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszek1982 28.12.2013 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2013 odnosnie trawy to info mam zakodowane, w takim razie musze odwiedzić łękwice ale autka terenowego to nie mam:)a czy przez neta kupowałas krzewy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Johna 30.12.2013 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2013 odnosnie trawy to info mam zakodowane, w takim razie musze odwiedzić łękwice ale autka terenowego to nie mam:)a czy przez neta kupowałas krzewy? głównie krzewy bo nastawiam się na dużo krzewów kwitnących - zapomniałam że w tej szkółce w Kobylnicy też kupiłam parę sztuk (oddział Biesowickiej) i nawet rabat tam dostałam i wycyganiłam bardzo dużą hortensję krzewiastą (prawie 2 metry) za pół ceny - normalnie 80 zł kosztuje. No ale sporo nakupowałam w tym roku. A do Łękwicy dojedziesz normalną osobówką - jest tam lepsza droga niż ja mam do domu. Co do zakupów w inernecie: porządny sklep na dzień dzisiejszy nie będzie sprzedawał nic - jest grudzień i o tej porze się nie sadzi. Np sklep co Ci podałam ma dwa razy do roku katalog (wiosna, jesień) i wtedy można zamawiać. Wysyłki są wtedy gdy rośliny są gotowe do wysyłki (np. róże w październiku). I nie warto tracić forsy na okazje bo zwyczajnie się nie przyjmą. Ważne aby czytać opis i rozmiary roślin - to różnicuje cenę. Ja np. przez internet kupiłam: tawułki, hortensje, pęchęrznice, żylistki, trzemieliny, pięciorniki itp. Rośliny dotarły zdrowe, w odpowiednich pojemnikach, zabezpieczone przed uszkodzeniem. A jakie wyrosną? Zobaczę wiosną bo największe zakupy robiłam jesienią. No ale biorąc pod uwagę doświadczenie mojej mamy to raczej jestem dobrej myśli - byle tylko pogoda znormalniała bo chyba mi krokusy chcą wzchodzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorota.pomorskie 11.01.2014 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2014 jakie baterie macie w łazience ? firma i czy podtynkowe wszystkie czy tylko pod prysznicem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
foksik 12.01.2014 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2014 Witam Szanowne Grono Forumowiczów Stało się! Kupiłem działkę w Bydlinie na os Złoty Potok! W związku z tym, chciałem się przywitać na forum, zdaje się, że pozostanę tu na dłużej . Prawdopodobnie nie mam jeszcze świadomości na co się porwałem w związku z budową domu. Od razu mam pytanie, kto wykonuje badania geologiczne gruntu? Pozdrawiam wszystkich inwestujących! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts