Johna 21.03.2014 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2014 franco nie pomogę Ci bo mój stolarz nie do końca był w porządku, sporo nerwów mnie kosztował ale efekt jak za ta cenę był ok. Czy polecicie jakąs jeszcze szkółkę poza Łękwicą?Moze macie namiary na niedroga korę? Powoli przymierzam sie do siania trawy, male porzadki, kultywator, walec he tylko jeszcze nie wiem skąd i sieje:).Mamy dosyc juz tego piachu!! Nie polecam kory w fimalu - ostatnio mieli strasznie mokrą i spleśniałą - lepsza jest w casto. Ktoś mi mówił że nie drogo korę można dostać w tartakach ale trzeba mieć dojścia - ja nie mam więc kupuję i płacę i płaczę Walec zrobił mąż z rury PCV od kanalizy zalanej betonem (z drutem do ciągnięcia) - niestety już wyrzucony bo nie potrzebny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszek1982 21.03.2014 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2014 dziś kupiłem 5 worów 80 l kory z obi za 7,99 zł ale jeszcze nie otwierałem, zobaczymy jutro co to za specjał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franco103 23.03.2014 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2014 Siemka budowlańcy. Dzięki za podpowiedzi w kwestii schodów. Po przeliczeniu kasy i ustaleniu priorytetów temat upadł na dłuższy czas. Na razie będą musiały wystarczyć takie schody młynarskie prosto z casto. Co do szkółek... wydałem parę pln-ów w sobotę i... tuje w Łękwicy ( i w bardzo dobrej cenie dostałem tam berberysy, bo się facet pozbywa, bo mu miejsce potrzebne), a zwykłego świerka pospolitego po lekkich targach kupiłem w szkółce w Kobylnicy (oddział "zamiejscowy" szkółki leśnej z Biesowic). Obydwa miejsca mogę polecić. Byłem też w "Cyprysie" jak na moje... trochę za wysokie ceny... można taniej. (ale to moje subiektywne odczucie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszek1982 23.03.2014 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2014 a po ile płaciłeś bo powoli sie przymierzamy do krzewów. Kora zakupiona, teraz trochę kamyczka muszę zamówić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorota.pomorskie 25.03.2014 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2014 Czy wiecie może kto zajmuje się w Słupsku lub okolicach artystycznym malowaniem ścian ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amglad1 27.03.2014 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2014 a po ile płaciłeś bo powoli sie przymierzamy do krzewów. Kora zakupiona, teraz trochę kamyczka muszę zamówić Zbyszku, daj znać jak ta kora z obi - czy ok jakościowo... i chetnie przytuliłabym namiar na kamyczki;) dzieki i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszek1982 27.03.2014 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2014 co do kory to nie wiem, nie otwieralem jej, mam 10 workow z obi i z 20 z castoramy bo zraaz casto obnizyla na 7,99 cene swojego produktu a do nich mam rzut beretem, bedzie co ma byc:)jak bede rozladał moze w przyszlym tyg to dam znac, kamyczki za pare minut dzwonie podpytac:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amglad1 27.03.2014 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2014 co do kory to nie wiem, nie otwieralem jej, mam 10 workow z obi i z 20 z castoramy bo zraaz casto obnizyla na 7,99 cene swojego produktu a do nich mam rzut beretem, bedzie co ma byc:)jak bede rozladał moze w przyszlym tyg to dam znac, kamyczki za pare minut dzwonie podpytac:) ok, ja dopiero pod koniec kwietnia zacznę ogrodowo działac, ale szybciej polecę nabyć korę - niezła cena, ciekawe czy własnie nie jest spleśniała... a co do walca - to mam, mogę pożyczyc....problem w tym, że znajomy do niego zamiast wody beton wlał...i jest pierońsko ciężki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszek1982 27.03.2014 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2014 co do wlaca to zrobie chyba z rury pcv, zaleje ja betonem, jak mi sie nie uda to napewno odezwe:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budowlany_laik 10.04.2014 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2014 Co do szkółek, zajedźcie też do szkółki Kambium, obok Reala. Stara, dobra szkoła podejścia do roślin. Tylko doniczkowe. Warto nawet tylko porozmawiać. Kamyczki? Żwir i grys to chyba tylko ze żwirowni w Zagórkach. Żwir od 50 zł/t, grys chyba koło 80 zł/t. http://www.mineral-cesko.com/pl-1/kopalnie-oferta/zaklad-gorniczy-zagorki/contactid_279/zaklad-gorniczy-zagorki.aspx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorota.pomorskie 14.04.2014 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2014 U nas juz jest płot narazie panelowy ale zawsze to coś Wkońcu siejemy trawe Siewniczek już mamy Domek ładnie pomalowany cały w środku oczywiście na najjaśniejszą biel, pokoik małego już w kolorze jasno niebieściutkim czekamy teraz na malarza - ma nam narysować rysunek w jego pokoju, jego ulubionego bohatera z bajki Cars Tak więc wszystko idzie zgodnie z planem Drzwi wybrane - porta koncept białe - czekamy a podłogi jeszcze się zastanawiamy. Piec do salonu zakupiony - czeka na montaż. Pozdrawiam przedświątecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franco103 16.04.2014 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2014 dorota.pomorskie jak czytam Twoje posty to jestem pewien, że gramy w innej lidze. Korzystał ktoś z was z biotopu (nawozu) ze słupskiej oczyszczalni? Pod trawnik itp. jakie opinie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amglad1 19.04.2014 05:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2014 Wszystkim Budującym i Urządzającym Radości Wielkanocnej, Spokoju i Ufności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszek1982 22.04.2014 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2014 Pierwsza partia krzewów zakupiona. 100 tuj w dwóch odmianach z szkółki w Lękwicy. Na pewno tam jeszcze wrócę, właściciel zna się na rzeczy, widać, ze to jego pasja, bardzo miły i krzewy bardzo ładne. Ceny tez fajne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorota.pomorskie 22.04.2014 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2014 Franco - napewno gramy w innej lidze ja już wydałam 290 tys na dom i jeszcze nie mieszkam, a ty za 190 chcesz się wprowadzić. Każdy ma swoją ligę na swoją kieszeń oczywiście Więc i ja staram się być wyrozumiałą i również proszę o to samo. Zbyszku - ceny dobre ma ta szkółka mówisz ? Przymierzam się do zakupu tujek jak już ogrodzenie jest to na jesień chcę zakupić też około 100 - 150 sztuk, jak już będziemy mieszkać, bo teraz napewno ktoś nam zwinie jak nie ma nikogo w pobliżu. Trawka u nas już wschodzi Jeżeli ktoś potrzebuje siewnik - mam do sprzedania, bo już nam nie będzie potrzebny nieługo. C. 80 zł - Gardena. 10l. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszek1982 22.04.2014 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2014 Franco - napewno gramy w innej lidze ja już wydałam 290 tys na dom i jeszcze nie mieszkam, a ty za 190 chcesz się wprowadzić. Każdy ma swoją ligę na swoją kieszeń oczywiście Więc i ja staram się być wyrozumiałą i również proszę o to samo. Zbyszku - ceny dobre ma ta szkółka mówisz ? Przymierzam się do zakupu tujek jak już ogrodzenie jest to na jesień chcę zakupić też około 100 - 150 sztuk, jak już będziemy mieszkać, bo teraz napewno ktoś nam zwinie jak nie ma nikogo w pobliżu. Trawka u nas już wschodzi Jeżeli ktoś potrzebuje siewnik - mam do sprzedania, bo już nam nie będzie potrzebny nieługo. C. 80 zł - Gardena. 10l. Moja trawka jeszcze nie wschodzi, posiana w srodę-czwartek. Co wieczór leje bo niestety sucho jak na pustyni. Hm za 190 wprowadzić sie to hm raczej nierealne ale 290 tys za takie "wypasy"jak Ty masz Dorotko to tez niedużo. Nam jakoś licznik oscyluje ok 330 tys a rewelacji nie ma:(Prace zewnetrzne-ogrodzenia, odwodnienia, budynek gospodarczy, trawa, brama już z swoja robocizna. Co do szkólki to ceny sporo niższe od castoramy, obi, real i przede wszystkim szkółki przed realem. Duzy wybór i fachowe doradztwo szefa. Miły facet. Posiadają głownie rośliny, krzewy w niskim stadium rozwoju 2-4 lata ale naprawde zadbane.Ktos jakiś czas tem pisał, ze tam jest marny dojazd, ze niby terenówką...nie prawda, droga betonowa w dobrym stanie, bez dziur, spokojnie 50-60 na h można jechać, nawierzchnia lepsza niż na niektórych naszych drogach wojewódzkich:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amglad1 23.04.2014 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2014 . Duzy wybór i fachowe doradztwo szefa. Miły facet. Posiadają głownie rośliny, krzewy w niskim stadium rozwoju 2-4 lata ale naprawde zadbane.Ktos jakiś czas tem pisał, ze tam jest marny dojazd, ze niby terenówką...nie prawda, droga betonowa w dobrym stanie, bez dziur, spokojnie 50-60 na h można jechać, nawierzchnia lepsza niż na niektórych naszych drogach wojewódzkich:) ja pisałam, ale chyba pomyliłam miejsca, bo wczoraj byłam i dojazd rzeczywiscie ok;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorota.pomorskie 25.04.2014 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2014 Czy macie może namiar na elektryka który robi te całe zerowanie i inne cuda na kiju , które są potrzebne do odbioru, są takie 3 punkty we wniosku o odbiór a my ich nie mamy. I teraz poszukuje kogoś kto to zrobi, bo niby trzeba mieć do tego wszystkie gniazka pozakładane itp,itd, dlatego szukam kogoś do dogadania sie za rozsądną cenę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszek1982 25.04.2014 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2014 cala papierologie-pomiary robił do odbioru elektryk wykonujacy instalacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorota.pomorskie 25.04.2014 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2014 nasz elektryk zawiesił chwilowo firmę i nie może wystawić tych papierów, ma uprawnienia wszystko, ale dowiadywaliśmy się, że skoro firma zawieszona to nie może (ponoć) bo u nas co inna osoba to inna interpretacja przepisów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts