chester633 10.01.2010 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2010 Zapraszam wszystkich do wymiany doświadczeń na temat budowy wg projektu Pchełka. http://img407.imageshack.us/img407/9168/pchelkag.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chester633 10.01.2010 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2010 Witam wszystkich budowniczych Pchełki,naliczyłem Nas czworo.Myślę że będzie to dobre miejsce by wymieniać swoje spostrzeżenia budowlane naszych Pchełek.Jesteśmy trochę w rozsypce oprócz KAMY i AGP-ów.Co wy na to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP 10.01.2010 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2010 Meldujemy się Mamy co prawda dopiero fundament, ale wiosna mamy zamiast ruszyć z kopyta. Z przyjemnością będziemy wymieniać się doświadczeniami AGP i AGP-ON Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chester633 10.01.2010 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2010 Nurkowałem w necie szukając kotła na paliwo stałe bez podajnka,znalazłem i widziałem w Leroy Merlin PER EKO KSX 13kW.Prosta obsługa i cena opału mniejsza niż Eko groszku-popyt na te kotły spowodował wzrost cen tego paliwa do 900 pln za tonę. No i ten mieści się w Pchełce,jeszcze jest Defro,Viadrus,TermoTech,Elektromet-wg.mnie komin pod piec na paliwo stałe jest w złym miejscu.Kto jeszcze niema komina i ścian a będzie stosował to paliwo niech pomyśli o przesunięciu komina lub zrobieniu kanału dymowego z lewej a nie z prawej strony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chester633 10.01.2010 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2010 AGP-y co z gazem płynnym,zapomniałem zapytać na ranczo ,macie ofertę dostawcy,w TV mówią o podwyżkach gazu w tym roku .Sprawdzaliście BałtykGaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KamaG 10.01.2010 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2010 melduję się i ja, u mnie na tą chwile "zero otwarte" informacyjnie w celu przedstawienia i pozmieniałam "odrobinę" projekt Chester jako ojciec wątku może wklej do pierwszego postu fotke pchły włąsną lub chociaż tą projektową, będzie ładnie PS, a Ty wiesz, ze ja miałam w planach posadzić brzózkę przed domem mniej więcej tak jak u Was rośnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP 10.01.2010 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2010 Na chwilę obecną z ofert dostawców najsensowniej wygląda propozycja Progazu (szczegóły wyślę po uaktualnieniu oferty), jednak my zastanawiamy się ciągle na kupnem butli na własność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KamaG 10.01.2010 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2010 pozbierałam Pchełkowców ujawnionych 1. chester633 2. KamaG 3. AGP i AGP-ON 4. HaniaKrzyś 5. MonikaMirek 6. Agurek 7. Ewelina83 8. Monika&Marcin 9. Michasia 10. ega30 czy jest może ktoś jeszcze chętny na listę? niebiescy mają podlinkowane dzienniki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaMirek 10.01.2010 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2010 Meldujemy się . Jesteśmy w fazie PNB ,ale pchełka na 100 %,lustrzane odbicie.Martwi mnie ta kotłownia , ale jakoś to będzie. Pozdrowienia dla pomysłodawcy i reszty Pchełkowców. Monika i Mirek . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HaniaKrzyś 10.01.2010 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2010 Witajcie! Oczywiście dołaczam do grona Pchełkowców! Jak napisała Kama - my mamy wszystkie papiurki załatwione, ale jak się wszystko uprawomocniło, zastała nas regularna zima i decyzja zapadła o budowie na wiosnę. Więc na razie niewiele mam do powiedzenia na temat budowy. Pewnie jak zaczniemy, będziemy trochę mądrzejści, za to skorzystamy z Wszych podpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP 10.01.2010 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2010 I zrobiło się gwarno i wesoło Chester - super pomysł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KamaG 11.01.2010 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2010 dopisałam jeszcze Agurkę, co buduje Pchełkę "big" mam nadzieję, że tu zajrzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agurek 11.01.2010 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2010 Dzieki za dodanie mnie do grupy Na pewno bede Was odwiedzac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chester633 11.01.2010 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2010 melduję się i ja, u mnie na tą chwile "zero otwarte" informacyjnie w celu przedstawienia i pozmieniałam "odrobinę" projekt Chester jako ojciec wątku może wklej do pierwszego postu fotke pchły włąsną lub chociaż tą projektową, będzie ładnie PS, a Ty wiesz, ze ja miałam w planach posadzić brzózkę przed domem mniej więcej tak jak u Was rośnie Kama ,brzózka już była ,mam tyko obiekcje czy nie rośnie zbyt blisko budynku-co by sytem korzeniowy za 20 lat nie uszkodził fundamentów i mediów które są w ziemi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chester633 11.01.2010 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2010 Witajcie! Oczywiście dołaczam do grona Pchełkowców! Jak napisała Kama - my mamy wszystkie papiurki załatwione, ale jak się wszystko uprawomocniło, zastała nas regularna zima i decyzja zapadła o budowie na wiosnę. Więc na razie niewiele mam do powiedzenia na temat budowy. Pewnie jak zaczniemy, będziemy trochę mądrzejści, za to skorzystamy z Wszych podpowiedzi Proponuję pokręcić się za materiałami,na 200% zdrożeją od czerwca-mam cynk od kumpla który pracuje w branży,, cementowej''.Chcemy w tym miesiącu kupić wełnę i folię na poddasze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chester633 11.01.2010 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2010 pozbierałam Pchełkowców ujawnionych 1. chester633………………już ma SSZ 2. KamaG…………………… ma - SSO 3. AGP i AGP-ON………… stan "0" jest 4. HaniaKrzyś……………... PnB 5. MonikaMirek…………… załatwiają PnB 6. Agurek…………………...załatwia PnB - "big"pchełka 7. XxMuRaRzxX…………... prawie zdecydowany (zniknął, nie pisze) 8. GOMA4…..................na 99% zdecydowana (dawno nie pisała) czy jest może ktoś jeszcze chętny na listę? Kama, dobra robota tylu nas ,ale fajnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chester633 11.01.2010 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2010 Cały czas męczymy się z opcją ogrzewania-paliwo stałe czy gaz ze zbiornika? Gaz czysty,wystarczy zadać teperaturę na czujnikach w domku i grzeje-ale te koszty my raczej ich nie udźwigniemy piec na paliwo stałe - trzeba przynieść węgiel,zasypać,postawić- zbudować ,,coś''na składowanie węgla,oczyścić okresowo piec,wynieść popiół-w Pchełce nijak wcisnąć piec,wchodzi Per Eko,ale zbyt wiele opini o nim nie ma ,oczywiście bez podajnka . A wy co planujecie-jakie rozwiązania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KamaG 11.01.2010 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2010 u nas gaz sieciowy tuż za ulicą, więc my się podłączymy sąsiad się zgodził. nie myśleliście może o rozprowadzeniu z kominka (płaszcz wod. lub DGP) i do tego elektryka? no tak macie kozę , ale w sumie może warto przemyśleć jeśli lubicie palić w kominku i będziecie to robić często jak my, rozważałam palenie kominkiem i jakieś piece elektryczne, na wątkach elektrycznych piszą że nie jest to takie drogie oczywiście przy zachowaniu odpowiednich standardów ocieplenia budynku i odpowiednich piecy elekt. przy rozmiarach pchełki i jej raczej zwartej zabudowie ogrzewanie budynku nie powinno stanowić problemu i być drogie ile styropianu dawaliście na ściany i w podłogę? domyślam się że Wasza brzózka rosła przed pchełką, my nie mamy i chciałam wsadzić, bardzo mi pasuje brzózka do pchły, a czy nie za blisko to nie mam pojęcia, pewnie mogłoby być trochę dalej, i będzie Wam śmiecić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP-ON 11.01.2010 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2010 melduje się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chester633 11.01.2010 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2010 Kama,na ścianach 12cm styropianu-,,gość budowniczy'' powiedział że wystarczy-będzie Pan zadowolony-w podłodze wg.planu 15 cm.styropianu Czy dobrze zrobiłem rezygnując z 15 cm jak jest w planach na rzecz 12 cm,powiem wam w grudniu 2010 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts