Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa budujaca Pchełki

Recommended Posts

Mam pytanie głównie do Chestera i jednocześnie pomysł. Może bojler na wodę można by było umieścić w tych skosach nad kotłownią no i do tego części potrzebnego sprzętu np naczynie zbiorcze itp. byłoby więcej miejsca w kotłowni np na półeczki. Co Wy na to?

Michasia,bojler 200l będzie wisiał pod sufitem w kotłowni-mieści się,pod 3 skosami będą szafy z rozsuwanymi drzwiami-wszystko tam upchniemy :p i dochodzi jeszcze super schowek pod schodami.W części nad kotłownią będzie miejsce na komputer i wszystkie do niego pierdoły .Z prawej strony komina jedno z akwarium o poj.250 litrów wchodzi spoko. :p Tam będzie domek dla pyszczaków.

• Odpowiedzi 1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Michasia,bojler 200l będzie wisiał pod sufitem w kotłowni-mieści się,pod 3 skosami będą szafy z rozsuwanymi drzwiami-wszystko tam upchniemy :p i dochodzi jeszcze super schowek pod schodami.W części nad kotłownią będzie miejsce na komputer i wszystkie do niego pierdoły .Z prawej strony komina jedno z akwarium o poj.250 litrów wchodzi spoko. :p Tam będzie domek dla pyszczaków.

Chester zainteresował mnie temat tego schowka, jak go zamierzasz zorganizować? skąd dostęp? masz na myśli dolny bieg schodów?

masz już te akwaria prawda? roślinne też? dasz fotki? bardzo chciałabym mieć takie wypasione ale moje jakoś kuleje :oops:

hm :-? Fajne pomysły. Jeszcze zobaczę potem jak wyjdzie, ale chyba warto jednak te skosy wyregipsować no i z części skosów zrobić duże szafy tak jak jest w projekcie a z części po drugiej stronie ścianki kolankowej drzwiczki do szafki, no i jeszcze jakieś półeczki np na zabawki dla dzieci. A koło komina po jednej stronie schowek na np meble ogrodowe (pchełka bez garażu) a po drugiej stronie garderoba. A ten bojler będzie za szafą i myślę że nie będzie przeszkadzał.....a może w kotłowni :-? jeszcze nie wiem :-? Oczywiście mój M nie ma zdania bo twierdzi że jest za wcześnie :-? Oj jak ja bym chciała już stać przed wyborem jakie meble wybrać :lol:

Sypialnię będziemy mieli na dole (żeby po schodach nie biegać) a w niej szafę no i ten schowek pod schodami który warto wykorzystać. Jeszcze w łazience na górze planuję małą zmianę przesunięcia ścianki działowej do końca komina a tym sposobem mieć miejsce na suszarkę do wieszania prania. Dzięki ogrzewaniu podłogowemu będzie szybko schło. A ogrzewanie podłogowe planujemy w kuchni wiatrołapie i dwóch łazienkach. :D

Fajny ten nasz projekt :D

Chester zainteresował mnie temat tego schowka, jak go zamierzasz zorganizować? skąd dostęp? masz na myśli dolny bieg schodów?

masz już te akwaria prawda? roślinne też? dasz fotki? bardzo chciałabym mieć takie wypasione ale moje jakoś kuleje

Kama,dokładnie schowek jest pod dolnym biegiem schodów i dostęp do schowka od sypialni,nie bardzo wiem jakie zastosować drzwi-ew.będzie tam opuszczana roleta bambusowa lub drewniana.Akwarium mam jedno w domu resztę w pracy. :-? Postaram się dziś zamieścić foto. :roll: Ostatnio mam lenia z zaglądaniem na forum-został mi miesiąc na wybór ogrzewania-kto nie ma gazu ziemnego sam zobaczy jaki to ciężki wybór.Gaz z butli-komfort i czyste rączki-ale kieszeń robi się pusta-koszty :evil: .Paliwo stałe-wyngiel-kurz,czyszczenie systematyczne pieca,komina,wynoszenie popiołu,kontrolowanie pracy,zakup,transport,przechowanie paliwa,dosypywanie paliwa do pieca :-? -zapomniałem o czymś. :roll:

Chester czy sypialnię będziecie mieli na dole? Ja zmieniłam układ sypialni po to, żeby mieć dostęp do tego schowka pod schodami. Możecie go zobaczyć na poprzedniej stronie. :D

Michasia, dokładnie ,sypialnia na dole-na razie-w tym roku chcemy już zamieszkać i kasiory :( wystarczy tylko na wejście na dół,góra czeka sobie na lepsze czasy. :cry:

Chester my też byśmy chcieli się wprowadzać :-? Ta sypialnia na dole to prawdziwy skarb :D Już oczami wyobraźni widzę siebie na tarasie z poranną herbatką i śniadanko przy stole w przytulnym salonie, i Święta... :lol: A tak naprawdę to mam ogromną nadzieję, że w tym roku wystawimy stan surowy z dachem. To niestety na razie tylko marzenia :-? My też zamierzamy wykończyć dół a górę zostawić na potem. Ogrzewanie będziemy mieli na paliwo stałe (węgiel, drzewo) plus gaz ziemny :D (Mam tylko nadzieję, że tak jak słyszałam ten gaz jest na naszej ulicy) :-? Pozdrawiam wszystkich pchełkowiczów :D i życzę szybkiego nadejścia wiosny, która już zagląda nam do okien

:D

może coś takiego:

http://img42.imageshack.us/img42/1799/z6027251x.jpg

http://img188.imageshack.us/img188/7322/z6027270x.jpg

Michasia, z tym gazem to sprawdź na mapce do celów projektowych lub nawet jakieś innej syt.-wys. żebyście się później nie zdziwili :) albo wystąp o warunki podłączenia do gazowni

Dzięki KamaG super są te szafy i szuflady w ten sposób można nawet wykorzystać dolną część tego skosu :D A jeśli chodzi o ten gaz to na mapie do celów projektowych jest zaznaczony i właśnie przed chwilką dzwoniłam do geodetki (bo naszły mnie wątpliwości) i powiedziała mi, że gaz jest poprowadzony przy brzegu ulicy prawdopodobnie wzdłuż granicy naszej działki :D ale lepiej z tą radością poczekać do warunków technicznych przyłącza. :-?