Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa budujaca Pchełki

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ania, Mirek dzięki za wyprostowanie mnie, już się pogubiłam kto gdzie i co :oops:

dzięki za link, takie to było proste że aż wstyd :wink:

Kama,fajny pomysł z szafo-szufladami pod schodami-ale...ale...my chcemy mieć tam sypialnie-duże łóżko by można było się szukać 8) :roll: u nas część schodów jest zabudowana-zostanie tak jak jest. :wink:

Mirek to Wy macie zamiar mieć łóżko od ściany do ściany :o , przecie na tą szufladę to wystarczy odstęp pół metra góra 60cm, i tak zagląda się do niej z boku więc może się odsuwać do samego łóżka :D , a jak nie to klasyczne drzwiczki, rolety bambusowej nie polecam - widać cały rozpierdolnik który jest za nią :roll: u mnie wisi na szafce z cichami do prasowania

a może drzwi przesuwne, 3 skrzydła, żeby się mogły zsunąć do słupa na tą małą ściankę? albo jeszcze harmonijkowe lekko ażurowe, takie jakby z żaluzjami

no nie wiem

Chester, myślałam, że wątki pomyliłam jak zobaczyłam tego przystojniaka :wink:

Chester, ale masz avatarek :lol: rewelacja

To jest budowniczy-fachowiec z czasów średniowiecza,po super firmie :evil: która (budowała) :-? ten jest rewelacyjny. :p :p :p

Chester,fajnie wyszedłeś na tej focie ( emblemacie) , coś mi tu autoreklamą pachnie .

Mirek,czy ja jestem tak przystojny jak mój budowlaniec. :-? 8) :o

Dziś pływaliśmy na działeczce,ziemia która została rozsypana po wykopie pod szambo naciągnęla wody i zrobiło się coś mokro-brejowatego pod stopami-Panie dziękuję Ci że wymyśliłeś gumofilce. :wink: a dotego aparat dał mi d..y. :(

Ale już czuć wiosnę.....zależy gdzie się wstawi nos.... 8)

A ja , z uporem maniaka ,stoję za piecem na miał-węgiel,a najlepiej wszystko palnym ,jak już pisałem, jak przyjdzie bida ,to sąsiadowym płotem będę palił.A jest coraz gorzej,widzę po branży , ale nie tylko.Kryzys dopiero nadchodzi,i nie chcę krakać ,ale widzę to czarno :evil: :cry: :evil: :cry: :evil: :cry: .

Mirek,no i co...... :o gdzie ten kryzys-chyba w spłacaniu rat za kredyty. :wink:

Wczoraj w końcu dostałem się do okna połaciowego w łazience,wcześniej było to nie możliwe ze względu na zalegający na dachu śnieg, :evil: W temacie o oknach zamieszczałem zdjęcie okna i śniegu który przedostawał się do środka :( .Partacze od dachu nie pomyśleli by pierwsze dachówki które przylegają do kołnierza uszczelnić naprzyklad kawałkiem uszczelki z gabki-patrząc od spodu są szczeliny 1,5 cm.pod które wdmuchiwany był śnieg.Kołnierz od okna również nie przylegał idealnie do dachówki.

Ktoś zapyta a po co jest folia-folia jest-tylko jak źle zostało osadzone okno. :evil: :evil: :evil:

Mirek miał najlepszy plan tzn.sam będzie budował przy pomocy budowlańców-wtedy mamy większą kontrolę nad wykonywanymi pracami :-? ale skąd tyle czasu-urlop to tylko 26 dni,dobrze że to nie jest II Japonia oni mają jeszcze mniej-coś słyszałem że 9 dni i całego nie wykorzystują :-? .

Fajnie wygląda ten schowek u Chestera. Ja, po dłuższym wlepianiu się w zdjęcie, stwierdziłam, że chyba zamuruję część tego skosu tak jak Chester, ale za tym słupem zrobię dwie szafki jedna ze skosem, druga bez tam, gdzie jest spocznik schodów. W ten sposób nadal wykorzystam cały skos i będzie nawet dobry dostęp.

Chester :) ? A czym zamierzasz zabudować tą lukę nad schodami :-? Regipsami?

Fajnie wygląda ten schowek u Chestera. Ja, po dłuższym wlepianiu się w zdjęcie, stwierdziłam, że chyba zamuruję część tego skosu tak jak Chester, ale za tym słupem zrobię dwie szafki jedna ze skosem, druga bez tam, gdzie jest spocznik schodów. W ten sposób nadal wykorzystam cały skos i będzie nawet dobry dostęp.

Chester :) ? A czym zamierzasz zabudować tą lukę nad schodami :-? Regipsami?

Michasia,specjalnie tam nie ma ścianki aby doswietlić sypialnię -sypialnia jest od północy- ścianka będzie z pustaków szklanych i dodatkowo będzie doświetlane przez okno połaciowe które jest nad schodami.