Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa budujaca Pchełki

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

a ja tam będę miała gaz bo leniwa jestem :lol: wolę poleżeć pod kocykiem niż palić w piecu :oops: albo posiedzieć z laptopokiem na kolankach (on ciepło daje) z nóżkami okręconymi ślafroczkiem :D a jak już strasznie zimno będzie z racji oszczędzania gazu, to mi mąż w kominku może napali jak zasłużę, albo i dziecka się nauczy coby matki reumatyzmy podgrzewali paląc (w kominku, nie papirochy za rogiem) :wink:

a że nie będzie pieca to i pom.gosp. wejdzie z skłąd łazienki, będzie podział dolnej na strefy, tuż za drzwiami będzie reprezentacyjna a w miejscu ścianki pomiędzy łazienką i pom gosp. będą szlkane drzwi matowe a za nimi pierdolnik łazienkowy :roll:

A ja wam zazdroszczę wyboru. Gdybyśmy mieli gaz ziemny, nie zastanawialibyśmy się nad "wąglem" :wink: Ja zdecydowanie należę do tych, co wolą sobie życie ułatwić niż utrudnić. Chociaż biorąc pod uwagę plany mieszkaniowe na wsi, możnaby w to watpić :D

W 101% zgadzam się z AGP-ami,chcę wsi ,tsza szuflować wyngiel :( ,trochę mnie nie było lecz dojazd na działkę graniczył z cudem-szczęśliwcy co mają asfalt lub dobrze zrobioną drogę gruntową-u nas dramat :evil: (zakopane 2 samochody wyciągniete sam.terenowym)fotki wrzucę wieczorem :o ,kopałem rowy odprowadzajace wodę bo większość wody z roztopów przepływa przez naszą działkę :evil: .

Odbyło się spotkanie z forumowym wykonawcą od podbitki-bedzie Gamrat brąz-cena za metr z mat.70 pln-średnie wyliczenia zatrzymały się na 4900 pln-mało czy dużo-gość bardzo konkretny,przy okazji ściągnie dekarzy do poprawek po MKK z Legionowa (okna dachowe 2 szt.,obróbka komina).

Kamka ,bardzo nie licz na dzieciaki , bo może się okazać ,że zimą w trampkach trzeba chodzić :D :D :D .

:wink: :wink: :wink: .

proszę mnie tu nie odzierać z resztek nadziei :wink: :lol:

na początku - pierwszy sezon na pewno moje plany zadziałają, bo już się kolejka społeczna do palenia w kominku tworzy :lol: , a później to liczę, ze dom już wygrzany będzie i nie będzie taki gazo-żerny za bardzo :)

moje dziecka mają niedosyt wsiowego życia chociaż mieszkamy w domku w tej chwili ale jakby w bloku :-?, i aż się rwą do palenia

W 101% zgadzam się z AGP-ami,chcę wsi ,tsza szuflować wyngiel :( ,trochę mnie nie było lecz dojazd na działkę graniczył z cudem-szczęśliwcy co mają asfalt lub dobrze zrobioną drogę gruntową-u nas dramat :evil: (zakopane 2 samochody wyciągniete sam.terenowym)fotki wrzucę wieczorem :o ,kopałem rowy odprowadzajace wodę bo większość wody z roztopów przepływa przez naszą działkę :evil: .

Odbyło się spotkanie z forumowym wykonawcą od podbitki-bedzie Gamrat brąz-cena za metr z mat.70 pln-średnie wyliczenia zatrzymały się na 4900 pln-mało czy dużo-gość bardzo konkretny,przy okazji ściągnie dekarzy do poprawek po MKK z Legionowa (okna dachowe 2 szt.,obróbka komina).

chester, my wczoraj próbowaliśmy dojechać na działkę. Trzy drogi... żadna nieprzejezdna :cry: :evil: :x Dziś walka z wiatrakami - urząd :roll:

Hej,

Pozdrawiamy pchełkowiczów - forumowiczów.

My z projektem naszej pchły obskoczyliśmy 2 wykonawców i

sso (więźba, pełne deskowanie i papa) mamy za 35 i 40 tyś

czy ktoś jeszcze jest na etapie wyceniania sso ??

a może starzy wyjadacze pamiętają swoje wyceny?

pozdrawiamy z Podlasia

Monika&Marcin

ps. oczywiście mam na myśli samą robociznę

Ja właśnie prowadzę casting na alarmiarza 8)

Pełna instalacja z montażem około 3000 zł

Grześ,jakie czujki i ile sztuk ?.

10 X podczerwień

2 X magnetyczna

2 X czujnik czadu

3 X manipulator LCD

jakieś powiadamianie

2 x syrena

akumulator

okablowanie.

całość 2050 brutto robocizna (800-1000)

dodatkowo płatne