Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa budujaca Pchełki

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Chester, ile wyniosl Cie SSZ, materialy plus robocizna, razem, bez papierologii i przylaczy. Ciekawa jestem, w co sie pakuje :oops:

Nie w co się pakuje-tylko co się buduje,Pchłę się buduje-będzie Pani zadowolona-,a tak poważnie w nocy jakiś cymbał pukał chyba młotkiem po glazurze od 0.30 do 2.00 i to jest urok mieszkania w bloku ,a w Pchełce najwyżej moja żona mnie ,,puknie'' :-? 8) :( :o :roll: :wink:

Chester .te 25 tyś. to za murarkę ,czy z dachem ?Rozwiń to ,jeśli możesz :D :D :D .

Z góry dziękuję Mirek :wink: :wink: :wink: .

Pytaliście o stan surowy zamknięty :-? ,wejdź na http://www.getup.pl -zarejestruj się,napisz o co chodzi i gdzie ,wykonawcy sami przedstawią swoje oferty 8) ,podzwonisz,umówisz się, pogadasz i wybierzesz ekipę-proponuję teraz bo w kwietniu to zostaną na rynku tylko ,,papraki'' .Dobry fachowiec to ma

,, notes'' i wolne terminy w sierpniu lub pażdzierniku :roll: Ja szukam teraz i zaklepuję terminy prac już dziś.Najtańszy wykonawca 18tyś- najdroższy 25 tyś-ściany z dachem przygotowanym do pokryciadachówką.Głowa do góry ,dasz radę :p

morał z tego:

u nas rejon najbiedniejszy, zgodnie z tym co nasze państwo ustaliło dla kredytów z dopłatami, najtańsza jest wartość odtworzeniowa 1m2 domu w świętokrzyskim, bo coś tam powyżej 2tys.

tylko że materiały bud. są w sumie droższe niż wszędzie indziej lub bardzo podobnie

i wykonawstwo też raczej w górnej granicy cen w waszym rejonie

nas same fundamenty, ściany i dach,( bez docelowego pokrycia, wylewek wstępnych i jakiegokolwiek rozprowadzenia kanalizy - co robią przed wylewką) kosztowało 18500 murarz + 4250 cieśla =22750zł

Ja mam kilka ekip na oku, znalezionych poprzez szukaj fachowca

http://www.szukajfachowca.pl/zlecenia/budowlane/murarstwo/stan-surowy-dom-120-metrow-uzytkowych-pl-9491

Najtansza jest ekpia z okolic Tomaszowa Maz. 15 tys. mury , strop, dzialowki i fundment, 5 tys. dach. Gosciu ma do mnie podjechac, zobacze co to za okaz. :lol: Inna ekpia z Mazur, 24 tys. to samo plus kominy i schody.

Inny gosciu z Dobrzynia nad Wisla tj. wyzej za 25 tys.

Ekipy z Lodzi zrobia sam SSO za 25 tys. minimum do tego dach to jakies 30 tys. i wiecej.

Ekipy polecane przez znajomych sa niesety zajete, z wolnymi terminami dopiero w pazdzierniku. :cry:

Macie jakis pomysl, jak sprawdzic takich obcych ludzi? :roll:

agurek, popytaj na forum. Może jest ktoś, komu budowali. Tutaj są ludzie z całej Polski (a nawet i spoza).

Albo tak,albo obejrzeć budowy które budowała firma-ale tak naprawdę to trzeba mieć nosa-ja go nie miałem i szczęście że nie trafimy na pseudo fachowców.Rozmowa z firmą lub wykonawcą panem X to gra psychologiczna 8) 8)