Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa budujaca Pchełki

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

to ja jeszcze dodam, dom ogrzewany gazem można zostawić na parę dni - tygodni, bez opiekuna - względnie pod opieką osoby np podlewającej kwiatki, a skazywać opiekuna na palenie w piecu to już kłopot,

mówią, że drożej - finansowo - wychodzi ogrzewać gazem, ale... jak policzyć wkład sił własnych w palenie paliwem stałym, to wychodzi że ja jednak leń jestem ;)

my wolimy gaz, a jako 'dodatkową kotłownię' siekniemy sobie kominek

U nas tez bedzie gaz, choc od poczatku dom byl projektowany pod katem eko groszku, osobna kotlownia za garazem z wyjsciem na dwor itp., ale wszyscy lacznie z naszym hydarulikiem przekonali nas ze ako groszek bedzie kosztowniejszy, a gaz tak jak pioszecie przy malym domku wyjdzie podobnie. zobaczymy... tak do konca nie jestem przekonana, tym bardziej ze facet od gazu za podciagniecie rury z ulicy krzyknal sobie 4 tys.

Agurek,to pikuś my występując do gazowni o przyłącze(po wszystkich starannych obliczeniach) krzyknęli nam za podłączenie plus budowa sieci na nasz koszt-ok.800m--------uwaga 36 000 tyś----trzydzieści sześć tysięcy złotych polskich,tym sposobem ,,mamy'' białą butlę za 1400 zł + tankowanie.Rozkładając koszt paliwa na 12 miesięcy ,,będzie Pan zadowolony''.......................

Mam pytanie do wlascicieli juz ocieplonych pchelek, mianowicie chodzie mi o welne minaralna. W obi jest teraz dobra cena na isover 150 mm, 74 zl za rolke, na allegro patrzylam na Isovera to srednio ponozej 100 cena nie spada. Z tym ze wyczailam, ze roznia sie te welny wspolczynnikiem pzrenikalnosci ceipla, ta z obi ma poziom 0,042, ta z allegro 0,039. Czy to duza roznica pozniej w kosztach ogrzewania czy nie, jak myslicie, a jaka Wy uzywalicie welne?