KamaG 16.08.2010 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2010 pewnie gdzieś było pisane ale ja sklerozę mam i chroniczny brak czasu żeby odszukać ile cm ocieplenia w dach pakujecie? mnie się zmieści 25 i martwi mnie czy nie za mało, a w jednym pokoju to pasowało by dać jeszcze mniej, żeby nie obniżać dachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chester633 16.08.2010 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2010 Różnica jest, hmmm taj jak Giewont do Mont Everest. Jeśli w przyszłości chcesz placić mniej za ogrzewanie, musisz teraz zainwestować w ocieplenie. Dokładnie tak-święta prawda-Isovera kupiliśmy uni-matę-tę średnią przenikalność 0,039-najlepsza ale i najdroższa jest super mata.Wybór zawsze należy do inwestora................................trzeba przeliczyć kasę albo wykopać następny słoik z pod jabłonki-to taki żart oczywiście.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chester633 16.08.2010 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2010 pewnie gdzieś było pisane ale ja sklerozę mam i chroniczny brak czasu żeby odszukać ile cm ocieplenia w dach pakujecie? mnie się zmieści 25 i martwi mnie czy nie za mało, a w jednym pokoju to pasowało by dać jeszcze mniej, żeby nie obniżać dachu 18 cm + 10 cm na zakładkę.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chester633 16.08.2010 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2010 Kiedy zlot i gdzie - podajmy nasze propozycje i wybierzmy demokratycznie1) U nas tzn.adres będzie na PW coś około11.09 lub 18.09. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP 16.08.2010 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2010 AGPy 18.09 nie mogą ;-(u nas miał być w sierpniu, ale nie wiem, czy nie będzie trzeba przesunąć na początek września Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP-ON 16.08.2010 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2010 taaa, u nas jest jak po wybuchu. Zero trawki, sam piach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KamaG 16.08.2010 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2010 ja też mam deficyt trawki i rewolucję wełnianą wewnątrz, ale może już niedługo trochę się poprawi zobaczę jak sprawy tego-tygodniowe się rozwiną i będę informować, może końcówka sierpnia by się udało:???: lub początek września Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alcos 16.08.2010 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2010 Witam serdecznie! Jesteśmy świeżo po zakupie małego wycinka kraju, przejrzeliśmy kilka miliardów projektów i wybór padł na ...Pchłę Z wypiekami na twarzy śledzimy dzienniki Waszych budów. Na razie kompletujemy makulaturę do PnB. Ostatnio znajomy architekt zabił nam klina proponując obniżenie garażu i/lub zmianę kształtu dachu, tak aby uzyskać dodatkowy pokój nad garażem i likwidację pokoju na dole w celu uzyskania big saloonu, ktoś z Was myślał może nad podobnym rozwiązaniem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP-ON 16.08.2010 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2010 hmm. ale to juz nie bedzie pchła. Może pomyśl o projekcie indywidualnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP 16.08.2010 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2010 Witam serdecznie! Jesteśmy świeżo po zakupie małego wycinka kraju, przejrzeliśmy kilka miliardów projektów i wybór padł na ...Pchłę Z wypiekami na twarzy śledzimy dzienniki Waszych budów. Na razie kompletujemy makulaturę do PnB. Ostatnio znajomy architekt zabił nam klina proponując obniżenie garażu i/lub zmianę kształtu dachu, tak aby uzyskać dodatkowy pokój nad garażem i likwidację pokoju na dole w celu uzyskania big saloonu, ktoś z Was myślał może nad podobnym rozwiązaniem? Witamy wśród pchełkowców A ja chciałam zadać na począek pytanie - dlaczego pchełka?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KamaG 17.08.2010 06:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2010 cześć alcos! witajcie wśród pchełkowców. Z tym dachem nad garażem to AGP-ON ma rację, wyjdzie któraś wersja rododendrona bodajże 6 chyba ale to Wasza decyzja, Wam musi się podobać. Duży salon - OK, tylko przemyślcie sprawę komina, my tak mamy, w sensie nie został wydzielony ten mały pokój na dole, w tym miejscu będzie kuchnia otwarta, a wnęka kuchenna projektowa powiększa salon. Jeśli nie potrzebujecie tego pokoju na dole to po co robić, ale ten komin kominkowy wyląduje wtedy na środku salonu i chyba będzie wkurzał - ja to przerabiałam, nawet chyba mam gdzieś wizualkę takiego układu, może warto komin przesunąć bardziej w stronę kuchni. Pomyślcie. Fajnie że nas więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alcos 17.08.2010 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2010 Witamy wśród pchełkowców A ja chciałam zadać na począek pytanie - dlaczego pchełka?? Dlatego, że mały domek, jest nas trójka, jedno z nas najprawdopodobniej wyfrunie z gniazdka za parę latek Poza tym nie chcieliśmy się rzucać z motyką na słońce (bądź balonem w kosmos) i budować 150-200 m2 żeby ogrzewać puste pomieszczenia, ekonomia. No i najważniejsze - ten kształt, bryła budynku nas urzekła, dodatkowo sensownie rozplanowany układ pomieszczeń (pomijając skos w dolnej łazience) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alcos 17.08.2010 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2010 cześć alcos! witajcie wśród pchełkowców. Z tym dachem nad garażem to AGP-ON ma rację, wyjdzie któraś wersja rododendrona bodajże 6 chyba ale to Wasza decyzja, Wam musi się podobać. Duży salon - OK, tylko przemyślcie sprawę komina, my tak mamy, w sensie nie został wydzielony ten mały pokój na dole, w tym miejscu będzie kuchnia otwarta, a wnęka kuchenna projektowa powiększa salon. Jeśli nie potrzebujecie tego pokoju na dole to po co robić, ale ten komin kominkowy wyląduje wtedy na środku salonu i chyba będzie wkurzał - ja to przerabiałam, nawet chyba mam gdzieś wizualkę takiego układu, może warto komin przesunąć bardziej w stronę kuchni. Pomyślcie. Fajnie że nas więcej Właśnie to byłoby dla nas chyba najlepsze rozwiązanie, rozumiem, że ścianka kolankowa jest podniesiona o kilka pustaków? I jeszcze jedno pytanie Kama, ile Wam to dało zysku powierzchni użytkowej? Oryginalnie w projekcie poddasze ma około 29m2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP 17.08.2010 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2010 Dlatego, że mały domek, jest nas trójka, jedno z nas najprawdopodobniej wyfrunie z gniazdka za parę latek Poza tym nie chcieliśmy się rzucać z motyką na słońce (bądź balonem w kosmos) i budować 150-200 m2 żeby ogrzewać puste pomieszczenia, ekonomia. No i najważniejsze - ten kształt, bryła budynku nas urzekła, dodatkowo sensownie rozplanowany układ pomieszczeń (pomijając skos w dolnej łazience) Gotowych projektów niewielkich domków jest mnóstwo i myślę, że przed tak istotną decyzją jaką jest zmiana konstrukcji budynku, należałoby się poważnie zastanowić. Może, jak zasugerował wyżej APG-ON pomyślcie o projekcie indywidualnym. Skąd jesteście? Może zdecydujecie się na obejrzenie pchełki w rzeczywistości - kilka ich już można "podziwiać" w różnych rejonach Polski. Wtedy zadecydujecie czy te zmiany wyjdą jej na dobre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agurek 17.08.2010 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2010 Alcos, ja rowniez na bazie Pchelki zrobiony mam projekt indywidualny, mam duzy salon 35 m2, a tym ze nie mam dodatkowego pokoju na dole, teraz, gdybym miala cos radzic, to moze zrobcie dodatkowy pokoj, tj. wejscie z salonu, pokoj na przedluzeniu garazu, okno od ogrodu do tego dodatkowego pokoju, jaj mam teraz tam kotlownie, ale zaluje ze nie zrobilam tam pokoju. Jesli chodzi o pomieszczenie nad garazem, to jako strych jest idelany, mozesz z tego dodatkowego pokoju zrobic tam wejscie i suszarnia jak znalazl, nawet pralnie tam zmiescisz, a ksztala dachu pozostaje taki sam. A to rowniez przesadza o kosztach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alcos 17.08.2010 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2010 Gotowych projektów niewielkich domków jest mnóstwo i myślę, że przed tak istotną decyzją jaką jest zmiana konstrukcji budynku, należałoby się poważnie zastanowić. Może, jak zasugerował wyżej APG-ON pomyślcie o projekcie indywidualnym. Skąd jesteście? Może zdecydujecie się na obejrzenie pchełki w rzeczywistości - kilka ich już można "podziwiać" w różnych rejonach Polski. Wtedy zadecydujecie czy te zmiany wyjdą jej na dobre Jeśli chodzi o kombinacje z dachem to te jednak odpadają, skonsultowaliśmy ponownie ów temat, były poruszane kwestie obniżania garażu, zmiany kąta dachu, załamania itp. wychodzi jednak za dużo roboty i rzeczywiście lepiej wtedy wybrać inny projekt, a my na Pchłę jesteśmy zdecydowani na 100%. P.S. Jesteśmy z podlaskiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HaniaKrzyś 17.08.2010 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2010 Witajcie alcos!Miło widzieć kolejnych zapalonych Pchełkowców.My tylko przeniesliśmy taras na stronę zachodnią, a reszta bez zmian.Nasz murzarz nawet był zdziwiony i mówił, ze jeszcze przez 30 lat nie budował "pod kreskę":) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaMirek 18.08.2010 04:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2010 Witam nowych Pchełkomaniaków ,zgadzam się z moimi przedmówcami , zbyt duża ingerencja w bryłę budynku ,zmienia go całkowicie,to już nie będzie pchełka.Lepiej projekt indywidualny,wtedy róbta co chceta, można kombinować. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chester633 18.08.2010 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2010 hmm. ale to juz nie bedzie pchła. Może pomyśl o projekcie indywidualnym. Witajcie alcos w gronie Pchełkowców-jesteśmy tu by służyć pomocą i wymieniać się spostrzeżeniami i doświadczeniem.Co do waszych zmian w projekcie moje zdanie jest takie jak AGP-ona-pozdrawiam i czekamy na relację z placu budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chester633 18.08.2010 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2010 Jeśli chodzi o kombinacje z dachem to te jednak odpadają, skonsultowaliśmy ponownie ów temat, były poruszane kwestie obniżania garażu, zmiany kąta dachu, załamania itp. wychodzi jednak za dużo roboty i rzeczywiście lepiej wtedy wybrać inny projekt, a my na Pchłę jesteśmy zdecydowani na 100%. P.S. Jesteśmy z podlaskiego. Nic nie naprawiać i będzie piknie............................. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts