Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa budujaca Pchełki

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

alcos pytaliście o ściankę kolankową, ma 95cm + murłata , w sumie na gotowo po wykończeniu wyjdzie coś koło 110cm. Cała góra jest użytkowa, tzn, nie robimy tych ścianek co były w projekcie w tych niskich miejscach u chłopaków w pokoju będą szafy wnękowe a u nas stanie łóżko, pow. użytkowej (obliczeniowej) wyszło 93m2.

alcos pytaliście o ściankę kolankową, ma 95cm + murłata , w sumie na gotowo po wykończeniu wyjdzie coś koło 110cm. Cała góra jest użytkowa, tzn, nie robimy tych ścianek co były w projekcie w tych niskich miejscach u chłopaków w pokoju będą szafy wnękowe a u nas stanie łóżko, pow. użytkowej (obliczeniowej) wyszło 93m2.

Dzięki Kama.

[ATTACH=CONFIG]20488[/ATTACH]

alcos to parter naszej pchły, na gotowo

i poddasze

[ATTACH=CONFIG]20491[/ATTACH]

objaśnienia:

biała linia - zrzutowana wysokość 2,50m czyli sufit

turkusowa - --"-- 2,20

bordowa - --"-- 1,80

czerwona - --"-- 1,2 czyli poziom liczenia

opisy : odpowiednio obrys powierzchni dla wysokości zaznaczonych, a na zielono cała podłoga

Pięknie dziękuję Kama. Wy macie wersję lustrzaną, nas interesuje wersja podstawowa, prawdopodobnie wybierzemy podobny układ pomieszczeń, tyle że nie wydłużamy garażu i zostawimy oryginalne rozmieszczenie dolnej łazienki i pomieszczenia gospodarczego, ponieważ chcielibyśmy zrobić przejście z garażu.

Z tego co widzę na planie to Wasza kuchnia będzie całkowicie otwarta nie oddzielona od schodów ścianą?

alcos, też myślałam o przejściu, tylko problem był z usytuowaniem schodów, u nas jest 75cm różnicy poziomów, zagłębiliśmy trochę garaż, żeby można było busem wjechać, i schody zajmowały by miejsce w i tak wąskim garażu, więc zrezygnowaliśmy, za to ostro zastanawiałam się nad powiększeniem wiatrołapu o to gospodarcze, żeby wsadzić wielkie szafy

co do kuchni to miała być odcięta ścianą, ale mój małżonek przestrzeni pragnął i znajomi go podpuścili, nie wiem jak to się sprawdzi, mam mieszane uczucia, w razie czego wstawię cienką ściankę z gipskartonów lub z jakiejś pleksi. Jakoś przeraża mnie ta kuchnia tak rozwalona na widoku ale małż. się upiera, czas zweryfikuje kto ma rację

Pawełku jak idą prace w kuchni?

Może sie w weekend wybierzemy......

Pany dały ciała tzn.jeden dostał wypłatę w piątek od swojego szefa i go Marsjanie porwali (spod budki z piwem),kuchnia jest niedokończona i szafy tysz, jestem bardzo zadowolony i uśmiechnięty.W ten weckend odpada ale następny zapraszamy.