Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa budujaca Pchełki

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Chester paliłeś w kozie, sądząc po kominie, dużo spaliłeś drewna? i temperatura rozchodziła się w miarę po chałupce czy raczej ciepło było tylko w salonie?

czy Wy macie już ocieplane poddasze, jeśli tak to czy też się podgrzało?

sorki że tyle pytań ale wiesz, wszystko bym chciała wiedzieć taka natura bab :wink:

Witam wszystkich :D :D :D .Zima , że fiu , fiu , jak to mówi Ćwirek :) :) :) .

Chester ,mam do Ciebie prośbę, :oops: :oops: :oops: ,mianowicie,czy pozwoliłbyś obejrzeć Twoją pchłę .Tak się składa ,że we czwartek wyjeżdżam do Gdańska, wracam w niedzielę,i jak nic by nie stało na przeszkodzie ,to wracając zjechałbym z 7-ki w Łomiankach.Później przez Grójec ,Radom do Lublina.Na pchełkę ,jestem zdecydowany na 100 %,zamówiłem projekt,martwi mnie tylko , ta kotłownia , może jak bym ją obejrzał to spałbym spokojniej :o :o :o .

Co Ty na to?

Pozdrawiam Mirek :wink: :wink: :wink: .

A wczoraj było tak - byle do wiosny :p

http://img269.imageshack.us/img269/6408/s5004191.jpg

i dym z komina leciał, w domu temp.-6, po dwóch godzinach palenia w piecu +1

http://img63.imageshack.us/img63/4286/s5004204.jpg

Ja chcę już taką pchłę!!!

Póki co, u nas taka :lol: :

http://lh3.ggpht.com/_qAvdwl7BULY/S1HP_2Em12I/AAAAAAAABGo/jRxXdT1YqK4/s800/SNC00007.jpg

ani śniegu na dachu nie ma, ani dym z komina nie leci... ale też cieszy :wink:

Chester paliłeś w kozie, sądząc po kominie, dużo spaliłeś drewna? i temperatura rozchodziła się w miarę po chałupce czy raczej ciepło było tylko w salonie?

czy Wy macie już ocieplane poddasze, jeśli tak to czy też się podgrzało?

sorki że tyle pytań ale wiesz, wszystko bym chciała wiedzieć taka natura bab :wink:

Kama,drewna dorzucałem raz tzn.wypaliłem widerko 25 litrów-troszkę wystawało :wink: ,temperatura rozchodziła się gdy ja chodziłem,poddasze nie ocieplone-ruszamy na wiosnę ,kartongipsy,kotłownia,woda do domu+pompa głębinowa,kotłownia,kuchnia,łazienka parter,podbitka,chodnik,podjazd do garażu hm..nie za wiele 8) -to ciepło które wytwarza piec kominkowy, na chwilę obecną służy do ogrzania dłoni i nóg,ew.przygotowania śniegowej cherbatki jak zapomnimy zabrać wodę. :wink:

Witam wszystkich :D :D :D .Zima , że fiu , fiu , jak to mówi Ćwirek :) :) :) .

Chester ,mam do Ciebie prośbę, :oops: :oops: :oops: ,mianowicie,czy pozwoliłbyś obejrzeć Twoją pchłę .Tak się składa ,że we czwartek wyjeżdżam do Gdańska, wracam w niedzielę,i jak nic by nie stało na przeszkodzie ,to wracając zjechałbym z 7-ki w Łomiankach.Później przez Grójec ,Radom do Lublina.Na pchełkę ,jestem zdecydowany na 100 %,zamówiłem projekt,martwi mnie tylko , ta kotłownia , może jak bym ją obejrzał to spałbym spokojniej :o :o :o .

Co Ty na to?

Pozdrawiam Mirek :wink: :wink: :wink: .

OK,wyślę ci tel.na priva,ale w grę wchodzi tylko sobota lub niedziela.

Chester, znowu ja :-?

czy Wy macie szprosy wewnętrzne w oknach?

zrób plis zdjęcie ze środka na dwór w sensie żebym mogła zobaczyć jak widać świat przez takie okno 8) bo 8) już sama nie wiem na jaką wersję się zdecydować

Szprosy w oknach są :-? ,mnie to nie pasuje,żonie pasuje i tyle 8) zaraz pogrzebie i zobaczę czy jest jakaś fotka ,jeśli nie musisz poczekać do soboty 23.01 :(

Termometr jest pod ścianą na przeciwko ,,kozy''be,brzydko-nie kozy tylko pieca kominkowego-tak ładniej :D

Kama,przy tak niskiej temperaturze wypracowanie w tak krótkim czasie +1 to sukces,myślę że gdy zaczniemy urzytkować budynek podniesienie temperatury o kilka stopni to będzie pikuś-Pan Pikuś :p :wink:

Termometr jest pod ścianą na przeciwko ,,kozy''be,brzydko-nie kozy tylko pieca kominkowego-tak ładniej :D

Kama,przy tak niskiej temperaturze wypracowanie w tak krótkim czasie +1 to sukces,myślę że gdy zaczniemy użytkować budynek podniesienie temperatury o kilka stopni to będzie pikuś-Pan Pikuś :p :wink:

i o to mnie chodziło :D

pozbierałam Pchełkowców ujawnionych :wink:

1. chester633………………już ma SSZ

2. KamaG…………………… ma - SSO

3. AGP i AGP-ON………… stan "0" jest

4. HaniaKrzyś……………... PnB

5. MonikaMirek…………… załatwiają PnB

6. Agurek…………………...załatwia PnB - "big"pchełka

7. XxMuRaRzxX…………... prawie zdecydowany (zniknął, nie pisze)

8. GOMA4…..................na 99% zdecydowana (dawno nie pisała)

czy jest może ktoś jeszcze chętny na listę?

Kama, dobra robota tylu nas :o ,ale fajnie. :p

Witam. Mnie tez proszę dopisać. Jestem na etapie przerabiania projektu, mam DoWZ i czekam na PnB :D

Czekając z utęsknieniem na sezon budowlany 2010 proponuję konkurs na nalepsze zdjęcia z budowy.

To ja zacznę pierwszy-wyposażenie panów od wiercenia studni głębinowej

http://img94.imageshack.us/img94/7595/s5004049.jpg

i zapraszam wszystkich do zabawy. :D :o :-? :roll: :wink: 8)

Ha, ha. Ja mam zdjęcie w temacie - wielkie suszenie

http://lh6.ggpht.com/_qAvdwl7BULY/Swg3zKHFogI/AAAAAAAAAyE/qig9Bsz-cvg/s640/DSC_3237.JPG

A ja chyba się rozmyśliłam z budową, tzn. PnB prawie w kieszeni, ale zmieniły nam się nieco plany i chyba wyjeżdżamy za granicę :p W końcu przekonałam meza i mam nadziję ze się uda, ale co w takim razie zrobic z PnB, jak dlugo jest wazne?

Agurek PnB ważne jest 3 lata, tzn, masz rozpocząć w ciągu trzech lat od uzyskania PnB (wytyczenie, wykop - liczy się wpis w dzienniku) i nie można przerywać na dłużej niż 3 lata (pomiędzy kolejnymi wpisami w dzienniku)

czyli np.

dostajecie PnB 30.01.2010 zgłaszacie rozpoczęcie budowy po 15.02(musi być prawomocna decyzja)

jedziecie gdzieś :wink:

przyjeżdzacie na wakacje, -geodeta wytycza i wpisuje do dziennika

możecie dalej jechać

znowu przyjeżdzacie, robicie wykop...itd

albo zatrudniacie fajnego kierbuda i jedziecie, a jak już wrócicie budujecie, a w międzyczasie kierbud pisze dziennik jak należy :wink:

a wogóle to na ile Wy chcecie palnąć, że się martwicie?

macie zamiar z dziećmi?