chester633 17.01.2010 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2010 A wczoraj było tak - byle do wiosny http://img269.imageshack.us/img269/6408/s5004191.jpg i dym z komina leciał, w domu temp.-6, po dwóch godzinach palenia w piecu +1 http://img63.imageshack.us/img63/4286/s5004204.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KamaG 17.01.2010 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2010 Chester paliłeś w kozie, sądząc po kominie, dużo spaliłeś drewna? i temperatura rozchodziła się w miarę po chałupce czy raczej ciepło było tylko w salonie? czy Wy macie już ocieplane poddasze, jeśli tak to czy też się podgrzało? sorki że tyle pytań ale wiesz, wszystko bym chciała wiedzieć taka natura bab Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaMirek 17.01.2010 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2010 Witam wszystkich .Zima , że fiu , fiu , jak to mówi Ćwirek . Chester ,mam do Ciebie prośbę, ,mianowicie,czy pozwoliłbyś obejrzeć Twoją pchłę .Tak się składa ,że we czwartek wyjeżdżam do Gdańska, wracam w niedzielę,i jak nic by nie stało na przeszkodzie ,to wracając zjechałbym z 7-ki w Łomiankach.Później przez Grójec ,Radom do Lublina.Na pchełkę ,jestem zdecydowany na 100 %,zamówiłem projekt,martwi mnie tylko , ta kotłownia , może jak bym ją obejrzał to spałbym spokojniej . Co Ty na to? Pozdrawiam Mirek . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP 17.01.2010 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2010 A wczoraj było tak - byle do wiosny http://img269.imageshack.us/img269/6408/s5004191.jpg i dym z komina leciał, w domu temp.-6, po dwóch godzinach palenia w piecu +1 http://img63.imageshack.us/img63/4286/s5004204.jpg Ja chcę już taką pchłę!!! Póki co, u nas taka : http://lh3.ggpht.com/_qAvdwl7BULY/S1HP_2Em12I/AAAAAAAABGo/jRxXdT1YqK4/s800/SNC00007.jpg ani śniegu na dachu nie ma, ani dym z komina nie leci... ale też cieszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KamaG 17.01.2010 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2010 Chester, znowu ja czy Wy macie szprosy wewnętrzne w oknach? zrób plis zdjęcie ze środka na dwór w sensie żebym mogła zobaczyć jak widać świat przez takie okno bo już sama nie wiem na jaką wersję się zdecydować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chester633 17.01.2010 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2010 Chester paliłeś w kozie, sądząc po kominie, dużo spaliłeś drewna? i temperatura rozchodziła się w miarę po chałupce czy raczej ciepło było tylko w salonie? czy Wy macie już ocieplane poddasze, jeśli tak to czy też się podgrzało? sorki że tyle pytań ale wiesz, wszystko bym chciała wiedzieć taka natura bab Kama,drewna dorzucałem raz tzn.wypaliłem widerko 25 litrów-troszkę wystawało ,temperatura rozchodziła się gdy ja chodziłem,poddasze nie ocieplone-ruszamy na wiosnę ,kartongipsy,kotłownia,woda do domu+pompa głębinowa,kotłownia,kuchnia,łazienka parter,podbitka,chodnik,podjazd do garażu hm..nie za wiele -to ciepło które wytwarza piec kominkowy, na chwilę obecną służy do ogrzania dłoni i nóg,ew.przygotowania śniegowej cherbatki jak zapomnimy zabrać wodę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chester633 17.01.2010 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2010 Witam wszystkich .Zima , że fiu , fiu , jak to mówi Ćwirek . Chester ,mam do Ciebie prośbę, ,mianowicie,czy pozwoliłbyś obejrzeć Twoją pchłę .Tak się składa ,że we czwartek wyjeżdżam do Gdańska, wracam w niedzielę,i jak nic by nie stało na przeszkodzie ,to wracając zjechałbym z 7-ki w Łomiankach.Później przez Grójec ,Radom do Lublina.Na pchełkę ,jestem zdecydowany na 100 %,zamówiłem projekt,martwi mnie tylko , ta kotłownia , może jak bym ją obejrzał to spałbym spokojniej . Co Ty na to? Pozdrawiam Mirek . OK,wyślę ci tel.na priva,ale w grę wchodzi tylko sobota lub niedziela. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chester633 17.01.2010 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2010 Chester, znowu ja czy Wy macie szprosy wewnętrzne w oknach? zrób plis zdjęcie ze środka na dwór w sensie żebym mogła zobaczyć jak widać świat przez takie okno bo już sama nie wiem na jaką wersję się zdecydować Szprosy w oknach są ,mnie to nie pasuje,żonie pasuje i tyle zaraz pogrzebie i zobaczę czy jest jakaś fotka ,jeśli nie musisz poczekać do soboty 23.01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KamaG 18.01.2010 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2010 mogę zaczekać do weekendu dzięki Chester, z tym grzaniem kozą to mnie chodzi o to czy ciepło od niej rozłazi się po pomieszczeniach czy raczej w pobliżu gorąco a dwa metry dalej już ziąb, a to +1 to przy kozie czy gdzieś dalej odnotowałeś? sorki że zadręczam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chester633 18.01.2010 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2010 Termometr jest pod ścianą na przeciwko ,,kozy''be,brzydko-nie kozy tylko pieca kominkowego-tak ładniej Kama,przy tak niskiej temperaturze wypracowanie w tak krótkim czasie +1 to sukces,myślę że gdy zaczniemy urzytkować budynek podniesienie temperatury o kilka stopni to będzie pikuś-Pan Pikuś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KamaG 18.01.2010 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2010 Termometr jest pod ścianą na przeciwko ,,kozy''be,brzydko-nie kozy tylko pieca kominkowego-tak ładniej Kama,przy tak niskiej temperaturze wypracowanie w tak krótkim czasie +1 to sukces,myślę że gdy zaczniemy użytkować budynek podniesienie temperatury o kilka stopni to będzie pikuś-Pan Pikuś i o to mnie chodziło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chester633 18.01.2010 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2010 Czekając z utęsknieniem na sezon budowlany 2010 proponuję konkurs na nalepsze zdjęcia z budowy. To ja zacznę pierwszy-wyposażenie panów od wiercenia studni głębinowej http://img94.imageshack.us/img94/7595/s5004049.jpg i zapraszam wszystkich do zabawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewelina83 18.01.2010 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2010 pozbierałam Pchełkowców ujawnionych 1. chester633………………już ma SSZ 2. KamaG…………………… ma - SSO 3. AGP i AGP-ON………… stan "0" jest 4. HaniaKrzyś……………... PnB 5. MonikaMirek…………… załatwiają PnB 6. Agurek…………………...załatwia PnB - "big"pchełka 7. XxMuRaRzxX…………... prawie zdecydowany (zniknął, nie pisze) 8. GOMA4…..................na 99% zdecydowana (dawno nie pisała) czy jest może ktoś jeszcze chętny na listę? Kama, dobra robota tylu nas ,ale fajnie. Witam. Mnie tez proszę dopisać. Jestem na etapie przerabiania projektu, mam DoWZ i czekam na PnB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP 18.01.2010 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2010 Czekając z utęsknieniem na sezon budowlany 2010 proponuję konkurs na nalepsze zdjęcia z budowy. To ja zacznę pierwszy-wyposażenie panów od wiercenia studni głębinowej http://img94.imageshack.us/img94/7595/s5004049.jpg i zapraszam wszystkich do zabawy. Ha, ha. Ja mam zdjęcie w temacie - wielkie suszenie http://lh6.ggpht.com/_qAvdwl7BULY/Swg3zKHFogI/AAAAAAAAAyE/qig9Bsz-cvg/s640/DSC_3237.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chester633 18.01.2010 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2010 Nie ma to jak nasze polskie gumofilce-dobre bo nasze.AGP-y fota cudo. Witam Ewelina i zapraszamy do współnych dyskusji.Może napisz coś więcej jakieś foty,bedzie miło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agurek 18.01.2010 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2010 A ja chyba się rozmyśliłam z budową, tzn. PnB prawie w kieszeni, ale zmieniły nam się nieco plany i chyba wyjeżdżamy za granicę W końcu przekonałam meza i mam nadziję ze się uda, ale co w takim razie zrobic z PnB, jak dlugo jest wazne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaMirek 18.01.2010 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2010 Witam wszystkich .Grono nam się powiększa ,tak trzymać,oj będzie co czytać ,byle tylko czasu starczyło Pozdrowienia Mirek . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaMirek 18.01.2010 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2010 Agurek , odstąp mi , bo ja jeszcze czekam na swoje Tak poważne PnB ,ważne jest 3 lata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chester633 18.01.2010 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2010 A ja chyba się rozmyśliłam z budową, tzn. PnB prawie w kieszeni, ale zmieniły nam się nieco plany i chyba wyjeżdżamy za granicę W końcu przekonałam meza i mam nadziję ze się uda, ale co w takim razie zrobic z PnB, jak dlugo jest wazne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KamaG 18.01.2010 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2010 A ja chyba się rozmyśliłam z budową, tzn. PnB prawie w kieszeni, ale zmieniły nam się nieco plany i chyba wyjeżdżamy za granicę W końcu przekonałam meza i mam nadziję ze się uda, ale co w takim razie zrobic z PnB, jak dlugo jest wazne? Agurek PnB ważne jest 3 lata, tzn, masz rozpocząć w ciągu trzech lat od uzyskania PnB (wytyczenie, wykop - liczy się wpis w dzienniku) i nie można przerywać na dłużej niż 3 lata (pomiędzy kolejnymi wpisami w dzienniku) czyli np. dostajecie PnB 30.01.2010 zgłaszacie rozpoczęcie budowy po 15.02(musi być prawomocna decyzja) jedziecie gdzieś przyjeżdzacie na wakacje, -geodeta wytycza i wpisuje do dziennika możecie dalej jechać znowu przyjeżdzacie, robicie wykop...itd albo zatrudniacie fajnego kierbuda i jedziecie, a jak już wrócicie budujecie, a w międzyczasie kierbud pisze dziennik jak należy a wogóle to na ile Wy chcecie palnąć, że się martwicie? macie zamiar z dziećmi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts