Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa budujaca Pchełki

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam wszystkich po kolejnej przerwie.

Też melduję posunięcie prac

- udało się zamknąć domek

-tynki zewnętrzne i wewnętrzne są

-dach skończony (oprócz tarasu)

-kotłownia gotowa - piec odpalił (oczywiście olejak, jak zapowiadaliśmy wcześniej,postaram się uzupełnić zdjęcia na dowód, że taka kotłownia jest możliwa w naszej pchełce)

-pieco-kominek zakupiony czeka na zamontowanie (w miejsce dziś rozebranej kozy, która do tej pory suszyła tynki)

-płytkarz zamówiony i od poniedzialku zaczyna prace

Może teraz znajdę trochę czasu, żeby uzupełnić dziennik.

wszystkim gratuluję postepu prac i życzę jak najszybszego zamieszkania, no oczywiście Chesterowi gratuluję już mieszkania!!!!

Witajcie moi mili,nie macie pojęcia jak jest cudownie na wsi-ktoś powie a dojazdy do pracy- to tylko 30 km i trzeba rano wyjechać by zamiast 40 min. nie jechać tak jak zdażyło mi się 2 h-porażka.brak trąbiacych baranów w swoich metalowych puszkach,nikt nie wierci o 23.00,po pijaku ryja nikt nie drze,TIR-y pod oknem nie przejeżdżają,dla mnie to miód na moją ,,duszę''.Do dziś palę wyłącznie kozo-piecem,ciepło pięknie rozchodzi się do górnych pomieszczeń, na dole jest cieplutko +24,na noc wsypuję 2 łopatki węgla ,przełączam piec na węgiel i idę luli.Został nam rozpakunek z kartonów ,jeszcze troszkę wykończeń,malowanie i ,,meblowanie'' kotłowni i będe mógł pojechac na basen -na termy......uf.Dobrze że internet jest w pracy.

Czy u Was tez wystepuje ten problem?

WODA sie skrarpla na oknach na poddaszu, z okien dachowych to leci po scianach. Na dole jest ok.

Temp. 18 st. C piec gazowy.

Wentylacja byla dodatkowo robiona na poddaszu, wentylacja grawitacyjna.

POMOCY!!!

Bo jak tu mieszkac???

U nas w trzech oknach pojawił się taki problem, ale zareklamowaliśmy okna. Prawdopodobnie to wina uszczelek.

W środę przyjadą to ocenić.

Z tego co piszecie to jest problem na 100 % z wentylacją-my mamy jej i tak za wiele,2 zetki,3 kratki i ,,wielka rura'' doprowadzająca powietrze do pieco-kozy.Ale dziś wystąpił problem,w sobotę odsnieżałem okno połaciowe na klatce schodowej by wpadło troszkę światła,dziś z pod okna leci woda,skad i dlaczego mam milion hipotez.Przecież cały rok lało ,wiało i było ok.macie jakieś pomysły?.