Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa budujaca Pchełki

Recommended Posts

• 2 weeks później...
  • Odpowiedzi 1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

He, he, he. Ale się rozbawiłam z rańca :-) Młodzi jesteśmy, ale tyko duchem :-)

Nasz staż małżeński wynosi 23 latka, ale skąd mogłaś wiedzieć, ludziska w tym wieku zwykle nie myslą o uwiciu sobie gnazdka.

Ale, co tam. Myślę, że na realizację marzeń nigdy nie jest za póżno :-)

Na decyzję czekamy już ósmy tydzień !!! Wnoski złożyliśmy do czterech banków.

Mam nadzieję, ( cóż mi pozostało ) że przyszły tydzień przyniesie jakieś konkrety.

Budowlańcy już czekają u płota ( no prawie, bo płota ni ma :-) zwarci i gotowi.

:) no my to dla młodych małżeństw planujemy, ale zobaczymy jak to będzie. Nasz doradca z openfinanse mówił , że 3tyg się z kredytem zejdzie, a u Was już 8tydzień??? nie strasz mnie.

a an spełnianie marzeń nigdy nie jest za późno, więc słusznie robicie.

My musimy jeszcze budowlańców zaklepać (pewnie dopiero na przełom lipiec-sierpień) chociaż jak piszesz, że tyle czasu czeka się na decyzje w sprawie kredytu... no zobaczymy.

ps. od wczoraj mamy już plany pchełki :))))

He, he, he. Ale się rozbawiłam z rańca :-) Młodzi jesteśmy, ale tyko duchem :-)

Nasz staż małżeński wynosi 23 latka, ale skąd mogłaś wiedzieć, ludziska w tym wieku zwykle nie myslą o uwiciu sobie gnazdka.

Jak to nie,myślą,myślą, e tam...myślę że jesteśmy z podobnego rocznika '63.Ja tam nie czuję się jak stary zgred.......:)

Fajnie że się pojawiłaś :)

a wiesz, że ostatnio nawet myślałam o Tobie. Zaglądałam do Twojego dziennika, a tam cisza.

Napisałaś, że u Ciebie już niby końcówka - pochwal się jakimiś zdjęciami! napisz dokładnie co tam się u pchełki dzieje :)

ja tam np jestem bardzo ciekawa tej sypialni na dole, co to ją robicie na miejscu kuchni.

i przypomnij jeśli mogę prosić ile Wy czekaliście w elektrowni na pozwolenie na podłączenie prądu.

Być może masz w swoim dzienniku to napisane (kiedyś wszystko przeczytałam od deski do deski, ale już nie pamiętam czy to było) :)

Danonki u mnie to się wszystko pozmieniało w projekcie w trakcie realizacji i ponieważ na górze wyszły nam trzy sypialnie z tej dolnej zrezygnowaliśmy. W tym kąciku planujemy zrobić telewizornię, na razie jest tam skład wszystkiego i stoją piłkarzyki chłopaków. W sprawach budowlanych to mam zastój jak tralala :( powoli kompletujemy lampy, skręcamy resztki szafek kuchennych, z nowości wreszcie mamy blat kuchenny położony, jeszcze nie skręcony ale jest, a co za tym idzie jest też zlew w kuchni, którego już czułam niedosyt ostry. Wciąż brakuje mi szafek w górnej łazience, marzy mi się zabudowa na wymiar (byłoby dużo miejsca na upakowanie wszystkich łazienkowych pierdolniczków), ale troszkę mnie to cenowo przerasta, chyba zakupię szafki a ikei i będę się martwic jak powpychać moje wszystkie niezbędne klamoty. Nie mamy też szafy w sypialni a tu już musi być na wymiar bo pod skosem więc jakieś 3tys w najlepszym (najtańszym) układzie, brak drzwi do szafy w korytarzu (kupiliśmy z systemu pax ikea, obudowy i wnętrzności ale wymiar jest lekko niedobrany do wnęki ;) za wąsko 16cm i za nisko 60cm, a drzwi chciałabym na całość od sufitu do podłogi. Z robót budowlanych to brak jeszcze podbitki dachu i tynku, utwardzeń podjazdów i tarasów z kostki. Garaż jest w stanie rozsypki, ściany częściowo otynkowane i jedna warstwa ocieplenia w dachu, ale brak docieplenia wylewki i samej wylewki, nie wspominając już o jakichś płytkach, ogród? nie ma ogrodu jest klepisko w kępkami dzikiej trawy gdzieniegdzie :( to mniej więcej tak to wygląda u nas, a zdjęcia... jak namierzę kabelek to może coś pstryknę:popcorn:

no to muszę przyznać KamaG, że faktycznie jeszcze trochę pracy przed Wami, ale pociesze Cię, że przed nami jest jej jeszcze więcej ;)

w każdym razie powodzenia, aby wszystko się ułożyło po Waszej myśli i te szczególnie drobne plany budowlano-wykończeniowe szybciutko zostały zrealizowane.

No i kaski! my to pewnie też od razu nie wykończymy wszystkiego. Dom pewnie latami będzie wykańczany. Planujemy kredyt na 250tys co nie da nam tak od razu zaszaleć. Liczymy się że dom bez tynku i z papą na dachu dłuższy czas postoi.

i czekam na zdjęcia!

Danonki, my wzieliśmy 230tys, i właśnie się kończą, myślę, że tak realnie to do tego momentu wydaliśmy na budowę z meblami częściowo zakupionymi jakieś 230-250tys a jeszcze potrzeba ze 30-40tys żeby się ogarnąć tak do końca, chociaż jak patrzę na ściany to już przydałoby się malowanie od nowa, więc chyba wykańczanie nigdy się nie skończy ;)