AGP-ON 28.03.2011 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 Wszystko to tylko kwestia czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Danonki 07.04.2011 09:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2011 co tam slychac u pchełkowców? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kowesten 08.04.2011 03:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2011 My ciągle czekamy na kredyt. Podobno decyzja ma być na dniach, ale to samo mówili tydzień temu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Danonki 08.04.2011 15:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2011 no to my dopiero ok 15.04 lecimy do notariusza aby działeczka oficjalnie była nasza - poprzez darowiznę. a ile mniej-więcej czekacie już na kredyt? ile Wam się z tym wszystkim schodzi? i jaki to kredyt? może dla młodych małżeństw?? (o takim my myślimy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kowesten 09.04.2011 04:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2011 He, he, he. Ale się rozbawiłam z rańca Młodzi jesteśmy, ale tyko duchem Nasz staż małżeński wynosi 23 latka, ale skąd mogłaś wiedzieć, ludziska w tym wieku zwykle nie myslą o uwiciu sobie gnazdka. Ale, co tam. Myślę, że na realizację marzeń nigdy nie jest za póżno Na decyzję czekamy już ósmy tydzień !!! Wnoski złożyliśmy do czterech banków. Mam nadzieję, ( cóż mi pozostało ) że przyszły tydzień przyniesie jakieś konkrety. Budowlańcy już czekają u płota ( no prawie, bo płota ni ma zwarci i gotowi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Danonki 13.04.2011 07:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2011 no my to dla młodych małżeństw planujemy, ale zobaczymy jak to będzie. Nasz doradca z openfinanse mówił , że 3tyg się z kredytem zejdzie, a u Was już 8tydzień??? nie strasz mnie. a an spełnianie marzeń nigdy nie jest za późno, więc słusznie robicie. My musimy jeszcze budowlańców zaklepać (pewnie dopiero na przełom lipiec-sierpień) chociaż jak piszesz, że tyle czasu czeka się na decyzje w sprawie kredytu... no zobaczymy. ps. od wczoraj mamy już plany pchełki ))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kowesten 14.04.2011 04:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2011 Przypuszczam, że w waszym przypadku czas oczekiwania będzie zdecydowanie krótszy (czego serdecznie życzę!), niestety w naszej sytuacji wiek i inne czynniki nie działają na naszą korzyść. Dostaliśmy decyzję!!! ale niestety nam nie odpowiada Nie poddajemy się!!! będziemy szukać dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chester633 15.04.2011 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2011 He, he, he. Ale się rozbawiłam z rańca Młodzi jesteśmy, ale tyko duchem Nasz staż małżeński wynosi 23 latka, ale skąd mogłaś wiedzieć, ludziska w tym wieku zwykle nie myslą o uwiciu sobie gnazdka. Jak to nie,myślą,myślą, e tam...myślę że jesteśmy z podobnego rocznika '63.Ja tam nie czuję się jak stary zgred....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP 16.04.2011 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2011 Jak to nie,myślą,myślą, e tam...myślę że jesteśmy z podobnego rocznika '63.Ja tam nie czuję się jak stary zgred....... Albo nas wkręcasz, albo jesteś niezła "konserwa" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chester633 18.04.2011 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2011 Albo nas wkręcasz, albo jesteś niezła "konserwa" Zapraszamy do nas,dowód do wglądu.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Danonki 19.04.2011 06:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2011 mam pytanie. jeśli pójdzie się do elektrowni z mapką działki od geodety itd - to ile się czeka na pozwolenie? i fajne te plany pchełki i już chyba wiemy w którym miejscu będzie domek i mniej-więcej jak rozplanujemy działeczkę! )) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Danonki 21.04.2011 09:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2011 mam już działeczkę od wczoraj teraz elektrownia i czy może mnie ktoś pocieszyć, że tam szybciutko będzie z tym pozwoleniem na podłączenie prądu czy mniej jak miesiąc to się nie da? Napiszcie ile Wy czekaliście, proszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chester633 22.04.2011 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2011 1.5 roku bo ,,sąsiad'' powiedział -nie bo nie ,bo mi prądu zabraknie-debil.....budowa z agregatu szczęsliwie zakończona ,zgodę dała inna osoba-troszkę dalej 1.5 miesiąca-życzę wszystkiego dobrego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Danonki 28.04.2011 07:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2011 tak, pamiętam jak opowiadałeś o tym sąsiedzie, hehe. Trzeba być mocno... inteligentnym, aby uważać, że mu prądu zabraknie przez coś takiego 1,5 miesiąca powiadasz... my na razie czekamy. W między czasie załatwiamy gazownie i wodociągi. i dzięki za ciepłe słowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KamaG 28.04.2011 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2011 przyszłam się przywitać i zobaczyć co u Was słychać bo jakoś ostatnio mi nie po drodze na forum, u mnie niby końcówka ale jakoś chęci brakło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Danonki 28.04.2011 09:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2011 Fajnie że się pojawiłaś a wiesz, że ostatnio nawet myślałam o Tobie. Zaglądałam do Twojego dziennika, a tam cisza. Napisałaś, że u Ciebie już niby końcówka - pochwal się jakimiś zdjęciami! napisz dokładnie co tam się u pchełki dzieje ja tam np jestem bardzo ciekawa tej sypialni na dole, co to ją robicie na miejscu kuchni. i przypomnij jeśli mogę prosić ile Wy czekaliście w elektrowni na pozwolenie na podłączenie prądu. Być może masz w swoim dzienniku to napisane (kiedyś wszystko przeczytałam od deski do deski, ale już nie pamiętam czy to było) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KamaG 29.04.2011 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2011 Danonki u mnie to się wszystko pozmieniało w projekcie w trakcie realizacji i ponieważ na górze wyszły nam trzy sypialnie z tej dolnej zrezygnowaliśmy. W tym kąciku planujemy zrobić telewizornię, na razie jest tam skład wszystkiego i stoją piłkarzyki chłopaków. W sprawach budowlanych to mam zastój jak tralala powoli kompletujemy lampy, skręcamy resztki szafek kuchennych, z nowości wreszcie mamy blat kuchenny położony, jeszcze nie skręcony ale jest, a co za tym idzie jest też zlew w kuchni, którego już czułam niedosyt ostry. Wciąż brakuje mi szafek w górnej łazience, marzy mi się zabudowa na wymiar (byłoby dużo miejsca na upakowanie wszystkich łazienkowych pierdolniczków), ale troszkę mnie to cenowo przerasta, chyba zakupię szafki a ikei i będę się martwic jak powpychać moje wszystkie niezbędne klamoty. Nie mamy też szafy w sypialni a tu już musi być na wymiar bo pod skosem więc jakieś 3tys w najlepszym (najtańszym) układzie, brak drzwi do szafy w korytarzu (kupiliśmy z systemu pax ikea, obudowy i wnętrzności ale wymiar jest lekko niedobrany do wnęki za wąsko 16cm i za nisko 60cm, a drzwi chciałabym na całość od sufitu do podłogi. Z robót budowlanych to brak jeszcze podbitki dachu i tynku, utwardzeń podjazdów i tarasów z kostki. Garaż jest w stanie rozsypki, ściany częściowo otynkowane i jedna warstwa ocieplenia w dachu, ale brak docieplenia wylewki i samej wylewki, nie wspominając już o jakichś płytkach, ogród? nie ma ogrodu jest klepisko w kępkami dzikiej trawy gdzieniegdzie to mniej więcej tak to wygląda u nas, a zdjęcia... jak namierzę kabelek to może coś pstryknę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Danonki 29.04.2011 15:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2011 no to muszę przyznać KamaG, że faktycznie jeszcze trochę pracy przed Wami, ale pociesze Cię, że przed nami jest jej jeszcze więcej w każdym razie powodzenia, aby wszystko się ułożyło po Waszej myśli i te szczególnie drobne plany budowlano-wykończeniowe szybciutko zostały zrealizowane. No i kaski! my to pewnie też od razu nie wykończymy wszystkiego. Dom pewnie latami będzie wykańczany. Planujemy kredyt na 250tys co nie da nam tak od razu zaszaleć. Liczymy się że dom bez tynku i z papą na dachu dłuższy czas postoi. i czekam na zdjęcia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KamaG 30.04.2011 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2011 Danonki, my wzieliśmy 230tys, i właśnie się kończą, myślę, że tak realnie to do tego momentu wydaliśmy na budowę z meblami częściowo zakupionymi jakieś 230-250tys a jeszcze potrzeba ze 30-40tys żeby się ogarnąć tak do końca, chociaż jak patrzę na ściany to już przydałoby się malowanie od nowa, więc chyba wykańczanie nigdy się nie skończy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chester633 01.05.2011 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2011 Wszyscy już się wybudowali ,nikt się nie chwali swoimi zwycięstwami i porażkami,mmmmmm,chyba jest więcej czasu na etapie budowy?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts