optymistka1 07.05.2011 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2011 KamaG, dzięki za informacje. Patrząc na projekty poddasza z dwoma i trzema pokojami, wydaje mi się że te trzy pokoje są bardziej ustawne. Jednak trudno powiedzieć jeśli się czegoś nie widziało w realu. Przeglądając galerię AGPy projekt z dwoma pokojami też bardzo mi się podoba. Kurczę... namieszałaś mi w głowie tym pomysłem na trzeci pokój na poddaszu. Gdybym budowała pchłę to miałabym spory dylemat, którą wersję wybrać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KamaG 09.05.2011 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2011 Danonki u nas ściana kolankowa ma dokładnie 102 cm już po wykończeniu, więc nie jest jakoś mega nisko, mąż nie rozbija czoła czasem dzieci przygrzmocą jak po łóżku skaczą, ale oni to by nawet do sufitu doskoczyli chyba nasz płot z siatki wyszedł coś koło 6tys. a wycenę na kostkę mam 90zł/m2 za kostkę nostalit z materiałem, u nas wyszło ok 145 m2 w tym 45m2tarasu - ma być chyba płytka megan lux , więc za całość wstępnie wycena 14,5tys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kowesten 12.05.2011 03:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2011 Czekaliśmy, czekali i się doczekali !!! 9 maja roboty ruszyły pełną parą a może raczej koparą Jeszcze nigdy tak się nie cieszyłam z dziury w ziemii Teraz możemy już zostać pełnoprawnymi członkami GRUPY BUDUJĄCEJ PCHEŁKI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KamaG 13.05.2011 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2011 to pogratulować kowesten ale my tu niedowiarki i w ramach potwierdzenia poprosimy może fotkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
optymistka1 18.05.2011 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2011 Witam ponownie! Dacie wiarę, że działka 800m2 w moim mieście kosztuje 200 tys.? Szukam, szukam dalej... . Konwesten gratuluję rozpoczęcia budowy i życzę powodzenia! Czy wprowadziliście jakieś zmiany w projekcie, a jeśli tak to jakie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kowesten 18.05.2011 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2011 Dzięki wielkie Kilka zmian poczyniliśmy: - wydłużenie garażu - kotlownia przeniesiona do wydłuzonego garażu - powiększenie wiatrołapu - w miejscu kotłowni będzie spiżarko-garderobo-pralnia - likwidacja spiżarki (niestety - drzwi tarasowe powiększone w miejscu okna w salonie - podniesienie o jeden bloczek - powiększenie górnych okien To by chyba było na tyle a wydawalo mi się, że nie jest ich wiele Powodzenia w szukaniu waszego miejsca na ziemii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Danonki 19.05.2011 19:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2011 jestem małą przeprowadzkę mieliśmy, więc i rzadko zaglądałam. My nadal w papierzyskach siedzimy i kowesten nawet nie wiesz jak Wam zazdroszczę, że juz ruszyliście z budową. Trzymam kciuki aby wszystko gładko i sprawnie przebiegało. Pochwal się czasem jakimiś fotkami Mam nadzieję, że będę następna która to uczyni. optymistka1, ceny ładne. Nie wiem w którym mieście chcecie się budować, ale np nasza na obrzeżach Grodziska Maz (900m2) wyceniona jest na 225tysi. KamaG, dzięki za kolejne informacje musimy policzyć ile by m2 kostki nam wyszło i pomnożyć przez np właśnie 90zł. W każdym razie u Was za siatkę i kostkę poszło ok 20tysi a jeszcze brama, furtka i ine pewnie równie ważne rzeczy. Coś czuję, że każda wydana złotówka to będzie bardzo mocno rozpatrywana u nas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP 19.05.2011 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2011 20 tys za siatkę?? Toż to chyba złotażna kupić 70 zł/m2 siatka z podmurówką, słupkami i robocizną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Danonki 20.05.2011 07:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2011 20tysi za siatkę i kostkę )) KamaG pisała, że za samą siatkę wyszło jej 6tys, a za kostkę 14,5 dzięki za info co do ceny za m2 siatki to też sobie policzymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KamaG 20.05.2011 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2011 oj Anno musiałabym chyba tą siatkę złoconą mieć Tyś mnię o taką rozrzutność posądzała? znalazłam w dzienniku, było tak: ogrodzenie: siatka 150cm na podmurówce: całość z robocizną-2 furtki, brama-6200zł (w tym siatka 160mb-1420) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KamaG 20.05.2011 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2011 wkleiło się podwójnie, a tak na marginesie to ja skrobiniara jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
optymistka1 20.05.2011 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2011 KamaG, skrobiniarstwo to dobra cecha, zwłaszcza w czasach kryzysu . Polacy to Naród wielce zaradny i cierpliwy. Więcej wydajemy niż zarabiamy i nie wychodzimy na ulicę nawet po dwustuprocentowych podwyżkach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Danonki 30.05.2011 10:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2011 kowesten, jak budowa? i w ogóle co u wszystkich słychać? przez kilka dni nie mogłam tu nic napisać - też mieliście jakieś problemy z tym forum? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Danonki 31.05.2011 13:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2011 ale puściutko i cichutko u nas. u mnie nadal papierzyska, ale już coraz bliżej. Już wszystko wiadomo co z elektrownią, gazownią i wodociągami. Decyzje są i jutro o 10 spotkanie z nasza panią architekt. Ustalimy gdzie co ma być (studnia, szambo itd - bo kanalizacja i gaz będzie, ale z czasem i na razie trzeba nanieść inne 'rzeczy', tymczasowe na plany). Mam nadzieję, że tydzień i kobitka skończy wszystko i w końcu wystąpimy o to PnB. W końcu już czerwiec! a jak tam Wasze pchełki? Ja to w ogóle zaczęłam ostatnio przeglądać foty łazienek. Szukam inspiracji dla własnej ))) jakoś tak mnie naszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ega30 04.06.2011 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2011 Mam pytanie do Chestera jaki agregat miałeś do budowy domu jakiej firmy? Szukamy do betoniarki na siłę. Proszę o radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KamaG 06.06.2011 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2011 a u mnie już bliżej końca, właśnie zrobili podjazd i taras, a cichutko to pewnie dlatego że każdy w ogrodzie siedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kowesten 11.06.2011 05:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2011 Jedni w ogrodach a inni na "placach boju" U nas mury pną się do góry Podobno to najfajniejszy etap budowy. Efekty robót barrrdzo widoczny Pochwliłabym się, ale niestety komputer nie jest moją mocną stroną Zalożyłam dziennik budowy, ale posty w nim pojawiają się w dziwnej kolejności ( pierwszy jest ostatnim) Zdjęcia, które tam dodaję są za małe a tutaj to już wcale nie potrafię ich dodać !!! Totalna porażka !!! Jeśli ktoś (z dużą cierpliwością) jest w stanie pomóc takiemu nieukowi to jestem otwarta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Danonki 15.06.2011 08:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2011 wiesz co, aż tak rozeznana nie jestem, bo sama od niedawna ogarniam to forum dopiero ale ja np dziennik budowy utworzyłam tworząc zwykły 'nowy temat' w dziale: http://forum.muratordom.pl/forumdisplay.php?18-Dzienniki-budowy-dzie%C5%84-po-dniu Ty założyłaś typowy dziennik budowy, który właśnie inaczej wygląda i dlatego np te zdjęcia są takie małe (dopiero po kliknięciu mają dobre wymiary). ja np zdjęcia w swoim dzienniku czy tu dodaję w ten sposób, że najpierw wchodzę na swój profil, potem w 'mój album' jak go nie masz, to musisz go najpierw utworzyć. W swoim albumie dodaję zdjęcia i jak już mam to zdjęcie dodane to jak w niego kliknę to ma on swój tzw 'Adres URL Obrazka' który kopiuję np: "http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=55196&d=1304528096" (oczywiście bez cytatu :]) i wchodzę wtedy tutaj i wybieram ikonkę 'dodaj grafikę' czyli taki kwadracik z drzewkiem i tam wklejam właśnie ten adres URL. jak wezmę wcisnę 'dodaj wpis' to poza normalnym postem pojawi się też to zdjęcie. Możesz też np te swoje zdjęcie dodać na innej stronie gdzie można za darmo trzymać swoje zdjęcia np fotosik.pl i gdy tam dodasz fotkę to musisz z tamtej strony ten adres URL skopiować i wkleić tu na forum mam nadzieję, że napisałam w miarę zrozumiale i choć trochę pomogłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kowesten 24.06.2011 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2011 Dzięki bardzo za instrukcję. Przepraszam, że dopiero teraz, ale jestem odcięta od internetu Jutro wyjeżdżam na trzy tygodnie. Niestety nie jest to urlop wypoczynkowy Małż zostaje sam na placu boju Radzi sobie świetnie,więc się nie martwię. Obiecuję, że po powrocie dam z siebie wszystko i umieszczę zdjęcia z budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Danonki 29.06.2011 07:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2011 my staramy się o pozwolenie na budowę od 10czerwca, ale pojawiły się pewne schody. Próbujemy jakoś je ominąć i jesteśmy dobrej myśli. Na razie czekamy, a nasza architektka jeździ i załatwia co trzeba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts