kowesten 14.08.2011 03:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2011 Trzymamy kciuki i czekamy w środę na radosną wiadomość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Danonki 19.08.2011 06:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2011 w dniu wczorajszym, po 70dniach otrzymaliśmy POZWOLENIE NA BUDOWĘ naszej Pchełki trochę to trwało, bo były pewne dziwne jazdy, ale sie udało. Jutro do sądu po odpis z księgi wieczystej itd. i ruszamy z kredytem najprawdopodobniej w poniedziałek bardzo się cieszymy, że w końcu to PnB jest, jupi! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP-ON 19.08.2011 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2011 Gratulujemy! Czekamy teraz na relację z postępów, macie jeszcze dużo czasu przed zimą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KamaG 19.08.2011 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2011 przyłączam się do gratulacji Danonki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Danonki 20.08.2011 06:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2011 dziękuję nasza architektka (będzie też naszym kierownikiem budowy) radzi nam, aby po otrzymaniu kredytu w tym roku wylać tylko fundamenty czy tzw stan zerowy, przykryć na zimę aby się to wszystko dobrze osiadło itd (teren to piasek i glina), a ściany i resztę postawić dopiero na wiosnę. Czyli wprowadzilibyśmy się dopiero na jesieni 2012 jeśli dobrze by poszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kowesten 25.08.2011 04:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2011 I ja się przyłączam do gratulacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zozolek 01.09.2011 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2011 Witajcie Drodzy Pchlarze Właśnie podjęliśmy decyzję o budowie własnej pchły! Przeleciałam forum, widziałam Wasze domy - jakie one śliczne , gratulacje!!!! jesteśmy dopiero na etapie zdobywania papierów, więc kupa roboty przed nami, ale jak patrzę na Wasze gotowe domki napawam się optymizmem. My budujemy w okolicach Otwocka koło Warszawy i mam w związku z tym pytanie czy jest na Forum ktoś z okolic stolicy..???? Próbowałam szukać, ale szczerze pisząc nie doczytałam się. chętnie bym pokorespondowała głównie w sprawie lokalnych ekip... Pozdrowienia!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP 01.09.2011 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2011 Witamy W okolicach Warszawy jest już pchełka Chestera, a w planach pchełka Danonków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Danonki 04.09.2011 07:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2011 Zozolek, faktycznie my jesteśmy z okolic Wawy, ale nasza Pchła na razie jest w planach. Tzn zdobyliśmy niedawno Pozwolenie na budowę, ale stanęliśmy na kredycie. Niestety, okazało się, że kredyt nie będzie formalnością i osoba która miała nam pomóc w jego zdobyciu troszkę namieszała i po kredyt pewnie będziemy mogli uderzyć dopiero na początku przyszłego roku, a tym samym budowa rozpocznie się pewnie w okolicach wiosna-lato 2012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chester633 05.09.2011 05:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2011 Chester czy to na zdjęciu (fioletowe kiście kwiatów) to budleja? jeśli tak to czy rośnie w suchym czy wilgotnym gruncie, bo blisko oczka się wydaje? pytam bo czytałam że podobno nie lubią wilgoci Kama ,sory że tak późno ale jestem,to nie budleja tylko nasza rodzima bylina -krwawnica-często rośnie przy rowach mielioracyjnych lubi wilgoć,super wytrzymała na nasze warunki zimowe,pięknie kwitnie całe lato,budleji nie nabyłem ze wzgledu na to że lubi w naszych warunkach przemarzać-wyleczyłem się już z roślin które wymarzają. Pozdrawiam,. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chester633 05.09.2011 05:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2011 Danonki gratulacje.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chester633 05.09.2011 05:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2011 Zozolek ,wiadomość na PW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KamaG 25.09.2011 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2011 dzięki Chester, idę ją wygooglać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kowesten 29.09.2011 03:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2011 Aby nie było, że nic się nie dzieje http://img21.imageshack.us/img21/6168/img0488dl.jpg Uploaded with ImageShack.us http://img685.imageshack.us/img685/3808/img0493ah.jpg Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KamaG 05.10.2011 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2011 no no jak pchła rośnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP 05.10.2011 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2011 Czekamy na więcej zdjęć i relację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markow79 21.11.2011 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2011 Witam wszystkich Pchełkowiczow przeglądam wasze forum od dość dawna i postanowiłem się ujawnić ,tez budujemy Pchełkę jest w stanie surowym zamkniętym +instalacja elektryczna.Dokonaliśmy kilku zmian :pchełka została lekko przedłużona, ,, podniesiona, przestrzeń za garażem została zadaszona,schody zostały zrobione w wersji zabiegowej dzięki czemu zwiększyła się przestrzeń w łazience ,dzięki podniesieniu o 3kamienie znalazło się miejsce na dodatkowy pokój u góry Budujemy na śląsku w okolicach Żor.Mam pytanie do już mieszkając Pchełkowiczow ogrzewających gazem jakie są koszty takiego ogrzewania ,tez będę ogrzewał gazem ziemnym.Wkleił bym zdjęcie ale kombinuje i nie wiem jak Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP 21.11.2011 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2011 Witamy na forum Co do kosztów ogrzewania, to zależy od wielu czynników - grubości ocieplenia i staranności jego położenia (zarówno ścian jak i dachu, pokrycia dachu, rodzaju materiału na ściany, no i przede wszystkim od ... pogody. My na chwilę obecną możemy powiedzieć, że koszt ogrzewania gazem propan mile nas zaskoczył. Jesteśmy już po pełnym sezonie grzania (zimą - wygrzewane były mury, dom bez ostatecznego tynku, bez podbitki). Zobaczymy jak będzie teraz. Wszystko zależy od tego, czy zima zechce być łagodna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markow79 22.11.2011 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2011 Witam u mnie sciana 25cm poroterm+ocieplenie 15cm styropian ,dach 25cm wełny ogrzewanie 100% podłogowka na dachu ceramika creatona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kowesten 25.11.2011 05:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2011 Witam Markow ! My budujemy w Tarnowskich Górach, czyli już dwie Pchełki na ślasku Etap budowy podobny ale bez elektryki coby nie rozkradli. http://img197.imageshack.us/img197/2847/img0803qg.jpg Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts