Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa budujaca Pchełki

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witaj markow79, fajna Pchełka :)

kowesten, z tym bocznym tarasem to na prawde duzo lepiej wyszlo niz myslalam. Na pewno przyjemnie bedziecie tam Wam wypoczywac :)

my niestety musielismy przelozyc budowe na przyszly rok :( problemy z kredytem. Jedynie zaluje ze nie wylalismy fundamentow juz tej jesieni - moze kasa by sie znalazla. No coz... pozwolenie na budowe jest, wiec ruszymy z budowa wczesniej czy pozniej :) na razie Wam wszystkim kibicuje i podgladam co by tu np jeszcze mozna bylo od Was podkrasc i u siebie wykorzystac :D

AGP, dodam jeszcze że super wyszla Wam ta Wasza Pchełka i ogromnie podziwiam ogród - wielki wow. Wszystko dopieszczone, zapięte na ostatni guzik, normalnie ludzie perfekcjonisci. Uwielbiam sledzic Wasz dziennik budowy

• 3 weeks później...
Ho,ho,ho,ho,ale zmiany-witam nowych Pchełkowców,właśnie ukończyłem strojenie pchły w lampki świąteczne-jest bajkowo tylko brakuje białego puchu.Tak często tu zaglądam :( że z tego miejsca skladam wszystkim Forumowiczom Zdrowych i Spokojnych Świąt Bożego Narodzenia i Szczęśliwego Nowego Roku 2012.

AGP, dodam jeszcze że super wyszla Wam ta Wasza Pchełka i ogromnie podziwiam ogród - wielki wow. Wszystko dopieszczone, zapięte na ostatni guzik, normalnie ludzie perfekcjonisci. Uwielbiam sledzic Wasz dziennik budowy

Danonki, dopiero zobaczyłam twój post. Bardzo dziękuję za miłe słowa. Ogród nie jest wielki i ciągle jeszcze w zalążku.

Chester to ma piękny ogród!!

• 3 weeks później...
  • 1 month później...

mam pytanie do osób, które wybudowały Pchłę i kuchnia jest tak jak na projekcie, a zlew pod oknem - czy macie wiszącą suszarkę na naczynia? i gdzie ona jest? tuż przy oknie nad blatem? bo wszedzie gdzie do tej pory mieszkalam taka suszarka byla nad zlewem z oczywistych wzgledow. A moze wystarcza zwykly obciekacz postawiony na blacie? chociaz osobiscie chcialabym miec jak najmniej rzeczy na widoku, albo ewentualnie podwieszone nad blatem.

Kolejne pytanie :) czy nie przeszkadza bliskie sasiedztwo lodowki i kuchenki? Praktycznie wszedzie pisza, aby kuchenki nie robic tuz przy lodowce, ale w sumie nie ma jak inaczej poustawiac blatow, sprzetow itd w tej kuchni - czy sie myle? sprawdza sie Wam taki uklad?

a teraz pytanie o pom.gospodarcze :) planuje tam zrobic pralnio - suszarnie. Zrobil ktos z Was tak? i jak rozwiazac problem z suszacymi sie ciuszkami - sznurki pod sufitem? bo w sumie ani w lazience na dole ani na gorze nie ma gdzie suszyc ciuchow - zreszta szkoda by bylo psuc wygladu :)

prawdopodobnie ruszamy z budowa tej wiosny, wiec zaczynam zastanawiac sie nad pewnymi rozwiazaniami :)

z czasem bede pewnie o wiecej pytac i opowiadac :)

Witajcie Danonki,u nas jest 99% zgodnie z projektem,suszarka do naczyń jest w zmywarce :),jest ociekacz po prawej stronie pod ścianką spiżarki ale czy jest estetyczny ? hm,AGP-ony mają pralnię dla ,,kudłaczy'' w kotłowni-trafny wybór ,lodówkę mamy zabudowaną i jest od kuchni jakieś 40 cm i jest wszystko ok.Pozdrawiam.

Witajcie Danonki,u nas jest 99% zgodnie z projektem,suszarka do naczyń jest w zmywarce :),jest ociekacz po prawej stronie pod ścianką spiżarki ale czy jest estetyczny ? hm,AGP-ony mają pralnię dla ,,kudłaczy'' w kotłowni-trafny wybór ,lodówkę mamy zabudowaną i jest od kuchni jakieś 40 cm i jest wszystko ok.Pozdrawiam.

My w zasadzie także trzymaliśmy się projektu. Są niewielkie przesunięcia, ale tylko dlatego, że uparłam sie na duże szuflady. Tak jak napisał Chester, suszarka nie jest potrzebna jeśli zdecydujecie się na zmywarkę. Wystarczy ociekacz, który w każdej chwili można schować.

Nasza wysoko osadzona metrowa wanna w kotłowni to po prostu strzał w dziesiątkę. Piorę tam nie tylko futrzaki, ale także całą ręczna przepierkę, no i suszę pranie na suszarce nawannowej. Suszarek podwieszanych nie lubię.

Co do lodówki przy kuchence - zgodnie z wypowiedzią poprzednika, tylko u nas nie jest zabudowana.

dzięki za odp :) planujemy zmywarkę, ale myślałam, że taka suszarka też się przyda gdyby naczyń było mało, a chciałabym wszystko mieć pozmywane na bieżąco.

i fajnie, że bliskie sąsiedztwo kuchenki przy lodówce nie przeszkadza - nie wiedziałabym jak to wszystko pozmieniać, a kombinować np z narożnymi kuchenkami mi się nie uśmiecha. Tym bardziej że wybranie szafek to już nie lada wyczyn :) swoją drogą już od dłuższego czasu przeglądam różne aranżacje i to nie tylko kuchni - jej, weź się tu na coś zdecyduj.

Mogę jedynie napisać, że na pewno będziemy mieli panele na podłodze (chyba jasne! podobno na ciemnych bardzo widać kurz i brud) i to praktycznie w całym mieszkaniu. Chcemy panele położyć np hall, salon i kuchnia, aby stworzyły spójną i jednolitą całość. Chciałabym podłogówkę mieć chociaż w łazience gdzie upieram się przy terakocie, ale mój mąż nie chce takiego ogrzewania! mówi, że to za drogo i że do łazienki mogę chodzić w kapciach. Może uda mi się go namówić na tzw ogrzewanie wodne(?) - ale czy się sprawdzi...

w pomieszczeniu gospodarczym będzie pralnio-suszarnia i może też byśmy małą wannę zamontowali... w sumie czasem lubię coś namoczyć zanim wrzucę do pralki - i biegać tak z łazienki do gospodarczego z miskami? poza tym mamy w planach mieć psa (może psy?) i gdzieś je kąpać dobrze by było. AGP - wrzuciłabyś mi fotkę waszej wanny, jak jest zrobiona w tym gospodarczym? pamiętam, ze faktycznie w Waszym dzienniku ją widziałam, ale teraz znaleźć odpowiedni post będzie mi chyba dość ciężko. Zawsze mając zdjęcie łatwiej mi będzie męża przekonać czy po prostu samej się lepiej zorientować co, jak i gdzie :)

dziękuję :*

i wiedziałam, że tak bedzie :D wspomniałam mężowi o wanience w gospodarczym i już od razu, że nie, że ja chcę zasmiecać dom niepotrzebnymi urządzeniami, że psy będzie kąpał na dworze (nawet w zimę :D?), że moge namaczac pod prysznicem i w misce przenosić, że chce zmieniac plany, że tak nie wolno itd itp :] hehe, ale może jeszcze uda mi się go przekonać :) a ta wanienka to na której ścianie? tej na wprost drzwi?

już wiem jak jest wanna :) jeszcze raz przejrzałam cały Wasz dziennik AGP :) i warto było! na nowo sobie wszystko przypomniałam. Kurcze, tak bym już chciała nasza Pchełkę pobudować... jej - prawdopodobnie jeśli do piątku wszystkie papierzyska pozbieramy to składamy wniosek o kredyt i... czekamy :) na pewno do marca, bo będziemy musieli donieśc jeszcze rozliczenie męża za luty, ale mocno wierzę, że po tej naszej 'drodze przez męki' w końcu będzie szczęśliwy finał i to w tym roku! na pewno jeśli kredyt dostaniemy teraz i rozpoczniemy budowe na wiosnę, to będziemy się starac aby tegoroczne święto Bożego Narodzenia już spędzić w naszym domku :)

Witam wszystkich serdecznie po długiej nieobecności. Chociaż przyznam się szczerze że czytać to czytałam dużo i wszystko wiem na bieżąco, ale jakoś nie mogłam się zmobilizować żeby coś skrobnąć. Dziennik swój uzupełnię niebawem tylko poczekam aż elewacja będzie zrobiona żeby był ten ŁAŁ FAKTOR. Teraz jesteśmy na etapie wykończeniówki, która nie raz spędza sen z oczu. Zanim Dananki zaczną budować być może jeszcze wpiszę kilka rad co do projektu. Wiadomo że każdy ma inne potrzeby ale może to komuś posłuży. Pozdrawiam cieplutko wszystkich Pchełkowców i niebawem się odezwę już w dzienniku.