Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa budujaca Pchełki

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam wszystkich :D :D :D .U nas -14 C ,wydaje się , że cieplej :) :) :)

Dziś trochę potuptałem po urzędach:

- lubzel ,warunki podłączenia prądu,

-mpwik ,warunki podłączenia wody,

-pgnig, warunki podłączenia gazu,

-geodeta, mapka do celów projektowych,

- urząd miejski ,mapka dla gazowni,

-wizyta u trzech architektów , adaptacja projektu,szukam dalej .

Na jeden dzień wystarczy :roll: :roll: :roll: .

Ale za te wszystkie męki jak przyjemnie będzie :o poranku w lato wypić kawę na Pchelkowym tarasie-bajka :p .

AGP-y jak sprawy gazowe? Ja czekam na ofertę DragonGazu-po rozmowach telefonicznych ich oferta wydaje się dla nas najlepsza.

Prowadzę jeszcze rozmowy na temat zakupu na własność zbiornika + instalacja.Jak będę znał konkrety dam znać. :wink:

Witajcie

Chester: również rozważaliśmy zakup zbiornika ale przerażają nas przeglądy i koszty przy kontroli sytanu poszycia. Teoretycznie co 5 lat.

ostatnio negocjowaliśmy z firma LAMPOGAZ ze Zduńskiej Wolo

W tej chwili maja najtańszy GAZ bo po 2.10 brutto za llitr

Udało nam się ugrać stały rabat 25 gr na litrze od ceny średniej w Rzeczpospolitej oraz obniżke stąłej opłaty za dzierżawę.

Jest limit roczny 1400L. 800 zł instlacja, do nas należy tylko kopanie dołka :wink:

Mamy teź juz pomysł jak doprowadzic gaz do kuchni bez widocznych rur!

Wygląda to ciekawie

Witam Wszystkich :D :D :D .Od śniegu , boli mnie kręgosłup :x :x :x .Mam 70- cio metrowy podjazd . a przy okazji ,zaniżony ,ok. 120 cm.Prawie cały zawiało.Połamałem łopatę z plastiku, więc zakupiłem ,dwie metalowe :D :D :D .

Z tymi , to inna robota ,ale znowu wieje,idzie się pochlastać :x :x :x .

P.S. Chester , czy sobotę ,Wybieracie się na działkę?Jak by co , rzuć na P.W.

Witam Wszystkich :D :D :D .Od śniegu , boli mnie kręgosłup :x :x :x .Mam 70- cio metrowy podjazd . a przy okazji ,zaniżony ,ok. 120 cm.Prawie cały zawiało.Połamałem łopatę z plastiku, więc zakupiłem ,dwie metalowe :D :D :D .

Z tymi , to inna robota ,ale znowu wieje,idzie się pochlastać :x :x :x .

P.S. Chester , czy sobotę ,Wybieracie się na działkę?Jak by co , rzuć na P.W.

Wiadomość na PW,

łopat plastykowych itp.nie polecam,kilka uległo zniszczeniu :( -kupiłem super łopatę metalową Fiskarsa-super sprzęt do zabawy z śniegiem. :wink:

Widzę że wszyscy odsnieżają ,a ja dzisiaj pogadałem sobie w naszej Pchle z kolegą forumowym Mirkiem.Było bardzo miło tylko w budynku temp.-6 a na zewnątrz +1 :-? Troszkie mi stópki zmarzły i się nie czuję najlepiej-chyba nie bierze mnie żadna franca. :(

AGP-y tę fotę przegapiłem-pomysł rewelacja na 6+ :p

Wczoraj wieczorem wstępnie wytyczyliśmy kształt budynku.... kosiarką

Witam Wszystkich :D :D :D .Skorzystałem z uprzejmości ,naszego kolegi Chestera i obejrzałem pchełkę :o :o :o .Ładny domek,kotłownia mała ,ale nie ma tragedii, po odwróceniu komina o 90* ,piec pójdzie ,równolegle do okna.Mile , zaskoczyło mnie poddasze , jest o.k.Łazienka na dole mała, ale jak upchnę pralkę pod spocznik schodów ,to jakoś będzie.Salon, też nie powala gabarytem ,trzeba część kominka ,wbudować w ścianę ,co by nie zajmował dużo miejsca.Dobuduję za garażem pom. gos., i drzwi z kotłowni .Po za tym ,O.K., dobrze ocieplić i mieszkać :D :D :D .

Po wizji u Chestera , trochę się smarczę , ale chyba to przeżyję .

Pozdrawiam Wszystkich Mirek :wink: :wink: :wink: .

kotłownia mała (...)

po odwróceniu komina o 90* ,piec pójdzie ,równolegle do okna.(...)

Dobuduję za garażem pom. gos., i drzwi z kotłowni .

Mirek mam parę pytań,

Też się zastanawiam nad tymi drzwiami z kotłowni do garażu, ale boję się, że spowodują brak funkcjonalności i tak już malutkiego pomieszczenia. Co o tym sądzisz po swojej wizji lokalnej u Chestera?

Jaki piec masz na myśli? na drewno? i co to znaczy, że pójdzie równolegle do okna? nie rozumiem co masz na myśli.

A komin? Czy chcesz go odwrócić o 90 stopni tak, aby stał wzdłuż tej ścianki po prawej stronie drzwi, zmieści się?

pozdrawiamy 3ML

(Monika, Marysia i Marcin Leszczyńscy)

kotłownia mała (...)

po odwróceniu komina o 90* ,piec pójdzie ,równolegle do okna.(...)

Dobuduję za garażem pom. gos., i drzwi z kotłowni .

Mirek mam parę pytań,

Też się zastanawiam nad tymi drzwiami z kotłowni do garażu, ale boję się, że spowodują brak funkcjonalności i tak już malutkiego pomieszczenia. Co o tym sądzisz po swojej wizji lokalnej u Chestera?

Jaki piec masz na myśli? na drewno? i co to znaczy, że pójdzie równolegle do okna? nie rozumiem co masz na myśli.

A komin? Czy chcesz go odwrócić o 90 stopni tak, aby stał wzdłuż tej ścianki po prawej stronie drzwi, zmieści się?

pozdrawiamy 3ML

(Monika, Marysia i Marcin Leszczyńscy)

Ps. masz może jakieś zdjęcia?

Witaj Moniko :D :D :D Tak komin na tej małej ściance po prawo,wlotem spalin do garażu.Trzeba będzie zamówić piec z lewymi drzwiczkami .Znalazłem piec na miał SEKO EKO II-N 15 kw.Kotłownia jest mała ,więc trzeba zastosować , kominy systemowe ,zajmują mniej miejsca , od murowanych ,i trzeba je wkomponować w ścianki działowe.Jeśli chodzi o drzwi , kotłownia - garaż,ja wstawiam drzwi otwierane na garaż , u mnie będzie służył za graciarnię.Samochody pójdą do blaszaka.

Na razie tyle ,w razie pytań Wal śmiało, nawet na P.W. Mirek :wink: :wink: :wink: .