KamaG 26.01.2010 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2010 dzięki, współczuję kłopotów z wykonawcą, czytałam trochę że też tacy jeszcze łażą po tej ziemi i jakaś cegłówka im na baniak nie spadła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaMirek 27.01.2010 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2010 Witam wszystkich .U nas -14 C ,wydaje się , że cieplej Dziś trochę potuptałem po urzędach: - lubzel ,warunki podłączenia prądu, -mpwik ,warunki podłączenia wody, -pgnig, warunki podłączenia gazu, -geodeta, mapka do celów projektowych, - urząd miejski ,mapka dla gazowni, -wizyta u trzech architektów , adaptacja projektu,szukam dalej . Na jeden dzień wystarczy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KamaG 27.01.2010 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2010 no no intensywny dzień za Wami gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chester633 28.01.2010 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2010 Ale za te wszystkie męki jak przyjemnie będzie poranku w lato wypić kawę na Pchelkowym tarasie-bajka . AGP-y jak sprawy gazowe? Ja czekam na ofertę DragonGazu-po rozmowach telefonicznych ich oferta wydaje się dla nas najlepsza. Prowadzę jeszcze rozmowy na temat zakupu na własność zbiornika + instalacja.Jak będę znał konkrety dam znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP-ON 28.01.2010 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2010 Witajcie Chester: również rozważaliśmy zakup zbiornika ale przerażają nas przeglądy i koszty przy kontroli sytanu poszycia. Teoretycznie co 5 lat. ostatnio negocjowaliśmy z firma LAMPOGAZ ze Zduńskiej Wolo W tej chwili maja najtańszy GAZ bo po 2.10 brutto za llitr Udało nam się ugrać stały rabat 25 gr na litrze od ceny średniej w Rzeczpospolitej oraz obniżke stąłej opłaty za dzierżawę. Jest limit roczny 1400L. 800 zł instlacja, do nas należy tylko kopanie dołka Mamy teź juz pomysł jak doprowadzic gaz do kuchni bez widocznych rur! Wygląda to ciekawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chester633 28.01.2010 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2010 Właśnie wysłałem do nich zapytanie ofertowe,zobaczymy jaką dostaniemy ofertę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP-ON 28.01.2010 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2010 daj znać jak poszło Pewnie do Ciebie przyjadą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaMirek 28.01.2010 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2010 Witam Wszystkich .Od śniegu , boli mnie kręgosłup .Mam 70- cio metrowy podjazd . a przy okazji ,zaniżony ,ok. 120 cm.Prawie cały zawiało.Połamałem łopatę z plastiku, więc zakupiłem ,dwie metalowe . Z tymi , to inna robota ,ale znowu wieje,idzie się pochlastać . P.S. Chester , czy sobotę ,Wybieracie się na działkę?Jak by co , rzuć na P.W. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chester633 28.01.2010 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2010 Witam Wszystkich .Od śniegu , boli mnie kręgosłup .Mam 70- cio metrowy podjazd . a przy okazji ,zaniżony ,ok. 120 cm.Prawie cały zawiało.Połamałem łopatę z plastiku, więc zakupiłem ,dwie metalowe . Z tymi , to inna robota ,ale znowu wieje,idzie się pochlastać . P.S. Chester , czy sobotę ,Wybieracie się na działkę?Jak by co , rzuć na P.W. Wiadomość na PW, łopat plastykowych itp.nie polecam,kilka uległo zniszczeniu -kupiłem super łopatę metalową Fiskarsa-super sprzęt do zabawy z śniegiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chester633 28.01.2010 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2010 daj znać jak poszło Pewnie do Ciebie przyjadą Grześ ,narazie wymieniamy maile Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chester633 30.01.2010 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2010 Widzę że wszyscy odsnieżają ,a ja dzisiaj pogadałem sobie w naszej Pchle z kolegą forumowym Mirkiem.Było bardzo miło tylko w budynku temp.-6 a na zewnątrz +1 Troszkie mi stópki zmarzły i się nie czuję najlepiej-chyba nie bierze mnie żadna franca. AGP-y tę fotę przegapiłem-pomysł rewelacja na 6+ Wczoraj wieczorem wstępnie wytyczyliśmy kształt budynku.... kosiarką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP-ON 30.01.2010 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2010 To Ty się chłopie kuruj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaMirek 31.01.2010 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2010 Witam Wszystkich .Skorzystałem z uprzejmości ,naszego kolegi Chestera i obejrzałem pchełkę .Ładny domek,kotłownia mała ,ale nie ma tragedii, po odwróceniu komina o 90* ,piec pójdzie ,równolegle do okna.Mile , zaskoczyło mnie poddasze , jest o.k.Łazienka na dole mała, ale jak upchnę pralkę pod spocznik schodów ,to jakoś będzie.Salon, też nie powala gabarytem ,trzeba część kominka ,wbudować w ścianę ,co by nie zajmował dużo miejsca.Dobuduję za garażem pom. gos., i drzwi z kotłowni .Po za tym ,O.K., dobrze ocieplić i mieszkać . Po wizji u Chestera , trochę się smarczę , ale chyba to przeżyję . Pozdrawiam Wszystkich Mirek . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaMarcin 31.01.2010 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2010 kotłownia mała (...) po odwróceniu komina o 90* ,piec pójdzie ,równolegle do okna.(...) Dobuduję za garażem pom. gos., i drzwi z kotłowni . Mirek mam parę pytań, Też się zastanawiam nad tymi drzwiami z kotłowni do garażu, ale boję się, że spowodują brak funkcjonalności i tak już malutkiego pomieszczenia. Co o tym sądzisz po swojej wizji lokalnej u Chestera? Jaki piec masz na myśli? na drewno? i co to znaczy, że pójdzie równolegle do okna? nie rozumiem co masz na myśli. A komin? Czy chcesz go odwrócić o 90 stopni tak, aby stał wzdłuż tej ścianki po prawej stronie drzwi, zmieści się? pozdrawiamy 3ML (Monika, Marysia i Marcin Leszczyńscy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaMarcin 31.01.2010 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2010 kotłownia mała (...) po odwróceniu komina o 90* ,piec pójdzie ,równolegle do okna.(...) Dobuduję za garażem pom. gos., i drzwi z kotłowni . Mirek mam parę pytań, Też się zastanawiam nad tymi drzwiami z kotłowni do garażu, ale boję się, że spowodują brak funkcjonalności i tak już malutkiego pomieszczenia. Co o tym sądzisz po swojej wizji lokalnej u Chestera? Jaki piec masz na myśli? na drewno? i co to znaczy, że pójdzie równolegle do okna? nie rozumiem co masz na myśli. A komin? Czy chcesz go odwrócić o 90 stopni tak, aby stał wzdłuż tej ścianki po prawej stronie drzwi, zmieści się? pozdrawiamy 3ML (Monika, Marysia i Marcin Leszczyńscy) Ps. masz może jakieś zdjęcia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaMirek 31.01.2010 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2010 Witaj Moniko Tak komin na tej małej ściance po prawo,wlotem spalin do garażu.Trzeba będzie zamówić piec z lewymi drzwiczkami .Znalazłem piec na miał SEKO EKO II-N 15 kw.Kotłownia jest mała ,więc trzeba zastosować , kominy systemowe ,zajmują mniej miejsca , od murowanych ,i trzeba je wkomponować w ścianki działowe.Jeśli chodzi o drzwi , kotłownia - garaż,ja wstawiam drzwi otwierane na garaż , u mnie będzie służył za graciarnię.Samochody pójdą do blaszaka. Na razie tyle ,w razie pytań Wal śmiało, nawet na P.W. Mirek . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaMirek 31.01.2010 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2010 Chester , jak zdrowie , po sobotniej wizycie na działce ? . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chester633 01.02.2010 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2010 Witajcie,przemarzły mi stopy i trochę się ślimaczę,kołderka +okład z gorących piersi (kobiecych,nie mylić z kurzymi) stawia na nogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaMirek 01.02.2010 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2010 Mądrego, aż miło posłuchać i trzeba naśladować . Pozdrowienia dla wszystkich Pchełkowców . Mirek . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KamaG 01.02.2010 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2010 Chester kuruj się kuruj, bo teraz nasza kolej , takem się chciała delikatnie wprosić na obględziny Pchły w bliżej nieustalonej przyszłości, bo mi już małżonek dziurę w brzuchu kręci a i mnie skręca z ciekawości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts