Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa budujaca Pchełki

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Chester kuruj się kuruj, bo teraz nasza kolej :oops: , takem się chciała delikatnie wprosić na obględziny Pchły w bliżej nieustalonej przyszłości, bo mi już małżonek dziurę w brzuchu kręci :D a i mnie skręca z ciekawości

Dobiła mnie pogoda i MIREK :-? mogłem pomyśleć o kominie postawionym wzdłuż ścianki wiatrołapu i wykonać go z ceramiki-zostaje w kotłowni dużo miejsca :( no ale ktoś musi przetrzeć szlaki.Kama zapraszamy w

bliżej nieustalonej przyszłości,

AGP-y jeszcze tydzień a umnie ostanio takie zawirowania że szkoda gadać - firma ledwo przebiera nogami i jeszcze 400 osób mają zwolnić. :(

NO ALE WIOSNA BLISKO TYLKO NIE ZA OKNEM. :p :p :p

Doberek Wszystkim :D :D :D .Chester ,nie pękaj ,piec gazowy się zmieści, ja kombinuję ,bo chcę zmieścić dwa ,gazowy i miałowy.Alternatywa musi być,jak Putin gaz przykręci ,to będę palił płotem sąsiada, albo starą drewnianą komórką .Kombinuję ,jak wsadzić kominek w ścianę nośną , co by miejsca nie zajmował.

:wink: :wink: :wink: .

Witaj AGP- ON,problem z wyczystką już przerabiałem ,gdy budowałem swój kominek.Wbudowałem ją , w obudowie kominka,poniżej rury czopucha, w takim miejscu ,by można było do niej sięgnąć po zdemontowaniu kratki nadmuchowej.Odprowadzenia od skraplacza też nie montowałem ,są to śladowe ilości wody .Jak napisałem niezrozumiale,wal śmiało to rozwinę.Mam teraz wakacje i urlop ,zarazem więc jestem czasowy.Nikt normalny ,w taką pogodę nie wstawia okien :D :D :D .

Witam :D :D :D .Chester,ja już buduję,na razie na papierze ,ale kompletuję kominy ,szukam kształtek wieńcowych ,do stropu teriva ,odejdzie sporo desek szalunkowych.Ogólnie prowadzę szereg konsultacji z budowlańcami i zbieram opinie.Generalnie logistyka.Wakacji (dłuższe wjazdy) nie planujemy,chyba że ,wyjazd na ul. Główną w Lublinie.