Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Michałówek i Izabela

Moira

Recommended Posts

Myszkas jak kupowaliśmy działkę to wiedzieliśmy, że gdzieś od strony południowej będzimy mieć autostradę. Po kilku latach podobno autostrada ma iść od strony północnej przez Sulejówek.

Więc wychodzę z założenia, że co ma być to będzie. A za parę lat może - przy tempie prac nad projektowaniem autostrad tak rozrośniemy się, że obwodnicę trzeba będzie za Mińskiem robić :lol:

• Odpowiedzi 685
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witajcie dziewczyny!

Widzę, że nas przybywa :D ! Myszkaxs witaj w grupie!

Nie wchodziłam na forum... jakiś czas :cry: i teraz nadrabiam zaległości. Zmroziła mnie widomość o węźle Michałówek (wychodzi, że będę mieszkać przy samej obwodnicy, a przecież nie miało tak być! :evil: ) Ech w poniedziałek czeka mnie wizyta w gminie :evil:

Jeżeli chodzi o moje budowanie, to nic nie da sie ukryć- na zewnątrz koniec!!! Za rok ogród i opaska wokół domu (może uda się zrobić coś w środku).

Teraz będę czytać wszystkie możliwe wątki ogrodnicze i "wykończeniowe". Dziewczyny a o co chodzi z tym gazem, rozwińcie temat, bo u nas faktycznie jakieś mizerne ruchy są.

Pozdrawiam gorąco

Cudka no nareszcie.

odglądałam twój domek ostatnio na spacerze - BARDZO MI SIĘ PODOBA - zwłaszcza kolor elewacji.

Jak to jest, że teraz podobaja mi się domki sąsiadów :x

Twój Myszkaxs też jest super - muszę się wprosić na obejrzenie rozkładu wnętrz.

Dziewczyny jak będziecie marzły na swoich jeszcze nie zamieszkanych działeczkach to zapraszam na gorącą kawkę do mnie.

Moira dziękuję za zaproszenie. Mam nadzieję jeszcze kiedyś Cię odwiedzić :D Jeżeli chodzi o kolor elewacji, to wyszedł taki przypadkowo, miał być troszkę ciemniejszy :-? ... troszkę :-? inny... Już teraz się przywyczailiśmy i można powiedzieć, że i nam się podoba.

Myszkaxs, jakby tu powiedzieć gdzie jest mój domek... Michałówek duży nie jest, a ja na samym początku wsi praktycznie jestem, w uliczce trzy domy, mój parterowy z wykuszami. My (czytaj nasza uliczka) złożyliśmy papiery do gazowni. Dostaliśmy już wycenę i wstępny termin realizacji. Teraz zobaczymy kto faktycznie chce mieć gaz i udźwignie takie koszty.

Nie ruszyłam jeszcze w gminie tematu obwodnicy, będę dzwonić jutro. Napiszę czego się dowiedziałam.

Pozdrawiam

Wszystko zależy od ilości chętnych. Nasze pierwsze podanie było nie opłacalne dla gazowni i dostaliśmy pismo odmowne. Przy drugim podejściu uwzględniliśmy chyba :oops: ośmiu inwestorów. Tym razem gazownia wyceniła inwestycję i na łebka wyszło prawie 6 tys., do tego trzeba doliczyć mapki i projekt i pewnie jeszcze coś... :evil: Na dzień dzisiejszy cisza w eterze. Wszyscy chyba zbierają kaskę.

Pozdrawiam

Obiecałm, że napisze jak się czegoś dowiem o węźle Michałówek... toteż jestem.

Projekt projektem a nasi radni wymyślili sobie .... kilka nowych propozycji "zmian". Otóż są trzy warianty (jeden, to przechodzi dosłownie obok naszego ogrodzenia, albo nawet przez samą działkę) :evil: Jednym słowem fajnie to to nie wygląda. Pan w gminie powiedział, że to wszystko jest jeszcze w fazie rozmów i tak na dobrą sprawę to nikt nic nie wie. Ziarno niepokoju zostało, przynajmniej w mojej świadomości, zasiane. Nie powiem żebym się z tego powodu cieszyła :x

Pozdrawiam

moze napiszemy jakis protest do gminy, nie wiem czy jest juz cos takiego jak plan zagospodarowania przestrzennego dla naszej okolicy ale wiem ,ze zawsze jest wykładany przed zatwierdzeniem do wglądu mieszkanców - o czym oczywiście nie informują :evil: , mozna zgłaszac takie protesty. Im wczesniej zaczniemy i bedzie nas wiecej tym lepiej. Mi tez sie nie usmiecha miec trase szybkiego ruchu na wyciagnięcie ręki. :x . Moze któregoś dnia weekandowego sie umówimy na działce, moxze byc u mnie, albo pójdziemy do Moiry na kawe :wink: i obgadamy sprawe.

Dziewczyny, jestem za.

Będziemy się łapać na forum, żeby ustalić datę. U mnie najbliższe tygodnie ( a nawet niestety soboty i niedziele) wyglądają kiepsko czasowo, więc nie mogę już dziś (niestety) się jakoś z Wami umówić. :(

Pozdrawiam

O witaj Dana. Właśnie o tobie myślałam a pro po odbioru budynku. Pierwsze pytanie - nie masz może ewentualnie wniosku o odbiór budynku - nie mam ochoty jechać do Otwocka - więc tak z lenistawa pytam - a nuż.

a drugie pytanie dotyczy załączników tego szacownego dokumentu - co mam tam zebrać - przez telefon powiedzieli że za długo by wymieniać.

• 5 weeks później...
hej, witam wszystkich w Nowym Roku z zyczeniami smaych sukcesów na placu budowy. jednocześnie mam dobra wiadomośc dla Michałówka - jest juz zrobiony kosztorys dociagnięcia gazu ziemnego :) , pan nam nie chcial mówicz szczególów bo bezposrednio nas to nie dotyczy. Co do naszej Izabeli to jeszcze nie wiadomo :cry: - kazał dzwonic pod koniec przyszlego tygodnia.

• 3 weeks później...
  • 1 month później...

Witam was baaardzo gorąco w ten zimny dzień!!!

Strasznie tu spokojnie, Moira już tylko chyba wypoczywa:) a myszkaxs i dana pewnie tak jak ja- sporadycznie na działce. Otóż prześledziłam sprawę pętli Michałówek i nie wygląda to dla mnie zachęcająco. Powiem więcej :evil: wygląda to źle! Jest kilka wariantów drogi, każda przebiega baaardzo blisko mojej działki. Jakoś nie uśmiecha mi się dom pod Warszawą z widokiem na ślimaki- wjazdy, zjazdy z drogi szybkiego ruchu :evil:

Czekam zatem :evil: czekam co wymyślą radni i nasze kochane władze. Wiedziałam, że gdzieś w okolicy 800- 1000 m od naszej działki trasa szybkiego ruchu powstanie, ale nic nie wiedziałam o tzw. pętli w Michałówku! No cóż tyle na temat drogi.

Gaz- oczywiście można pociągnąć, tylko co z tego jak w naszej ulicy prawie nikt nie jest zainteresowany gazem :-?

Ech i na dodatek zima nie chce odejść.

Z dobrych wiadomości:

pięknie jest tam u nas, pełno łapek różnych zwierzaczków, spokojnie i tak czysto w porównaniu z Warszawą.

Pozdrawiam Was dziewczyny

oby do wiosny!

• 4 weeks później...

nowe wiesci o autostradzie jakies są? ja przesledzilam kilka wariantów na stronach GDDiA ten wariant z wezłem Michałówek bedzie wted jezeli wschodnia obwodnica Warszawy pójdzie przez Okuniew, a nie tak jak planuja radni przez Wesoła i Zakret do trasy na Lublin. Oczywiscie za ta trasa bardziej w bok jest zdecydowanie Wesoła i sle protesty, ale mało prawdopodobna z uwagi na wieksze koszty inwestycji i troche mało uzasadnione odsuniecie jej. nie znaczy to ze bedziemy jednak w oddaleniu bo gdzies miedzy nami a Boryszewem bedzie szla nitka autostrady od węzła Majdan do weżła Konik Stary - Halinów Cisie. niestety nie ma jeszcze wytyczonej dokladnie trasy, podejrzewam,ze droga ta bedzie tuz za lasem (tym w strone Boryszewa), tam nie ma zabudowań, sa tylko pola, łatwo bedzie odkupic od rolników. Ale zobaczymy. Z tym gazem to jakas straszna wiocha. Nikt nie chce sie dołaczyc, bo najlepiej jak to czyjeś ręce zrobią wszystko. U nas zglosilo sie 5 chetnych i dla 5 byl rozpatrywany wniosek wyszlo po 2000zl na dom, spokojnie sie mogla dolaczyc do tego wlascicielka 3 dzialek, które nie sa sprzedane - ale.... nie jest zainteresowana. Bo jak ktos to zrobi to oni sie potem podlacza za mały koszt, a cena działki uzbrojonej w pełni jdzie w górę. na razie 3 osoby złozyły deklaracje podpisania umowy czekamy na jeszcze jedną, niestety piąta chyba zrezygnowała. Ale Pani w gazowni powiedziała,ze nawet dla 3 zrobia kalkulacje, tylko wtedy nie 2000 a 4000 bedzie to kosztować. :( Ot i Polska własnie.

I tym mało optymistycznym akcentem pozdrawiam wiosennie. :D