Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Michałówek i Izabela

Moira

Recommended Posts

• Odpowiedzi 685
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Nie widziałam :(

A kto tak szybko zareagował, że droga "się równała".

Miejmy nadzieję, że to dobrego początki i ktoś w końcu "rozbije" kase dla naszej wsi w gminie.

To niesłychane, żeby gdzieś np. pod Węgrowem ( nie mam nic do tego miasteczka) we wsi Stara Wieś ( nic nie mam do tej wsi) krowy chodziły po chodniku wyłozonym kostką bauma, a w położonej zaledwie 20 km od centrum stolicy gminie nie można było sobie poradzić z pozyskaniem pieniędzy Unijnych na takie cele jak droga!

Dla jasności, nie mam absolutnie nic do małych zadbanych miejscowości. Wręcz przeciwnie, jestem pełna podziwu dla zaradności gmin. Wszędzie tak powinno być!

Pzdr.

Chcieli wyrównać przed 12 :evil: , zanim kamera sie pojawi, na szczescie wszystko udalo sie nakrecic przed przyjazdem :) . W programie, który byl tylko krótkim 2min fragmentem naszych wypowiedzi byla tez wypowiedz wicestarosty, który powiedział ze w 2010 r ta droga remontowana nie bedzie. Pani obiecała przyjechac z kamerą po deszczach jeszcze raz.

• 1 month później...
  • 4 months później...
  • 2 months później...
po tej drodze nie daje sie już jeździć ...

aigel

No cóż, nie da się ukryć, ale być może jest światełko w tunelu...

Jakiś miesiąc temu byłam w naszym Urzędzie Gminy w związku z nadaniem numeru posesji.

Uprzejmy pan na wstępie powiadomił mnie, że w przeciągu 2 lat w całej Izabeli i Michałówku ulice

dostaną swoje nazwy. O stanie dróg nie chciał się wypowiadać.

Wracając jednak z UG skręciłam z trasy lubelskiej w naszą drogę... i tam ku mojemu zaskoczeniu

wielki ruch :eek:, koparki, krawężniki, ciężki sprzęt, kostka.

Zatrzymałam się i wzięłam na spytki jakiegoś pracownika (niewiele wiedział, niestety). Majstra nie było.

Może jakimś dziwnym trafem dojdą do nas z tą "cywilizacją".

Ściskam, cierpliwości do dziur życzę

cudka 1

No cóż, nie da się ukryć, ale być może jest światełko w tunelu...

Jakiś miesiąc temu byłam w naszym Urzędzie Gminy w związku z nadaniem numeru posesji.

Uprzejmy pan na wstępie powiadomił mnie, że w przeciągu 2 lat w całej Izabeli i Michałówku ulice

dostaną swoje nazwy. O stanie dróg nie chciał się wypowiadać.

Wracając jednak z UG skręciłam z trasy lubelskiej w naszą drogę... i tam ku mojemu zaskoczeniu

wielki ruch :eek:, koparki, krawężniki, ciężki sprzęt, kostka.

Zatrzymałam się i wzięłam na spytki jakiegoś pracownika (niewiele wiedział, niestety). Majstra nie było.

Może jakimś dziwnym trafem dojdą do nas z tą "cywilizacją".

Ściskam, cierpliwości do dziur życzę

cudka 1

znaczy sie te nazwy mają spowodowac że nie będzie dziur ??? ;-)

chyba że główną nazwą : "DZIURAWA" i wtedy to już nigdy chyba jej nie naprawia , bo będą mieli alibi...

a drogę w Majdanie zroblli z koszteczki , bardzo łafnie , ale nie masz co sie łudzić ta kostka do nas nie dojedzie, bo Majdan złożył wniosek do Uni o sfinansowanie części drogi i im zrobili , niestety nasi władcy nie pomyśleli o naszej drodze tak intensywnie jak w Majdanie...

PS. Zaczynam doceniać to ze raz na jaiś czas ktoś te doły przynajmniej porówna ... :-/

aigel

chyba że główną nazwą : "DZIURAWA" i wtedy to już nigdy chyba jej nie naprawia , bo będą mieli alibi...

a drogę w Majdanie zroblli z koszteczki , bardzo łafnie , ale nie masz co sie łudzić ta kostka do nas nie dojedzie, bo Majdan złożył wniosek do Uni o sfinansowanie części drogi i im zrobili , niestety nasi władcy nie pomyśleli o naszej drodze tak intensywnie jak w Majdanie...

PS. Zaczynam doceniać to ze raz na jaiś czas ktoś te doły przynajmniej porówna ... :-/

aigel

Wrrrr... nadzieja matką głupich jest.

Jestem jak najbardziej za DZIURAWĄ w nazwie (tylko żeby nam to już tak nie zostało do końca świata).

Nazewnictwo ulic ( wg. UG) ma zaprowadzić porządek w gminie... bez komentarza.

Widziałam na tablicy ogłoszeń, że kandyduje Pan Supron, może jak wygra coś wskura. Ma przecież facet "plecy ;)

Ściskam

cudka

aigel

Jestem jak najbardziej za DZIURAWĄ w nazwie (tylko żeby nam to już tak nie zostało do końca świata).

Widziałam na tablicy ogłoszeń, że kandyduje Pan Supron, może jak wygra coś wskóra. Ma przecież facet "plecy ;)

Ściskam

cudka

Widziałam na tablicy ogłoszeń, że kandyduje Pan Supron, może jak wygra coś wskóra. Ma przecież facet "plecy ;)

Ściskam

cudka

eeetam , zawsze warto coś mieć , nawet jesli jest to tylko nadzieja...

jak nazwą ją DZIURAWA to stracę wszelką nadzieje na poprawe jej nawierzchni i chyba bede wnioskował o parking "Park and drive" w Zakręcie przy szkole ...

Bede tam, dojeżdżał samochodem a dalej już rowerem ,żeby oszczedzić na amorach i zawieszeniu auta... ;-)

Jak nazwą ją DZIURAWA to nie poprawią nawierzcfhni bo nie będzie sie jej stan zgadzał z nazwą ;-/

Porządek w gminie ??? Oni chyba nie znają znaczenia tego słowa...

A Andrzej Supron mieszka może gdzieś w Michałówku ???

aigel

eeetam , zawsze warto coś mieć , nawet jesli jest to tylko nadzieja...

jak nazwą ją DZIURAWA to stracę wszelką nadzieje na poprawe jej nawierzchni i chyba bede wnioskował o parking "Park and drive" w Zakręcie przy szkole ...

Bede tam, dojeżdżał samochodem a dalej już rowerem ,żeby oszczedzić na amorach i zawieszeniu auta... ;-)

Jak nazwą ją DZIURAWA to nie poprawią nawierzcfhni bo nie będzie sie jej stan zgadzał z nazwą ;-/

Porządek w gminie ??? Oni chyba nie znają znaczenia tego słowa...

A Andrzej Supron mieszka może gdzieś w Michałówku ???

aigel

Tak mi się zdaje, że w Michałówku.

A swoją drogą, skoro w Majdanie udało się zrobić drogę za pieniądze unijne to w czym jesteśmy gorsi?

nieee...... własnie jesteśmy LEPSI .... tylko mamy gorsza drogę .... ;-/

aigel

Kurcze, gdyby była taka zależność, to ja mogę być tą gorszą.

A teraz z innej beczki ;)

Jaka firma we wsi wywozi nieczystości płynne. Bo jakoś moje googlanie nic mi nie pokazuje.

PS

nie lubię tego "nowego" forum

Kurcze, gdyby była taka zależność, to ja mogę być tą gorszą.

A teraz z innej beczki ;)

Jaka firma we wsi wywozi nieczystości płynne. Bo jakoś moje googlanie nic mi nie pokazuje.

PS

nie lubię tego "nowego" forum

IMHO najtaniej jest w TRANS NEC

Warszawa - Wesoła

Ul. Szosa Lubelska 2

Tel. 773-37-67; tel.kom. 602220183

Tel./fax 773-24-63