Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Michałówek i Izabela

Moira

Recommended Posts

Tak wodę mam ze studni. Wodociąg macie tylko przy nitce Romanów i przy ostatniej ulicy w Izabeli.

Jak widzisz jesteśmy na końcu wiejskiej dróżki i chętnych do współfinansowania nie było. Nie jest źle, ale woda do picia nie polecana.

O tym Panu nic nie słyszałam.

Pozdrowienia.

• Odpowiedzi 685
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Tak wodę mam ze studni. Wodociąg macie tylko przy nitce Romanów i przy ostatniej ulicy w Izabeli.

Jak widzisz jesteśmy na końcu wiejskiej dróżki i chętnych do współfinansowania nie było. Nie jest źle, ale woda do picia nie polecana.

O tym Panu nic nie słyszałam.

Pozdrowienia.

nitce romanów ?? co to za nitka ??

poz

aigel

To gdzie ty będziesz mieszkał? :o

Droga za sołtysem kończy się samotnym domem (prawie w samym lesie) - to jest właśnie nitka romanów.

Moira i reszta ..

Prosze o namiary na hydraulika który będzie słowny, solidny i wykona niedrogo przyłącze wodociągowe wraz z projektem ..

Liczę na Wasze doświadczenie .

Dziekuje

poz

aigel

• 3 weeks później...
Bylam dzisiaj w Izabeli. Bardzo spodobał mi sie jeden dom - wykonczony w stylu muru pruskiego. Wiecie moze czy to projekt gotowy czy na indywidualne zamowienie? A moze bede miala szczescie i wlasciciel "udziela" sie na tym formu i sie do mnie odezwie:)

Noo, super domek.

Od roku szukamy projektu. Kilka razy juz sie decydowalismy na konkretny dom ale ciagle nam sie jednak zmienialo. Ale jak zobaczylismy z mezem ten dom to stwierdzilismy ze ten i zaden inny. Jutro umowilam sie juz na spotkanie z projektantem. Mam nadzieje, ze wyjdzie nam tak samo piekny dom jak ten w Izabeli.

kurcze forum Izabeli sie ożywiło, a mi żadne powiadomienia nie porzychodzą na skrzynkę. Cześć Aigel, to który to Twój dom przy sołtysie, bo mój to ten w styropianie aktualnie za Moirą w ostatniej alejce Izabeli. Ja moge polecic swojego hydraulika jeżeli jeszcze potrzebujesz. Moira, przepraszamy,ze czasem korzystamy z Waszej drogi, ale przewaznie jest to związane z zakupami w Kowalczyku, mam nadzieje,że nie postawicie tego szlabanu :oops:. Co do gazowni to nasza alejka juz podpisała umowę, koszt wyszło po 2200z vatem na łebka, tylko pani Serwinowska wiecej bo ma długą działkę. Teraz musimy nekac gazownie,zeby to zrobiła krócej niż w 10 m-cy. Moze ktoś zna jakieś tajne sposoby na nich albo ma tam kogos znajomego. Trzeba sie kiedys umówic na zapoznanie z okolicznymi sąsiadami. Ja co prawda ide do Moiry na kawe już kilka miesięcy ale moze jak sie juz człowiek tam zadomowi na dobre to bedzie nam łatwiej.

Pozdrawiam

Monika

Myszkaxs bardzo, ale to bardzo jest mi głupio z powodu zaborczości mojego męża - on tak ma - kiedyś jak przyjechali nasi znajomi z dziećmi obejrzeć dom to powiedział do nich tylko dwa zdania cyt. : "niech on nie dotyka rękami ściań, bo pobrudzi." i "Niech on nie jeździ tym samochodzikiem bo porysuje panele" Z niego jest czasami taki gbur - niestety. NIe wiem po kim to ma - bo teściowa taka miła kobieta.

Co do drogi to wiem, że się przejeliście. Bo ostatnio mój wujek woził wam piach i śmiał się ze mnie, że tak go ostrzegaliście żeby nie jechał naszą drogą :-?

Pozdrowienia.

Ps: Zaproszenie na kawę aktualne.

najlepiej sie przejedź tam po prostu, np kolo mnie są 3 dzialki do sprzedania ale wlascicielka nie chciala ich sprzedac jeszcze na wiosnę - pewnie czeka az ceny skoczą jeszcze bardziej, z tego co wiem dzialki sa 1500m2 i dwie wiekśze ale nie wiem ile na pewno ponad 2000m2, tylko ze ta mniejsza ma dąb, ma podobno też pozwolenie na jego wyciecie i z tego co wiem, miala warunki zagospodarowania juz dla tych dzialek wydane przez gmine. Ponadto w naszej alejce są media: woda i prad, a niedlugo bedzie tez i gaz, bo umowe z gazownią podpisaliśmy. Zapraszamy do zwiedzenia okolicy popatrzenia, na słupach sa telefony iz ogloszeniami dzialki sprzedam, choc akurat w naszej alejce nie ma takiego ogloszenia. Nie wiem czy w alejce Moirowej sa jeszcze jakies wolne dzialki, na pewno we wczesniejszej ale tam nie ma mediów, jest tez parter domu w stanie surowym do sprzedania - gość wyjechał do Ameryki i tyle go widziano.W naszekj alejce kilka osób chcialo kupić działke koło nas ale na razie bez skutku i nie jest to kwestia ceny, domyslamy sie ze kobieta czeka na ten gaz, bo nie chciała partycypować w kosztach teraz a potem to wiadomo, jak rurka jest to sie i tak podłączy.

No to jutro niedziela mozesz sobie pozwiedzać. :D

Myszkaxs ty chyba żartujesz z tym dębem. Nie mogę uwierzyć, że ktoś wydał decyzję na jego wycięcie.

Pięc lat temu toczyliśmy małą wojnę z twoją sąsiadką Wiesią - kiedy "opitoliła" swoje dęby na atomowe kikuty - nawet ona nie dostała pozwolenia na wycięcie tych dębów - chociaż wiem, że jej bardzo zależało.

Nie mogę uwierzyć, że miało by zabraknąć tych dwóch drzew - bo nie wiem czy zauważyłaś, że to są dwa drzewa.