Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Michałówek i Izabela

Moira

Recommended Posts

• 4 weeks później...
  • Odpowiedzi 685
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam wszystkich, właśnie zaczynamy w Izabeli, jesteśmy na etapie zalanych fundamentów, w tym tygodniu chudziak, poruszana kwestia drogi dotyczy nas także, w gminie doprosić się o konkrety to zadanie dla supermena. Wysyłaliśmy już 2 pisma bynajmniej nie należące do miłych. Może skrzyknąć wszystkich zainteresowanych i napisać coś wspólnie? A co robi sołtys tzn. czy robi cokolwiek?:)

• 2 weeks później...

temat drogi jest odwieczny i pewnie taki zostanie, chyba,ze którys z radnych gminy bedzie z naszej wioski. droga przez Izabele jest powiatu a nie gminy i tam trzeba uderzac, nieby na ostatnim spotkaniu w GOK-u wójt mówil,ze chce przejac te droge na rzecz gminy - ale to trwa jakies 1,5-do 2lat, w przeciwnym wypadku gmina nic nie moze. i tak w kołko. mial byc jakis recykling tej drogi - moze nawet i był, ale to wszystko do pierwszego deszczu, kiedy znów zrobia sie dziury. Niestety nie ma dobrej podbudowy i wystarczy,ze chociaz jeden ciezki samochod przejedzie, albo koparka Pana Śledzia i wszystko na nic.

a sołtys? cóz sołtys jest bo musi byc, czy cos robi nie wiem, w kazdym razie spektakularnych sukcesow nie ma -).

Ptaki gdzie sie budujecie? tzn w której czesci Izabeli (numer)?

Aigel - gratuluje elewacji, teraz tylko z górki - miałes przyjsc obejrzec ułozenie płytek.

mam pytanie do Moiry - czy znasz wlasciciela tego domku drewnianego przy swojej drodze i moze dysponujesz telefonem? chyba ten domek jest na sprzedaz a ja mialabym kupca na niego. szkoda zeby tak sie niszczył - a na domu zero tablicy informacyjnej.

Monika

• 3 weeks później...

mam pytanie do Moiry - czy znasz wlasciciela tego domku drewnianego przy swojej drodze i moze dysponujesz telefonem? chyba ten domek jest na sprzedaz a ja mialabym kupca na niego. szkoda zeby tak sie niszczył - a na domu zero tablicy informacyjnej.

Monika

MOnika, miałam telefon do niego, niestety on nie żyje. A reszty rodziny nikt z okolicznych nie miał okazji poznać. Może w urzędzie Gminy będą coś wiedzieli?

PS: Witajcie nowi sąsiedzi. Szybkiej i bezproblemowej budowy życzę.

• 2 months później...

od czasu do czasu...

Moja "Natasza" kolejny raz udala sie po wize na Ukraine, czy wroci nie wiadomo, moze "wybrala wolnosc", gdy spytalem wokol o temat - uslyszalem:

"zwariowal pan ?

chce pan kogos do roboty znalezc ?"

Nie zwariowalem, przeciez płacę na zasilanie bezrobotnych co miesiac.

No problemo, gorzej ze nie moge NIE placic.

Ktos musi robic zeby nie robic mogl ktos.

---

• 4 months później...
witam:-) w sumie mieszkam od roku kolo Romanow przy tzw nitce (taka "traperska"drewniana chata przy lesie).odkrylem was przedwczoraj i jakos tak milo sie zrobilo ze sasiedzi tacy aktywni na necie.ja juz tez jestem w systemie:-).czy Aigel to ten miuly pan ktorego czasem mijam moim jeepem:-)?Pawel.chetnie bym reflektowal na jakies grilowe otwarcie sezonu:-).pozdrawiam

• 3 weeks później...

Wiosna przyszła to i natura się mnoży - witam cudka.

Tfu.. napisałam powyższe a potem sobie pomyslałam, że przecież Ty Cudka myślisz bardziej o ilości przybyłej zabudowy, a nie o nowonarodzonych dzieciach. Bo nam oprócz nowo-zabudowanych sąsiadów, przybyli także ilościowo sąsiedzi "starzy".

Bzim - twoje ogniska są najlepsze - bardzo czesto podziwiam z okna połaciowego wielkość płomieni. Teraz już wiem ty po prostu musisz tam zmieścić tego bizona.

Pozdrawiam,

• 2 weeks później...

Witam Wszystkich

Mam do zaoferowania:

3 palety (144szt.) beton komókowy H+H 24cm - 6 zł/szt ( 3 palety = 860zł)

3 palety (288 szt.) beton komókowy H+H 12cm - 3,30 zł/szt ( 3 palety = 940 zł)

Materiał pozostał mi po budowie, jest na paletach, nie odpakowany, nie używany.

Mam także cegłę czerwoną około 450 szt.

Miejsce: Sulejówek

Kontakt 509-465-143

• 6 months później...
  • 2 weeks później...

Witam

Znalazłem tą grupę dopiero dzis ... :)

Buduję się w Izabeli

Niedaleko Bzima

W tej chwili kładą mi na chałupie czarną dachówkę :)

Mamy nadzieję wprowadzić się na jesieni przyszłego roku :)

Pozdrawiam wszystkich sąsiadów :)

Robert