Gagata 25.01.2006 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2006 W pewnym sensie... hi hi Ja np nie odstępuje kominka-drewna nie zdążylismy schowac pod wiatę, spadł deszcz, potem (jak wszyscy wiemy..) złapał mróz... I teraz każda bela jest obłozona eleganco lodem lub śnieżkiem. Po włożeniu do kominka-syczy i dymi.... Baaaaardzo śmieszne! A w domu zimno jak szlag, przy tych temperaturach kominek jest wybawieniem-a tu taki numer. Więc stoję i dorzucam, i przekładam i grzebię i nie wiem co mu jeszcze mam zrobić żeby się wreszcie rozręcił i rozpalił! A kominek na dole (parter)... A komputer na górze(IIpiętro-poddasze)... Ale już jest lepiej!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JackD 25.01.2006 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2006 W pewnym sensie... hi hi Ja np nie odstępuje kominka-drewna nie zdążylismy schowac pod wiatę, spadł deszcz, potem (jak wszyscy wiemy..) złapał mróz... I teraz każda bela jest obłozona eleganco lodem lub śnieżkiem. Po włożeniu do kominka-syczy i dymi.... Baaaaardzo śmieszne! A w domu zimno jak szlag, przy tych temperaturach kominek jest wybawieniem-a tu taki numer. Więc stoję i dorzucam, i przekładam i grzebię i nie wiem co mu jeszcze mam zrobić żeby się wreszcie rozręcił i rozpalił! A kominek na dole (parter)... A komputer na górze(IIpiętro-poddasze)... Ale już jest lepiej!! teraz to już tylko lepiej może być, ale żeby dorzucac i grzebac to se usiądź szkoda nóg... hehe. A czemu komputer tak wysoko.... przeciez nie będziecie coraz młodsi... hehe... wiem im wyżej tym wiekszy zasięg, większe horyzonty... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 26.01.2006 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2006 JackD - święta racja z tym ...chmmm.. upływem czasu Dlatego tej wiosny wyprowadzamy się na PRADWDZIWĄ wieś (pisałam o tym powyżej). Będzie to dom parterowy z, co prawda , użytkowym poddaszem, ale na nim, hi hi , będa pokoje dla gości a komputerek na parterze! Bo teraz mieszkamy na ...pół-wsi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JackD 26.01.2006 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2006 JackD - święta racja z tym ...chmmm.. upływem czasu Dlatego tej wiosny wyprowadzamy się na PRADWDZIWĄ wieś (pisałam o tym powyżej). Będzie to dom parterowy z, co prawda , użytkowym poddaszem, ale na nim, hi hi , będa pokoje dla gości a komputerek na parterze! Bo teraz mieszkamy na ...pół-wsi. hehe... Gagata podobnie... na wiosnę wyprowadzka na wieś... parterowy dom z poddaszem jeszcze nieużytkowym po remoncie, własnymi siłami.... i to cieszy najbardziej.... jak to mówia "tymi ręcami"... hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 27.01.2006 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2006 JackD- czy to ma być wsparcie duchowe czy nabijanie..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JackD 27.01.2006 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2006 JackD- czy to ma być wsparcie duchowe czy nabijanie..... gdzieżbym śmiał...... w żadnym wypadku.... powaznie mówie, na wiosnę przeprowadzka na całego.... chociaz nie wiem czy się cieszyć czy płakac czas pokaże.... jest sporo za, ale też i sporo przeciw, ale cóz decyzja podjeta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 28.01.2006 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2006 Żeby nie tworzyć legend... nie "tymi ręcami" - będą od tego fachowcy. No i też nie do końca tak zaraz przeprowadzka. We Wrocławiu zostaje mieszkanie, tam będzie mieszkać córa a i my na początku remontu...cóż, taka prawda...Nie tacy z nas znów bohaterowie.... Ale trzeba będzie jeździć, nazdzorować a w końcu - przeprowadzić się. Chcielibyśmy jak najszybciej ale zobaczymy jak to się ułoży. Ja już chyba wyżej pisałam, że będziemy tam prowadzić szkółkę roślin ozdobnych i trochę (zobaczymy jaki będzie popyt) agro-eko turystyki. Tak z grubsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JackD 28.01.2006 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2006 hmmm. Gagata... rozumiem czyli przyjemne z pożytecznym....ja już nie wiążę żadnych planów z mieszkaniem w Krakowie... jest to ścisłe centrum prywatna kamienica... jestem już troche zmęczony...a uwazam, ze jestem juz w wieku takim ,że ruch jest potrzebny jak woda rybie, czyli.... wiosna trawa kosiarka.... dokończenie remontu.... i przygotowania do zimy... hehe... oby nie była taka jak dotychczasowa.... pozdrówka dla Wrocka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sebastiano 29.01.2006 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2006 dzień dobry dzień dobry mieszkałem w mieście, potem mieszkałem na wsi, potem z tej wsi zrobili mi miasto więc wróciłem znów do poprzedniego miasta, potem się przeprowadziłem do obecnego miasta a od wiosny - mam nadzieję - wyruszam na kolejną wieś...mam nadzieję, że na zdecydowanie dłużej pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marzena i jacek 31.01.2006 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2006 Witam wszystkich!!! My też będziemy budowali na wsi(mam nadzieje ,że jeszcze w tym roku zaczniemy) Obecnie mieszkamy w małym miasteczku. pozdrowienia dla wszystkich zaglądających na to forum! marzena i jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
poziomka_a 31.01.2006 11:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2006 od paru dni nie mogę wejsć na czat , co się dzieje, czy Wy też nie mozecie sie tam dostać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ttomasz 01.02.2006 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2006 Witajcie! Jestem nową ( starą ) wieśniaczką ( albo wiochwomenką ). Urodziłam się w mieście, potem przeprowadziłam na wieś, potem mieszkałam wiele lat w różnych miastach ( bardzo dużych, dużych i średnich ). No i w końcu spełniło się moje marzenie! Wróciłam na swoją wieś . Sukces podwójny: ściągnęłam swoją gorszą ( lepszą ) połowę - stuprocentowego mieszczucha. Pozdrawiam Was wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JackD 02.02.2006 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2006 Witajcie! Jestem nową ( starą ) wieśniaczką ( albo wiochwomenką ). Urodziłam się w mieście, potem przeprowadziłam na wieś, potem mieszkałam wiele lat w różnych miastach ( bardzo dużych, dużych i średnich ). No i w końcu spełniło się moje marzenie! Wróciłam na swoją wieś . Sukces podwójny: ściągnęłam swoją gorszą ( lepszą ) połowę - stuprocentowego mieszczucha. Pozdrawiam Was wszystkich. a jak ten 100 % men??... jak aklimatyzacja??... nie bedzie problemów , tęsknoty.... czy pełna akceptacja?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 14.02.2006 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2006 JackD - a ta fraszka "O 100%-menie i aklimatyzacji" to zamierzona?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marzena i jacek 16.02.2006 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2006 My sie tylko trochę obawiamy ,że jak już zamieszkamy na wsi to będzie problem z internetem A my , no może ja i córa to już chyba uzależnione jesteśmy marzena i jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majgeniusz 16.02.2006 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2006 Ja w przypadku braku innej możliwości rozważę bezprzewodówki "GO!nternet" i "Blue Connect", albo radiowe TP. Nie są to rewelacje ale lepsze to niż nic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 16.02.2006 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2006 na mojej wsi jest neostrada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 17.02.2006 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2006 Majgenieusz-a mógłbyś coś opowiedzieć o tych bezprzewodowych opcjach internetowych? Chyba też to będe musiała rozważyć, jeszcze nie wiem... W kupowanym przez nas wiejskim domu jest telefon (TP) ale ... nie wiem jeszcze co zrobię.. znów łączenie przez modem ? A te rozwiązania typu - "Twoje biuro jest tam gdzie Ty" - tu gość wyjmuje laptopa na łące i śmiga po sieci? czy takie rozwiązania są sensowne? A czy może sa bardzo drogie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majgeniusz 17.02.2006 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2006 Majgenieusz-a mógłbyś coś opowiedzieć o tych bezprzewodowych opcjach internetowych? Chyba też to będe musiała rozważyć, jeszcze nie wiem... W kupowanym przez nas wiejskim domu jest telefon (TP) ale ... nie wiem jeszcze co zrobię.. znów łączenie przez modem ? A te rozwiązania typu - "Twoje biuro jest tam gdzie Ty" - tu gość wyjmuje laptopa na łące i śmiga po sieci? czy takie rozwiązania są sensowne? A czy może sa bardzo drogie?? Tu jest dyskusja: http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=48217 http://www.gointernet.pl/ http://www.blueconnect.pl/index.php?id=blue_conn Ale jak masz TP to lepiej moim zdaniem neostrada. Wystarczy ta tańsza na buszowanie po interku i forum M. http://www.tp.pl/prt/pl/dla_domu/internet_w_domu/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jolapost 19.02.2006 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2006 hej jestem tutaj nowa zupełnie. Niestety mój dom jest jeszcze w sferze marzeń. Szukam rady. Mam możliwość budowy domu na działce na wsi nabytej od teścia:Zalety: gaz, kanalizacja w drodze, sąsiednie działki zabudowane, blisko szkoła, autobusy, sklepy (dużo bo to gminna miejscowość), tanio mogę ją mieć,Wady: jest okropnie wąska!!! Tylko 14,80m i żaden projekt Muratora na taką wąską działkę mi się nie podoba.A może oszczędzać na działkę zamiast na budowę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts