Funia28 02.04.2006 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2006 Ja też będę wsiowa. I bardzo mnie to cieszy. Ale do miasta bardzo blisko - wiec też nie mam problemu. Ale te ciche poranki przy śniadanku na tarasie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Patos 02.04.2006 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2006 Najgorsze to, że w większości przypadków możemy znowu stać się "krawaciażami" bo miasta strasznie się rozrastają i wchłaniają tych "wsiowych" i znowu trzeba będzie zamienić gumofilce na krawaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
poziomka_a 04.04.2006 11:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2006 http://www.gifownik.pl/gify_gifownik_lut/rozmaite/kwiaty/12.gif mozna dostac kataru od tak zmiennej pogody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
poziomka_a 05.04.2006 14:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2006 http://www.empikfoto.pl/albumy9/49489/132494/previews/3005088_pict0001.jpgtak jest dziś u mnie . Przysłowie się sprawdza ,, kwiecień plecień.....,, czy u Was też tak jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
poziomka_a 14.04.2006 13:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2006 http://www.gify.biz/gify%20okazyjne/gify%20wielkanocne/ost__71_.gifNiech króliczek przyniesie wam w prezencie to, czego najbardziej pragniecie. To "coś" nie musi być ani widoczne, ani dotykalne, może nawet nie pachnieć, ale niech będzie czymś bez czego nie można i nie warto żyć... tego życzy Wam poziomka_a... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gryfpc 20.04.2006 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2006 Odświeżam temacik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
poziomka_a 28.04.2006 16:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2006 http://www.gify.biz/gify%20rosliny/gify%20kwiatki/kwiatek__8_.gif Jejku gdzie są wszyscy ? co tu zaglądam to nikt nic nie pisze .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dopuser 28.04.2006 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2006 Jejku gdzie są wszyscy ? co tu zaglądam to nikt nic nie pisze .... Pewno zajęci pracą na swych polach... poza tym o czym tu pisać... trza skosić jeżyny, postawić płotek leśny, wyczyścić teren ze śmieci pozostawionych przez okolicznych bałaganiarzy... zajęcia na kilka dni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 28.04.2006 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2006 Ja jutro jade na swoja wies przesadzać tuje z balkonu do gruntu- bo stały całą jesień i mam dość ich tam już, Musze wypielić poletko z15mkw i je tam posadzić- są na szczęście malutkie- 15cm , więc roboty nie bedzie dużo- poza bawieniem sie w geowłókninę i korę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropi 29.04.2006 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2006 Ja też już wieśmak od jakiegoś czasu - wprawdzie do granicy miasta mamy może z 200 metrów, ale i koguty i krówki i koniki - jak najbardziej i nawet sklep objazdowy jest . Jeszcze nie mieszkamy bo budowa w toku, ale się przymierzam - do przystanku 10 minut, do sklepu i kościoła 20, do szkoły 6 km, do lasu 2 minuty... plus uroki typu błotko w roztopy i po deszczu, za to jak tam pachnie A co do wąskiej działki to jest pewien kłopot, bo nawet jak się zostawi te przepisowe 4 metry z każdej strony to i tak jest ciasno, trzeba jakoś rozwiązać zagadnienie parkowania (nie po to się człowiek z bloków wynosi, żeby nie miał gdzie pod domem zaparkować ), u nas wjazd do garażu jest z boku i dopiero jak postawili słupki do siatki to zobaczyłem, jaka tam będzie gimnastyka z wjeżdżaniem do środka, zwłaszcza że "autko" ma 4,80 m długości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
poziomka_a 17.05.2006 11:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2006 U mnie na budowie zaczyna się coś dziać : rozwaliłam jedną ściankę , bo salon wydawał mi się za mały . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janrenovate 21.05.2006 03:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2006 U mnie na budowie zaczyna się coś dziać : rozwaliłam jedną ściankę , bo salon wydawał mi się za mały . Dobuduj jeszcze:) Już wkrótce poziomki:-) Ale kiedys sam w pól drogi stanę,cisne w kąt cały ten mój świat... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robin2 21.05.2006 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2006 Poziomka- dobry pomysł na grupę Ja co prawda jeszcze mieszkam w mieście (phi, takie tam miasto, Białystok ) ale juz lada chwila wyniose się na wieś zabitą dechami. Działkę mam za friko, widoki takie, że dech zapiera, krowy za miedzą i przyjaznego sasiada. I bociany, skowronki, szpaki, i jeszcze inne ptaszory, których na razie nie rozpoznaję ale to pewnie kwestia czasu. A to wszystko 8km od miasta. A w dodatku urzędnicy w Gminie- bardzo uczynni i mili. Dziwne, prawda? Pozdrawiam wszystkich "wieśniaków". Robert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
poziomka_a 23.05.2006 10:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2006 a my witamy nowego forumowicza:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 23.05.2006 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2006 A ja do wsi mam 3 km, a do sąsiada kilometr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz Saczek 23.05.2006 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2006 Witam i ja "wieśniaków" To można sie budować poza wsią??? U mnie (coprawda tylko działka ale zaczynam proces budowlany) sąsiad niestety sprzedał krowę i nie ma już mleka do kupowania... Ale przez płot mam i koni i kur całe stadko i całkiem miłych sąsiadów (pozdrawiam świerszczów). A i mieszkańcy wsi majówki spiewają... Otulina KPN, 700m do Granicy Parku... Sielskość... A i tak marzy mi się leśniczówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ambroma 23.05.2006 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2006 Witajcie, Ja też chcę na wieś!!!!!!!!!!Chcę słyszeć rano świergoczące płatszki a nie łomot opróżnianych pojemników na śmieci! Długo by o tym mówić co jeszcze mi w mieście przeszkadza.Od zawsze chciałam mieć domek. Musiało jednak trochę potrwać zanim uwierzyłam, że to marzenie może się ziścić.Też mam już działkę (Sowia Wola), projekt + pozwolenie + wylana ława fundamentowa. Co prawda wszystko "odziedziczone" po poprzednim właścicielu, ale będzie ciąg dalszy. Niestety chyba nie da rady zacząć w tym roku. Ale aby nacieszyć się powietrzem, ciszą etc.etc. jeździmy już na ten nasz kawałek świata i coś tam majstrujemy. Pozdrawiam wszystkich świeżo upieczonych "wieśniaków". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 23.05.2006 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2006 witam...kupilismy dzialke w Psarach woj slaskie....pow.Wozniki...uff..Psar jak do tej pory naliczylam 18-ie w Pl ...pochodzimy z duzych miast:Bytom i Opole....jednak zycie na wsi nas nie przeraza..wrecz przeciwnie ....zawsze marzylam ,zeby byc wiesniaczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 23.05.2006 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2006 witam...kupilismy dzialke w Psarach woj slaskie....pow.Wozniki...uff..Psar jak do tej pory naliczylam 18-ie w Pl ...pochodzimy z duzych miast:Bytom i Opole....jednak zycie na wsi nas nie przeraza..wrecz przeciwnie ....zawsze marzylam ,zeby byc wiesniaczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz Saczek 23.05.2006 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2006 Też mam już działkę (Sowia Wola), projekt + pozwolenie + wylana ława fundamentowa. A gdzieś się w Sowiej rozłożyłaś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts