DPS 27.05.2007 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2007 No to jesteśmy umówieni. http://www.cosgan.de/images/more/bigs/c026.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
poziomka_a 27.05.2007 15:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2007 http://fotoforum.gazeta.pl/photo/0/vh/sd/aboj/V6ATybLrABzko5AHIB.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 28.05.2007 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2007 A u mnie owoców nie ma!!! http://www.cosgan.de/images/more/bigs/e076.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FairyDreamBasniowySen 29.05.2007 00:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2007 dompodsosnami, dziekuje za slowa otuchy. sasiad zdjatka sliczniutkie; polna drozka jest zachwycajaca... spacerek w letni wieczorek posrod spiewu ptakow, lekki podmuch wiatru owiewal by zapachem lak i pol... dompodsosnami, jakby to wyrazic - juz sie hmmm... "zarazilam" agroturystyka, przeczytalam Twoj dziennik i kilka innych, ktore napotkalam "po drodze" Uswiadomilam sobie, iz mamy idealne warunki i miejsce na prowadzenie takiej dzialalnosci W posiadlosci meza jest tak zwana - stodola. Wlasciwie to miejsce nigdy nie bylo wykorzystane, zastanawialam sie w jakim celu zostalo wybudowane, skoro bylo - puste? Od jakiegos czasu myslalam aby "zamienic" na dom mieszkalny i sprzedac, ale pomysl bardzo nie stosowny. Nie posiadam zdjecia tego obiektu , ale moj mezlulek wybiera sie do PL wiec w najblizszym czasie moge miec; tez pisze, najpredzej to dopiero w sierpniu Ah, juz nawet zaczelam dzialac!! Rozgladalam sie za - kafelkami piecowymi, przejrzalam na necie i doszlam do wniosku, ze to co oferuja , nie dla mnie, sa one takie wycudacznione a ja chcialabym stworzyc - styl rustykalny. Dlugo sie niezastanawialam - zadzwonilam do znajomej w PL prosilam aby dowiedziala sie o sprzedazy kafelek produkowanych dawniejsza metoda, sa one duzo ladniejsze czytaj: ladne, i trwale. Juz nawet wybralam projekt kuchni i kominka Aleeee mnie wzielo!! Czy uda mi sie zrealizowac, podjety plan? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 29.05.2007 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2007 Oczywiście, że ci się uda. A cóż w tym trudnego?! A jeśli uważasz, że agroturystyka to coś dla Ciebie, zajrzyj do tego wątku: AGROTURYSTYKA - FAJNA SPRAWA . Zapraszam, znajdziesz tm wiele pożytecznych informacji i inspiracji. Miłej lektury!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FairyDreamBasniowySen 29.05.2007 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2007 Dziekuje dompodsosnami. Troszeczke potrwa, zanim bedzie jakis zarys mojego planu. Jednak sledzic bede kazda informacje dotyczaca agroturystyki - bede madrzejsza i latwiej bedzie mi zaczac dzialac Super, ze mozna liczyc na pomoc/porade, jest to wielce szlachetne Aaaaa, kupilam czeresnie, pfeee, zadnego smaku! Co prawda, piekne jak malowane , ale tylko na wygladzie pozostaje! Przypomnialam sobie - kiedy majac ... nascie lat ja i znajomi wkradlismy sie do sadu sasiada, kazde z nas "obsiadlo" jedno drzewko i zaczal sie raj ale byl ubaw pojadlam az do bolu brzucha, i przy tej eskapadzie podaralam wtedy swoja nowa sliczniutka sukienke, byla piekna kwiecista ahhh, wygladalam w niej boosko , oberwalo mi sie od mamy, niestety , ale warto bylo! podobne eskapady czynilismy na zielony groszek i sloneczniki , to bylo zycie! Cudownie jest wspomniec i posmiac sie ze swoich "wyczynow" glupotek czynionych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 29.05.2007 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2007 ...kupilam czeresnie, pfeee, zadnego smaku! No właśnie, te pędzone "cudeńka"... A u nas na wsi takie fajne... Ale nie w tym roku! Ale za to może będą jeszcze lepsze grzyby niż zwykle. Już pokazały się pierwsze prawdziwki! Jeśli nadal będzie tak ciepło i wilgotno, to nadrobimy wszystkie braki z zeszłego roku!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiochman 30.05.2007 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2007 N w zeszłym roku to braków w grzbeczkach to nie odczułem... bylo ich zatrzęsienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 31.05.2007 05:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2007 U nas jesienią było z tym bardzo źle - w zeszłym roku mieliśmy fatalną suszę, od kwietnia do listopada właściwie w ogóle nie padało. Jak przyszła komisja oceniać straty naszego gospodarstwa w plonach, to tylko spojrzeli i napisali: 100 % strat . I za te 100 % plonów na kilku hektarach ziemi ornej dali nam 500 zł odszkodowania. Mówię, Wam, aleśmy się nachapali... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sasiad1964 01.06.2007 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2007 A pogoda kiepskawa trochę . Chciałem jutro na działkę pojechać , do lasu pójśc , zdjenciuf narobić . A tu pochmurno i pokropić może. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 02.06.2007 05:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2007 A tu pochmurno i pokropić może. Chaliera, chyba do nas przeszło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FairyDreamBasniowySen 07.06.2007 23:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2007 Majestatyczne piwonie pieknie kwitna. Zal mi bedzie mojego ogrodka , zmieniamy dom na mniejszy aby /nie ukrywam/ oplaty byly mniejsze; czas zaczac na czyms oszczedzac gdyz czeka nas wyzwanie w PL Czas pakowania zaczac! ohhh jak nie mam ochoty! brrrr Uwaga: pomoc mile widziana. Coz tam slychac na wsi? sasiad gdzis sie ukryl , pewnie biega po lakach i lasach aby utrwalic na wiecznosc- piekno natury? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sasiad1964 08.06.2007 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2007 sasiad gdzis sie ukryl , pewnie biega po lakach i lasach aby utrwalic na wiecznosc- piekno natury? Jako żywo FD , jako żywo. Na ten przykład taka oto panoramka : http://images21.fotosik.pl/360/de5c00e1c1aae907.jpg Aha , są już małe łabądki http://images11.fotosik.pl/69/29a2c53c4b76324a.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 08.06.2007 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2007 Czas pakowania zaczac! ohhh jak nie mam ochoty! brrrr Uwaga: pomoc mile widziana. To kiedy przyślesz bilet? Ja bardzo robotna jestem! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FairyDreamBasniowySen 08.06.2007 23:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2007 sasiad, uradowales moje stesknione serduszko. Juz zamawiam bileciek sosenko, bylo by naprawde super miec pomoc, gdyz nie mam tutaj nikogo z rodziny, wiec tylko ja i maz bedziemy targac te klamoty. Czy sa juz mlode ziemniaczki? Kupialam cos na wyglad i cene, mlodych ziemniaczkow, po ugotowaniu zrobily sie szare! Mlode ziemniaczki z koperkiem i jajeczkiem tylko na wsi moga smakowac wysmienicie, a jeszcze do tego siadle mleczko , noo i poczulam glod... Mam w pamieci rowniez przesmaczna mloda kapustke, ktora moja mama wysmienicie gotowala. sosenko, czy podajesz swoim goscia takie "proste" dania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 09.06.2007 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2007 Jak już ruszymy z żywieniem to na pewno będą w jadłospisie - nawet Twój post pokazuje, do czego tęsknią nasze mieszczuchy. Juz zamawiam bileciek sosenko, bylo by naprawde super miec pomoc, gdyz nie mam tutaj nikogo z rodziny, wiec tylko ja i maz bedziemy targac te klamoty. No to przygotuj kartony i pokaż paluszkiem, od którego pomieszczenia zacząć. Ha, chętnie bym zajrzała do Motrealu, wiele lat temu mieszkałam jakiś czas na Dr. Penfield Avenue. To naprawdę piękne i fajne miasto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dopuser 11.06.2007 23:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2007 ...Aha , są już małe łabądki Nie tylko łąbądki... mnie w poniedziałek - znienancka - nawiedziła rodzinka kaczątek : http://dopuser.republika.pl/k1.jpg http://dopuser.republika.pl/k2.jpg Przypłynęłu sobie rowem i wyszły na brzeg... niestety, nieco później zniknęły gdzieś za płotem u sąsiada i i tylko dorosłe kaczki krążyły nad miejscem ich zniknięcia... nie chcę krakać ale przypuszczam najgorsze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
poziomka_a 03.07.2007 11:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2007 Mam już za sobą tynki na budowie (metodą tradycyjną) i kończe wylewki , w tym tygodniu powinni skończyć . A za jakieś miesiąc znowu przyjda zrobić na zewnątrz... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 03.07.2007 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2007 No to gratuluję! Wspaniale, że prace idą naprzód! Jakieś fotki...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
poziomka_a 03.07.2007 18:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2007 zrobiłąm zdjęcia , zamieszczam . Tynk tradycyjny .,http://fotoforum.gazeta.pl/photo/0/vh/sd/aboj/aN1qkKlq0llt52majB.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts