Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

A może grupa ludzi mieszkających na wsi ?

Recommended Posts

• Odpowiedzi 680
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 weeks później...
A kysz!! Bedzie mi smaka robil...?!

Smaka to narobię później jak pokażę fotkę owocu borówki GIGANTA !

Ha! Za chwilke, mala chwilke rowniez bede biegac po lesie za malinkami, jezynkami i grzybkami!

2 km od domu mam młodniaczka sosnowego... 10 dni temu zbierałem maślaki i kanie... co do malinek to zrywam po prostu zza plotu, bo sąsiad je posadził prawie w granicy... a że nawiedził nas, na 3 dni, synek siostry żony, miastowy, to pewnie też wybierzemy się na rowery do lasu by zerknąc na grzybki, tym bardziej że pogoda dzisiaj piękna od samego rana http://www.ppa.pl/forum_ppa/smileys/character0265.gif

i jeszcze a propos smaka: na moim siedlisku pięknie w tym roku obrodziły brzoskwinie !

za takie cos miała by u mnie czerwona kartka ...

Czerwoną ? Kilka czerwonych już ma od lat... :lol:

jak Ty to robisz ... ze tak Ci rosną ?!

Nic nie robię... ot, podczas podlewania rozmawiam z nimi :wink:

A poważnie to po prostu odmiana o nazwie Chandler... niech zacytuję:

Odmiana o wyjątkowo dużych owocach, największych wśród odmian borówki wysokiej, ich średnica zwykle przekracza 20 mm a waga 2 g. Plenność wysoka i regularna. Owoce są niebieskie, smaczne, jędrne. Długi okres dojrzewania owoców - od początku sierpnia do połowy września. Odmiana doskonała na tereny o umiarkowanie mroźnych zimach.

Hmmm... Czyżbyś wybierała się do kraju na P.?

sosenko co to za enigma? Na co sie wybieram...? Oswiec mnie prosze, nie dosc, ze jestem za woda :-? to wygladna na to, ze i lataaa za murzynami :lol:

Wybieram sie a jakze, na dobre polskie jedzonko!! :p

doupser, udusze Ciebie ! Miej listosc, prosze! :wink:

Jedynie pozazdroscic udanego urodzaju.

Hmmm... Czyżbyś wybierała się do kraju na P.?

sosenko co to za enigma? Na co sie wybieram...? Oswiec mnie prosze, nie dosc, ze jestem za woda :-? to wygladna na to, ze i lataaa za murzynami :lol:

Wybieram sie a jakze, na dobre polskie jedzonko!!

A w jakim kraju będziesz to jedzonko polskie jadła? Czy nie w Polsce? :wink: :lol:

Jak będziesz niedaleko, to zapraszam na kawę, albo i coś jeszcze... np. ciasto... :D 8)