scooby 21.06.2007 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2007 Witam wszystkich bardzo serdecznie, Pomysl na grupe wlasnie taka? Bo zaczynam na jesien tak jak inni w przyszlosci tu piszacy mam nadzieje ... A tak to chiałem pozdrowic wszytskich z grupy zaczynajacych wiosna niestety do nich mi sie =nie udało dolaczyc:p ale pisałęm tam sporo tylko nie wszyscy juz sa w temacieco ile kosztuje bo maja juz podstawy dawno za soba a jak wiadomo to ceny sie zmieniaja...Obecnie czekam za projektem od architekta i skladam pozwolenie na budowe, we wrzesniu startuje:p i takie pytanko po ile jest u was suporex 25? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
herbertwarmot 21.08.2007 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2007 Witam, Niestety na Twoje pytanko nie potrafię odpowiedzieć, ale zapiszę się także do tego wątku, bo mamy zamiar także ruszyć na jesień 2007 ( czyli zostało niewiele dni ). W chwili obecnej czekamy na decyzje o warunkach zabudowy, później pozwolenie i ruszamy. Nie wiem czy nasze założenia na jesień 2007 nie są zbyt optymistyczne ( czy papierkowa robota nie potrwa za długo ), ale trzeba być dobrej myśli. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scooby 21.08.2007 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2007 O witam cie bardzo serdecznie to jest juz nas dwuch A projekt juz zamówilesto pochwal sie i gdzie budujesz a ta papierkowa robota to heh... a 10 wrzezsnia planue ruszyc i mam nadzieje ze wszytsko pojdzie zgodnie po mojej mysli... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
herbertwarmot 22.08.2007 05:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2007 Tak, projekt wybraliśmy - Dom za rogiem ( wersja lustrzana ) z kolekcji muratora. Link do projektuhttp://projekty.muratordom.pl/projekt?IdProjektu=295&IdKolekcji= A Ty masz jakiegoś "gotowca" + zmiany czy projekt indywidualny?? A mamy zamiar budować się w Paczkowie za Swarzędzem. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scooby 22.08.2007 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2007 hej. ja mam gotowca plus kilka drobnych zmian w nim. sciana kolankowa o 25cm wyzsza. brak słupa na tarasie tego srodkowego, brak łazienki w salonie... a reszte to pewnie w praniu wyjdzie http://dobredomy.pl/?id_project=82 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
celt 28.08.2007 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2007 heh, a ja sie zastanawiam, czy zaliczać sie do grupy wiosennej czy jesiennej?? Właśnie fizycznie ruszyła u nas budowa...ale z papierologią działamy juz od wiosny..... Budujemy w Kruszewni koło Swarzędza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scooby 28.08.2007 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2007 No ale papiery to całkiem inny swiat niz budowa. ja zaczynałem 2stycznia z pierwszym dokumentem i po 5 miesiacach dostałem wz ktore i tak zmianialem i juz mam dosc papierów. planuje ruszyc 10 wrzesnia i wszytsko musi isc plynie. załozenia sa takie : stan surowy zadaszony odwarty do konca roku. i nawet całkiem optymistycznie patrzac w kalendarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
celt 29.08.2007 06:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2007 No my tak samo, do końca roku stan surowy otwarty. Na wiosne ruszamy dalej i.....jesienia 2008 przeprowadzka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scooby 29.08.2007 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2007 Hej w dzienniku czytalem ze juz zaczełes? i co kopanie fundametow czy juz zalewanie:p ja jeszcze niecale 2 tyg a tak wogole to z czego budujesz? i kiedy kupiles i po ile? ja Bk , 14.50zł,szt w czerwcu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
celt 29.08.2007 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2007 ławy zalewamy w piątek.Budujemy z porothermu, ale cen Ci nie podam, bo mamy generalnego wykonawce, który od A do Z wszystko załatwia.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scooby 18.09.2007 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2007 Mi wlasnie dzisiaj wykopali fundamenty zazbroili i grucha ma przyjechac zalac:) i nawet pogoda dopisuje ale widze ze malo osób zaczyna jesienia :| Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
celt 18.09.2007 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2007 no, u nas juz stan zero skonczony, jutro ruszaja sciany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAAW 19.09.2007 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2007 Witamy Pyrlandczyków! Wiosenno-letnie papierkowe przeprawy poskutkowały jesiennym startem z budową naszej Kaczuszki. Kończymy kopanie fundamentów, a więc najwyższy czas oficjalnie przywitać. życzymy powodzenia i trzymamy kciuki za bezdeszczową pogodę!!! AAAW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
herbertwarmot 19.09.2007 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2007 Witam ponownie, Miło zobaczyć, że pojawiają się kolejne osoby na wątku. Witam jeszcze raz Nie wiem czy uda się nam wbić łopatę jeszcze w tym roku, a to ze względu na przeciągającą się papierologię. Może jak szczęście dopisze, zobaczymy ... Ostatnio jednak miałem inne sprawy na głowie, bo powiększyła mi się rodzinka. Do naszego grona budowniczych dołączył nasz synek Antoś Zawsze to para rąk więcej do pracy Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scooby 19.09.2007 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2007 Witam cieplo AAAW. u ciebie kopali recznie fundamenty? u mnie kopara ale sam nie wiem jak bym wolal bo jak widzialem te same lawy kopane kopara a reka to róznica jest duz , ale z drugiej strony kopara szybciej i te ławy nie musza byc takie starane:p a beton skad bierzesz? ja mialem z dora po 280bruto kubik ale druga grucha byla troszke kamienista....:|herbertwarmot gratuluje czlonka i pomocnika. i ani sie waz pisacze budowa dopiero na wiosne. teraz to sie musisz spieszyc dopiero:p a bez pozwolenia nie chcesz ruszac? myslisz pewnie ze nie bo...powiem ci ze wszystko sie da a i tak je dostaniesz niedlugo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAAW 20.09.2007 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2007 Ręcznie, ręcznie, sam główny inwestor (mój ślubny) tak się zawziął i wykopał co by mu się nie dłużyło czękając na kredyt a tak na serio to chyba przy drugim domu weźmiemy jednak Cata Do tej pory "zakupy" robiliśmy w Suchym Lesie i w Opalenicy (za czasów boomu budowlanego) Kastor - bardzo mi się podoba ten typ domów, gdyby nie wąska bliźniacza działka to byśmy też pewnie taki budowali... dołączam się do gratulacji dla herbertwarmot - nasza podobna radość trwa już od 11 miesięcy a imię jej Alicja Piękna pogoda! aż chce się budować... oby jak najwięcej takich dni, jak ten dzisiejszy! p.s. mój podpis chyba nie działa, ale wkrótce naprawię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scooby 20.09.2007 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2007 Ja biore 95% materialow z cegiełki poniewaz mam 2kroki do niej i za transport mi nie licza...no ale material maja drogi...np. bloczki po 3.80 i u nich kupilem 800szt a dzis u muchy kupiłem 702szt po 3.05 plus 17zl transport za palete a i tak o 305.5zł wyszło taniej...a powoli zaczynam robic wszystko chyba jak najtaniej:p bo lawy dopiero zalane glowny materiał zakupiony a pieniadze leca i leca... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Borówki 21.09.2007 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2007 Czesc. Mamy dzialke i szukamy z mezem firmy, ktora wybudowalaby nam domek. Szukamy informacji nt. stawek za robocizne. Na chwile obecna nie mamy w ogole orientacji w tym temacie. Z gory dzieki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scooby 21.09.2007 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2007 Jozef Miler 696414136 Marek Adamowicz 601711015ale to zalezy gdzie doklądnie budujesz, ja zach czesc poznania i tam chcieli bez problemu budowac...ten drugi wydawal mi sie drozszy a ten pierwszy robil troszke dlugo wycene i daltego wybralem 3 ale wlasnie u mnie buduje wiec nie podaje narazie:p cena to okolo 30tys za taki sredni domek 110-130m2a jaki projekt juz wybraliscie?a tak apropo to jaka gruboscia ocieplacie fundamenty? ja wybralem 10 beton b20 dolata210zł kubik 300zł h pompy(jak ktos potrzebuje) 10zł za kazdy km dojazdu. Piasek do murowania 20zł tona plus transport(inaczej niz beton, taniej)Mozna bez faktury Dora280bruto 10zł tasma od kubikadojazd wliczony.i nie chcieli bez faktury30zł tona piasku do murowania(transport wliczony) Dąbrowa19zł tona piasku plus 200zł transportmozna bez faktury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAAW 27.09.2007 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2007 A propos budowlańców... Właśnie przeżyliśmy mały dramat - umówiona ekipa po prostu nas olała na szczęście szybko znaleźliśmy inną firmę, która od razu wzięła się do roboty, bo akurat budują na tej samej ulicy co my i mieli krótką przerwę technologiczną . No ale stresik był! Tamci do dzisiaj się nawet nie odezwali - pewnie pojawią się za tydzień lub dwa jakby ngdy nic i będą chcieli budować!! o takiego....%$$$&*$%^&*!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts