Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa zaczynajacych - Jesien 2007 - Wielkopolska

Gość scooby

Recommended Posts

• Odpowiedzi 716
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Pozdrawiam sąsiada - 4 km, można wpaść na sobotnią kawkę:) - a w której części Tulec, my czasem jedziemy z Poznania przez Tulce, to czy gdzieś przy tej drodze, tam buduje sie parę domków?

No własnie też się dziwię, ale tak nam radził kierbud, miom zdaniem nie chce żebysmy tak od razu się rzucali na budowę, tylko odczekali jakieś minimum. Tak myślę. Zobaczymy - cały czas jetesmy gotowi do skoku:)

Jak jedziecie z Poznania to za szkołą w prawo :)

witam

mowawaleria wysłałam do ciebie PW :D

scooby jaką w końcu wybrałeś dachówkę i co z oknami masz wyceny?

u nas ściany się murują ale mój murarz mnie rozbraja bo co dziennie mu się przypomina że jeszcze coś potrzeba , trzeci raz domawialiśmy pręty zbrojeniowe i dwuteowniki nie wiem czy on myśli że transport jest za darmo ,chyba będę musiała z nim poważnie porozmawiać tylko jak to zrobić żeby się nie obraził i nie uciekł z budowy :(

u nas wczoraj murarze skończyli o zmroku murować bloczki - tylko trzeba było je 3 razy dokupywać!!! bo źle było policzone - wyszło jeszcze razy tyle ile miało być :roll: - nie nastawialismy sie aż na taką ilość i cenę, ale trudno - na szczęście już zrobione

prognozy pogody są optymistyczne, tylko nie wiem dlaczego teraz tak się ochłodziło :evil:

wszystkich marznących - ciepło pozdrawiam

Oczywiście to było w formie żartu (z jakiegoś serialu starego polskiego).

Ale niestety najwięcej to kradną sami robotnicy,

Na znajomej budowie gineło wtedy gdy pracowały dwie ekipy na raz,

po o aby powiedzieć : - To nie my.

A jak kładli kostkę brukową to już czasem o 10:00 byli tak spruci że ledwo mówili... ale kładli i o dziwo prosto :)

My się budujemy 2 km nad Kostrzynem przy wsi Jagodno.

Bo wszyscy murarze to pijaki,

a każdy pijak to złodziej.

Nie ważne ile kupisz i tak zabraknie,

jedyna dobra metoda na transport

to kupić sobie przyczepkę i dowozić

w mniejszych partiach.

przerażasz mnie :o

moi murarze całkiem oficjalnie pija piwo - jedno na łba dziennie (tak sobie stoi i biorą po łyczku co godzinkę - chyba bardziej dla zasady) - na budowie są średnio 10 godzin dziennie, więc jednak chyba nie wszystkie murarze to pijaki. A co do materiału, to ja nie wiem czy trafiłam na jakąś cud ekipę czy co ale jak się gość pomylił w obliczeniach stali na zbrojenie (narazie pomylił sie w obliczeniach tylko raz), to sam dowiózł pręty z domu własną przyczepką - bo skoro sie pomylił to on ma problem a nie ja....

czy trafiłam na jakąś cud ekipę czy co

wyglada że na cud, tym bardziej że cud ekipy są na zielonych wyspach,

ja dziś jak się uda to pojadę zobaczyć jak robi moja ekipa na innej budowie, musi być porządek na budowie, brak pijaństwa i zaniedbań w stylu stół na 3 nogach a czwarta złamana i zastąpiona cegłą :)

my nie mamy gdzie składować materiałów - po prostu leżą na działce i staramy się, żeby robiły to jak najkrócej - obok sąsiad już mieszka i liczymy że to bezpieczne miejsce (w końcu w centrtum wsi niemalże)

sam mówił, że mu na budowie nic nie zginęło - a dachówki z 3 miesiące leżały i ani drgnęły

no ale teraz mamy tematy. MOI TEZ NIE PIJA (przynajmniej nie widziałem) ale ekipa ok naprawde.

choc ja tam zawsze mam jakies ale rano:p

a tak do gdzie mozna kupic tanie rury kanalizacyjne 110? bo własnei takimi rurami chyba odprowadze wode z rynien do studni i chce to zrobic szybko przed zima bo po ziemie jak snieg z dachu stopnieje i nie zasypie dołow od fundamentow to bede miałfose wokoldomu::|

a tak do gdzie mozna kupic tanie rury kanalizacyjne 110? bo własnei takimi rurami chyba odprowadze wode z rynien do studni i chce to zrobic szybko przed zima bo po ziemie jak snieg z dachu stopnieje i nie zasypie dołow od fundamentow to bede miałfose wokoldomu::|

A próbowałeś w Tadmarze na Lutyckiej - masz tam blisko ze Smochowic - tylko że to jest hurtownia i nie wiem czy sprzedają w detalu - ale spróbuj :wink:

No to tworzymy grupę inwestorów,których ekipy są grzeczne.Bo nasi też nie piją.Pierwszego dnia przyjęli po 2 piwka i tyle.Facet od płotu mówił,żeby postawić skrzynkę piwka na rogu,to on wtedy pójdzie prościutko i szybciutko(oczywiście z płotem).Zauważyliście,że znaczna większość z tego forum buduje się na wschód od Poznania,wyłapałam,że tylko scooby w Krzyżownikach. ' alt='lol.gif.aba2f8c52d54b33e0374caa643b21f03.gif' alt=':lol:'> '>

Chcieliśmy mieć przydomową oczyszczalnie.Nie wyszło,grunt zbyt gliniasty.Szukamy szamba betonowego,czy ktoś coś wie?Narazie jest z Bugaja,ponoć wszyscy z tamtąd biorą,bo dobre,ale o 1200 droższe niż niewiadomego pochodzenia z allegro.

Ja to raczej na południowy wschód od Poznania :roll:

Swoją drogą dziwię się, bo w Borówcu, Kamionkach, Robakowie, Szczytnikach i w okolicy tyle ludzi się buduje, a nikogo tu nie widać :-? Trochę mi smutno :(

A nie słychać tam F16,znajomi z Borówca chcą się przeprowadzać bo F16,no i słynne słupy.

Ile płacicie swoim kierownikom budowy i kiedy ich zatrudnialiście? Ja nie mam jeszcze kierbuda :oops:

Czy mogę was prosić o odpowiedź na to pytanko?? Bardzo proszę :(

Mowaleria!Na drugiej stronie naszego forum jest krótki wątek o moim kierbudzie(też nie miałam).Po namowach forumowiczów wkońcu go wzięliśmy.Płacimy 3000.Sledząc ceny kierbudzi biorą od 600do 3000.Jeden był za4500(to wszystko na forum,tam gdzie wiara pisze o cenach.