mowaleria 23.10.2007 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2007 A nie słychać tam F16,znajomi z Borówca chcą się przeprowadzać bo F16,no i słynne słupy. Wiesz z tym F-16 to jest tak, że dla niektórych to udręka a dla innych atrakcja. Dość często jesteśmy w Borówcu i przyznam się szczerze że nigdy jeszcze nie widziałam ani nie słyszałam F-16 a chciałabym sie przekonać jak to właściwie jest. Pytaliśmy sąsiadów, którzy mieszkają już od kilku miesięcy i mówili że kilka razy było słychać - i widać ale da się żyć. Myślę, że najgorzej jest w Krzesinach i Marlewie bo tam startują i podchodzą do lądowania. A jeżeli chodzi o słupy to akurat te są w takiej odległości, że mi wogóle nie przeszkadzają, a podobno mają je jeszcze przesuwać za las. Do Kamionek wymienili słupy na te kolosy i prace staneły ze względu na protesty i sprawę sądową - w Borówcu nie zdążyli jeszcze ich postawić. A z drugiej strony nie wiem czy ktoś kiedyś jadąc przez Komorniki ul. Głogowską zwrócił uwagę jak tam idzie ta linia i w jakiej odległości od niej są zabudowania, a nie są to nowe domy tylko kilkunasto lub kilkudziesięcioletnie. A ta linia też nie powstała wczoraj - prawda? W każdym razie od mojej działki do najbliższego słupa (nie kolosa) jest ponad kilometr i myślę że jest to bezpieczna odległość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scooby 23.10.2007 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2007 Jestem sam w tej czesci poznania ale dobrze mi tak:p a w tadmarze to zadzwonie jutro o ile bedzie czas... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
celt 23.10.2007 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2007 Ile płacicie swoim kierownikom budowy i kiedy ich zatrudnialiście? Ja nie mam jeszcze kierbuda 3000 ale to gosc z glowa na karku a nie pajac, ktory wpisy do dzienika tylko robi i stawia pieczatki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Foczki 23.10.2007 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2007 F16 ? Ja mam ich dosyć mieszkając na ratajach, kiedyś w lato przelecieli mi gdzieś przed otwartym oknem i włączyli dopalacze, hałas był nie do opisania, nie dość że sie obudziłem to jeszcze nie wiedziałem dlaczego cały dom się trzęsie, powietrze wpadlo w swojego rodzaju wibracje, coś jak turbulencje, dudnienie, trudno to opisać ale czulo się to na całym ciele, więc sorry ale do atrakcji to zdeczka daleko. Dlatego też nie zbudowałbym się w linii lotów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SZANTI. 24.10.2007 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2007 mowaleria mój kier bud jest z Borówca prowadzi w tej okolicy kilkanaście budów , bierze 3500zł. my go wzieliśmy już na etapie gromadzenia dokumentów na PnB w zasadzie większość spraw załatwił za nas nawet podpisy kierownik na pewno jest potrzebny jak składasz zawiadomienie o rozpoczęciu budowy bo wtedy on wypełnia wniosek że ma uprawnienia do nadzorowania budowy . Z czystym sumieniem mogę go polecić tel. 501 600 050 co do F16 to chyba mam najwięcej do powiedzenia , będziemy mieszkać 2 km od lotniska , w momęcie startu nie ma mowy żeby normalnie rozmawiać ze sobą stojąc w odległości 1 metra od siebie , jest po prostu jeden wielki huk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fredblasz 24.10.2007 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2007 No to tworzymy grupę inwestorów,których ekipy są grzeczne.Bo nasi też nie piją.Pierwszego dnia przyjęli po 2 piwka i tyle.Facet od płotu mówił,żeby postawić skrzynkę piwka na rogu,to on wtedy pójdzie prościutko i szybciutko(oczywiście z płotem).Zauważyliście,że znaczna większość z tego forum buduje się na wschód od Poznania,wyłapałam,że tylko scooby w Krzyżownikach. ' alt='lol.gif.aba2f8c52d54b33e0374caa643b21f03.gif' alt=':lol:'> '> Chcieliśmy mieć przydomową oczyszczalnie.Nie wyszło,grunt zbyt gliniasty.Szukamy szamba betonowego,czy ktoś coś wie?Narazie jest z Bugaja,ponoć wszyscy z tamtąd biorą,bo dobre,ale o 1200 droższe niż niewiadomego pochodzenia z allegro. przylaczam sie do pytania rowniez, gdzie mozna kupic najtansze szambo betonowe z atestem w okolicach Poznania? jakie ceny? co z transportem? pozdr. fred Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
celt 24.10.2007 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2007 a my sie pochwalimy http://picasaweb.google.com/blazej.zalesinski/BudowaDomu teraz leci juz strop powoli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SZANTI. 24.10.2007 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2007 fredblasz podam tobie numer do mojego "koparkowego" pan Maciej 606 464 288 ,kilka dni temu rozmawiałam z nim o szambie i mówił że ma kogoś kto je produkuje ale ceny nie znam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andzik.78 24.10.2007 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2007 Ile płacicie swoim kierownikom budowy i kiedy ich zatrudnialiście? Ja nie mam jeszcze kierbuda Czy mogę was prosić o odpowiedź na to pytanko?? Bardzo proszę my z mężem zapłaciliśmy za samo kierowanie budową 9oozł, połowa ceny projektu domu, ale on nam ten dom wyrysował i wytyczył...za wyrysowanie 1800zł ,za wytyczenie ok 700.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mowaleria 24.10.2007 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2007 Mam, mam, mam !!!!! Mam Pozwolenie na Budowę!!!! Hurra!!! Dziękuję wszystkim za informacje o kierbudach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
muriel 24.10.2007 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2007 GRATULACJE kiedy zaczynasz i jakie plany na ten rok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzikapietrucha 24.10.2007 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2007 Mowaleria - spieszę z gratulacjami - brawo! Nie wiem jak u was z pogodą - ale u mnie we Wrocławiu teraz jest urwanie chmury i pada od rana - a ja w czwartek chciałam dysperbitować na działce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SZANTI. 24.10.2007 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2007 mowaleria powodzenia w budowaniu w Poznaniu mżawka ale jutro ma być bez deszczu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prince 24.10.2007 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2007 Z ciekawością czytam to forum, choć do waszej grupy zaliczyć się nie możemy. Co prawda właśnie dostaliśmy pozwolenie na budowę, jednak chcemy rozpocząć budowę na wiosnę 2008 r. Teraz czeka nas załatwienie kredytu i umówienie kolejnych ekip (póki co mamy wybraną ekipę murarską i na oku dwie ekipy od dachu). Mowaleria! My też będziemy się budować na południowy wschód od Poznania, jednak trochę dalej, bo w Czmońcu (chociaż patrząc na mapie, to bliżej nam do Radzewa niż do Czmońca, ale bądź co bądź administracyjnie jest to Czmoniec). Pozdrawiam wszystkich jesiennych budujących. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mowaleria 24.10.2007 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2007 W tym roku mam zamiar tylko załatwić kredyt Nic już więcej nie uda nam się zrobić ponieważ jak pewnie wiecie ekipy nie mają już wolnych terminów na ten rok. Ale wszystko jest na dobrej drodze - mamy bardzo ambitny plan następną Gwiazdkę spędzić w nowym domku - ale czas pokaże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scooby 24.10.2007 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2007 Dzdzowniczko gratuluje PNB PNB cieszy ale najbardziej do chyba stan zero wg sciany strop i dach tez jeszcze ciesza ale powoli widac ze zaczynaja sie schody a wykonczeniówka choc najladniejsza to znajomi mowia ze juz tak nie cieszy tylko meczy psychike i kieszen u mnie ekipa ciagle pnie mury do konca juz 2 sciany z 4 są. jutro maja przerwe u mnie i w piatek znowu wracaja:| a wtym tygodniu sciany mialy byc skonczone ale chyba sie nie wyrobia:| Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jankama 24.10.2007 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2007 Mowaleria!Jak będzie kasa i zaczniesz wczesną wiosną to spokojnie zdążysz.Pan w banku powiedział,że kredytobiorcy budują dom średnio 8 miesięcy.A my mamy wylaną ławę!!!Kocham ją.Ktoś już chwalił,ja się dołączam,beton ze Stanbudu.Super organizacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lusiak 24.10.2007 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2007 witajcie, poszukuję pilnie desek szalunkowych, chętnie odkupię. Rejon Pokrzywna w Poznaniu. Proszę piszcie. pozdrowionka!! ))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
muriel 25.10.2007 04:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2007 jankama dwa dni nie przejeżdżałam a Wy macie ławę? koniecznie musisz dziennik założyć! Gratulacje tak w ogóle, ja też kochałam (kocham nadal) swoją ławę mi dzisiaj maja przywieźć strop, ciekawe czy dojadą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAAW 25.10.2007 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2007 Bez przesady z tymi EFAMI Ludzie mają inne zmartwienia!!! Mieszkam od urodzenia przy krzesińskim lotnisku (mamy widok z okna na startujące i lądujące samoloty, blok stoi równolegle do pasa lotniska). Idzie się przyzwyczaić (choć nie zaprzeczam, że jest czasami bardzo głośno). Jedni mają tramwaje, inni Ławicę, albo inne zapachowe atrakcje a my np. budujemy się teraz 1,5 km od torów kolejowych. I co tego? W końcu mieszkamy w/przy dużym mieście. A jak ktoś chce busz, ciszę, piękne widoki i świeże powietrze... to może Bieszczady byłyby odpowiedniejsze... aha! a ilu z Was ma nad głową (w domu lub pracy) nadajnik radiowy lub stacje tel.komór.? rozejrzyjcie się ludziska! Więc "głowa do góry" dla tych co się budują w okolicy, wytrzymacie! p.s. pogodynki ćwierkają o cieplejszych dniach a u nas w sobotę zalewają strop nad parterem a potem my zalejemy się w trupa pozdrawiam wszystkich optymistów z wlkp! I krótkie pytanko na koniec: ile biorą dachowcy? widzę że niektórzy z Was mają rozeznanie bo planują jeszcze w tym roku dach skoczyńczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts