scooby 25.10.2007 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2007 mi dachowiec bierze 65zł od metra(wiezba,folia dachówka,rynny,i 4 okna.ja mieszkam blisoko lawicy od dawien dawien lat...i wogóle mi to nie przseszkadza. czasem moze i jakis startuje głosno ale odrazu wybiegam zeby zobaczyc jaki i jakiej lini bo troszke sie tym interesuje:p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
muriel 25.10.2007 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2007 nam dachowiec wyszedł troszkę ponad stówkę za metr, ale z materiałem (bez dachówki), wejdzie mam nadzieję za jakiś miesiąc... niecały może scoob Ty masz te 65 tez z materiałem czy tylko robota? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fredblasz 25.10.2007 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2007 witam, ja zaplacilem za wiezbe 5 tys., dachowka i cala reszta 14 tys. dom firmy archon pod Akantem, dach 245 m2. Sporo ciecia dachowek!pzdr. fred Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scooby 25.10.2007 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2007 mi za wiezbe wyjdzie ze 14tys :/ a te 65 za m to tylko robocizna....tak sobie dzissiaj dachówki ogladałem :/ i taka ceramiczna boska kosztowala 57zł na m...jak tak sobie pokalkuluje to dach wyniesie mnie 50tys plus okna dachowe:| Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciejowy 25.10.2007 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2007 witamteż wam sie pochwalę - zakończyłem dzisiaj dach. Co prawda zostało jeszcze trochę do wykończenia (deski czołowe) ale to juz przyszły rok. Teraz operacja schody!!!!!!!!!! A to efekt mojej pracy ): http://foto.onet.pl/gr11g,8gll4aqdko88,u.html?V=1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SZANTI. 26.10.2007 06:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2007 maciejowy idziesz jak burza ,tylko czemu dziennik taki lichy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Foczki 26.10.2007 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2007 He, jesteśmy po drugim spotkaniu z ekipą górali, dogadywaliśmy szczegóły budowlane i wszystko wygląda na to że będziemy z nimi budować. Duży plus to że robią od fundamentów po malowanie pokojów, jedyne czego nie robią to instalacje wodne i elektryczne. Dla mnie to naprawdę duży plus bo jak brat się budował to każdy następny "fachowiec" narzekał na poprzedniego. Panie! jak oni krzywo te fundamenty zrobili, jak ja mam murować? Następny: panie ale ten murarz odwalił robotę, jak ja mam tynkować? I tak każdy na każdego, normalnie słuchać sie nie dało Czekam jeszcze na wycenę, ale wiadomo, nie jest to najbardziej istotne teraz Poszukuję jeszcze kierbuda, takiego co nie weźmie więcej jak 800 PLN i żeby mi się za dużo na budowie nie pokazywał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bikerus 26.10.2007 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2007 Poszukuję jeszcze kierbuda, takiego co nie weźmie więcej jak 800 PLN i żeby mi się za dużo na budowie nie pokazywał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alpino 26.10.2007 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2007 Dla wszystkich zaczynających budowę, jeżeli ktoś nie wybrał ekipy do murowania to polecam z czystym sumieniem moich - jestem zadowolony z ich pracy Pan Jarek 665 998 483 (w razie czego powołajcie się na Adama ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Foczki 26.10.2007 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2007 Co takie oczy, ja nie lubię jak mi się ktoś za dużo plącze a poważnie to myślę ze jestem w stanie sam zadbać o swoje interesy, przyda się kierbud przy zalewaniu a reszty sam będę pilnować (w końcu inżynier jestem) no i niepotrzebnie dodatkowe koszta. Więc jak ktoś zna taniego kierbuda to czekam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
muriel 26.10.2007 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2007 ja będę znów nie na temat - dzisiaj przywieźli mi strop. Własciwie to nie "przywieźli" a p"przywiózł". Bo belki, zbrojenie, pustaki i to całe tałatajstwo przywiózł wielkim wozem z przyczepą jeden kierowca. I zrobiła sie mała masakra bo do obsługi hdsa przydały by się dwie osoby, ale że kierowca jak zwykle się spóźnił (pisze jak zwykle bo jeszcze mi sie nie zdarzył punktualny "transportowiec", to nikogo juz nie było. Znaczy się byłam ja z terminem porodu za miesiąc i mój 4,5letni Syn.... żadne z nas nie nadające się do obsługi hdsa bynajmniej i gdy zaczęłam już tracić nadzieję na jakieś pozytywne rozwiązanie sprawy, zjawił sie budujący po sąsiedzku Anioł który pomógł kierować tym !@#$%$%^ paleciakiem na którego ja nie miałam siły..... pragnę w związku z tym bardzo bardzo bardzo serdecznie podziękować sąsiadowi za pomoc, a że dobry uczynek wraca do nas dwa razy, wierzę, że ten na pewno też wróci... nawet potrójnie pozdrawiam serdecznie sąsiada i wszystkich budujących o dobrych sercach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scooby 28.10.2007 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2007 a ja obslugiwałem HDS jak przywiezli mi stal ale tylko momencik, nie bylo tak zle a jak wasze prace? muriel mialas tydzien przerwy? u mnie w pon koncza sciany jeszcze(połowa jednej strony) został jeszcze komin i troszke działowek. i duzo elek mi zostanie bo nad oknami nie byly kładzone, no ale naszczescie moge oddac i bedzie troszke$$$ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinor 28.10.2007 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2007 Poszukuję jeszcze kierbuda, takiego co nie weźmie więcej jak 800 PLN i żeby mi się za dużo na budowie nie pokazywał Poszło na prv. Nie gwarantuję że będzie 800. Ale jest to naprawdę gość godny polecenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scooby 28.10.2007 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2007 mój i muriel 511330663 kierbud karasinki i go polecila muriel a co do dachówki to ceramike kładziecie czy betonowa? kurde ja chciałem mega glazurowana a betonowch takich nie ma a gdzie jest duzy wybor dachówek? byłem na obornickiej i oze jutro jade do biskupic...czas najwyzszy juz ja zamówic... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mowaleria 28.10.2007 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2007 A ja zaczynam casting na cieślę i dekarza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bikerus 28.10.2007 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2007 a co do dachówki to ceramike kładziecie czy betonowa? kurde ja chciałem mega glazurowana a betonowch takich nie ma Ja oglądałem dachówki w Komornikach w Wasz Dachu (obok Auchan) - tam tez kupie, bo mam duży rabat (wykonawca załatwił). Jak na razie to albo Creaton albo Braas - wstępnie róznica w cenie to ok 20% przy 230 m dachu. O Creatonie ostatnio sie duzo złego naczytałem ale sprzedawca gwarantuje ze problemów nie bedzie (obejrzenie dachowki przed odbiorem itp. itd...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
muriel 28.10.2007 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2007 tak scoob, mieliśmy kilka dni przerwy... i nie wiem jak to będzie od poniedziałku bo towar leży, murarze są, ale nadal nie mam licznika prądowego za wcześnie chwaliłam elektrownię....... no ale i tak dobrze że ma być ok wtorku. Trzymajcie kciuki. a co do "naszego" kierbuda nie polecałabym go jeśli ktoś chce mieć na budowie od niego spokój - u mnie jest przynajmniej 3 razy w ciągu tygodnia z "wizytacjami" ale ja akurat bardzo to sobie chwale bo zawsze można trochę fachowej wiedzy łyknąć Co do dachu (250m2) narazie mam wyceny: KOSZT DACHU BEZ OKIEN DACHOWYCH BRAAS CELTYCKA-11676,82 W CERAMICE L15 KORAMIK ANGOBA-15453,25 W BOGENIE-17252,31 Pewnie i tak skończy sie na tym "moim" ciapatym nelskampie bo bardzo mi sie podoba ale tu wyceny jeszcze nie mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scooby 28.10.2007 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2007 ja narazie wycieczke zapoznawcza miałem. ale w tym tyg pojade po wyceny...i zastanawiam sie ciagle nad oknami 4 wyceny mam...a ty muriel zrobiłąs tez jakies?ja chyba te okna wczesna wiosna dopiero wprawie, bo tynkow tez o tej poze nie ma sensu robic bo i tak nie wsyschna a jak przyjda mrozy to woda w nich zamarznie i popekaja...ja w tym roku chcialem przykryc dach jeszcze i powino sie udac...choc tak jak juz pisałem ekipie mówie "nie zdazycie sie wyrobic w terminie" a oni zdazymy...a pozostało 3 tyg...dokonczyc sciany,stro,tarasysciane kolankowa(25cm)i na to wieniec.... to sie moze nie udac...a co do dachowek to podoba mi sie bardzo kolor ceglasty(bardzo ciemny czerwony)lub czarny i bardzo mocno glazurowany ale ta cena:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
muriel 29.10.2007 05:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2007 zrobiłam wyceny (narazie mam 6), rozstrzał od 18 do 32 tysięcy za to samo niby... muszę zrzucić to wszystko do excela i porównać na czym są takie różnice, bo jak się przegada skany to tak średnio (jakby nie mogli pdfów wrzucać..... ) moi murarze jednak dzisiaj robią strop - chyba wolą pracować sami przywożąc sobie prąd przy +10 niż przy +2 stopniach wkurza mnie tylko trochę że nie mogę "zacząć z nimi dnia" - już się przyzwyczaiłam do tego że siedzę na budowie (mimo ze na to narzekałam - no cóż - jak to baba ), a teraz mnie nosi jak siedzę w chacie.... buuu wiesz scoob, te trzy tygodnie to i dużo i mało. My też chcemy zadaszyć, no ale trochę mniej zostało do zrobienia, więc liczę na to że sie uda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
muriel 29.10.2007 06:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2007 a co do dachowek to podoba mi sie bardzo kolor ceglasty(bardzo ciemny czerwony)lub czarny i bardzo mocno glazurowany ale ta cena:( ceglasty to chyba jasny czerwony........? dlatego go odrzucamy przy wycenach - nie podobają mi się jasne kolory....... spójrz tutaj: http://www.brass.pl/default1.asp?nodeid=945 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts