SZANTI. 29.10.2007 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2007 ja wybrałam dachówkę brassa romańską w kolorze grafitowym teraz szukam cegły klinkierowej grafitowej na kominy może wiecie gdzie jest duży wybór oczywiście w dobrej cenie dzisiaj zalewają strop więc będzie pare dni oddechu , na grudzień mam umówionych majstrów od dachu , potem przerwa do wiosny i wtedy dopiero okna. muriel ja też w dalszym ciągu bez prądu na działce , podobno papiery trafiły już do zatwierdzenia w enei wię jest światełko w tunelu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
muriel 29.10.2007 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2007 Szanti najgorsze jest to, że ja od tygodnia mam wszystkie papiery (=umowę) podpisane przez obie strony, tylko panowie z pogotowia (Ci od licznika) jakoś sie nie kwapią żeby podjechać i go założyć.... btw - znalazłaś może ten wzór pisma do skarbówki? mi się nie udało chociaz ryję i ryję w necie - jakoś mi nie idzie co do klinkieru - Paradyż ma duży wybór - mam katalog, ale niestety nie wiem gdzie to można na żywo obejrzeć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SZANTI. 29.10.2007 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2007 czy zastanawialiście się jaką wybrać folię (membrane) na dach , ja przy wycenie dachu mam wpisaną DORKEN DELTA VENT S za 6.80 brutto z metr ale wydaje mi się ża to drogo , co sądzicie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SZANTI. 29.10.2007 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2007 muriel ten Paradyż od płytek? nie znalazłam na ich stronie klinkieru.a co do Skarbówki to chyba już sobie poradziłaś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
muriel 29.10.2007 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2007 tak, poradziłam niedługo po napisaniu postu do Ciebie o pomoc znalazłam tak, ten paradyź od płytek - poniżej link do "zamów folder - klinkier" http://www.paradyz.com.pl/?s=53&a=24 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
celt 29.10.2007 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2007 ja wybrałam dachówkę brassa romańską w kolorze grafitowym teraz szukam cegły klinkierowej grafitowej na kominy może wiecie gdzie jest duży wybór oczywiście w dobrej cenie dzisiaj zalewają strop więc będzie pare dni oddechu , na grudzień mam umówionych majstrów od dachu , potem przerwa do wiosny i wtedy dopiero okna. O, to mniej wiecej tak jak my A z ta skarbowka to o co chodzi ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agula11 29.10.2007 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2007 o zwrot VAT-u? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scooby 29.10.2007 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2007 Muriel mi bym bardziej nir podobaja sie jasne kolory typu jasny pomaranczowy czerwony buuuale creaton ma w swojej ofercie kolor ceglasty i jest taki mocno czerwony. Ja szuka mocnej czerwieni lub carnej. a co do klinkieru to najwiekszy wybór jest na baranowie w budommarze... maja BARDZO WIELE KLINKIERU!!! i wszytsko mozna dotknac:p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
muriel 29.10.2007 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2007 nie, nie o Vat o podatek od nieruchomości (a raczej zwolnienie z niego) kliknijcie na link w moim podpisie - "pomocy" - tam szerzej temat scoob - w takim razie creaton ma swoją własną gamę kolorów, bo ceglasty generalnie jest jasny ja tez marze o ciemnej dachówce.... ale ten temat już wałkowaliśmy (ale marzyć sobie nadal mogę co nie?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jankama 29.10.2007 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2007 zastanawiam sie ciagle nad oknami 4 wyceny mam...a ty muriel zrobiłąs tez jakies? A jakie okna chcecie?(drewno czy plastik)Tak bardzo marzą mi się drewniane,w dodatku ze szprosami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scooby 30.10.2007 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2007 ja bede montował pcv ale w okleinie. beda wygladaly tak jak drewniane, beda cieple i zawsze troszke sie zaoszczedzi na kupnie pcv niz drewna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jankama 30.10.2007 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2007 Wcale nie" troszkę",tylko znaczną sumkę.W naszym przypadku różnica dochodzi nawet 40%.Postaram się dalej szukać drewnianych(w miarę tanich).Okazuje się ,ze będziemy musieli mieć rekuperator,więc okna musiałyby być z super U,sama już nie wiem na czym zaoszczędzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scooby 30.10.2007 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2007 A co to znaczy musieli meic? Ja myslalem ze to montuje sie razem z pompa ciepla(akt faktem ze nie doczytalem na ten temat) Hmm wląsnie a jak u was z ogrzewaniem? juz ktos cos myslal na ten temat? ja czekam na 2 wyceny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
muriel 30.10.2007 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2007 co do okien, to może was zaskocze, ale bedziemy mieć białe plastiki, bo..... mi się podobają mam pięć wycen, okna z roletami + brama garażowa (4500x2300) oscyluje około 22-24 k z montażem. Scoob rekuperator to "wymiennik powietrza" - to nie tylko z pompą, można montować samo, my tak będziemy mieć (główna zaleta - unikasz w domu pleśni grzybów i takich tam - to taka wentylacja). A co do ogrzewania to gazu nie mamy, więc będzie piec na pelety - koszt taki sam praktycznie jak innych "urządzeń", opał tańszy, no i na pewno czyściej i więcej spokoju (taki automatyczny chcemy co się do niego raz na dwa tygodnie zagląda "dorzucić" a tak w ogóle to nasze pomieszczenia przypominają w końcu pomieszczenia - zrobiły się "sufity" z belek i pustaków jeszcze nie zalane, ale fajne wrażenie jak się wchodzi - zaczyna się jak do domu..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jankama 30.10.2007 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2007 Muriel,czy macie już firmę od wentylacji?Taką co by fachową była i z cenami poniżej górnej półki.Twój znajomy instalator nie znalazł u Nas pracy.Nie odbierał telefonu.Początkowo chcieliśmy piec na ekogroszek(ładuje się raz na 10-14 dni).Potem uświadomiliśmy sobie,że z węglem trzeba będzie przechodzić przez całą chatę.Wizja piwnicy też upadła(za droga).A skoro w ulicy jest gaz to nad czym myśleć.Będzie kondensacyjny jednofunkcyjny z zasobnikiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jankama 30.10.2007 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2007 Kominek zrobimy tylko dla atmosfery,żadne płaszcze wodne itd.Całymi dniami nie ma nas w domu,więc kto by miał palić.a za parę lat przestanie to być takie atrakcyjne.Tak myślę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Foczki 31.10.2007 00:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2007 Początkowo chcieliśmy piec na ekogroszek(ładuje się raz na 10-14 dni). Taa, jasne, mojej mamie też tak mówili jak piec kupowała, potem wyszło co 2-3 dni ładowania, taczkowanie do składowni po schodkach w górę i w dół, potem ciągły syf i pył. Nigdy w życiu pieca na groszek nie zrobię jak mam gaz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinor 31.10.2007 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2007 Kominek zrobimy tylko dla atmosfery,żadne płaszcze wodne itd.Całymi dniami nie ma nas w domu,więc kto by miał palić.a za parę lat przestanie to być takie atrakcyjne.Tak myślę. U nas był kominek w poprzednim domu, teraz też będzie... nie mogę sobie wyobrazić salonu bez kominka... Teraz będzie stał na samym środku. Dla ciekawych: gaz też będzie. Ale główne źródło ciepła to kominek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bikerus 31.10.2007 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2007 Moi znajomi tez maja piec na ekogroszek od 2 lat. Ogrzewanie wychodzi dosc tanio - tyle że są dwa minusy : hałas od podajnika i ładowanie co 4 dni (a miało byc co 7-10 dni). Od poczatku sie nastawiali na taki piec więc mają duża kotłownie w rogu domu z wejsciem z zewnatrz (od razu rozładowują worki do kotłowni), a i tak słychac wieczorem i w nocy.W tym roku mieli izolować dodatkowo kotłownię matami korkowymi ale nie wiem czy to w koncu zrobili. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaloska 31.10.2007 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2007 Witam, do tej pory czytałam grupę zaczynających na wiosnę, ale widzę, że ja bardziej do Was pasuję. My zaczęlismy pod koniec czerwca, a że dom buduje nam jeden majster, ktory ma jednego pomocnika (mialo być inaczej ....) to troche to trwa. Na szczęście majster dużo umie, myśli przy robocie i byków nie strzela - kierownik bardzo go chwali, więc tolerujemy to, że idzie trochę wolniej niż myśleliśmy. Ważne, żeby było dokładnie i porządnie. W tej chwili kończymy więźbę. Na dekarza niestety musimy czekać do 3 grudnia (najpóźniej), więc przez miesiąc dom będzie bez "czapki". Idę poczytać wątek od początku pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts