scooby 31.10.2007 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2007 Ja to samo kondensacyjny jednofunkcyjny plus kolektory i 200l na wode zbiornik.A muriel ile masz okien? chyba wiecej odemnie? ja te rolety chce miec w automatyce, silniki to z 4tys kosztuja:/ plus sterewniki 4tys i wychodzi na to ze rolety sa w takiej samej cenie co okna:/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomcus 01.11.2007 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2007 Hi,mój brat własnie zakończył stan surowy i zostało mu 12 nierozpakowanych palet Silki. Silka stoi sobie na paletach w hurtowni w Poznaniu i czeka na odbiór. Transport w okolicach Poznania w cenie. Na palecie 45 szt. Wymiary bloczka 20x24x33. Cena coś koło 6,5 zł za sztukę - czyli taniej niż były w hurtowniach. Były, bo na razie nigdzie nie ma. Jak ktoś potrzebuje to podam bezpośrednie namiary do mojego brata na priva. PozdrTomcus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agula11 02.11.2007 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2007 KOCHANI....PILNIE POTRZEBUĘ NAMAR NA SOLIDNE KOMPLEKSOWE HURTOWNIE BUDOWLANE W OKOLICY SWARZĘDZ / TULCE.Będę wdzięczna za informacje na privie. Pozdrawiam Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MUREK 02.11.2007 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2007 Witam , mam do odsprzedania po budowie budowlaną skrzynkę elektryczną na mobilnym stojaku . Skrzynka posiada 4 gniazda 230 V z bolcem i 2 gniazda siłowe (wiekszej i mniejszej średnicy). Jeżeli jest ktoś zainteresowany to prześlę foto na maila. Pozdrawiam Zainteresowani proszę pisać na maila : [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ian 03.11.2007 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2007 bikerus, a kto Wam buduje? my mamy generalnego wykonawce, nikt z nas nie ma czasu jezdzic na budowe, odbierac towary i je zamawiac poza tym sie za bardzo na tym nei znamy zdecydowalismy sie na firme jandach, przedstawili bardzo konkurencyjna wycene Mam pytanie o JANDACH. Też sie z nimi buduje ale im bardziej w las tym wiecej uwag. Np niechlujnie dość izolowali fundamenty,trezeba bylo zwracac uwage, ponadto przy dachu gtez nie do konca jest idealnie-teraz bede robil im liste do poprawek ale ogólnie sie starają tylko trzeba stac nad nii i przez kogos konkretnego znającego sie na rzeczy nadzorowac, jak wszystkie firmy budowlane.Ogólnie są konkurencyjni cenowo do innych poznanskich i podpoznanskich firm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AsDur 03.11.2007 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2007 Witam Czy ktos z Was zamierza budowac w Biedrusku na osiedlu Błękitny Staw? Chetnie poznam Wasze opinie o wykonawcy. Pozdrawiam AsDur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlodyga 04.11.2007 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2007 Do scoobiego nie budujesz sam z tej strony Poznania ja jestem koło Skórzewa zacząłem w połowie września też widzę prawie idealnie starty samolotów z ławicy. Takie mam pytanko do wszystkich co sądzicie o stropach drewnianych np. STEICO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mowaleria 04.11.2007 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2007 Informuję iż powstała nowa grupa - zaczynających w 2008 roku w Wielkopolsce http://forum.muratordom.pl/nowa-grupa-budujaca-wielkopolska-2008-poznan-i-wielkopolska,t116185.htm Sądzę że tam się bardziej nadaję ale Was również będę odwiedzać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scooby 04.11.2007 22:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2007 HEJwidze ze nowa grupa, bedziemy mogli(jako juz obeznani w temacie, pomagac wam) ale pewnie bedzie tak ze niektorzy przegonia tych jesiennych.;pja jutro musze sie wziosc za tych instalatorow bo mieli dzwonic z wycenami a zaden nie zadzwonił wrra co do wiezby to przyjechała ale tak sie wkurzylęm na mojego ciesle, bo to on ja załatwiał, ale szczególy opisze w dzienniku, postaram sie na jutro, i zapodam tez nowe fotki.pozdrawiam.a co do budowy to zastuj do wtorku;/ POZOSTALO JESZCZE 2 tyg do konca...uda sie ekipie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
muriel 05.11.2007 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2007 zaświtało światełko..... mam nadzieję zdążymy przed zimą na czwartek i piątek beton, zalewamy na dwa razy bo mamy nierówno garaż i resztę domu, ale dzisiaj jakoś tak wlała się we mnie nadzieja że jednak przykryjemy w tym roku i całkiem przypadkiem znalazł się znajomy płtykarzo-panelarz.......... normalnie jakoś tak z górki tylko skurcze coraz częściej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mowaleria 05.11.2007 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2007 zaświtało światełko..... mam nadzieję zdążymy przed zimą na czwartek i piątek beton, zalewamy na dwa razy bo mamy nierówno garaż i resztę domu, ale dzisiaj jakoś tak wlała się we mnie nadzieja że jednak przykryjemy w tym roku i całkiem przypadkiem znalazł się znajomy płtykarzo-panelarz.......... normalnie jakoś tak z górki tylko skurcze coraz częściej No to można już gratulować - tzn przykrycia? A propos skurczy to na kiedy masz termin? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jankama 05.11.2007 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2007 Też myślałam ,że można już gratulować(przykrycia oczywiście),bo tak długo Cię nie było.Do Nas jutro zjeżdża instalator, i miały być ocieplane fundamenty,ale ta prognoza pogody ,nie nastraja pozytywnie. Dziennik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Foczki 05.11.2007 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2007 Czy ktoś występował o dofinansowanie do budowy przydomowej oczyszczalni ścieków? Ponoć niektóre gminy moga dać dofinansowanie, jak to wyglada w okolicy poznania? w gminie Kostrzyn ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
muriel 06.11.2007 06:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2007 nooo, przykrycia jeszcze nie, ale myślę że zdążymy (martwiłam się głównie o aspekty, hmmm... finansowe) daszek powinien być za jakieś dwa tygodnie, mam nadzieję..... apropos skurczy kończe 36 tydzień, więc jeszcze cztery do przeżycia, ale skurcze mam coraz częsciej, a pierwszego Syna rodziłam w 37 tygodniu, więc jakby patrzec po tym pierwszym to mam jeszcze tydzień dzisiaj jade do lekarza to dam Wam znać co i jak (oczywiście jeśli można trochę "pozaśmiecać" forum budowlane) tylko tak sobie myślę że w czwartek mam pilnować zalewania stropu, więc dobrzeby było jeszcze nie rodzić bo do czwartku pewnie by mnie nie wypuscili i jeszcze odnośnie dofinansowań - ja się starałam, a właściwie starałam się dowiedzieć jak to zrobić, i..... niestety zapomnij. Jedynym "udogodnieniem" jesli nie jestes firmą i nie budujesz budynku pod działalność gosp jest preferencyjny kredyt w BOŚ (na b. niskie %%). Nie ma czegoś takiego jak dofinansowanie/dostacja/zwrot kosztów czy jakkolwiek by tego nie nazywać dla Klientów indywidualnych. Urząd mamy jeden na Jackowskiego (dla gmin ościennych Poznania), drugi... muszę sprawdzić. Wrzuce później z nr tel - żebyś mogła sobie potwierdzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SZANTI. 06.11.2007 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2007 muriel co tam mury i dachy obowiązkowo pisz co u ciebie i dzidziusia , ja oczywiście trzymam kciuki żeby wszystko poszło gładko i bez bólu wczoraj zrobiłam pierwsze podejście do zakupi cegły klinkierowej , niby w hubtowniach wszystko jest tylko szkoda że nie to co ja chcę ostatecznie wybór padł na Wienerberger Stratus tylko muszę za nim poczekać jakiś tydzień . Podoba mi się też klinkier firmy CRH Potsdam ale doznałam szoku cenowego za cegłe z dziurkami (czyli teńszą) 4,5 za sztuke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
muriel 06.11.2007 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2007 zgodnie z wcześniejszym podaję: Narodowy Fundusz Ochrony Środowiska i Gospodarki Wodnej tel 0618456200/01 Wydział Ochrony Środowiska w starostwie Powiatowym tel 0618410509 mam jeszcze Gminne jakby ktoś chciał dla Pobiedzisk (tam spławili mnie na samym początku) UMiG Pobiedziska Wydział Ochrony Środowiska 0618977104, Wydział Budownictwa 0618977145 dzięki Szanti za ciepłe słowa, napiszę na pewno ale mury i dach swoją drogą muszą powstać, bo inaczej się nie wyrobimy do terminu wyprowadzki, i wtedy na forum będe umieszczać ogłoszenia w stylu "kto juz skończył i ma wolny pokój...?" ps. Jankama nareszcie dziennik!!!!! proszę o więcej - koniecznie i postuluję założenie komentarzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agula11 07.11.2007 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2007 mam mam mam mam PNB:) teraz juz tylko dac na tace zeby druga polowa listopada byla ladna i zebysmy zdazyli z ta zerowka:) pozdrawiam wszystkich jesiennych ludkow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jankama 07.11.2007 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2007 Gratulacje! Dokładam się do tacy.Dziś miała być skończona zerówka,a tu nikt nic nie może robić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scooby 07.11.2007 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2007 gratulacje zaczynaj szybko:p u mnei dzis uklądali strop przez 7h i mega zmokli, wczoraj po godzinie juz wymiekli...ale nie dziwie im sie w tej temp i tym deszczu...a padac ma do konca tygodnia a po neidzieli juz przymrozki...a ja w jadalni i kuchni & holu mam wielka kaluze, scianka dzialowa od spizarni tobi sie na głebokosc 5cm :| a wiezba tez moknie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agula11 07.11.2007 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2007 dzięki za ciepłe słowa, ale kochani mam prosbę - pilnie potrzebuje info: ile za materiały i robocizne za wod-kan na etapie zerówki??? mam wycenę ale nie wiem czy duzo czy malo:materialy netto 1700 + robocizna 1200 netto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts