Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa zaczynajacych - Jesien 2007 - Wielkopolska

Gość scooby

Recommended Posts

• Odpowiedzi 716
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Hi,

mój brat własnie zakończył stan surowy i zostało mu 12 nierozpakowanych palet Silki. Silka stoi sobie na paletach w hurtowni w Poznaniu i czeka na odbiór. Transport w okolicach Poznania w cenie. Na palecie 45 szt. Wymiary bloczka 20x24x33. Cena coś koło 6,5 zł za sztukę - czyli taniej niż były w hurtowniach. Były, bo na razie nigdzie nie ma. Jak ktoś potrzebuje to podam bezpośrednie namiary do mojego brata na priva.

Pozdr

Tomcus

Witam ,

mam do odsprzedania po budowie budowlaną skrzynkę elektryczną na mobilnym stojaku .

Skrzynka posiada 4 gniazda 230 V z bolcem i 2 gniazda siłowe (wiekszej i mniejszej średnicy).

Jeżeli jest ktoś zainteresowany to prześlę foto na maila.

Pozdrawiam

Zainteresowani proszę pisać na maila : [email protected]

bikerus, a kto Wam buduje?

my mamy generalnego wykonawce, nikt z nas nie ma czasu jezdzic na budowe, odbierac towary i je zamawiac

poza tym sie za bardzo na tym nei znamy

zdecydowalismy sie na firme jandach, przedstawili bardzo konkurencyjna wycene

Mam pytanie o JANDACH. Też sie z nimi buduje ale im bardziej w las tym wiecej uwag. Np niechlujnie dość izolowali fundamenty,trezeba bylo zwracac uwage, ponadto przy dachu gtez nie do konca jest idealnie-teraz bede robil im liste do poprawek ale ogólnie sie starają tylko trzeba stac nad nii i przez kogos konkretnego znającego sie na rzeczy nadzorowac, jak wszystkie firmy budowlane.Ogólnie są konkurencyjni cenowo do innych poznanskich i podpoznanskich firm.

HEJ

widze ze nowa grupa, bedziemy mogli(jako juz obeznani w temacie, pomagac wam) ale pewnie bedzie tak ze niektorzy przegonia tych jesiennych.;p

ja jutro musze sie wziosc za tych instalatorow bo mieli dzwonic z wycenami a zaden nie zadzwonił wrr

a co do wiezby to przyjechała ale tak sie wkurzylęm na mojego ciesle, bo to on ja załatwiał, ale szczególy opisze w dzienniku, postaram sie na jutro, i zapodam tez nowe fotki.

pozdrawiam.

a co do budowy to zastuj do wtorku;/

POZOSTALO JESZCZE 2 tyg do konca...

uda sie ekipie?

zaświtało światełko..... mam nadzieję zdążymy przed zimą :wink: na czwartek i piątek beton, zalewamy na dwa razy bo mamy nierówno garaż i resztę domu, ale dzisiaj jakoś tak wlała się we mnie nadzieja że jednak przykryjemy w tym roku :wink: i całkiem przypadkiem znalazł się znajomy płtykarzo-panelarz.......... normalnie jakoś tak z górki

tylko skurcze coraz częściej :lol:

zaświtało światełko..... mam nadzieję zdążymy przed zimą :wink: na czwartek i piątek beton, zalewamy na dwa razy bo mamy nierówno garaż i resztę domu, ale dzisiaj jakoś tak wlała się we mnie nadzieja że jednak przykryjemy w tym roku :wink: i całkiem przypadkiem znalazł się znajomy płtykarzo-panelarz.......... normalnie jakoś tak z górki

tylko skurcze coraz częściej :lol:

No to można już gratulować - tzn przykrycia?

A propos skurczy to na kiedy masz termin?

nooo, przykrycia jeszcze nie, ale myślę że zdążymy (martwiłam się głównie o aspekty, hmmm... finansowe) :wink: daszek powinien być za jakieś dwa tygodnie, mam nadzieję..... :)

apropos skurczy kończe 36 tydzień, więc jeszcze cztery do przeżycia, ale skurcze mam coraz częsciej, a pierwszego Syna rodziłam w 37 tygodniu, więc jakby patrzec po tym pierwszym to mam jeszcze tydzień :lol: dzisiaj jade do lekarza to dam Wam znać co i jak (oczywiście jeśli można trochę "pozaśmiecać" forum budowlane) :lol: tylko tak sobie myślę że w czwartek mam pilnować zalewania stropu, więc dobrzeby było jeszcze nie rodzić bo do czwartku pewnie by mnie nie wypuscili :lol: :lol: :lol:

i jeszcze odnośnie dofinansowań - ja się starałam, a właściwie starałam się dowiedzieć jak to zrobić, i..... niestety zapomnij. Jedynym "udogodnieniem" jesli nie jestes firmą i nie budujesz budynku pod działalność gosp jest preferencyjny kredyt w BOŚ (na b. niskie %%).

Nie ma czegoś takiego jak dofinansowanie/dostacja/zwrot kosztów czy jakkolwiek by tego nie nazywać dla Klientów indywidualnych.

Urząd mamy jeden na Jackowskiego (dla gmin ościennych Poznania), drugi... muszę sprawdzić. Wrzuce później z nr tel - żebyś mogła sobie potwierdzić.

muriel co tam mury i dachy obowiązkowo pisz co u ciebie i dzidziusia , ja oczywiście trzymam kciuki żeby wszystko poszło gładko i bez bólu :lol:

wczoraj zrobiłam pierwsze podejście do zakupi cegły klinkierowej , niby w hubtowniach wszystko jest tylko szkoda że nie to co ja chcę :( ostatecznie wybór padł na Wienerberger Stratus tylko muszę za nim poczekać jakiś tydzień . Podoba mi się też klinkier firmy CRH Potsdam ale doznałam szoku cenowego za cegłe z dziurkami (czyli teńszą) 4,5 za sztuke :o

zgodnie z wcześniejszym podaję:

Narodowy Fundusz Ochrony Środowiska i Gospodarki Wodnej tel 0618456200/01

Wydział Ochrony Środowiska w starostwie Powiatowym tel 0618410509

mam jeszcze Gminne jakby ktoś chciał dla Pobiedzisk (tam spławili mnie na samym początku) UMiG Pobiedziska Wydział Ochrony Środowiska 0618977104, Wydział Budownictwa 0618977145

dzięki Szanti za ciepłe słowa, napiszę na pewno

:D

ale mury i dach swoją drogą muszą powstać, bo inaczej się nie wyrobimy do terminu wyprowadzki, i wtedy na forum będe umieszczać ogłoszenia w stylu "kto juz skończył i ma wolny pokój...?" :lol: :lol: :lol:

ps. Jankama nareszcie dziennik!!!!! proszę o więcej - koniecznie :) i postuluję założenie komentarzy :)

gratulacje :p zaczynaj szybko:p

u mnei dzis uklądali strop przez 7h i mega zmokli, wczoraj po godzinie juz wymiekli...ale nie dziwie im sie w tej temp i tym deszczu...a padac ma do konca tygodnia a po neidzieli juz przymrozki...a ja w jadalni i kuchni & holu mam wielka kaluze, scianka dzialowa od spizarni tobi sie na głebokosc 5cm :| a wiezba tez moknie...