Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa zaczynajacych - Jesien 2007 - Wielkopolska

Gość scooby

Recommended Posts

• Odpowiedzi 716
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

dzięki za ciepłe słowa, ale kochani mam prosbę - pilnie potrzebuje info: ile za materiały i robocizne za wod-kan na etapie zerówki??? mam wycenę ale nie wiem czy duzo czy malo:

materialy netto 1700 + robocizna 1200 netto

U mnie wyszlo 650 material + 800 robota (10 h - 2 osoby). I tak mysle, ze za robote to przesadzili, wychodzi 40zl\h. Niestety tak wyciagaja z nas kase.

650 zł za rury (miałem wybór albo gorsze za 430 zł albo lepsze za 650 zł).

A możesz podac jakich firm te gorsze i te lepsze ?

Niestety nie mogę, bo nie widziałem ich przed zalaniem chudziakiem.

Ojciec był przy wyborze -tylko kwotowo i jakościowo mi przez tel podał - i wybrałem "lepsze" ;) .

instalatorem wod kan moze nie jestem, ale jesli chodzi o rury lepsze i gorsze to akurat wydaje mi sie ze wiem.

gorsze te do kanalizacji wew oloru szarego

lepsze do kanalizacji zew koloru pomaranczowego...

i tyle to sie rózni a co do rury do kominka to ja mam pamaranczowa fi160(szarej takiej grubej nie ma) ale mój kierbud stwierdziłze po co taka ze 110 w zupełnosci wystarczy...

spadam przegladac pierwsza wycene pokrycia dachowego...

ale mój kierbud stwierdziłze po co taka ze 110 w zupełnosci wystarczy...

a mnie to zawsze bawi, to po co ktoś zaprojektował 160 ?

A co do kolorów to racja, są szare i pomarańczowe :lol:

nie wiem czy do konca sie rzumiemy ale w projekcie nie mialem zaprojektowanej 160 do komina:p a jesli chodzi ogolnie po co taka rura 160 istnieje to odp jest prosta do kanalizacji zew...

i jak wam idzie walka z pogoda? wczoraj caly dzien nie padało, a dzis to juz samego rana :/

i ja jednak bede klad cementowke po wczorajeszej wycenie ceramiki...

ale mój kierbud stwierdziłze po co taka ze 110 w zupełnosci wystarczy...

a mnie to zawsze bawi, to po co ktoś zaprojektował 160 ?

A co do kolorów to racja, są szare i pomarańczowe :lol:

nie wiem czy do konca sie rzumiemy ale w projekcie nie mialem zaprojektowanej 160 do komina:p a jesli chodzi ogolnie po co taka rura 160 istnieje to odp jest prosta do kanalizacji zew...

i jak wam idzie walka z pogoda? wczoraj caly dzien nie padało, a dzis to juz samego rana :/

i ja jednak bede klad cementowke po wczorajeszej wycenie ceramiki...

110 w zupełności wystarcza, nawet mniej może być. Podejście do wkładów spharterma jest właśnie 100 i jak masz 160 to trzeba założyć redukcję :D

cześć wszystkim :) co do rurek się nie wypowiem, bo jakoś tak.... nie czuję sie kompetentna :wink: ale muszę się Wam pochwalić że mamy strop :D :D :D wczoraj się zalał, ja też chętnie bym się na tą okoliczność zalała, ale nie mogę :wink: :wink: :wink: wrzuciłam trochę fotek do dziennika, jakoś tak ostatnio sie układa, że mam nadzieję przykryć - tak jak chcieliśmy - w tym roku... Pan Dachowy wczoraj potwierdził że trzyma dla nas termin (pierwszy tydzień grudnia), chłopaki mówią że sie wyrobią (do tej pory dobrze im idzie, więc niby czemu mieli by się nie wyrobić), byle tylko nie padało......

Pozdrawiam Was wszystkich bardzo bardzo gorąco :D

hej

no wląsnie ta pogoda... umnie snieg przykrywa wiezbe... zobaczymy jak to bedzie, ale mam nadzieje ze ekipa przyjedzie jutro do mnie bez wzgledu na pogode...chociaz ten strop ukladac... termin skonczenia mjaa na czwartek a tu dobre 2 tyg jeszcze...

a muriel zdaje sie ze chyba rodzi bo sie nie odzywa;p

no ale gratulowac narazie nie bede :p