Foczki 08.11.2007 00:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2007 muriel big thx, jak zawsze pomocna, agula11 gratulacje, pnij się pnij, w dół ale potem w górę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scooby 08.11.2007 05:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2007 ja płacilem za rury 450zł a za robote nic, bo robiła to ekipa od budowy całego stanu surowego(murów) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SZANTI. 08.11.2007 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2007 agula11 gratuluje i życze słonecznych dni a co do wyceny za wod-kan to rozbój w biały dzień , u mnie wyszło podobnie jak u scoobiego 400zł za materiał (kuchnia, łazienka i rura do kominka) a robocizna była wliczona w stan zero no chyba że u ciebie jest strasznie dużo tej kanalizy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bikerus 08.11.2007 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2007 U mnie podobnie. 650 zł za rury (miałem wybór albo gorsze za 430 zł albo lepsze za 650 zł). Robocizna była wliczona w stan zero. Dałem rurę do kominka fi 110 ale poźniej doczytałem, ze w sumie 150-tka była by lepsza - no ale juz za późno na zmiany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agula11 08.11.2007 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2007 dzieki wielkie wszystkim!u mnie podobno są 4 piony wod-kan, dopiero w poniedzialek bede u kierbuda i sie dokladnie dowiem o co chodzi, ale znajomy ktory buduje taki sam dom tyle ze we Wroclawiu mial podobna cene jak ja. Moze to faktycznie zalezy od projektu. Sprawdze i sie nie dam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fredblasz 08.11.2007 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2007 dzięki za ciepłe słowa, ale kochani mam prosbę - pilnie potrzebuje info: ile za materiały i robocizne za wod-kan na etapie zerówki??? mam wycenę ale nie wiem czy duzo czy malo: materialy netto 1700 + robocizna 1200 netto U mnie wyszlo 650 material + 800 robota (10 h - 2 osoby). I tak mysle, ze za robote to przesadzili, wychodzi 40zl\h. Niestety tak wyciagaja z nas kase. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Foczki 08.11.2007 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2007 650 zł za rury (miałem wybór albo gorsze za 430 zł albo lepsze za 650 zł). A możesz podac jakich firm te gorsze i te lepsze ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jankama 08.11.2007 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2007 Nasi instalatorzy właśnie dziś skończyli (stan zero,przyłacze wraz z przeciskiem pod drogą) Hura!Mamy wodę w kraniku.Co prawda kranik stoi na środku schodów,ale to szczegół. Za materiały 600,za robotę 2300zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bikerus 08.11.2007 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2007 650 zł za rury (miałem wybór albo gorsze za 430 zł albo lepsze za 650 zł). A możesz podac jakich firm te gorsze i te lepsze ? Niestety nie mogę, bo nie widziałem ich przed zalaniem chudziakiem. Ojciec był przy wyborze -tylko kwotowo i jakościowo mi przez tel podał - i wybrałem "lepsze" . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scooby 08.11.2007 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2007 instalatorem wod kan moze nie jestem, ale jesli chodzi o rury lepsze i gorsze to akurat wydaje mi sie ze wiem.gorsze te do kanalizacji wew oloru szaregolepsze do kanalizacji zew koloru pomaranczowego...i tyle to sie rózni a co do rury do kominka to ja mam pamaranczowa fi160(szarej takiej grubej nie ma) ale mój kierbud stwierdziłze po co taka ze 110 w zupełnosci wystarczy...spadam przegladac pierwsza wycene pokrycia dachowego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Foczki 09.11.2007 00:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2007 ale mój kierbud stwierdziłze po co taka ze 110 w zupełnosci wystarczy... a mnie to zawsze bawi, to po co ktoś zaprojektował 160 ? A co do kolorów to racja, są szare i pomarańczowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scooby 09.11.2007 06:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2007 ale mój kierbud stwierdziłze po co taka ze 110 w zupełnosci wystarczy... a mnie to zawsze bawi, to po co ktoś zaprojektował 160 ? A co do kolorów to racja, są szare i pomarańczowe nie wiem czy do konca sie rzumiemy ale w projekcie nie mialem zaprojektowanej 160 do komina:p a jesli chodzi ogolnie po co taka rura 160 istnieje to odp jest prosta do kanalizacji zew... i jak wam idzie walka z pogoda? wczoraj caly dzien nie padało, a dzis to juz samego rana :/ i ja jednak bede klad cementowke po wczorajeszej wycenie ceramiki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinor 09.11.2007 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2007 ale mój kierbud stwierdziłze po co taka ze 110 w zupełnosci wystarczy... a mnie to zawsze bawi, to po co ktoś zaprojektował 160 ? A co do kolorów to racja, są szare i pomarańczowe nie wiem czy do konca sie rzumiemy ale w projekcie nie mialem zaprojektowanej 160 do komina:p a jesli chodzi ogolnie po co taka rura 160 istnieje to odp jest prosta do kanalizacji zew... i jak wam idzie walka z pogoda? wczoraj caly dzien nie padało, a dzis to juz samego rana :/ i ja jednak bede klad cementowke po wczorajeszej wycenie ceramiki... 110 w zupełności wystarcza, nawet mniej może być. Podejście do wkładów spharterma jest właśnie 100 i jak masz 160 to trzeba założyć redukcję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bikerus 09.11.2007 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2007 [ 110 w zupełności wystarcza, nawet mniej może być. Podejście do wkładów spharterma jest właśnie 100 i jak masz 160 to trzeba założyć redukcję O to mnie uspokoiliście, bo mi dali właśnie 110, ale ludzie na forum gdzieś pisali, ze lepiej 150... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
muriel 09.11.2007 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2007 cześć wszystkim co do rurek się nie wypowiem, bo jakoś tak.... nie czuję sie kompetentna ale muszę się Wam pochwalić że mamy strop wczoraj się zalał, ja też chętnie bym się na tą okoliczność zalała, ale nie mogę wrzuciłam trochę fotek do dziennika, jakoś tak ostatnio sie układa, że mam nadzieję przykryć - tak jak chcieliśmy - w tym roku... Pan Dachowy wczoraj potwierdził że trzyma dla nas termin (pierwszy tydzień grudnia), chłopaki mówią że sie wyrobią (do tej pory dobrze im idzie, więc niby czemu mieli by się nie wyrobić), byle tylko nie padało...... Pozdrawiam Was wszystkich bardzo bardzo gorąco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scooby 09.11.2007 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2007 a u mnie dzis znowu zastuj, rano padało to nie przyjechali, a pozneij przestalo i tez nie dojechali. nadzieje ze jutro beda, a w srode mial wejsc ciesla a tu strop jeszcze nie gotowy....!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzikapietrucha 11.11.2007 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2007 Witam przez tę pogodę chyba u każdego siadła robota widać to także na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scooby 11.11.2007 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2007 hej no wląsnie ta pogoda... umnie snieg przykrywa wiezbe... zobaczymy jak to bedzie, ale mam nadzieje ze ekipa przyjedzie jutro do mnie bez wzgledu na pogode...chociaz ten strop ukladac... termin skonczenia mjaa na czwartek a tu dobre 2 tyg jeszcze... a muriel zdaje sie ze chyba rodzi bo sie nie odzywa;p no ale gratulowac narazie nie bede Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzikapietrucha 11.11.2007 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2007 Za Muriel kciuki trzymamy i za pogodę - bo na narty by się pojechało - ale w styczniu - a w listopadzie jest czas na budowanie my nie możemy się wstrzelić w pogodę, żeby dokończyć ocieplanie fundamentów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mowaleria 12.11.2007 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2007 Wiecie może gdzie w Poznaniu lub okolicach można wypożyczyć sprzęt budowlany - chodzi mi konkretnie o młot udarowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts