Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa zaczynajacych - Jesien 2007 - Wielkopolska

Gość scooby

Recommended Posts

• Odpowiedzi 716
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

W naszym wypadku budowa na pewno się rozłoży na 2-3 lata. Mamy gdzie mieszkać, nie kosztuje nas to zbyt dużo więc na razie nie śpieszymy się.

Tak jak pisałem plan na rok przyszły to fundamenty, płot i przyłącza. No i oszczędzanie kasy na rok następny. W 2009 roku chcemy mieć stan surowy, bez pokrycia dachu (tylko papa) i okien/drzwi.

Potem pomyślimy co dalej. Wstępny plan to wigilia 2010 spędzona na własnych śmieciach :)

Mowaleria spróbuj jeszcze tu:

http://www.ramirent.pl/

my korzystamy z nich często i namietnie przy każdej potrzebie - mają praktycznie wszystko :wink:

jeszcze nie urodziłam jakby co, ale dzisiaj byłam w szpitalu bo sie nie za przyjemnie robi :( ale mam nadzieje jeszcze trochę wytrzymać - przynajmniej do ścianek kolankowych które majstry zaczęli dzisiaj niezrażeni deszczem i pogodą - oni sa niemożliwi normalnie, powiedzieli że zrobią, i pewnie zrobią.... mimo pogody która jakby w ogóle im nie przeszkadzała :D

pozdrawiam wszstkich stałych i nowych forumowiczów :)

Witam nowych i starych tez:p

u mnie ukladaja strop... a w czwartek zalewanie (i planowo koniec prac) ale jeszcze scianka kolankowa wejscie i takie tam drobnostki...a wiezba juz od tyg lezy i sie moczy ale mam nadzieje ze twarda jest i nic nie bedzie...

a co do stropu to zabrakło mi 240 garów na strop :| u muchy policzyli zgodnie z projektem tz. od scian odeszli o kilkanascie cm...a ekipa połozya tak zeby był na calej szerokosci stropu zeby nie trzeba bylo szalowac... no i dobrze, sie dokupi i strop o 1000zł drozszy bedzie....

a pogoda :/ do soboty ma padac....

Witam wszystkich mam pytanko czy wiecie gdzie można jeszcze w miarę niedrogo nabyć działke budowlaną w miarę blisko Poznania tzn tak promień 15-20km max,poszukuje mój znajomy i naprawdę ciężko cos znależć w miarę rozsądnych cenach ,jeśli ktoś wie będę wdzięczny za namiary pozdrawiam

W naszym wypadku budowa na pewno się rozłoży na 2-3 lata. Mamy gdzie mieszkać, nie kosztuje nas to zbyt dużo więc na razie nie śpieszymy się.

Tak jak pisałem plan na rok przyszły to fundamenty, płot i przyłącza. No i oszczędzanie kasy na rok następny. W 2009 roku chcemy mieć stan surowy, bez pokrycia dachu (tylko papa) i okien/drzwi.

Potem pomyślimy co dalej. Wstępny plan to wigilia 2010 spędzona na własnych śmieciach :)

Pracujecie z energią - co Paweł? :D